Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865895 times)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
От няколко дни двете Интегрота с реклама на "Кредисимо" (1689 и 8944) са вече без реклами. Като цяло изглеждат добре, макар че на места личат леко следи от лепило.

От днес Конектото 4018 също се движи без реклама. Бронята му изглежда зле след разлепянето, но и на по-лоши гледки сме се нагледали.

Едит от 18.03: Тедомът 4472 отново е в бокса, но този път шофьорите му не са на друг Тедом, а на Интегро - 8942. Втора поредна събота пък друг Тедом, а именно 4475, е 6-ица. Също така днес втора смяна 16-ка е Сетрата 5020 - сефте я виждам тук, че и за цяла смяна.

От О405Н-овете 4103 отсъства вече повече от месец и преди малко го видях паркиран в близост до бракуваните автобуси. При тях са и старите съчленени, но, доколкото видях, 8234 още е с номера, така че не е официално бракуван. 3816 не го мярнах никъде, тази седмица не го видях и на линия, но така или иначе шофирах и не можех да се заглеждам твърде много към гаража. На 4 и 5 март обаче беше 16-ка и отпред скърцаше ужасно при най-малката неравност - звуците наистина бяха силни и наподобяваха тези от съчленението на някои Икаруси едно време, само че 3816 не е съчленен.

Едит от 19.03: днес пак има Тедом от първа автоколона по 6-ицата и това е 4473.

Едит от 21.03: около 15:00 аварийният ДАФ дърпаше последното останало на линия Исузу Ърбан.
« Last Edit: 21.03.2017, 18:33:56 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Как пък само аз не виждам Тедоми по 6=цата?! Иначе наскоро 4472 се беше появил по Б11.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Как пък само аз не виждам Тедоми по 6=цата?! Иначе наскоро 4472 се беше появил по Б11.

Преди 2 седмици 4472 го видях и по 12-ката, при това го караше шофьор, който не е от тримата му титуляри. За момент си помислих, че са го върнали перманентно на първа автоколона, но след 2-3 дни пак си беше по крайградските линии.

Тази седмица пък курса на 5-ицата в 17:30 го изпълнява онзи Спринтер на "Боби Турс" или както беше фирмата, който се е изявявал многократно и по линията за Камено.
« Last Edit: 23.03.2017, 22:11:59 by Bus_lover »

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Скоро не бях писал тук , но днес просто няма как да споделя тази изненада - Сетрата 6051 направи курс за Поморие  :eek: , вероятно само един единствен, но все пак като цяло скоро изобщо не се беше вясвала , поне аз не съм я засичал никъде, а сега се появява и то за първи път според мен по тази линия след около почти 17,18 години по-късно - отново се разписва автобус от доброто старо време (преди време имаше спор тук дали този автобус всъщност е стария 0996) Появи се в 13.00 часа за Бургас , тоест от Бургас е тръгнала в 12.00 . Това са часовете на нашата титулярна Бова , но напоследък се изявява само в следобедните смени, а сутрин е различен автобус на нейно място. Преди да се появи въпросната стара Сетра пък, се появи едно от най-добрите попълнения на Бургасбус - златистата 315-ка , но това не  е толкова рядко явление.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
И днес има Тедом по 6-ицата и това пак е 4476, който е и с настроени табла, и с двойка табели. На курса в 14:50 се върна доста пълен от "Рудник". 4475 пък го видях да прави курсовете по 32 в 15:40 и 17:40, каран от един от руднишките шофьори.

Мерцедесът 3816 се оказа жив противно на това, което си мислех - взе курса по 18-ката в 16:40.
« Last Edit: 26.03.2017, 18:49:58 by Bus_lover »

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile

Мерцедеса си върви постоянно,почти всеки ден сутрин го виждам по 32.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email

Мерцедеса си върви постоянно,почти всеки ден сутрин го виждам по 32.

Значи може през повечето време да върви само първа смяна и затова да не го мяркам нито на линия, нито на "Запад". Днес след обяд го кара един от руднишките шофьори, а 4475 е 12-ка. Интересно дали 8942 не прави компания на 4472 в бокса.

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Вчера по обяд видях в близост до Изворище Бовата 3387 , с табели 32 - един автобус , който доста дълго не се беше мяркал на линия сякаш.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
От вторник до вчера Интегрото 8944 беше руднишко, днес не съм виждал нито него, нито шофьорите му. Сетрата 8717 е спряна за нещо явно, тъй като за Равна гора в 17:10 беше Бовата 1286.

Ето и две снимки от днес, на едната от които Тедомът 7138 изглежда така, сякаш ще се преобърне, на другата пък е Исузу по 9-ката, което е готово да завие наляво от "Коджакафалията" към ул. "Петрова нива" или както се казваше. И накрая и една дискретна интериорна снимка на МАН-а 7320, който във вторник направи курса на 16-ката в 13:30. Предният телевизор прилича малко на осцилоскоп или кардиограма с тази бяла черта по средата.

Едит от 2.04: днес пък двете 6-ици са Тедоми, а именно 4476 и 7130. Ето и снимка на първия от двата, а също и на двигателя на Сетрата 6692.
« Last Edit: 02.04.2017, 18:40:51 by Bus_lover »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Вчера видях в движение Мерцедеса О405Н А 9657 КК доста рядко срещано явление напоследък. В 17:30 изпълни курс до село Извор.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Вчера видях в движение Мерцедеса О405Н А 9657 КК доста рядко срещано явление напоследък. В 17:30 изпълни курс до село Извор.

