Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 880264 times)

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Тук ще се коментират всички автобуси (TEDOM, Mercedes-Benz O405G, Den Oudsten и т.н.) движещи се по линиите в Бургас, освен SOLARIS, за които има отделни теми.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Днес сутринта се появи TEDOM по 8-цата и това беше 7130. Нищо чудно неклиматизираните екземпляри да бъдат пускани до Г. Езерово. По-късно ще пусна и снимка. От две седмици не се вижда на линия ДАФ-ът 349.
« Last Edit: 20.02.2013, 14:14:23 by $h@IdEr »

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Та, вече беше заключена старата тема за Соларисите, та мисля, че тук е мястото да питам двамата ГТ мафиоти, присъствали на представянето на тези първи за Бургас чисто нови съчленени автобуси от 1996 г. насам, дали са се престрашили да идат при кмета и да му подхвърлят нещо за евентуално запазване като музеен екземпляр на някой от Чавдарите 120. Ако аз бях там (вече ми почна семестърът и съм в Търново), щях да го направя, ако имах възможност. Така, де - по-вероятно щеше да е да ме отреже, но поне да знам, че съм опитал.

Иначе запазването засега на втора автоколона в сегашния ѝ вид наистина е изненада. Не подозирах, че 2 от ДАФ-овете ще продължат да се движат, макар и вече не преклонната възраст от над четвърт век. Явно им имат доверие, а и май пътниците не се оплакват особено от тях.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Иначе запазването засега на втора автоколона в сегашния ѝ вид наистина е изненада. Не подозирах, че 2 от ДАФ-овете ще продължат да се движат, макар и вече не преклонната възраст от над четвърт век. Явно им имат доверие, а и май пътниците не се оплакват особено от тях.
Не изцяло. Мерцедесите О405N вече са официално зачислени на II автоколона, като 9657 тръгна по 32 в 17:40 ч., 3816 беше с табели за Трояново, а Конектото 4020 се върна от Българово. Освен 7130, по 8-цата се появи и 7133. Относно ДАФ-овете, почти е сигурно, че 349 няма да излезе повече. :(
« Last Edit: 20.02.2013, 18:48:51 by $h@IdEr »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Същите два Тедома тази сутрин отново са по 8- цата. Сутринта към 05:30 Мерцедесът "Геотон" 9658 се движеше по Демокрация покрай морската градина в посока жп гарата. Не успях да видя табела, както дали имаше хора в автобуса, предполагам, че е изпълнявал курс, извозващ шофьорите, застъпващи от рано по график.

Edit от 17:45

Явно и двете Конекта са прехвърлени на втора автоколона.Втора смяна по 32 се движи 4018.
« Last Edit: 21.02.2013, 17:51:09 by did_ko »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес забелязах, че на автогара "Запад" вече липсва Мерцедесът О305 на "Бургасволан" 6965. А откакто 8235 пое 61-цата, Сетрата 5299 не се е появявала в движение.

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
По 16 какво върви?

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
А откакто 8235 пое 61-цата, Сетрата 5299 не се е появявала в движение.

А Сетрата 6691 появявала ли се е на линия? Някой да е виждал в движение МАНа НЛ или Неоплана 1153?
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А откакто 8235 пое 61-цата, Сетрата 5299 не се е появявала в движение.
А Сетрата 6691 появявала ли се е на линия? Някой да е виждал в движение МАНа НЛ или Неоплана 1153?
6691 се движи всеки ден (за почивните дни ще е интересно, защото по традиция в зимния сезон по линията рядко се появяват съчленени). 1153 го видях вчера сутринта на спирката на МБАЛ в посока центъра, завършваше курс по 32. Мерцедеса 8235 го кара (или поне тази сутрин е 1- ва смяна) високият титуляр на 5299. Вероятно Сетрата повече няма да се появи на линия.

