Author Topic: Solaris Urbino 18  (Read 163642 times)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Solaris Urbino 18
« Reply #460 on: 12.12.2016, 21:33:59 »
Прави ми впечатление, че 2953, 2967 и 2971 са се превърнали в нещо като титуляри по 3-ката, понеже всеки път ги виждам на тази линия (особено 2953), от както новата транспортна схема влезе в експлоатация. При тях също е изядена буквата в и таблата им изписват Банево-Ветрен-Демокрация-Атогара Запад (2971 когато отива към кв. „Банево” си изписва маршрутът както трябва), но на хората, които използват тази линия не им прави впечатление. Днес за първи път се возих в пълен Соларис по Б1 към ж.к. „Меден рудник” (хванах го от „АГ Юг” към 18:35), като повечето хора слязоха на спирките „Захари Стоянов” и „Резвая”. Все по-малко стават хората, които мрънкат, че 211 вече не съществува (аз съм изключение, но на мен ми е позволено да си мрънкам :D :rolleyes: ).
« Last Edit: 12.12.2016, 21:35:47 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #461 on: 19.12.2016, 22:30:16 »
2953, който взе курсът от „Меден рудник“ за „Славейков“ в 20:42, видях че е изцяло с подменени тасове и от двете страни. Валидаторът му срещу 3-та врата не работи (показваше Error), но това не е от значение, щом другите работят.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #462 on: 19.12.2016, 23:47:32 »
...включително и титуляра на 2974 (Соларис 18), който наричахте ''трошач на автобуси!).
Виж сега, много хубаво, че ти е познат/приятел, но след като една година след доставката на Соларисите предният му мост трещеше на разбито, значи нещо не си е съобразявал скоростта с пътната настилка или просто е минавал през канавките с 50-60!!! Подобна сляпа защита на шофьори от ГТ, при положение, че е ясно какво се случва, не ми се връзва лично на мен, а да критикуваш целия раздел заради това, че съм го наричал "трошач" – хептен.
Валидаторът му срещу 3-та врата не работи (показваше Error), но това не е от значение, щом другите работят.
Това някакси се надявам да го казваш иронично.....
« Last Edit: 20.12.2016, 01:50:04 by $h@IdEr »

Offline mihaleev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #463 on: 23.12.2016, 19:51:26 »
2967 (линия 3) по не знам каква причина от около час и половина стои на аварийни на ул. Българка във Ветрен. Освен полицията имаше и линейка, но със сигурност не е катастрофа.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #464 on: 23.12.2016, 20:44:02 »
На дългите Солариси e върнат старият шрифт за линия 3, за Б1 и Б2 стои новият. :arrow:

« Last Edit: 23.12.2016, 20:55:53 by $h@IdEr »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #465 on: 28.12.2016, 18:47:02 »
2967 (линия 3) по не знам каква причина от около час и половина стои на аварийни на ул. Българка във Ветрен. Освен полицията имаше и линейка, но със сигурност не е катастрофа.
Малко със закъснение, но ето каква е била причината. :arrow:

Шофьор сече пътя на автобус и избяга, пътничка е пострадала

Жена, която е пътувала с линия номер 3 до Ветрен пострада при инцидент. Причина за това е, че неразумен шофьор на лек автомобил при опит да изпревари автобуса е набил рязко спирачки пред него. От своя страна водачът на автобуса също набива спирачки, при което пътничката пада на земята и се удря. Откарана е с линейка и е без опасност за живота. Разминала се е само с навехнат крак. Водачът на автомобила е избягал, но автобусната камера е записала целия инцидент, обясни пред Gramofona.com управителят на общинския превозвач инж. Петко Драгнев. Знаят се марката и номера на колата. В района има леко задръстване, но полицията регулира движението.

Източник: http://www.gramofona.com/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Edit oт 30.12: Предпоследното осветително тяло в ремаркето на 2954 не светеше, а примигваше много слабо (возих се в него по Б1 към 19:15). Нямам идея от какво се е получило така, но сигурно ще го оправят.

