Author Topic: Недвижими имоти  (Read 30816 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Недвижими имоти
« Reply #100 on: 21.02.2013, 01:46:50 »
Тук има информация за движението на влаковете, последното влакче на станция НДК в посока Бели Дунав е в 23:56ч.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #101 on: 21.02.2013, 01:56:36 »
Чудесно. Спазва ли се? Една от причините да не ползвам автобус 72 е, че едно е разписанието, второ намерението, и трето и пето дали се изпълнява...

Сещам се и пример от всичките концерти в Армеец, които съм посещавала. Надпис на спирка: "до еди-колко си часа". Транспорт няма - било трамвай, било тролей. Обаждам се: ами, няма и да има...

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #102 on: 21.02.2013, 10:24:08 »
Да, всички разписания на градския транспорт се спазват. Стига да намериш актуалните. Не вярвай на извънредни разписания от рода на "до приключване на мероприятието ще има градски транспорт на 45 мин." примено.

Реших накрая да взема две кутийки ново строителство в Надежда 4, на 300 м от станция Бели Дунав - за което Кракс ме насмете... Както и да е, ще имам и "идеална част от земята", каквото и да значи това. Може би все пак едно предимство пред 1000-апартаментно епк в Люлин.:)

Сподели цената, за която смяташ да закупиш и колко квадратни метра са.
« Last Edit: 21.02.2013, 10:26:03 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #103 on: 21.02.2013, 11:47:29 »
А според вас струва ли си, панелна гарсониера в провинцията, в някое красиво планинско градче или село, като тези дето ги продават за 5-6 000 лева? Става въпрос да се използва като ваканционен имот, да се ходи там през почивните дни. Като се направи вътре камина, битово обзавеждане ще е супер. Много ми харесва например Калофер, Сопот, Христо Даново, някъде из Балкана да е, може и Плачковци, Трявна, Мъглиж, Твърдица и тн. Не съм имал никога село и винаги ми е било мерак за нещо такова, ама за сега не мога да си позволя нещо подобно.
И Карлово е много хубаво, ама там цените са каво в София почти.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #104 on: 21.02.2013, 13:49:33 »
Аз смятам че си струва категорично, особено ако наистина намериш каквото искаш за тези пари. Но Трявна я изключи, там е чувствително по-скъпо.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #105 on: 21.02.2013, 13:52:14 »
Родом съм от Сопот; преди да гледам в София, гледах в Сопот и в Карлово. Чудесно е там наистина. Сделката ми пропадна, понеже опитаха да ме метнат...
Ако гледаш в Сопот, недей в Сарая - това е нещо като гето.

В Надежда - 40 квадрата чиста площ за 34 хил. евро. Много е, знам. Утешавам се, че районът се развивал. Моя позната, работеща във фирма за имоти, каза че в момента там имало много търсене и почти никакво предлагане. Настроили много магазини, изобщо облагородявало се прогресивно.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #106 on: 21.02.2013, 13:56:16 »

В Надежда - 40 квадрата чиста площ за 34 хил. евро. Много е, знам. Утешавам се, че районът се развивал. Моя позната, работеща във фирма за имоти, каза че в момента там имало много търсене и почти никакво предлагане. Настроили много магазини, изобщо облагородявало се прогресивно.

Наистина ми се вижда много. Предимството е, че е ново строителство, макар и то да си има своите недостатъци. Защото за тия пари можеш да си купиш нещо в центъра, обаче то пък може би ще е за основен ремонт, което са още 10 000 евро. Стана ми интересно, къде точно се намира апартаментът в Надежда? Като административен адрес.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #107 on: 21.02.2013, 14:01:54 »
В центъра - или панелка (на Оборище - стаичка и кухничка, за ремонт, без балкон, мрачно) или стара тухла тип тази, в която описах че живея. Аз ще си направя ремонт, но какво ако отгоре тече и на съседите старци не им дреме?... А това с мравките е направо ужасяващо - през лятото мета купчини вар, изядени от стената...

« Last Edit: 21.02.2013, 14:28:33 by flow »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #108 on: 22.02.2013, 13:14:52 »
Реших накрая да взема две кутийки ново строителство в Надежда 4, на 300 м от станция Бели Дунав - за което Кракс ме насмете... Както и да е, ще имам и "идеална част от земята", каквото и да значи това. Може би все пак едно предимство пред 1000-апартаментно епк в Люлин.:)

Ясно е къде ще бъде следващата форумна среща. Ще взема и аз да дойда тоя път :fan:.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #109 on: 22.02.2013, 13:28:36 »
Това ирония ли е. :D Тъкмо си правя планове как бих се побрала в апартаментчето - не че съм сто килограма...:)

Приемам идеи за обзавеждане - хабер си нямам от мебелни магазини.
« Last Edit: 22.02.2013, 13:32:54 by flow »

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #110 on: 22.02.2013, 13:32:56 »
Никаква ирония не е, все 20-30 човека ще се съберат. Не е казано, че всеки трябва да стои седнал.

