Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865907 times)

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
^ И на мен ми харесва новата реклама на ''Нескафе''. :)
Ето и една новина, която засяга линии 4 и 8. :arrow:

Временно затварят спирката до Ж.П. Гара

Във връзка с извършване на строително-монтажни дейности - подмяна на водопроводи на пл. "Царица Йоанна" /в участъка между ул. "Цар Петър" и ул. "Александровска"/ - уведомяваме жителите и гостите на гр. Бургас, че спирка "ЖП Гара", по маршрута на автобусни линии №4 и №8, временно ще бъде закрита. Обслужваща по маршрутите ще бъде автобусна спирка "Централна поща" на бул. "Ив. Вазов". Периодът, за който се налага това изменение, е от 3 до 30 юни.

Източник

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Рекламата е много готина и ефектна, а да не беше, щеше да е по-добре от на практиката бялото старо фолио на сините "Нескафе"-та.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Два дни подред на мястото на Сетрата 7931 се движи 8234.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
А днес видях и 8235. Ужасно е избелял!
« Last Edit: 07.06.2015, 23:30:31 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес по линията Бургас - Айтос от страна на "Айтос Автотранспорт" се движи някакъв МАН, чийто модел май е Lion's Regio, сив на цвят.

Навярно някоя от заложените по наряд коли по 61 е аварирала, тъй като в 14:00 с табели за 61 от "Запад" замина Сетрата 6692.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline vikiconectoto

• Запален по ГТ
  • RIP 9070 :(
    • View Profile
Две снимки от гаража за любителите на марката "Чавдар" :arrow:
А някой нещо за Scania-та да знае? На кой е, къде пътува, защото я имаше снимана във Варна.
« Last Edit: 07.06.2015, 23:31:08 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
^^Момент, че забравих, че в 14:00 в делниците има курс на 61. Пак почнах да излизам по-рано, а вече съм свикнал, че в 16:00 в делниците няма курс, защото е тръгнал 10 минути по-рано. Т.е. помислих, че има курс в 13:50 и колата е аварирала.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Започна облепянето на автобуси с реклами на МОЛ Галерия. Бовата 7377 и Сетрата 5668 вече носят рекламата, а снощи видях една Сетра S 215 HD с убито - зелена разцветка и спомената реклама.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Много са туристиците в Бургас с реклами на "Мол Галерия", при това не само на Бургасбус. На прима-виста се сещам за Бовата 9286, както и Сетрата 0992 (черно-бялата с хасковска регистрация), возеща работници на Лукойл. Мисля, че и една от Бовите на Бургасбус бях видял, беше или 1286, или 2619 + Сетрата 6125 на Бургасбус. Заедно с гореспоменатите 7377 и 5668, стават 6 броя, ±1.

05.06: Бовата 3387 замина по 61 в 10:20. Точно тази доста рядко я засичам по крайградска линия. (Edit) МАН-ът 9865 е първа смяна по 61.
« Last Edit: 05.06.2015, 15:52:44 by $h@IdEr »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Онази Сетра с хасковска регистрация, която по принцип вози работници на "Промет Стийл", днес е едната кола от страна на "БургасБус" по линията за Созопол. Явно наистина са го закъсали нещо.

Иначе Сетрата 8717 вече става седмица, откак не се движи - за последно я видях миналата събота. Значи може баба Кера да се е споминала. Отдавна не съм виждал и 7186, но тя може да извършва ведомствен превоз и затова да не се мярка. От миналата неделя пък не съм мяркал и МАН-а НЛ (макар че той няма да ми липсва) ,така че може и тримата представители на т. нар. от мен "Трио на безсмъртните" да са бракувани.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От темата "Интегриран ГТ"
Навярно някоя от заложените по наряд коли по 61 е аварирала, тъй като в 14:00 с табели за 61 от "Запад" замина Сетрата 6692.
В 14:00 не беше ли единият соло курс по 61 през седмицата? Единият беше в 15:50, но си спомням, че имаше и още един. :hm:
На въпроса ми вече е отговорено горе ot Bus_lover. Само местя офтопика.

