Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865936 times)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
В 17:30 за Средец замина Интегрото 8942.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Най после...

От 13.09.2015 г. линии 1, 2, 211 и Т2 ще спират на Централната спирка

„Бургасбус” ЕООД уведомява жителите и гостите на гр. Бургас, че от тази неделя – 13.09.2015 г.  Централната автобусна спирка /ЦАС/ на ул. „Сан Стефано”, изградена по проект „Интегриран градски транспорт” официално ще бъде включена в маршрутните разписания на линии с номера № 1, № 2, № 211 и № Т2.

Както вече е известно, от месец август тази година превозните средства, обслужващи гореизброените линии, в посока ж.к. „Меден рудник” минават през сегрегираните бус ленти на ул. „Сан Стефано”, предвидени в маршрута на бъдещата Бърза автобусна линия.

Като втори етап от въвеждането в експлоатация на новоизграденото съоръжение, от неделя – 13 септември автобусите по линия № 211 вече ще спират на основната ЦАС, а за линии № 1, № 2 и тролейбусите е отредена помощната спирка, намираща се непосредствено преди пешеходната пътека към ул. „Александровска”.

За пътниците е важно да знаят, че горепосочените линии ще преустановят обслужването на автобусни спирки, както следва:
- автобусна спирка „БСУ” на бул. „Стефан Стамболов” - от 13.09.2015 г.
- автобусна спирка „ Ул. Христо Ботев 70” на бул. „Христо Ботев” – от 01.10.2015 г.

Източник

Кметът: На 15 септември оставете автомобилите – заведете децата на училище безплатно с автобус

Кметът Димитър Николов направи официално съобщение в социалните мрежи, че всички ученици и техните придружители - родители, баби и дядовци, както и всички студенти, ще пътуват безплатно в градския транспорт от 08.00 до 14.00 часа на 15 септември.
Това е времето, в което ще се проведат тържествата по случай първия учебен ден, така че всеки може да заведе детето и да го върне у дома без да го таксуват.
"Този ден трябва да е наистина специален. Затова отправям към всички родители следното послание: На 15 септември не задръствайте центъра и районите около образователните заведения с автомобили. Заведете децата на училище с автобус! Градският ни транспорт се модернизира. Ако повече хора се придвижват с автобус, вместо с автомобил, инцидентите на пътя драстично ще намалеят. Опитайте на 15 септември и ще се убедите, че е удобно и приятно. Надявам се повече бургазлии да пътуват по този начин и през всички останали дни на годината, а автомобили да се ползват за спешни случаи. Нека оставим новинарските емисии без информация за катастрофи!", каза кметът.
Безплатното пътуване важи за всички градски линии, както и за маршрутките с номера 1, 2, 2А.
Инициативата „На училище с автобус” се реализира в рамките на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“.

Източник

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес по крайградските линии има доста туристици. По 18/18а втора смяна е МАН-ът 7320, на който се качих на курса на 18а в 14:00. Доста запазена возия има и в салона не се чува това дрънчене от ходовата част, което се чува отвън, когато мине покрай теб. Освен това съм научавал и по трудния начин колко мощен му е двигателят - преди 2 години и половина карах с 60 км/ч по един голям баир (Ладата с ремаркето повече не можеше) по пътя от Приморско за Бургас и тогава именно 7320, който се връщаше от Созопол по същото време, ме изпревари, все едно бях спрял. Мощна машина!

Също така Сетрата 5017 в 15:30 пое курса за Българово. По 16-ката в 13:30 и 15:30 за първи път се изяви Сетрата 6546 (друг колега ще качи снимката, ако му се е получила), а в 17:40 я смени Бовата 3569, която пък аз щракнах, когато слязох от нея в "Меден рудник".
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
В 19:30 по 16 замина 5017, която предните два курса беше за Българово, както вече се разбра. В 16:40 по "Одрин" дефилира ДАФ-ът 306, теглещ ТЕДОМ-а 7138 от 4-ката. Дано пак не стои в бокса три месеца... Освен него на линия бяха още три ТЕДОМ-а, които към 15:00 минаха през "Булаир" посока Лазур един зад друг: 4473 по 15 ( :arrow: ), 4475 по 12 и 4476, също по 4.
Също така Сетрата 5017 в 15:30 пое курса за Българово. По 16-ката в 13:30 и 15:30 за първи път се изяви Сетрата 6546 (друг колега ще качи снимката, ако му се е получила)   ...
:arrow: Един и същ автобус на трите снимки, но ми се щеше да му направя няколко комбинирани...
« Last Edit: 13.09.2015, 21:42:41 by $h@IdEr »

