Author Topic: Solaris Urbino 12 CNG  (Read 202947 times)

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Solaris Urbino 12 CNG
« on: 19.02.2013, 19:00:57 »
Тук да се коментират само Solaris Urbino 12 CNG
« Last Edit: 14.03.2017, 01:02:17 by Emperor »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Solaris Urbino 12 CNG
« Reply #1 on: 22.02.2013, 18:31:50 »
Ще пусна малко снимки от последните два дни.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2 on: 22.02.2013, 19:23:11 »
Направо през сълзи молят "Измий ме!"...
UPP@UIC

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #3 on: 22.02.2013, 20:10:59 »
Те май изобщо не са ги мили от както са дошли  :angry:  Как може автобус с 3 дни на екплатация да е изцапан все едно го се движи цял месец  :angry:

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 22.02.2013, 21:23:12 »
И след всеки курс да ги мият - пак ще изглеждат така ,докато не спре да вали и не изсъхнат пътищата.
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5 on: 23.02.2013, 00:25:46 »
Те май изобщо не са ги мили от както са дошли  :angry:  Как може автобус с 3 дни на екплатация да е изцапан все едно го се движи цял месец  :angry:
Напротив, даже е имало забрана да се снимат мръсните от началниците при пристигането... ;)

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 23.02.2013, 21:57:04 »
За разлика от линията за Долно Езерово и днес по 17 се движи Соларис - А 3439 МВ.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7 on: 24.02.2013, 08:37:41 »
Много хубаво че са пуснали и по 4. Ще ги пробвам при първа възможност.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 25.02.2013, 16:01:55 »
По 17 продължават да се движат Солариси. Вчера конкретно беше 4177. Служителите на летището също се извозват с такива автобуси. Снощи беше 4181.

Тази сутрин по 4 (първият курс в 05:00) се движи един екземпляр, който ми се стори малко по - шумен от нормалното. На какво може да се дължи това? и като продължение по темата.......

ЕДИТ от 26.02.2013

Но мисълта ми беше или има почиващи Солариси, или има ... спрени. Аз чух за два къси, на които им светнали някаква лампа на таблото!
Поне два от късите започнаха да издават странни звуци от двигателя си. Вчера вечерта към 19:30 автобусът, прибиращ се от Сарафово, не се движеше с нормална скорост, а двигателят звучеше сякаш е прегрял, но успя да си завърши курса. Като прибавим и онзи, който беше 4- ка - стават два. Единият от тях - А 3924 МВ, налазих днес на връщане от работа по 12- ката. В салона се чува постоянен звук, наподобяващ претоварен трансформатор.
« Last Edit: 26.02.2013, 19:28:09 by Pirgos_12A »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #9 on: 27.02.2013, 18:54:03 »
Днес един от соло Соларисите се разписа по 211, а именно A3455MB.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #10 on: 27.02.2013, 19:09:02 »

Стана 2-3 поредни дни минавам край гаража и виждам Солариси паркирани и имам чувството,че някой от тях въобще не са излизали на линия.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 28.02.2013, 14:13:37 »
^ И аз миналата седмица минах на два пъти, и останах с такова впечатление! Има 6 - 7 рейса спрели по същия начин, по който бяха спрели за откриването. Някои из - между тях са се движили в първите дни, по - късно не мога да преценя. Но има един 3938, който при справка в подвижния състав липсва. 3914 го има, но дали е бил в движение през изминалите дни? Защо спират по този начин също е странно, при положение, че далеч по - удобно ще е да спират както всичките останали, при това остават в далечния ъгъл на оградата?

От както са пуснати само първият ден и още два - три, включително и днес не е валяло – при това положение няма как да бъдат запазени чисти. Когато пристигнаха, някои от тях също са били мръсни и докато ги измият не са давали да ги снимат. Но покрай всичко това се открои една доста интересна особенност. Една снимка (без да имам претенции за качеството и особенно за подхода към обекта – сниман от лявата страна, но точно така, това се забелязва по - добре) на която си личи скелета на автобуса. Задният капак е сух – разбираемо, там се нагрява от мотора. Но оребрението също остава сухо, за разлика около него, където е мокро. Не бях виждал досега при други транспортни средства подобно. 
« Last Edit: 28.02.2013, 20:41:08 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 01.03.2013, 21:30:22 »
3440 е зачислен на бившите титуляри на 4020 и в последствие на 7138. Бившият титуляр на 4103 с прякор "манекена" - също се е облажил със Соларис. Даже вече му е пляснал едно знаменце на предното стъкло. Сега остава и тонколоната да закачи и отново да пуска песни на "Aqua" и "Army of lovers"!
« Last Edit: 30.03.2013, 01:33:52 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #13 on: 01.03.2013, 21:39:23 »
Това обяснява защо е изчезнала въпросната тонколона от 4103. Сутринта за летището беше зачислен 3445 - това е първият път, когато виждам Соларис с табели. В 3918 не светят двете лампи отпред.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #14 on: 01.03.2013, 22:16:36 »
Лампите не светят, за да вижда шофьорът по-добре пътя си.

Бившият титуляр на 4103 (по-възрастният) си е меломан и винаги пуска естрадна музика, стари италиански или диско от 80-те. Беше направил страхотно озвучаване на Мерцедеса. Отличен шофьор, пази си автобуса и винаги изчаква и отваря първа врата. Нормално е когато един шофьор сдава автобуса си, да си вземе принадлежностите.

Забелязахте ли вече потропването на Соларисите( особено на късите)? Според мен е голяма грешка да ги таралянкат за "Долно Езерово" и "Крайморие".
« Last Edit: 01.03.2013, 22:31:44 by Pirgos_12A »
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 01.03.2013, 23:14:45 »
Лампите не светят за да вижда шофьорът по-добре пътя си.

Бившият титуляр на 4103( по-възрастният) си е меломан и винаги пуска естрадна музика, стари италиански или диско от 80-те. Беше направил страхотно озвучаване на Мерцедеса. Отличен шофьор, пази си автобуса и винаги изчаква и отваря първа врата. Нормално е когато един шофьор сдава автобуса си, да си вземе принадлежностите.

Забелязахте ли вече потропването на Соларисите( особено на късите)? Според мен е голяма грешка да ги таралянкат за "Долно Езерово" и "Крайморие".

Че те си потракват Соларисите (малките) още от първия ден. Особено когато са празни и наберат повече скорост, даже бая потраква за чисто нов автобус според мен. Обаче като се понапълнят вече, не се чува нищо. Струва ми се, че шумът идва главно от тръбите за захващане. И това, въпреки че самите връзки между тях са по-различно конструирани от тези при Тедомите. Там, където е самата свръзка между отделните тръби, има допълнителен елемент, който, предполагам, би трябвало да придава по-голяма еластичност и да не трака толкова, но уви...

Към "Долно Езерово" не знам как е пътят, но по маршрута на 17-ката към "Крайморие" не е чак толкова зле. Само "Индустриална" се явява по-проблемен участък, после е само равно по пътя към Созопол. Иначе в самия квартал "Крайморие" е като в "Сарафово". Даже последно време по маршута на 15-ката стана доста по-зле настилката, тъй като за всеки новопостроен блок в "Сарафово" къртят улици за прекарване на комуникации и после или така си го оставят, или правят некачествени ремонти.

И последно - не искам да развалям еуфорията от новите Солариси, но наистина като недостатък аз лично отчитам малкия брой седалки. Не знам от какви съображения са ги поръчали така, вероятно за да побират повече правостоящи пътници. Доста постно ми седи така салонът, можеше и с някоя седалка повече да е, поне колкото Тедомите. Чувам даже кондукторки разправят как им се оплаквали пенсионерите, че нямали къде да седнат и че си искали обратно старите "рейсове".
« Last Edit: 01.03.2013, 23:25:06 by peyodp »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 02.03.2013, 20:22:06 »
Като отворихме дума за титулярни водачи, 3452 вече може да бъде наречен Баневската кола - двама от Баневци го карат, а третият (този с лятната шапка и мустачките) го засякох в 3917.

Забелязахте ли вече потропването на Соларисите (особено на късите)? Според мен е голяма грешка да ги таралянкат за "Долно Езерово" и "Крайморие".
Нека не забравяме, че автобусите са нископодови, което предполага известно потропване в допустими граници. Освен в първия ден, повече май по 7 и 25 не са пускали (или поне аз не съм засичал) Солариси, движат се основно Тедомите. Както и по 8- цата.

И последно - не искам да развалям еуфорията от новите Солариси, но наистина като недостатък аз лично отчитам малкия брой седалки. Не знам от какви съображения са ги поръчали така, вероятно за да побират повече правостоящи пътници. Доста постно ми седи така салонът, можеше и с някоя седалка повече да е, поне колкото Тедомите. Чувам даже кондукторки разправят как им се оплаквали пенсионерите, че нямали къде да седнат и че си искали обратно старите "рейсове".
Според мен това е предимство. Автобусите са доставени по проект "Интегриран градски транспорт", а мястото срещу втора врата е предвидено с цел да може да се събере детска или инвалидна количка в автобуса (всъщност в Конектата пространството е подобно). Може би от дясната страна до втора врата трябваше да сложат седалки (това е недостатъкът според мен).

Аз днес уцелих 3455 по 12. Направи ми впечатление, че втората му врата се отваря доста трудничко, налагаше се шофьорът да натиска бутона на два - три пъти.
« Last Edit: 06.03.2013, 01:01:38 by west_1 »

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 02.03.2013, 21:49:58 »
Две пътнички в автобус №15 са паднали на земята след като шофьорът рязко е ударил спирачки, за да не се удари в лек автомобил, който му отнел предимството, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Инцидентът е станал на 28 февруари около 13.30 ч. на бургаския булевард “Стефан Стамболов”, на около 50 метра преди кръстовището с кръговото до х-л “Мираж”.

Автобусът е марка “Соларис Урбино”, с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, движещ се по автолиния № 15, управляван от 39 годишния С.М. от Бургас. За да избегне удар  с неизвестния  автомобил, водачът на автобуса – С.М., рязко ударил спирачки, вследствие на което в салона на автобуса на земята паднали пътничките : М.С., 57 годишна и Х.А., 48 годишна, които са откарани в МБАЛ -  Бургас.

В болницата е настанена Х.А., с контузия на главата и разтегнати връзки на шийните прешлени, без опасност за живота. Втората пътничка – М.С. е с контузия на главата и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота. От полицията посочват като причини за инцидента: отнемане на предимство на автобуса от страна на водача на лекия автомобил, който напуснал местопроизшествието.

Източник: http://www.burgasinfo.com/news/view/5/38774/

Според мен това е предимство.Автобусите са доставени по проект "Интегриран градски транспорт", а мястото срещу втора врата е предвидено с цел да може да се събере детска или инвалидна количка в автобуса (всъщност в Конектата пространството е подобно).Може би от дясната страна до втора врата трябваше да сложат седалки (това е недостатъкът според мен).

Да, ясно е кой е проектът, по който са доставени автобусите, под недостатък аз също имах предвид твърде голямото пространство за правостоящи от дясно между двете врати. :)

« Last Edit: 02.03.2013, 22:00:37 by peyodp »

Offline atlantic

• Напредващ
  • Ватман завинаги
    • View Profile
« Reply #18 on: 02.03.2013, 23:58:27 »
Чувам даже кондукторки разправят как им се оплаквали пенсионерите, че нямали къде да седнат и че си искали обратно старите "рейсове".
E то ако питаш пенсионерите, най- добре да върнат Шкодите от времето, когато са били млади.
« Last Edit: 08.05.2013, 21:33:14 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 04.03.2013, 21:58:07 »
Днес имаше Соларис на 7-цата. Направи ми впечатление, че улица "Одрин" е изкърпена, както и легналите полицаи в Лозово са "шлайфани". Явно Лозово ще намаже от новите придобивки, а когато курсовете са комбинирани, ще се ползват Тедомите.
« Last Edit: 06.03.2013, 00:59:05 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu