Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865931 times)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На мен ми е чудно за какво ще се ползват тези субсидии. Всъщност някой знае ли какво обслужва към момента "БургасВолан" освен 5- цата? Днес мярнах нископодовия им Мерцедес А 4430 КХ да се движи празен и без никакви табели по маршрута на 4- ката покрай ж.п. прелеза до входа на морската градина. Друг проблем е липсата на собствен гараж при този превозвач. До сега автобусите нощуваха на автогара "Запад", ремонтите на автобусите се правеха там, а обслужващият персонал нямаше никакви обноски спрямо пътниците. Може би единственият плюс е наличието на СТОП - бутони (при това работещи) в повечето автобуси.

Днес още един Тедом се завърна в движение - 4472, който изпълни вечерният курс за Летището. Напоследък прави впечатление, че по линията се движат само Тедоми.
« Last Edit: 23.03.2013, 00:32:53 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
Еми как за какво- за да си обслужват фирмените нужди- горива, заплати и прочее. Мисля, че стана ясно- щом работят към общината и съответно ББ, значи отчитат там приходите си, защото превозните документи са на ББ (общината).

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
О, о, трудно се коментират работи с много неизветни. Не знаем всичките ли курсове са им дадени по 5 или само в определени часове. Не знаем дали линията е предотстъпена от ''ББ'' на ''БВ'' или е нещо друго – има разлика все пак, кое как е! Общинска фирма, общинска фирма, ама все пак в последните десетина години колко от тях си отидоха от регистрите!

Днес видях късия МАН - 0726, не успях да видя табелка, но предполагам е бил 61. Не се беше появявал досега от пускането на Соларисите.
И на мене ми се струва, че само Тедоми пускат напоследък за Летището. 

« Last Edit: 23.03.2013, 00:32:32 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
9668 е паркиран пред Пантеона. По прозорците му има накичени фотографии. Предполагам е част от програмата на "Включи града". Една от Бовите -1286 , тази, на която отстрани има надпис "ALEXANDRIA", днес беше за Созопол. По 5-цата в 11 часа отново беше "електрикаво-зеленият" Мерцедес на БУРГАСВОЛАН.
« Last Edit: 23.03.2013, 00:33:44 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
Снимайте ги тези Бови да ги видим де, на БургасБус ли са, не са ли, какво пише на табелите?
« Last Edit: 23.03.2013, 00:34:20 by west_1 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Не знаем всичките ли курсове са им дадени по 5 или само в определени часове. Не знаем дали линията е предостъпена от ''ББ'' на ''БВ'' или е нещо друго – има разлика все пак, кое как е!
Не всички курсове по 5-цата се поемат от БургасВолан. Вчера курса от 19:30 ч. бе поет от Сетрата 7318. Прави ми впечатление, че в сайта на БургасБус линия 5 вече се води до Равна гора:
Линк към страницата
Edit (23.03): Днес минах край гаража с pirgos_12a и видях, че Сканията 6506 вече е със свалени номера. ДАФ-ът 349 и Чавдарът 2655 липсват на плаца. 208 вече не е до 6948, където беше преди няма и месец. Тедомът 7130 вече е с нова реклама на "Дайхман". Качвам няколко снимки на 9668, който, както знаем, е паркиран пред Пантеона във връзка с програмата "Включи града", както и още други от днес: :arrow:
Edit 2:
Поне спряха да пускат най-избръмчелите моно Чавдари по линията (211)...  :D
Да бъде пуснат Чавдар 120 ("моно-Чавдар") по линия 211 си беше голяма рядкост, като по-често по нея пускаха соло-Мерцедесите O405N  и О345, а в единия от дните даже се появиха и два Тедома. Относно това, че Чавдарите са одрънкани, това се дължеше на почти нулевата им поддръжка през последните години, вероятно заради новодоставените тогава автобуси, на които се е отделяло повече внимание. Преди около 10-11 години състоянието им даже не се доближаваше до сегашното им такова (преди да бъдат бракувани). Вероятно помниш A7288BM - от началото на 2012 до февруари 2013 козметичното му състояние просто се срина, а през последните си седмици се движеше без предпазители на 3 от плафоните.
« Last Edit: 28.03.2013, 22:54:28 by $h@IdEr »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес се качих на новоизлезия на линия 4472. Чува се някакъв грохот от мотора при превключване на предавките, автобусът тропа и трещи отвсякъде. Макар и да са минимални, вибрации има. MAN-ът NL202 (Е202 :D) се появи наобяд по 61. Другите автобуси по линията бяха Ден-ът 1582, 9658 и 4018.  Качвам и една снимка на 7130 с новата реклама, както и на три от автобусите по 61:
« Last Edit: 24.03.2013, 17:16:14 by $h@IdEr »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Снимки от автоморгата в Ямбол, любезно предоставени от колегата MAN_CHAVDAR:
:arrow: 16.02.2013год.
P.S. На втората снимка, се вижда, че задната ролка на 0950 учудващо е оцеляла през годините, страшно ме е яд, че не ни ги предоставиха заедно с емблемите и табелките "ЧАВДАР", поне нещо щеше да остане за спомен.
« Last Edit: 26.03.2013, 03:08:27 by west_1 »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
:arrow: 9.03.2013год.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По 15-ката днес се разписа Тедомът 7130 ("Дайхман").