Edit oт 31.12: Сутринта като слязох от 2968 (беше по Б1) на спирката на „Стефан Стамболов“, забелязах, че страничното му табло не работеше. Към 13:30 ч. аварийният DAF беше закачил 2944 на станцията в „Меден рудник“ за да го изтегли на паркинга, защото беше заседнал в преспите, а час по-рано друг дълъг Соларис беше на аварийни светлини преди спирката на „Захари Стоянов“ посока центъра (не успях да видях регистрационен номер и линията, по която се движеше, защото го видях в далечината).
« Last Edit: 31.12.2016, 17:17:44 by todorow_211 »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #466 on: 04.01.2017, 20:38:30 »
Сутринта към 8:30 ч. видях как 2952, който беше по Б1, тръгна с отворени врати (3-та и 4-та) на спирка „Александровска” в посока „Меден рудник”. Предполагам, че блокажите му са били изключени, щом успя да тръгне с отворени врати. За първи път ставам свидетел на такова нещо, откак Соларисите са в движение.

Offline mihaleev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #467 on: 06.01.2017, 19:57:05 »
ТУК на това видео (00:52 секунда) се вижда как заради непочистен път, 4181 по 12А удря спрелия на светофара автомобил. Видях ги към обяд и гледката беше повече от потресаваща (жалко, че нямах възможност да ги снимам :/ ).

Само на мен ли ми е интересно как съчленения автобус мина през ограничителя на платното (01:49).

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #468 on: 06.01.2017, 22:24:27 »
Само на мен ли ми е интересно как съчленения автобус мина през ограничителя на платното (01:49).

От снега не си личи, но всъщност на това място няма никаква разделителна ивица или препятствие, което да потроши автобуса. Стърчащите неща са направени от гума и през тях спокойно може да се минава без последствия, тяхната цел е по-скоро предупредителна.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #469 on: 07.01.2017, 20:40:36 »
Положението с дългите Солариси от вчера насам никак не е розово, защото имаха (и продължават да имат) проблеми с изкачването на баира за „Меден рудник”, а шофьорите само си трошат нервите, заради непочистените участъци по трасетата на Бързите линии (на някои места автобусите доста буксуват). Вчера към 10:45 видях 2961 по 12А на Автогара „Юг”, а днес отново имаше два дълги Солариса по тази линия и един къс (поне аз толкова коли видях по 12А). 2970 беше чиста 12-ка (с Pirgos_12A му се качихме от спирка „Зорница”) и както предполагахме- информационната му система не работеше, нито гласовото оповестяване. Интересно ми е дали утре ще завъртят някой дълъг Соларис и на 11. :rolleyes:

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #470 on: 07.01.2017, 20:48:15 »
 ^ По повод горното, за почистването: никога досега в този град не бях виждал толкова много снегорини! Виждал съм по телевизията примерно в Москва или на живо в София. Но най- малкото поради надморската височина ...естествено! Там те се движат във формация - ято, това означава че по големите улици колкото ленти е платното, толкова машини са една зад друга, което естествено може да се види най- добре в малките часове, предвид че няма други автомобили, които да развалят строя. Тук видях на двулентов път (по так. нар. Бус ленти) да работят цели 5 пет подоби машини – което далеч си надхвърля всякакви норми. Не е проблема нито в почистването, нито в автобусите или водачите им, проблемът е в ''навививането на обществото'', че всичко ще е о'к! А е ясно, че срещу природата не можем да се борим!   
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Новите вече са с номера като този път явно са слагани подред, без да пропускат баровските. Така единият от тях е А 8600МХ. За рейс от ГТ в началото на 90 -те години на Икарусите последно бяха слогани подобни – (1313 и 1400)!
Иначе зимната обстановка е прекрасна за снимки... наред с нея обаче някъде и проблемите. А по този начин съчленените Солариси вместо по 3 ги пратиха по 12А. Наред с други произшествия и задният панел на 2968 е откъснат от едната страна, което обаче не му пречи на движението.

« Last Edit: 07.01.2017, 21:06:13 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #471 on: 10.01.2017, 19:14:16 »
Сутринта към 7:50 видях 2952 на спирката на пл. „Трапезица” по 11 (доживях да видя дълъг Соларис и по тази линия). По 12А също имаше дълъг Соларис, а към 17:10 2947 беше на моста на „Океански риболов” в посока „Меден рудник”, заедно със аварийния ДАФ и аварийците. Това, което успях да видя беше, че бяха застанали до предната лява гума на автобуса и я оглеждаха (има вероятност да я е спукал). Със сигурност не беше закъсал, защото пътят беше почистен до асфалт.

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
« Reply #472 on: 11.01.2017, 10:57:51 »
С "две ръце съм ЗА"
« Last Edit: 11.01.2017, 11:59:46 by glavi4ka »
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline GANZ

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #473 on: 11.01.2017, 11:23:09 »
Как ще оставят улиците непочистени и непроходими за градския транспорт?!  :neznam: :angry: Българска му работа...  :angry:

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #474 on: 11.01.2017, 13:02:08 »
Все едно миналата година не беше същото нещо. Евала на кмета, за който гласуваха 84% лумпени!