Иначе Сетрата 8717 вече става седмица, откак не се движи - за последно я видях миналата събота. Значи може баба Кера да се е споминала. Отдавна не съм виждал и 7186, но тя може да извършва ведомствен превоз и затова да не се мярка. От миналата неделя пък не съм мяркал и МАН-а НЛ (макар че той няма да ми липсва) ,така че може и тримата представители на т. нар. от мен "Трио на безсмъртните" да са бракувани.
7186 е в гаража, все още с номера, за съжаление. За пореден път пожелавам и на нея, и на 8717 попътен вятър към ямболската автоморга :devil:. A късият МАН или ще го бракуват в най-скоро време, или ще го ползват като резерва, заедно с 9670.

Мерцедесът 9668 вече не е на плаца в гаража. Липсват и последните МАН-ове - 6948, 0724, 0390 и 0392. Сетрата 6691 и Волвата са още там.
Интересно, че и ДАФ-ът 303 стои там, непокътнат при това, изкл. липсата на двигател и рег. №. Да не го готвят за музеен и него? Все пак и те изкараха около 14 години в града ни.
« Last Edit: 07.06.2015, 18:59:42 by $h@IdEr »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Скоро не съм виждал и дъртата S 213 - кa, някъде през Февруари я мярнах да кара ЛУКОЙЛ - ски превоз за Поморие. Тя също си плаче за флекса.

Сетрата 7318 май е оборотна кола. Вчера я видях да прави курс по 61, а тази сутрин беше за Сл.Бряг - изпълняваше курса в 6:50. В двата дни я караха  различни шофьори.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Цели три ТЕДОМ-а въртят втора смяна по 12А – 7130, 7133 и 7138. Освен тях, 4476 е 25, а 7137 – по 12. Снимки на двата по 12А – личи си как и на 7133 фолиото почва да избелява. :arrow:
МАН-ът 9865 и днес е по 61.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Цели три ТЕДОМ-а въртят втора смяна по 12А – 7130, 7133 и 7138. Освен тях, 4476 е 25, а 7137 – по 12.
Пропусна и 7135, който беше също по 12. :P
Курсът на 16-ката в 13:30 беше взет от Сетрата 2127.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Явно Интегротата ще въртят и по крайградските линии, защото днес 8943, който за пръв път видях на линия, замина за Българово, заедно с мен вътре в 17:45. Салонът преди II врата е в отлично състояние, но назад от нея е доста мръсен  и освен немските драсканици по страничните плоскости и седалките (от които може да се заключи, че са внос вероятно от Германия) се  е сдобил и с български такива, заедно с разни други символи :angry:! На мястото на люковете на тавана са монтирани допълнително два климатика, предполагам, че така са пристигнали.  Щеше да е хубаво, ако имаха и  работещи табла, но и без тях не е болка за умиране. Возията не е особено мека, нещо подобно на возията на Чавдарите 120. Окачването му засега е здраво и не тропа.
8944 вече за N-ти път го виждам по линията за Созопол, вкл. и днес, подозирам, че е станал титулярен автобус по линията.
Edit: Пропуснах, че Сетрата 3295 завърши курс по 18 в  17:50.
« Last Edit: 09.06.2015, 20:47:50 by $h@IdEr »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Бременна бургазлийка: Припрян шофьор на градския транспорт ме затисна с вратите на автобуса

Припрян шофьор на градския транспорт по линията м.с.Черно море-Бургас затисна с вратите на автобуса бременната бургазлийка Елеонора Соннек. Потърпевшата потърси Флагман.бг, за да разкаже своята история.