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #111 on: 22.02.2013, 17:42:19 »
Не само Кракс ще те насмете... Надежда е един от най-лошите квартали в София - кучета, цигани, тъмница... Ти си знаеш, обаче Люлин е десетки пъти по-добър.

Чета те в друга тема и се чудя не виждам ли противоречие:

"...не бих казал, че като цяло има микрорайони с изразена разлика в населеността от мургавите братя. Има около обекти, населявани от тях, каквито не отсъстват в почти нито един микрорайон."

Брокерката ми каза (май споменах) че "Хаджи Димитър е силно компрометиран район, където гетото настъпва." Явно трябва да се отчита динамиката в градоустройството и демографията.
Това, разбира се, е повече в темата "Кой квартал на София ви харесва най-много?"; но тъй като факторите в избора на жилище са безчет, мисля, че специалистите не са ме излъгали. Получих вътрешна информация, че сградата е много качествена за българските стандарти...
« Last Edit: 22.02.2013, 17:44:45 by flow »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #112 on: 22.02.2013, 21:17:15 »
Това за Надежда не е вярно - живея тук от 21 години и кучета никога не е имало (е - едно, две може да се мернат нормално е) - цигани има не повече от навсякъде другаде, за тъмнината е абсолютно невярно - не съм виждал в района да има улица без лампи.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #113 on: 23.02.2013, 17:40:50 »
Никаква ирония не е, все 20-30 човека ще се съберат. Не е казано, че всеки трябва да стои седнал.
Емо, ще изплашиш дамата, тя е тук едва от няколко дни, а ти искаш да й се изтресем на гости :help:

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #114 on: 23.02.2013, 20:04:12 »
Хахаха... ама и аз не съм много внимателна, дадох му адреса на сградата!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #115 on: 23.02.2013, 20:15:06 »
Хахаха... ама и аз не съм много внимателна, дадох му адреса на сградата!

След такава елегантна свалка  8) е редно да му дадеш адреса ... Няма страшно @emo  :angel: е добро момче.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #116 on: 23.02.2013, 21:55:54 »
И достатъчно отворено, че да се възползва от дадения адрес - очаквай го.  :D
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #117 on: 23.02.2013, 23:41:22 »
Елегантна свалка в стил ганг-банг... ама карай...  :D

Надявам се никой да не се възползва от цитирания адрес, наистина.

И всичко това в кръга на шегата... дето се вика.

P.S. За да не сме офтопик, моя позната в този бизнес е проверила как е строена сградата, в която купувам жилище. Цитирам: "Наистина е строена много добре... Сравнително качествена е, имайки предвид българските стандарти." Да се чудиш това добре ли е, зле ли...
« Last Edit: 23.02.2013, 23:44:54 by flow »

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #118 on: 24.02.2013, 19:12:57 »
Да си жива и здрава и много щастлива в новото жилище. Лично аз ти желая всичко най- и се надявам да си приела моите критики като желание да ти помогна, а не да покажа колко е гаден животът в София. Искрено се радвам, че си избрала и се надявам всички съвети от форума да са имало ползотворно влияние за теб.

Честито :)
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline flow

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #119 on: 25.02.2013, 00:59:36 »
Не се притеснявай - оцених по достойнство критичната ти нагласа - и, разбира се, огромното желание за безвъзмезден съвет и помощ!:) На места се смях ("Черни плочки в банята? Ще станат бели от водата!")
Оценявам, че това са едни "малки кутийки", както и че изгледът от терасата е "потресаващ"; но, честно казано, понякога се чудя дали не е по-добре, че си прахосвам всичките пари и засега не съм спестила повече. Ако бях спестила, щях да дам над 100 хил лева за апартамент в Редута... и щеше ли да си струва, знаейки, че цялата София е една голяма клоака?...

Надявам се и аз да съм била полезна. Ако нямах познати брокери и юристи, най-вероятно нямаше да избера нищо - или щях да бъда излъгана. Нещата, които чух за брокерската мафия, са отвратителни. Не се и съмнявам, че - както ми казаха - половината оферти не са реални. (С каква цел - не разбрах?!)

Това, което получих като съвет от специалисти:
- никога етаж над 8-9
- ЕПК имало качествено в Редута, някои в Банишора; стара тухла в Западен парк може да си струва
- по-добре Надежда, отолкото Люлин
- за ново строителство (както всички знаем) трябва специално проучване кой е строителят и как строи

Трябва да кажа и че винаги съм била фен на Градския транспорт, така че е чудесна случайност, задето открих вашия форум. Не карам кола и нямам книжка - мисля, че има достатъчно шофьори (много от които по-добре да ги няма!). Прекарвала съм цели дни, возейки се на Лондонското метро. Тепърва ще открия софийското.:) Фен съм на всякакви трамваи и автобуси, стига да са комфортни. Последно се качих на автобус, обикалящ Брадфорд в Англия, само заради гледката. Шофьорът, като разбра за това, не ме таксува. Ех, английските шофьори... когато нашите стигнат и 1/100 от тяхната услужливост и любезност, може би ще започнем да се "оправяме"... Българинът така и не разбра, че промяната започва от самите нас...
« Last Edit: 25.02.2013, 01:10:07 by flow »