Движи си се той редовно. Днес в 14:00 беше 18а, а после се прехвърли на 32 за поне два курса. В сряда или четвъртък някъде го бях видял 5-ица в 17:30, а в петък беше 16-ка в 13:30. Като цяло в момента ми се струва по-добре, отколкото беше 3816 по това време миналия месец, единствено човек може да се хване за тапицерията на седалките му, която е ужасно мръсна и ако леко я тупнете с ръка, ще се вдигне облак прах. Не вярвам обаче някой да се хване да му ги претапицира - нали се очаква на края на годината нова доставка и за втора автоколона.

Едит: днес и 8717, и 8944 са вече на линия.
« Last Edit: 03.04.2017, 18:31:46 by Bus_lover »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
4473 носи нова реклама - на новия тв сезон на сериала "Бягство от затвора", излъчван по тв "Фокс". по - късно ще има и снимка.

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Сутринта видях Сетрата 5017 по 32

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Сутринта видях Сетрата 5017 по 32

Защото 8717 пак е в бокса явно - от около седмица 5017 е равногорска.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
MAN - ът 7320 все по - често започва да изпълнява по някой курс до Поморие в сутришните часове. Онзи ден обаче останах изненадан, когато обедният курс по 62 го направи Сетрата 6051 - отдавна не бях я виждал.

Вече можем да обявим за бракувани и Сетрата 7186, S 213- ката 9287 и Мерцедеса О405Г 8235 - последният е с виснал наляво капак в гаража, както и с разкъсан геленг на съчленението.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
От Сетрите дълги месеци не бях виждал и 2197, та се учудих, когато миналата седмица я видях по "Иван Вазов". Изпълнявала е или ведомствен, или случаен превоз. А МАН-ът 7320 през вече изминалия 14-и април беше втора смяна на 16-ката.

Едит: 8717 е жива и на линия, като днес в 14:00 направи курс по 18а. 5017 обаче още е у равногорските шофьори, от което заключавам, че по-старата от двете Сетри ще стане отново оборотна.
« Last Edit: 15.04.2017, 18:24:42 by Bus_lover »

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Вчера за Поморие се разписа Сетрата 5017 за цяла втора смяна, което значи , че няма как да е взела последния курс за Равна гора , карана  беше от единия от шофьорите на 7318 - един с мустак. Днес пък се появи и 2127 преди обяд пак за Поморие. А във фейсбук понеже участвам в една група "Шофьори Бургас" -та случайно видях коментари на един шофьор от градски транспорт , който караше единия от първите 2 докарани най-нови съчленени Метростайл Солариси :) Но по-интересното , е че същия този шофьор караше и Неоплана 7279 (после мисля , че беше 0288) , а след това и вече бракуваната Сетра 6701. Напомних му за Неоплана като му цитирах и стария номер , а отговора му беше " Наистина беше хубав автобус , този автобус е обиколил цяла Европа... че и номера помниш"  :D  Помня , че и едни мои съграждани бяха ходили на екскурзия с него до Македония... е не като Европа , но все пак.. сериозен туристически автобус... но вече е история , остават ми спомените за десетките , ако не и стотици качвания с него по Бургас - Поморие , тъй като беше и титуляр за определено време :)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
И аз помня 0288, качих се на него за първи път в последните му 2 години експлоатация, когато вече беше развалина. В града се движеше тромаво, извън града не го настъпваха до повече от 60 (кой знае как е бил със спирачките), а скоростният лост стържеше доста понякога. Да не говорим, че духалките не работеха и вътре беше голяма сауна лятото. На бабичките пък направо им призляваше, като го видеха, защото и стъпалата му бяха доста високи.

Иначе от сряда насам забелязвам, че курсовете за Камено в 13:30 и 17:30, които се изпълняват от "МБус", ги взима някаква Сетра S315 GT с двукрила задна врата. В бяло-зелена разцветка е.

Едит от 22.04: за първи път от година и половина днес Конектото 4018 е на линия в почивен ден, при това даже не е с титулярния си шофьор. Движи се по 6-ицата заедно с Интегрото 8942 и Тедома 4475, който пък преди това изпълни курса на 18а в 14:00.

Едит от 23.04: по новините казаха, че новата Сетра на "МБус", която беше купена за линията за Камено, е катастрофирала. Конектото 4018 пък вече е налепено с реклама на хладилници Liebherr.
« Last Edit: 24.04.2017, 20:28:26 by Bus_lover »

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Да, Сетрата беше хубава.. но не е много зле де , ще я оправят. Може би не е за този форум, но в Поморие ми стана много странно , че един от шофьорите в ДАП-а , освен шофьор на градски автобус е и проверител ( контрольор) :) - не едновременно разбира се :)

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Едит от 23.04: по новините казаха, че новата Сетра на "МБус", която беше купена за линията за Камено, е катастрофирала.
Тази Сетра, заедно с още една 315- ка ( А 8471 МТ с кафевите надписи) ги закупиха миналата пролет, а през лятото ги въртяха за Несебър и Сл.Бряг. Но докато 8471 през зимата я въртят до Айтос и Камено, катастрофиралата Сетра цяла зима не я бях виждал, а сега я виждам катастрофирала.