Author Topic: Solaris Urbino 18  (Read 163649 times)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Solaris Urbino 18
« Reply #240 on: 27.02.2015, 14:50:14 »
Ето една снимка от миналата година, както и още 2 от вчерашния инцидент с 2973 предоставени ми от един приятел. :arrow:

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #241 on: 27.02.2015, 17:13:29 »
Още една гледна точка:

« Last Edit: 10.03.2015, 14:16:12 by difian »
Спрете си просташките мнения !

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #242 on: 27.02.2015, 18:43:36 »
Отпред си мяза на тоталка :(

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #243 on: 27.02.2015, 19:53:10 »
Снимки "предоставени от приятел", а подписани от теб. Което си е нарушение на авторското право на приятеля ти. Такива неща не се толерират във форума. Ще те помоля да уточниш, кое от двете е истина. Ако снимките не са твои, то би трябвало да не са подписвани с твои подпис.

Иначе 2973 се кара от опитни водачи с дълъг стаж в БургасБус, което предполага невинност на водача. А като гледам ремаркето на камиона се сещам за един циганин от Комлука, който кара един КамАЗ с подобно ремарке. Този човек е толкова непредсказуем на пътя, че като нищо може да е изскочил изневиделица.
« Last Edit: 28.02.2015, 01:58:22 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #244 on: 27.02.2015, 19:59:56 »
Предварително се извинявам, че ще навляза в оффтопик.

Снимки "предоставени от приятел", а подписани от теб. Което си е нарушение на авторското право на приятелят ти. Такива неща не се толерират във форума. Ще те помоля да уточниш, кое от двете е истина. Ако снимките не са твои, то би трябвало да не са подписвани с твои подпис.

Значи... Снимките са правени от един приятел, който знае, че съм запален по градския транспорт, а него не го влекът изобщо автобусите, но ги е направил заради мен. Той направо си ми ги повери заедно с още 3, но другите не са с добро качество и затова реших да не ги качвам. :) Дори още снощи уведомих модератора west_1, че ще ги кача и че същите са предоставени от приятеля ми така, че моля не ме изкарвайте крадец. Дори снимката на аватара ми е не е моя, а на колегатa ku4eto и разбира се, че преди да я сложа го попитах дали може и той ми даде разрешение, както и Pirgos_12A също ми даде разрешение да слагам на аватара си негови снимки. ;) Знам много добре кое се толерира във форума и кое не така, че нямаше смисъл да го пишеш това и да се вживяваш в ролята на модератор. ;)

WEST_1: За да не пускам ново мнение, ще го напиша тук: След като снимките са му предоставени лично на него от приятел, който не желае да се споменава или пише името му във форума или върху снимките, по-добре да са подписани от Никола, отколкото да нямат никакъв отличителен знак.
« Last Edit: 28.02.2015, 02:11:41 by west_1 »

Offline go6o

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #245 on: 27.02.2015, 20:52:01 »
Доста лошо е ударен 2973. Дано да го направят добре. Като гледам и тавана му е изкривен малко. Железарията сигурно ще я направят добре, ама със салона как ще се справят? Да не видим вътре в него кръпки с балатум и ламарина.
Това всъщност не е първият сблъсък на автобус с камион. В края на 90-те Икарусът Б 1391 ПБ се беше блъснал челно с една Татра на мястото, където днес започва магистралата, изпълнявайки курс по линия 30. Карал го е Митко от Банево и е изкарал голям късмет, че шофьорската седалка се е изкъртила и е отишла назад.
« Last Edit: 28.02.2015, 02:05:23 by west_1 »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #246 on: 27.02.2015, 22:13:10 »
Отпред си мяза на тоталка :(
Няма проблем, ще го оправят :)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #247 on: 28.02.2015, 17:19:12 »
Няколко "бонус" снимки на дълги Солариси. :arrow:

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #248 on: 28.02.2015, 18:35:05 »
Доста лошо е ударен 2973. Дано да го направят добре. Като гледам и тавана му е изкривен малко. Железарията сигурно ще я направят добре, ама със салона как ще се справят? Да не видим вътре в него кръпки с балатум и ламарина.
Щом са го прибрали на буксир... значи ще го пуснат. Но колкото и малки да са, опасенията винаги съществуват! Въпросът е по- скоро колко време ще отнеме? От снимките се добива някаква представа, даже софийското БМЦ, блъснато от трамвай и при подобни поражения, бързо са го оправили. Все пак тук положението е и малко по- различно, освен че още не са платени (да припомним, че все още тече тригодишен гратисен период по изплащането) тук от удара, както си отбелязал, таванът е виснал. Смята се, че точно това може да доведе до бъдещи неприятности най- вече заради неправилната форма на стъклото. Дори и най- прецизно да бъде изпълнено всичко, вече възможността от зачестявания на пукванията са налице. А както някои знаят, това се очертаваше като голям проблем още в началото. Заради което във Варна се усетиха и ги поръчаха разделени на две– това си е да черпиш опит от пилотния проект! Не го споменавам с някакъв сарказъм, само отбелязвам, че случаят е удачен вариант да постъпят подобно.
Останалото е лесно за оправяне, ако няма нещо скрито. По предницата има определени възли извън строя, но подлежат на подмяна. След удара предното му табло още е работило. А от онези дни в непринуден разговор с друг, си говорихме как точно на таблата още не са започнали да им се разкачат връзките от сътресенията по гърбиците.
« Last Edit: 02.03.2015, 18:02:21 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #249 on: 28.02.2015, 18:49:23 »
А както някои знаят, това се очертаваше като голям проблем още в началото. Заради което във Варна се усетиха и ги поръчаха раделени на две – това си е да черпиш опит от пилотния проект!
Доколкото знам, нашите ги поръчаха с цели стъкла отпред вероятно от гледна точка на по-голямото удобство за водачите. Едно е да гледаш през него без "препятствия", друго е пред очите ти да се изпречва рамка с дебелина 5 сантиметра.
Относно останалите щети. Според мен не е голяма вероятността да го върнат във фабричен вид, тук ударът е по-тежък от този с 4180. При 4180 беше строшен само десният ъгъл на предницата (гледано отпред) и не бяха засегнати толкова греди от каросерията, ако въобще са били засегнати. Оправиха го някъде след 3 месеца, ако не ме лъже паметта. Тук, обаче, каросерията е сериозно засегната. Плоскостите от фибростъкло са лесна работа - поръчват се нови и въпросът е приключен. Проблемът е дали ще могат да изправят изкривените греди и дали ще ги подменят и тях, но и в двата случая доста съм ги подценил в предишния си пост, когато им дадох прогнозиален срок от 2-3 месеца, за да го отремонтират...
« Last Edit: 06.03.2015, 18:42:33 by west_1 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #250 on: 02.03.2015, 20:17:00 »
2942 е със сменени тасове на предно и задно дясно колело. Последният луминесцент е сменян. Предполагам е ясно как съм го разпознал :disgust:...

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #251 on: 09.03.2015, 21:50:15 »
Тази сутрин един от дългите Солариси май се беше развалил.На станцията в Славейков видях автобус с отворен заден капак, а шофьорът и още един човек се взираха в автобуса.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
« Reply #252 on: 12.03.2015, 17:29:40 »
Жена припадна в автобус 211 в Бургас, пътници бесни на тел. 112

Жена припадна в автобус № 211 от градския транспорт на Бургас на спирката до Битака в ж.к. „Меден рудник“. На пътничката, на видима възраст около 50 рязко и прилошало и тя се свлякла на седалката. Шофьорът и останалите хора веднага са подали сигнал на спешния телефон 112.

„Крайно възмутени сме от реакцията, няма никакво отношение от отсрещната страна. Постоянно чувахме уверения, че сигналът е препратен и ни уверяваха, че линейката трябва да пристигне. Чакахме обаче повече от 25 минути.“, изнервени казаха очевидци на инцидента.  Хората негодуват най-вече от това, че не са срещнали адекватен отговор и реакция от спешния телефон.

Източник: http://www.flagman.bg
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #253 on: 22.03.2015, 18:30:22 »
2967 по 211 беше спрял на аварийни светлини в 17:00 на "Цар Петър" и 50 минути по-късно още си беше там, а пред него имаше един Голф 4-ка и кола на КАТ. Нямаше видими следи и по двете ПС, интересно какъв е бил случаят.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
« Reply #254 on: 22.03.2015, 18:37:59 »
Ето заради това :arrow:
Автобус 211 блъсна пешеходец в центъра на Бургас

Млад мъж пострада, след като беше блъснат от автобус, движещ се по линия 211. Инцидентът е станал малко след 17:00 часа днес на ул. „Цар Петър” в посока жп гарата, малко след светофара на ул. „Фердинандова”, съобщи faragency.bg.
Мъжът е откаран в Спешна помощ, на мястото е пристигнала полицейска патрулка.
„Пешеходецът е вървял по бордюра, от страната на Операта, когато е залитнал и се е озовал пред автобуса. Доколкото знам нараняванията му не са сериозни”, каза шефът на „Бургасбус” инж. Петко Драгнев.

Източник: http://www.flagman.bg
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #255 on: 01.04.2015, 14:59:07 »
13:30... :stena: :stena: :arrow:

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #256 on: 01.04.2015, 15:09:34 »
Въпреки, че това е първоаприлска шега, 2948 изглежда такa, все едно наистина отива към Изворище. :D
« Last Edit: 29.04.2015, 03:08:42 by todorow_211 »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
« Reply #257 on: 18.04.2015, 09:05:42 »
:arrow:

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #258 on: 18.04.2015, 13:20:14 »
 :arrow:

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #259 on: 22.04.2015, 18:05:02 »
Днес в 15:00 видях по "Иван Вазов" да минават 2970 и 2972 без табели и с изключени табла, а също и пълни с деца. Вероятно са изпълнявали някакъв случаен превоз на територията на града.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!