Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865928 times)

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Не мога да разбера защо разпродават съчленените автобуси. След въвеждането на BRT линиите, времето за пътуване от "Меден Рудник" до "Изгрев" или "Славейков" би трябвало да се намали до 25-30 минути. Обещанията са автобусите по всяка една линия, автобусите да са на 6 минути, което означава 10-11 автобуса на линия или ок 22 автобуса общо за двете линии. Наличните автобуси, обаче са 28 което означава, че съчленените Солариси ще обслужват само BRT, така увисват линиите за Ветрен, Рудник, където си трябват съчленени автобуси.

Първо, защо мислиш, че всичките автобуси по новите линии трябва да са съчленени? И второ, защо според теб ще трябват повече автобуси за новите линии, след като реално ще се обслужва същото по брой население, което се обслужва и от сега съществуващите линии? Щом ги продават, явно е направена нужната сметка от когото трябва. Дано поне постъпилите средства да се оползотворят за благото на всички бургазлии, а не да потънат в нечий джоб.

Това обаче, което аз не разбирам, е защо обявата е публикувана в немски сайт. Че самата обява е скалъпена на две на три с грешки, е едно на ръка, но защо не я публикуват в български сайт?  :neznam:

« Last Edit: 15.03.2013, 23:48:57 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
За да кажат - ето публикувахме обява ,ама никой не се обади! Няма кандидати ,затова ги караме в Ямбол  ;)
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
"Бургасбус" са пуснали обява за продажба на 15 броя МАН НГ272 в немското Мобиле.
А някой знае ли номерата на тези дето се продават?

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
А някой знае ли номерата на тези дето се продават?
Между тях са 12-те броя от Линц, доставка лятото на 2008/ януари 2009, ако те интересуват номерата, влез в "Подвижен състав" и ги виж оттам. :)

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
ОБЯВА
На основание чл.17 ал.1 от Наредба  за  реда, по който Община Бургас участва в учредяването и упражнява правото си на собственост в търговските дружества и Заповед № 257/15.03.2013 г на Управителя се  обявява търг с явно наддаване за продажба на МПС  собственост на “БУРГАСБУС” ЕООД  гр.Бургас при следните условия:

Търгът ще се проведе на 17.04.2013 г. от 10.00ч. в административната сграда на  “БУРГАСБУС”ЕООД, гр.Бургас ул. “Индустриална” №1 ет. 2- заседателна зала. Тръжна  документация може да се закупи всеки работен ден от датата на публикуването на обявата от  10.00 до 11.30 ч.и от 12.30 до 15.00ч. в касата на дружеството.

Депoзитът за участие се заплаща  до 16.04.2013 г.

Оглед на МПС се извършва всеки  работен ден от 10.00ч до 16.00ч. от дата на публикуване на  обявата, след представяне на документ за закупена документация за участие в търга.

Телефон за допълнителна информация : 988215: 0888 772 700

Източник: http://burgasbus.info

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Прави впечатление годината на производство на два от МАН - овете 0390 и 0392, а именно 2001 година.

Днес видях за пръв път от месец Тедома 7137. Движеше се по 8- цата. Впрочем той и още един Тедом, движел се по 25, носят нови малки рекламки на задните си прозорци. А 7130 беше по 4- ката.
« Last Edit: 23.03.2013, 00:21:35 by west_1 »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
Прави впечатление годината на производство на два от МАН - овете 0390 и 0392, а именно 2001 година.
Очевидно има грешки.  Мерцедеси О405Н са писани като О405Г, двата МАНа СГ са писани като СУ, МАН НЛ е писан като Е.  :)

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
От много време следя форума и понеже не живея в Бургас от години, темите, които пишете тук винаги са били много полезни за мен, защото успяваха да ме държат в течение относно случващото се в града ми. Даже преди време бях видял, че сте използвали една моя снимка за фен сайта на Бургасбус и ми стана доста приятно. Мисля, че беше тази: http://photo-cult.com/showpic.php?aut=congosto&id=47047
Много добра снимка на DAF-овете!!! :fan: Досега не бях виждал 306 (А1726AH) преди да бъде оборудван като авариен!