„Днес бях при майка си в м.с.Черно море. Прибрах се към Бургас с линията в 11 часа. Пътувах с малката си дъщеричка. Впечатление ми направи, че шофьорът на автобуса кара много бързо. Почти не спираше на спирките, отваряше вратите за по няколко секунди и веднага потегляше. И тъй като трябваше да сляза на Военна болница реших много по-рано да се подготвя и да отида да вратите. Сигурна съм, че той ме видя, но за моя изненада не спря, а само леко намали, отвори вратите, детето слезе, а аз тъкмо се канех да направя крачка напред и се оказах затисната между двете врати“, разказа пред Флагман.бг Елеонора.

Докато тя е била заклещена е държала дъщеричката си за ръката, а автобусът макар и с бавна скорост се е движил. Само възгласите на пътуващите са подсказали на шофьора, че има нещо нередно и е нужно да спре.

„Живея от дълги години в Германия и се прибирам за кратко в Бургас. Автобусният парк е на много високо ниво, вътре е чисто, шофьорите са спретнати, но поведението им е отвратително“, допълни Елеонора.
Нейна проверка показа, че автобусът е управляван от дългогодишния служител на „БургасБус“ Митко Табаков. Тя е подала сигнал срещу него, който в момента се разглежда от ръководството на общинската фирма.

„Изискал съм обяснение от водача и кондукторката. Имаме си вътрешни правилници и ако той се окаже виновен – ще си отнесе наказанието“, каза зам.-директорът на „БургасБус“ Драгомир Чайков. Той подчерта, че за съжаление все още няма система за видеонаблюдение в автобусите, която ще е и допълнителна гаранция за качествено обслужване. Такава ще се въведе на по-късен етап, като част от мегапроекта на Интегрирания градски транспорт на Бургас.

Източник: http://www.flagman.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

Лятна линия до Отманли от понеделник
Лятно разписание на автобусите за Несебър и Слънчев бряг
« Last Edit: 12.06.2015, 10:58:16 by todorow_211 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Не става ясна цената на билета по въпросната линия №14. Не е отбелязана в нито една графа в сайта – "градски", "междуградски" или "АГ Запад"...

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Някой има ли наблюдения с какви закъснения се движеха автобусите от и за Сарафово? Днес към 17:00 попаднах в огромно задръстване от Сарафово посока Бургас. Преодоляването му ми отне близо 2 часа (120 минути). Видях няколко 15-ки (поне 3) и автобуси от Слънчев бряг - Сетрата 5668 и Бовата 7377. Беше ужас!!! Намерих и статия по повода:
Внимание, шофьори! Автомобилен ад между Бургас и Сарафово

Километрични опашки от автомобили блокираха движението между Бургас и Сарафово. Читатели на Флагман.Бг изпратиха снимки от транспортния ад, който се е образувал от бул."Димитър Димов" към летище Бургас. Задръстването е и в двете посоки.

Причината са ремонтните дейности, които текат в момента на четирилентовия път Бургас-Сарафово. "Няма нито един работник, а само ограничителни знаци. Какво е това безумие?! В момента съм на по-малко от половината път. На пет минути мърдат с три метра", пише ни от задръстването нашият читател Даниел Вълков.

От няколко дни образуват огромни тапи и превръщат преминаването на този участък в ад. Допълнителни проблеми създава и ремонтът на едно от платната на бул."Стефан Стамболов" след хотел "Мираж".

Няма данни за настъпили пътно-транспортни произшествия в тази част на града, но има стотици автомобили, които се движат с по метър на минута. В задръстването е и линейка със сирени, която не може да продължи, съобщават наши читатели.

Източник: http://www.flagman.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК
« Last Edit: 13.06.2015, 19:30:29 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ами Бовата 7377 напускаше Сарафово в посока Сл. Бряг към 20:45, изпълнявайки курса в 20:10.
« Last Edit: 13.06.2015, 19:30:46 by west_1 »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
15-ките в момента са 4 коли, поне откакто изместиха началната спирка на "Запад", понеже маршрутът се удължава с поне 2 км. Преди това мисля, че бяха 3. Нищо чудно да се наложи да вмъкнат и 5-та кола, поне в пиков час, за да могат да си покрият разписанията без значителни закъснения.