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Днес и 7214 пое последният си курс - към автоморгата. В 14:30 аварийният Камаз го изтегли от гаража в неизвестна посока. А пък един от мургавите шофьори на БургасВолан го забелязах да кара маршрутка на Комфорт.
« Last Edit: 27.03.2013, 23:59:36 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline glavi4ka

• Маниак
    • View Profile
    • GTBurgas.eu
"Бес Свелени" вместо да се мъчат да пишат да сложат само един триъгълник :D :D :D :D
Бързият Боинг 767 от М.рудник за Изгрев излита на всеки 15 мин.,а А320 от Комлука до Славейков на 20!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
"Бес Свелени" вместо да се мъчат да пишат да сложат само един триъгълник :D :D :D :D
Това е същият неграмотен надпис "Бес светле", с който се бе сдобил и 9660, когато го закараха в моргата.  :D Тедомът 4471 се е сбогувал и с левия преден тас.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
^Едно е сигурно - почеркът е на едно и също неграмотно лице.

Втори ден подред бялата Бова (струва ми се, че номерът е А 3589 ВХ без да съм на 100% сигурен) извозва работниците от в.с. "Дюни".
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Хммм, защо бракуват такъв луксозен туристически Неоплан, все си мисля че може още доста да вози туристи и да обслужва по-кратки линии по морето, че какво му е?
Облицовката в салона е много хубава.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Хммм, защо бракуват такъв луксозен туристически Неоплан, все си мисля че може още доста да вози туристи и да обслужва по-кратки линии по морето, че какво му е?
Облицовката в салона е много хубава.

Ами, 30-годишен, пред разпад, течащ, тромав и с неефикасни духалки през лятото. В последните две-три години от живота си много рядко беше допускан по курортни линии, защото просто не беше за тях вече. И аз му се кефех, но му беше време. Нямаше и да е справедливо далеч по-новите от него Чавдари 120 да си идат, а той да остане; и бездруго има все още из България 11Г5-ици и 11М3-ки, които ги надживяха въпреки огромната разлика в поколенията им. На мен ми е любопитно колко време минава, преди да заиграе флексът и дали от моргата не биха се пазарили доста за емблемата на някой автобус.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline dakata

• Писател
  • **
    • View Profile
Не знам дали е коментирано вече, но и кондукторките са с униформи, но май не по всички линии. Например днес кондукторката по 12-ката беше с униформа, но се разминахме с 17-ка и видях, че там кондукторката е със старите сини елеци.
« Last Edit: 28.03.2013, 20:07:59 by west_1 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Така като гледам, със униформи са само кондукторките, които са из вътрешноградските линии (12,12А,4,211,121) + 15 и 30, а може би и по 13. По останалите квартални и крайградските линии са още  със сините грейки.

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Така като гледам, със униформи са само кондукторките, които са из вътрешноградските линии (12,12А,4,211,121) + 15 и 30, а може би и по 13. По останалите квартални и крайградските линии са още  със сините грейки.

И аз чух за тези униформи, но странно досега не съм видял нито една кондукторка с униформа...  :neznam: Как изглеждат тези униформи? Освен да не съм обърнал внимание, въпреки че се смятам за наблюдателен...
« Last Edit: 28.03.2013, 21:18:13 by peyodp »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
И аз чух за тези униформи, но странно досега не съм видял нито една кондукторка с униформа...  :neznam: Как изглеждат тези униформи? Освен да не съм обърнал внимание, въпреки че се смятам за наблюдателен...
Като шофьорските, много светло синя риза и тъмносин елек. На панталоните не обърнах внимание, май че бяха тъмносини.
Днес за първи път откакто се занимавам с ГТ сигурно, видях 8571 по крайградска линия - към 16:45 я видях на спирката с/у МБАЛ по 61-цата.
« Last Edit: 28.03.2013, 22:51:32 by $h@IdEr »