Днес видях за пръв път от месец Тедомът 7137. Движеше се по 8- цата. Впрочем той и още един Тедом, движел се по 25, носят нови малки рекламки на задните си прозорци. А 7130 беше по 4- ката.
Към обяд 7130 беше 8-ца. Четири Тедома рекламират "Кредит за земеделски производители" на Банка ДСК - 7138 и 4476, които бяха по 12, както и 4473 и 7133, който се е сдобил с програма на таблата за 7-цата. Качвам снимка на 7138 с новата ми придобивка:
« Last Edit: 15.03.2013, 23:45:23 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От много време следя форума и понеже не живея в Бургас от години, темите, които пишете тук винаги са били много полезни за мен, защото успяваха да ме държат в течение относно случващото се в града ми. Даже преди време бях видял, че сте използвали една моя снимка за фен сайта на Бургасбус и ми стана доста приятно. Мисля, че беше тази: http://photo-cult.com/showpic.php?aut=congosto&id=47047
Най- далечният в кадъра е 212 (А 1731 АН) /с тунинга на бронята си/. Беше титуляр по 15- ката, а най- близкият 354 е с настроено табло. До него е 307 (А 1730 АН).
« Last Edit: 15.03.2013, 23:37:06 by west_1 »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
Липсва Мерцедесът О405Г с номер А 8235ВА.
« Last Edit: 23.03.2013, 00:22:41 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На мен ми прави впечатление липсата от списъка на солата 9659 (ЛЕО -то) и 9662 (другото Горжо), вероятно предстои и тези двата да излязат в движение, както и обявената продажба на 8233 при условие, че до миналата седмица се движеше.

От сряда 8235 си е на линия по 61. Като стана въпрос за този автобус, явно престоят в халето за ремонт му се е отразил добре. Вече не се тoрмози, изкачвайки нагорнището по бул."Никола Петков", освен това е изчезнал "ревът" от двигателя. Дано е за добро.

Някой виждал ли е тези дни Конектото 4018, че нещо ми зачезна?
« Last Edit: 23.03.2013, 00:24:02 by west_1 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Някой виждал ли е тези дни Конектото 4018, че нещо ми зачезна?
4018 в момента е на АГ "Запад" без табели.
EDIT: Тедомът 4471 е изгубил предния си десен тас.
« Last Edit: 16.03.2013, 17:27:03 by $h@IdEr »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Днес друга Бова беше за Слънчев бряг. Бяла със сива и червена ивица ниско долу. Струва ми се, че са под наем. Лятото същата Бова съм я засичал на летището да вози туристи.
« Last Edit: 17.03.2013, 11:41:37 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Last Edit: 17.03.2013, 11:40:54 by west_1 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По същия начин както при МАН-овете NG, и тук на снимката е вмъкнат автобус от друга марка - МАН-ът NL 0726, вторият отдясно наляво. :D Хубаво са се сетили да снимат вътре автобуса с претапицираните седалки - 9667. Купувачът би си помислил, че всичките са с такива седалки. Освен това, моделът е O405N, а не високоподов O405. :/
Edit: Към 20:30 видях една Бова с рег. номер A3*69B* да се връща към "Запад" по 18А.
Edit 2: В Тедома 4471 вече не светят сигналните лампи над втора и трета врата.
« Last Edit: 18.03.2013, 03:13:39 by $h@IdEr »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Иначе от седмица насам със сигурност по линиите на БургасБус се движи новодоставена Сетра S 215 HD - жълта на цвят със зелен таван и климатизирана, наподобява разцветката на онзи Сканцедес на "Ентуртранс". В следващите дни ще я подгоня да я снимам. Всичко това е доста странно, като се има в предвид наличието (или по скоро липсата) в състава на БургасБус на Сетрата ЛЕО 5011.

Тази Сетра днес беше за Слънчев бряг. Струва ми се, че са взети под наем, заедно с Бовите. Иначе вчера в 11часа по 5-цата беше единият електрикаво зелен Мерцедес на БургасВолан. На излизане от Бургас го видях с 2-ма пътници вътре :(
« Last Edit: 23.03.2013, 00:26:57 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
Още преди време си помислих и го казах на деня на откриването на Живко, че няма да се приключи с частниците. Очаквам да им се дадат села и крайградски линии, като частни подизпълнители на община Бургас и Бургасбус ЕООД, подобно на София и Пловдив. Частниците ще работят под шапката на общината, демек под шапката на Бургасбус, като ще отчитат всеки приход от билети и накрая ще получават субсидия по пробег км.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Дори ще е по-лесно, отколкото е в София, защото приходите ще са на база продадени билети от кондукторите, а не на база пътникопоток / км :)
« Last Edit: 23.03.2013, 00:28:19 by west_1 »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Дано да е за добро, въпреки, че силно ме съмнява. Да пратиш Мерцедес 0405 на 50 километрова обиколка и той да ти докара не повече от 20 лева приход (не печалба, а приход)! Къде е Киро на кирия?
« Last Edit: 23.03.2013, 00:29:03 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
Приходът не е само от билети. Да не забравяме и картите. Да не забравяме, че и градският транспорт трябва да се управлява, като множество скачени съдове. Едната линия- колкото се вложи, още толкова или двойно остава от приходите. Друга обаче е по-нисък приход, съответно от печелившата се прелива в по-бедната. Изобщо градският транспорт е социална придобивка, която е много хубаво в Бургас, че стана изцяло общинска, респективно държавна работа. Защото трябва да се гледа като една цялост. А щом няма пътници- по-добре да се махнат кондукторите по такива линии. Забелязах на 18-ти февруари, че по 5 шофьорът продаваше билетите.
« Last Edit: 23.03.2013, 00:29:47 by west_1 »