Тази сутрин по 8 се движи Тедомът 4476, на който е изчезнал обозначителният надпис екобус в дясната част на метановата уредба.
« Last Edit: 22.02.2013, 19:00:07 by Pirgos_12A »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На Тедомите 4473 и 7130 вече им е програмирана линия 25. Маршрутът не се изписва. Днес се появи още един от двувратите Мерцедеси - 4103, който заварих на "Запад" с табели за Твърдица (18). Вече я няма и 307-цата 2141 на Бургасволан.
МАН-ът НЛ вчера беше на линия, само не помня дали го видях на 16 или 18. Пускам едно клипче на 4476 по 8-цата от днес:
« Last Edit: 22.02.2013, 16:24:35 by $h@IdEr »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Пускам снимка на Конектото 4018 по 32 от вчера.

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Определено не адмирирам решението да се остави да се движи Мерцедес О405Г на мястото на Сетрата СГ221, но няма да се учудя причина за това да е рекламата на "Милка" по Мерцедеса и голотата на Сетрата.

А някое от Конектата случайно да е прехвърлено на българовлии? И Ден Оудстените активни ли са в последните дни?
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А някое от Конектата случайно да е прехвърлено на българовлии? И Ден Оудстените активни ли са в последните дни?[/font]
От Конектата, 4020 беше с табели за Българово към 14 ч., когато отидох на "Запад". От Ден-овете видях 1582, 1583 и 1586. Вчера мярнах и 1624, а по-рано тази седмица и 1584.
« Last Edit: 22.02.2013, 19:28:52 by $h@IdEr »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А някое от Конектата случайно да е прехвърлено на българовлии? И Ден Оудстените активни ли са в последните дни?
Ами май така ще се окаже.Онзи ден 4020 го караше дългокосия Българовлия /горкият автобус/.От Ден Оудстените не виждам 1582 (като изключим 1580 разбира се), другите са все още в движение.

Offline Pirgos_12A

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Определено не адмирирам решението да се остави да се движи Мерцедес О405Г на мястото на Сетрата СГ221, но няма да се учудя причина за това да е рекламата на "Милка" по Мерцедеса и голотата на Сетрата.

Да вземат да спрат от движение Сетрата 6691 и вместо нея да пуснат Мерцедеса 8233 или 2167.
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Да вземат да спрат от движение Сетрата 6691 и вместо нея да пуснат Мерцедеса 8233 или 2167.
Какъв ѝ  е проблемът на 6691? Вози меко и е бърза, а и откъм интериор е доста запазена.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile

Доколкото разбрах едното Конекто ще нощува в Банево,а другото в мина Черно море и ще изпълняват първи и последен курс по тези дестинации.

Offline Pirgos_12A

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Какъв ѝ  е проблемът на 6691? Вози меко и е бърза, а и откъм интериор е доста запазена.

Не ме разбирай погрешно. Никъде не съм казвал, че 6691 е в лошо състояние. Дори ако трябва да съм честен, бих казал, че от четирите съчленени Сетри тя беше и е в най-добро състояние. Просто изразявам предпочитанията си към Мерцедес 0405Г, който ми харесва повече от градския модел Сетра СГ219. И да подчертая, че сравнявам два градски модела, а не крайградска версия с градска. Но това си е лична преценка.

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
От Ден Оудстените не виждам 1582 (като изключим 1580 разбира се), другите са все още в движение.
Според последната информация, към момента 1580 не е спрян от движение, а е в Средец.
« Last Edit: 23.02.2013, 23:42:09 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Програмиран е маршрутът на 8- цата и линията за Лозово и Долно Езерово в Тедомите.Конкретно днес по 25/7 (в почивни дни линията е обединена) се движеха 4471 и 4473.По 8 беше 4476.

В 12:30 по линията за село Крушевец замина Мерцедесът с реклама "Геотон" 9658.След връщането си в града пое втора смяна по 61.

Доколкото разбрах едното Конекто ще нощува в Банево,а другото в мина Черно море и ще изпълняват първи и последен курс по тези дестинации.
Определено 4020 ще бъде в ръцете на Българовлии.Днес беше 5- ца, прибра се към 12:40 (за съжаление снимката се размаза, а в 13 часа го смени миди Сетрата 2197) и отново го караше дългокосият шофьор от Българово
« Last Edit: 23.02.2013, 21:49:12 by did_ko »