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #475 on: 11.01.2017, 17:33:55 »
Все едно миналата година не беше същото нещо. Евала на кмета, за който гласуваха 84% лумпени!
Ами винаги е било така, без значение кой е на власт. По времето на предишния кмет също се случваха такива неща, само че тогава нямаше социални мрежи, интернет не бе така достъпен за всички, нямаше телефони с камери и проблемите не ставаха толкова бързо известни на обществеността. Най-често имаше по някоя статийка на другия ден в бургаските вестници. Един пример. Между Коледа и Нова година през 1997 май беше, пет последователни дни нямаше автобуси по линиите на втора автоколона. Друг пример. Пак някъде около 1996, 1997 година една вечер рязко застудя и на другия ден по линиите в града бяха излязли само пет или шест автобуса и това за целият град. Представяте ли си това да се случи сега, какви приказки ще последват. Така че който и да е на власт зимата винаги ни изненадва, и това за жалост ще се случва и занапред.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #476 on: 11.01.2017, 18:18:43 »

Абсолютно съгласен с Гошо,мога само да допълня,че вчерашната "бурунтия" която беше незнам дали има някъде по света и с каквато и техника да е да може да се справи.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #477 on: 12.01.2017, 17:53:43 »
Ами винаги е било така, без значение кой е на власт. По времето на предишния кмет също се случваха такива неща, само че тогава нямаше социални мрежи, интернет не бе така достъпен за всички, нямаше телефони с камери и проблемите не ставаха толкова бързо известни на обществеността. Най-често имаше по някоя статийка на другия ден в бургаските вестници. Един пример. Между Коледа и Нова година през 1997 май беше, пет последователни дни нямаше автобуси по линиите на втора автоколона. Друг пример. Пак някъде около 1996, 1997 година една вечер рязко застудя и на другия ден по линиите в града бяха излязли само пет или шест автобуса и това за целият град. Представяте ли си това да се случи сега, какви приказки ще последват. Така че който и да е на власт зимата винаги ни изненадва, и това за жалост ще се случва и занапред.
Така е, но защо спестихте, че 1996/97 г общината нямаше пари, а и държавата (сега поне твърдят обратното)! Не помните ли също, че поради тава и Чавдарите не бяха платени по- късно, а и съчленените ги караха шест месеца без номера! Защо пак забравихте разликата със сега, че общината и в момента е рекламното лице на управляващите, което няма как да не си ги изтъкнат в предстоящите избори. Съжалявам за политиканството, ама виждате, че е част и от Вашата теза, а и без него, Вашата истината е наполовина вярна!

Сутринта имаше един с буквално замръзнало стъкло на предното табло – цялото в сняг, както и таванут му по вялата дължина – беше много интересенен, но не успях да го снимам.
Днес вече разбрах как работи подовото или там каквото е по спирките – на ръка с лопати! Аko представлява интерес за някой: последната!

« Last Edit: 12.01.2017, 17:59:42 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #478 on: 12.01.2017, 18:36:55 »
Zirka, не съм имал някакви идеологически и политически подбуди като написах мнението си. Просто отбелязах че това се е случвало и преди и при други управници. И защо винаги накрая го избиваме на политика? На мен ми е ясно че който и да е на власт първо ще гледа да оправи себе си и приближените си. Народа си го е казал: Ако не е Вълкан ще е Вълчан. Извинявам се за отклонението от темата.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #479 on: 12.01.2017, 20:43:45 »
Как ще оставят улиците непочистени и непроходими за градския транспорт?!  :neznam: :angry: Българска му работа...  :angry:
Не са ги оставили непочистени. Времето беше такова, че дори и 4 снегорина да бяха пуснали да минат от там и пътят да е изчистен до асфалт, след 5-10 минути гледката пак щеше да е същата (понеже вятърът беше доста силен и имаше много навявания).
По информация от сигурен източник разбрах, че там са закъсали поне 8 автобуса (снимките, които е пуснал glavi4ka са от клип публикуван в youtube). Иначе едва днес решиха да пуснат дългите Солариси по 3-ката (съмнявам се дали пътят до ул. „Околчица” в кв. „Банево” (Казана) е почистен, но явно са решили да ги пуснат от гледна точка на пътникопотока). Сутринта ремаркето на 2961 по Б1 много готино поднесе на светофара преди спирката на „Добри Чинтулов”. :rolleyes: