Author Topic: Solaris Urbino 18  (Read 161258 times)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Solaris Urbino 18
« on: 19.02.2013, 22:38:50 »
Тук да се коментират само Solaris Urbino 18
« Last Edit: 14.03.2017, 01:01:56 by Emperor »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
Re: Solaris Urbino 18
« Reply #1 on: 20.02.2013, 17:19:39 »
Не, че нещо но ми се струва, че темите стават прекалено разпръснати. По-добре "Соларис "да е едната тема, специално за новите попълнения. Отделно да има "Автобусен транспорт" (като цяло за него- кой, къде, впечатления и организация), "Тролейбусен транспорт" (като цяло за него- кой, къде, впечатления и организация) и "Новини и общи теми" (за новини и общи писания за МГТ, подобно на моя ферман). Като се нашуми за тролейбусите да се сложи и тема за новите тролейбуси, до пускането им и спирането на старите, след което да се слее с "Тролейбусен транспорт".

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2 on: 20.02.2013, 17:25:23 »
Не, че нещо но ми се струва, че темите стават прекалено разпръснати. По-добре "Соларис "да е едната тема, специално за новите попълнения. Отделно да има "Автобусен транспорт" (като цяло за него- кой, къде, впечатления и организация), "Тролейбусен транспорт" (като цяло за него- кой, къде, впечатления и организация) и "Новини и общи теми" (за новини и общи писания за МГТ, подобно на моя ферман). Като се нашуми за тролейбусите да се сложи и тема за новите тролейбуси, до пускането им и спирането на старите, след което да се слее с "Тролейбусен транспорт".

И тук е мястото за подобни коментари?

Двата модела Соларис за доста различни- дължина, гориво на задвиждаване. Идеята ни с Живко е двата модела да са в отделни теми, останалите автобуси, който са по няколко бройки да се коментират общо (там няма нужда от роене), за останалите фази от преокта за интегриран транспорт ще се пише в досегашната обща тема за доставката на Соларисите. ;) Новите тролейбуси също изцяло ще заместят всичко съществувало досега и ще са в нова тема, а старите теми ще отидат в архивата. Това по отношение на темите за автопарка. На следващ етап според мен трябва да се поподредят и останалите теми, да има обща за новини, отделна за инфраструктура и т.н., което и досега съществува, но може да се направи леко реновиране! ;)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #3 on: 21.02.2013, 18:28:14 »
Към 16:00 ч. днес по 12А се появи дълъг Соларис - A2947MB.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 22.02.2013, 18:40:36 »
Днес успях да се повозя качествено :D на 2951.След тръгването на автобуса по Демокрация от спирката на Трета поликлиника на два пъти изпиука предупредителен сигнал, след което шофьорът намали скоростта и се движеше бавничко чак до спирката на бул. "Никола Петков" (последваща МБАЛ). Да си призная честно, двигателят ми се стори с една идея по -шумен от нормалното (лично мнение). Абе на един колега ще му допадне подобно жужене :D.

Ето и малко снимки от последните дни.
« Last Edit: 22.02.2013, 18:56:28 by Pirgos_12A »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 24.02.2013, 11:32:39 »
И аз от едно приятелче разбрах, че съчленените при седене отзад (върху двигателя) има врибрации и шум малко повече от нормалното. CNG-тата били ок.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6 on: 02.03.2013, 09:07:23 »

Преди два дни на един от Соларисите (не знам номера) по линия 30 са му откраднали детското столче което е монтирано на седалката.

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 02.03.2013, 10:10:39 »
Незабавно да им монтират камери!!! Ганьовци сме и ганьовци ще си останем!!! Дорасли сме само за автобуси от типа на Чавдар 11Г5, но вътре да не са със седалки, а с дървени пейки. Нищо не става от нас :rev:
Edit : За малко да нагънат един от новите SOLARIS URBINO 18. Две жени са със спукани глави.
"Неизвестен шофьор пресече пътя и отне предимството на един от чисто новите общински автобуси и едва не предизвика катастрофа. Това станало около 13,30 часа вчера  на булевард "Стефан Стамболов" в посока от хотел "Космос" към ВХТИ. За да избегне удара с лекия автомобил, 39-годишният шофьор на рейса рязко ударил спирачките.

Две жени, неочаквали внезапната маневра паднали на земята и получили наранявания. 48-годишна бургазлийка е настанена в МБАЛ с с контузия на главата и разтегнати връзки на шийните прешлени, без опасност за живота. Втората пътничка, на 57 години, е с контузия на главата. След преглед е освободена за домашно лечение. Водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието."
Източник : http://www.burgasutre.bg/2013/03/02/157298-pian_bez_knizhka_pregazi_dve_detsa
« Last Edit: 06.03.2013, 01:08:39 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline roshko25

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #8 on: 02.03.2013, 19:21:02 »
Преди два дни на един от Соларисите (не знам номера) по линия 30 са му откраднали детското столче, което е монтирано на седалката.
Отвори отделно, хубаво огледай средата и си кажи мнението (едва ли е по линия 30) - шофьорът не е виновен, защото рейсът си е пълен с хора. :s Предложение: да се махнат детските столчета на всички автобуси, докато не бъдат сложени камери...
« Last Edit: 06.03.2013, 01:06:14 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 07.03.2013, 23:42:06 »
Не мога да възприема автобусна линия (била я и работническа) да има по един - единствен курс сутрин и след обяд - сутрин от к - с "Изгрев" в 07:30, а след обяд в 17:00 от "Корбсо". Става въпрос за линия 101, която се обслужва от съчленен Соларис - днес видях 2963.

По 12 пък днес се появи (поне за един курс) 2972.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 08.03.2013, 18:04:55 »
^ Е, как не се радваш, от колко време не беше виждал истински автобус по 101. Истински: от автопарка на ''ББ'' – истинският и единствен наследник на някогашния ГТ. 
Няма нищо лошо – дълъг автобус по още една линия, при това очертаваща се за екзотична. Може и да са нямали къс за в момента, но и ако не, идеята е късите да почват да не смогват на броя пътници. Та има хора, дето никога не са виждали такива ''истински автобуси'' по тази линия!

По - миналата неделя имаше един съчленен по 4 (че пропуснах да отбележа). 
« Last Edit: 11.03.2013, 18:51:14 by Pirgos_12A »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 08.03.2013, 18:46:51 »
Ето че и аз успях да изпробвам новите ни придобивки. За да не спамя излишно, какъвто съм си графоман, ще поместя мнението си и за двата типа Солариси в тази тема, понеже съчленените ще ги зачекна повече.

Неповлиян от факта, че автобусите са нови, се опитах да гледам обективно на нещата, да се абстрахирам от сантименталните си чувства към една вече отминала ера. Уви - не ми се получи. Метановите соло Солариси донякъде ми се понравиха - добро ускорение; приятен звук от двигателя, който звучи на 90% като тези на търновските Ирисбуси Кросуей (нормално - и едните, и другите са с Ивеков двигател, все пак), ако изключим, че го липсва готиното виене, което се появява при превключване на последната предавка; нелоши декоративни елементи по стените между прозорците. Съчленените обаче са пълна скръб. Отвън горе-долу стават за гледане, но в салона не е чак толкова приятно - мирише на някакъв лекарски кабинет и имам чувството, че ще ми изскочи отнякъде някой субект с бяла престилка и спринцовка; двигателят не е особено шумен, но затова пък дудне отвратително натрапчиво дори за мазохист като мен, дето обича да му е шумно (снощи като се връщах от Търново, успях да усетя вибрациите дори по самата улица, когато нямаше друго движение); предупредителният сигнал на вратите пищи адски силно и ако бях кондуктор, не знам как щях да издържа 8 часа на това мъчение. Отделно и късите, и дългите имат ужасни седалки - хем твърди, хем тесни. Въпреки че всички ме знаете, че съм с наднормено тегло, досега никога не съм имал проблем да се наместя на седалките на другите автобуси и тролеи. Сега обаче бях като сплескан, когато аз, Кучето и една лелка седнахме на задната тройка седалки в един от соло Соларисите по 12-ката, а аз се озовах по средата  :help: Затова пък поне спирачките им коват - изобщо не се учудвам на онзи инцидент, за който е постнал новина Пластикат няколко поста нагоре. Интересен е и звукът от съчленението при по-остър завой.

Не вярвах, че ще го кажа, но и на мен вече ми липсват МАН-овете от Линц не защото ми харесваха кой знае колко, а защото предлагаха по-човешко пътуване. Седалките им са достатъчно широки и меки, вратите не ти надуват главата, а двигателят може и да е шумен, но не дудне по този начин. Отделно един мой приятел, който по принцип се радва на новото, би желал Тедомите да се върнат по 12-ката.

Но ще се опитам да завърша оптимистично. Докато все още съм студент, престоите ми в Бургас ще са по-дълги основно през летния сезон и се надявам, че поне тогава ще мога да се възползвам от тяхното основно преимущество пред вече спрените от движение автобуси - климатика.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 10.03.2013, 17:04:31 »
Вече си имаме и "тунингован" SOLARIS URBINO 18 със сини светлоотразителни лепенки на чистачките. Не изглежда зле .
« Last Edit: 11.03.2013, 18:50:05 by Pirgos_12A »
www.forum.gtburgas.eu

Offline roshko25

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #13 on: 16.03.2013, 22:15:46 »
Направи ми впечатление, че улица "Одрин" е изкърпена, както и легналите полицаи в Лозово са "шлайфани". Явно Лозово ще намаже от новите придобивки, а когато курсовете са комбинирани, ще се ползват Тедомите.
Кърпят ги, защото автобусите са предвидени да вървят по що-годе гладки пътища... Иначе като тръсне силно се пука предното стъкло (в четвъртък около 18:30 на връщане в 211 изтрещя нещо :/ ), а ако е по-голяма дупката - може и да стане нещо друго - вече има 2 съчленени в такова състояние... Пък и едва ли Тедомите са предвидени за марсиански пътища :D
« Last Edit: 17.03.2013, 11:47:22 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 16.03.2013, 22:34:56 »
2 съчленени със спукани стъкла ли ? :/
www.forum.gtburgas.eu

Offline roshko25

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #15 on: 23.03.2013, 16:48:36 »
Да, може и 1 съчленен да е, но от моно-тата има повече...
Впрочем, издават много странен звук, когато слизат надолу и нагоре - возих се и се учудих. Имам и снимки в тела от 19.ІІ, ама забравих къде е USB кабела. :neznam: Странно защо пускат Urbino 18 празни по 101, пък хората по 25/7 се тъпчат. :blink:

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
« Reply #16 on: 29.03.2013, 19:47:50 »
Малко снимки от вчера, в компанията на колегата Neronov:
:arrow:
« Last Edit: 29.03.2013, 19:54:58 by west_1 »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--