Author Topic: Пробивът "Данаил Николаев"  (Read 57228 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Пробивът "Данаил Николаев"
« Reply #20 on: 19.04.2007, 23:57:44 »
Ясно ли е кога ще започне най-накрая строежът?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #21 on: 20.04.2007, 08:35:06 »
Quote from: ozzy
Ясно ли е кога ще започне най-накрая строежът?
Ще се кандидатства по еврофондовете и за начало на строителството дават 2008 год.Разделено е на две части- пробивът и новото кръстовище при Сточна гара.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 20.04.2007, 14:51:30 »
Quote from: difian
новото кръстовище при Сточна гара.
Дали става дума за пускане по естакада над кръга на направлението Данаил Николаев-Сливница или просто за козметични промени на К.Стоилов?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 20.04.2007, 15:38:43 »
Quote from: blagun
Дали става дума за пускане по естакада над кръга на направлението Данаил Николаев-Сливница или просто за козметични промени на К.Стоилов?
Точно естакадата имах превид.А тази година може би ще видим рехабилитация на частта от Сточна гара до гара Подуене.
За изграждането на пробива бул. „Генерал Данаил Николаев“, който се предвижда да свърже Централна със Сточна гара, Столичната община кандидатства за финансиране от структурните фондове на Европейския съюз. Обектът е разделен на два етапа.
Пробивът бул. „Генерал Данаил Николаев“ е част от първостепенната улична мрежа (II функционален клас, градска магистрала).  Характеристиките на обекта включат основно трасе с дължина 1100 м, широчина общо 28 м. То се състои от две пътни платна по 10.25 м с по три ленти в посока и разделителна ивица 1.50 м, тротоари по 3.00 м. Предвижда се той да започне от бул. „Княгиня Мария Луиза“ при новата международна автогара да продължи покрай Столичната митница до съществуващото кръстовище  между ул. „Козлодуй“ - ул. „Дунав“ и ул. „Константин Стоилов“. След разширяване на ул. „Константин Стоилов“ трасето ще се свързва при Сточна гара в северното пътно платно на бул. „Сливница“. Това е първият етап от проекта и той е включен в оперативната програма „Регионално развитие“. Проектирането му е завършено в работна фаза. Обектът е с обща стойност 15.299 млн. лв. От тях 2 млн. лв. са за отчуждителни процедури, а  останалите 13.299 млн. лв. са за строителни работи. Планира се изпълнението да започне през 2008 г.
Вторият етап на строителство на пробива обхваща площад „Сточна гара“ с изграждане на естакада за транзитния транспортен поток бул. „Сливница“ - бул. „Генерал Данаил Николаев“. За този етап е изготвен идеен проект за съоръжението в два варианта. Пътната настилка на новия обект ще бъде асфалтобетонова. Конструкцията е оразмерена за много тежко движение. Тротоарите са проектирани с бетонови плочи за колесно натоварване 2 тона. По продължение на цялото трасе ще бъдат реконструирани и изградени много съоръжения на транспортната и инженерната инфраструктура. Ще бъдат реконструирани всички кабели от средно и ниско напрежение и се подменят с нови всички разпределителни касетки, които се засягат при строителството.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 20.04.2007, 15:50:34 »
Точно естакадата имах превид.А тази година може би ще видим рехабилитация на частта от Сточна гара до гара Подуене.

Дано оня да не реши да си прави пак ремонтите предизборно от септември нататък  

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 20.04.2007, 16:32:09 »
Оня ремонтите по принцип почва да ги прави през Юли и Август, защото тогава е най-добре.Пък от Септември нататък не знам вече.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #26 on: 20.04.2007, 21:04:06 »
аз честно казано съм разочарован от проекта. Трамвая макар и в малка отсечка ще пречи на авто трафика. На кръстовището на Козлодуй и новия булевард прогнозирам задръствания  100 на 100 ще е по добре от сега де, колкото по скоро го почнат и свършват толкова по добре

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 20.04.2007, 22:08:38 »
Quote from: Repcho
аз честно казано съм разочарован от проекта. Трамвая макар и в малка отсечка ще пречи на авто трафика. На кръстовището на Козлодуй и новия булевард прогнозирам задръствания  100 на 100 ще е по добре от сега де, колкото по скоро го почнат и свършват толкова по добре
Според мен трамвая трябва да го разкарат от Козлодуй и да го пуснат по новия булевард, като се включва при Автогарата към Мария Луиза.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 21.04.2007, 11:00:21 »
Quote from: ozzy
Според мен трамвая трябва да го разкарат от Козлодуй и да го пуснат по новия булевард, като се включва при Автогарата към Мария Луиза.
Това е много логично, още повече, че ТМ трасе към Лъвов мост и Халите ще отпадне, когато започнат СМР по метродиаметър-2. Сигурно се страхуват от необходимост от по-широк габарит на новия булевард между автогарата и ул.Раковска и оттам - до допълнителни отчуждителни процедури.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #29 on: 21.04.2007, 13:03:31 »
Quote from: blagun
Това е много логично, още повече, че ТМ трасе към Лъвов мост и Халите ще отпадне, когато започнат СМР по метродиаметър-2. Сигурно се страхуват от необходимост от по-широк габарит на новия булевард между автогарата и ул.Раковска и оттам - до допълнителни отчуждителни процедури.
Аз силно се надявам в общината да има умни хора, които да променят проекта....макар че съм песимист

Offline Делян

• Напредващ
    • Yahoo Instant Messenger - d_kovachev
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 07.09.2007, 03:27:34 »
Ето, вижте го така.Макар че не ми даде повече информация, относно къде ще е трамвая.

А ти чуваш ли се булевардът да минава по диагонал ! ! ! Това означава да си замине целия квартал, който въпреки близоста си с големи пътни артерии и кръстовища, благодарение на озеленоста си и сравнително хармоничното застрояване доскоро е много приятен за живене.Кой тъпак заради няколко стотин метра ще срине цял квартал ! ?Щеше да бъде засегнато и трамвайното депо и ужасно много сгради, а по варианта, по който ще се строи( не ми се и вярва да е имало друг !) минава в страни, покрай промишлени постройки, със срутването на няколко бараки...
Надявам се този проект да се осъществи скоро. Тази част межди "Козлодуй" и Сточна гара не е за показ! Не ми е ясно само как ще изпотрошат всички тези къщи....

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 07.09.2007, 10:55:10 »
Quote from: Делян
Надявам се този проект да се осъществи скоро. Тази част межди "Козлодуй" и Сточна гара не е за показ! Не ми е ясно само как ще изпотрошат всички тези къщи....
Спокойно, този диагонален вариант на трасето май се вихри само в главата на alpha_adversativum, освен ако и той вече не го е забравил, надявам се. Трасето ще си минава отстрани и ще бъдат засегнати минимален брой бараки.Иначе онзи ден снимах по корниза на блока ми сова.При желание и не вярване от ваша страна мога да кача снимки.Аз си мисля, че кварталът ми дори трябва да се включи в Натура 2000  
« Last Edit: 07.09.2007, 11:23:58 by difian »

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #32 on: 07.09.2007, 11:04:20 »
е тогава жителите на красна поляна къде трябва да искат да бъдат вписани с това количество коне, въшки и други дребни, но особено "полезни" животни

Offline Делян

• Напредващ
    • Yahoo Instant Messenger - d_kovachev
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 07.09.2007, 14:29:45 »
При желание и не вярване от ваша страна мога да кача снимки.

давай снимки ако имаш....

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 07.09.2007, 15:08:49 »
Quote from: Делян
давай снимки ако имаш....
Тези, които са по-навътре с орнитологията, да ме поправят при нужда.Също често се виждат и прилепи.Разказвали са ми, че на времето имало и лъвове, но при създаването на Софийската Зоологическа градина всички отишли там...
« Last Edit: 07.09.2007, 16:33:34 by difian »

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
« Reply #35 on: 07.09.2007, 16:08:57 »
Ами да, на кукумявка си прилича. Те доколкото знам есенно време слизат по-надолу. Само малко мъничка ми се струва. Бтв, водят се защитен вид.

druncho

• Guest
« Reply #36 on: 22.11.2007, 22:27:08 »
Този проект е на 30 години...Както междувпрочем и всички  проекти за предстоящи пробиви и нови булеварди...От тогава няма нови концепции, защото тези не са изпълнени, а си представете ако има и нови колко години ще чакаме...То тези проекти са си много добри, така че само финансиране се чака...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 23.11.2007, 13:22:15 »
Quote from: druncho
Този проект е на 30 години...Както междувпрочем и всички  проекти за предстоящи пробиви и нови булеварди...От тогава няма нови концепции, защото тези не са изпълнени, а си представете ако има и нови колко години ще чакаме...То тези проекти са си много добри, така че само финансиране се чака...
  ... и тежка отчуждителна епопея  

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 28.03.2009, 10:01:37 »
Тази тема е замряла толкова отдавна...

В статия във в. "Труд" от 26 март се споменава, че в края на април тази година започва изпълнението на проекта и се допълва, че първият етап с дължина 900 м. ще свърже гарата с "Раковска". Някой има ли повече данни от мене?

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 28.03.2009, 10:38:15 »
Всъщност първият етап до Раковска ли е, или до Козлодуй? По-логично е да бъде до Козлодуй - така поне няма да се правят 90-градусови завои. Ако е така, дали още сега ще изместят трасето на трамвая по пробива, или ще изчакат и втория етап?