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Днес по крайградските линии има доста туристици. По 18/18а втора смяна е МАН-ът 7320...
Ето една негова снимка от мен. :arrow:

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Вече се качи и клипът на ДАФ-а 306, теглещ ТЕДОМ-а 7138 :arrow: . Малко ме стресна тромбата. :D
« Last Edit: 13.09.2015, 21:46:34 by $h@IdEr »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес по крайградските линии има доста туристици. По 18/18а втора смяна е МАН-ът 7320, на който се качих на курса на 18а в 14:00. Доста запазена возия има и в салона не се чува това дрънчене от ходовата част, което се чува отвън, когато мине покрай теб. Освен това съм научавал и по трудния начин колко мощен му е двигателят - преди 2 години и половина карах с 60 км/ч по един голям баир (Ладата с ремаркето повече не можеше) по пътя от Приморско за Бургас и тогава именно 7320, който се връщаше от Созопол по същото време, ме изпревари, все едно бях спрял. Мощна машина!
Този МАН в последният месец се оказва най- постоянно движещият се автобус от втора автоколона и в същото време най - разнообразяващият. Вчера беше за Созопол, а преди дни обслужваше ведомствените превози на Промет. През останалите дни почти постоянно е по направлението Несебър/Сл.Бряг. А и при тези проблеми с новите Интегра и вече тримесечното отсъствие на чисто - бялата Бова 3387 сега е неговия момент.

В 16:40 по "Одрин" дефилира ДАФ-ът 306, теглещ ТЕДОМ-а 7138 от 4-ката. Дано пак не стои в бокса три месеца...
Към 15 часа ДАФ- ът слезе по "Никола Петков" в посока Изгрев, още тогава ми "светна", че 7138 може и да се е скапал, а тя каква била работата. Като гледам клипа, стигам да заключение, че аварията се е случила някъде около прелеза, или морската градина.

:arrow: Един и същ автобус на трите снимки, но ми се щеше да му направя няколко комбинирани...
Е такива кадри и аз не съм правил, то и за това се е получил толкова сполучлив кадър с двете Сетри на бариерата.

Пропуснах да отбележа, че вчера титулярът на Мерцедеса 9657, след като завърши курса от Трояново, прибра Мерцедеса в гаража, а изпълни следващия курс в 17:50 със Сетрата 6694. Какво ли означава това?
« Last Edit: 15.09.2015, 23:37:24 by west_1 »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Пропуснах да отбележа, че вчера титулярът на Мерцедеса 9657, след като завърши курса от Трояново, прибра Мерцедеса в гаража, а изпълни следващия курс в 17:50 със Сетрата 6694.Какво ли означава това?
Мен лично няма да ме учуди да го дадат на скрап, няма да се учудя, ако и 9670 и 0726 го последват. И трите са много изтормозени – руднишките шофьори, които караха 9657 от пролетта на 2013-та до пролетта на 2014-та, го съсипаха, сега и 4472 вероятно е в бокса, пак техен автобус. 9670 е оборотна кола, общо взето, откакто го прехвърлиха на втора автоколона и му се изреждат всякакви шофьори без титулярни автобуси. Напоследък, обаче, го виждам все по-рядко, нищо че днес го караше единият титуляр на 7931 (този, който рядко се ползва от услугите на спирачния педал) по 32. За 0726 говорих скоро, за година и половина го докараха до трагично състояние. Не че през 2012-та, когато започнах да се занимавам с автобуси, беше особено запазен. А като си спомня как през 2007 светеше отвсякъде и не тропваше :( ...  Помня Pirgos_12A като ми разправяше каква е била случката с 4094 – обадили се от гаража на шофьора и му казали да го прибере в гаража след завършване на курс, по време на смяна.
Всичко това  с бракуването за момента остава в сферата на догадките, но при положение, че се накупиха толкова туристици, не би било учудващо да пратят някой амортизиран автобус за скрап. Освен това,тече процедура по купуване на 7 съчленени автобуса за 61-цата, така че скоро и последните четири съчленени от "старата школа" най-вероятно ще бъдат пенсионирани. Информацията е 100% достоверна, вероятността да се случи за мен, обаче, не е 100... Ако някой иска по-подробна информация, мога да му я предложа на ЛС, за да не злепоставя източника.
« Last Edit: 15.09.2015, 23:37:51 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
7 съчленени коли само за 61 няма ли да са много? Ако наистина купят 7 черва втора злоупотреба, това означава сигурно, че ще има ново, по-сгъстено разписание. А може и да се ползват и за курортните линии и чат-пат да ги пращат и по крайградските линии, а защо не и като резерви за 121, 25 и 30-ката, знае ли човек.

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
7 нови или таралясници?

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
7 съчленени коли само за 61 няма ли да са много? Ако наистина купят 7 черва втора злоупотреба, това означава сигурно, че ще има ново, по-сгъстено разписание. А може и да се ползват и за курортните линии и чат-пат да ги пращат и по крайградските линии, а защо не и като резерви за 121, 25 и 30-ката, знае ли човек.
Вероятно ще има сгъстяване. В момента 61-цата се обслужва от 2 съчленени, допълвани от 1 къс автобус. Могат да пуснат трети съчленен и четвърти къс, допълващ. Като включим обединената линия Бургас — Несебър — Сл. Бряг, която евентуално от догодина пак да се обслужва от съчленени и ако евентуално при сгъстено разписание на 61 допълващият автобус пак е съчленен, в най-лошия случай ще вървят 6 от 7 автобуса, а когато бъде разделена линията – 4 от 7. Ако не достигат съчленени Солариси за 121-цата, както се вижда от предни постове в "Solaris Urbino 12", могат да пратят една резерва там.
7 нови или таралясници?
Уж нови, обаче аз лично не тая никакви надежди за нови.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
Този МАН в последния месец се оказва най- постоянно движещият се автобус от втора автоколона и в същото време най- разнообразяващият. Вчера беше за Созопол, а преди дни обслужваше ведомствените превози на Промет.
Освен, че обслужва много линии + ведомствените превози, обслужва/ превозва и хората, които работят във в.с Дюни, но не всеки ден. И тъй като работя в Дюни съм попадал на него. Не мога да отрека, че е здрава машина, но в спряло положение вибрира.
Между другото не съм фен на Бовите, но 2619 и 9891 са наистина бегачки. Зависи пак от шофьорите, но винаги когато отивам или се връщам с една от двете на работа, просто ми прави кеф да се возя в тях. От време на време ни возят и Сетри, но нямам навика да им поглеждам регистрационните номера.
« Last Edit: 24.09.2015, 15:59:01 by west_1 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Венци откъде пък ти хрумна следното:

7 съчленени коли само за 61 няма ли да са много?
Според мен и сега наличните четири съчленени автобуса за 61 са голяма бройка, а онзи ден коментирайки ситуацията с познат шофьор подразбрах, че Соларис по 61 едва ли ще се появи в близките месеци. Уж градска линия, а се обслужва от... втора автоколона.
« Last Edit: 24.09.2015, 15:50:15 by west_1 »

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
В 16:40 по "Одрин" дефилира ДАФ-ът 306, теглещ ТЕДОМ-а 7138 от 4-ката. Дано пак не стои в бокса три месеца...

7138 днес е на линия по 12А.

Пропуснах да отбележа, че вчера титулярът на Мерцедесът 9657, след като завърши курса от Трояново, прибра Мерцедеса в гаража, а изпълни следващият курс в 17:50 със Сетрата 6694.Какво ли означава това?

Мерцедесът 9657 е на линия и е облепен с нова реклама на "National geographic".
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Вчера 7138 беше 4-ка, така че явно бързо са го стегнали. Изглеждаше ми силно наклонен надясно, но изкара цял ден така на линия.
« Last Edit: 24.09.2015, 15:50:46 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Тедомът 7135 е вече с реклама на "Дайхман", с което най-накрая се свършва мъката с избелялото фолио на тази на "Матстар".

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Днес едната 11- ка преди обед за Несебър беше Сетрата 7318, доста рядко срещан автобус за тази линия.
« Last Edit: 24.09.2015, 15:51:10 by west_1 »

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Програма за Европейска седмица на мобилността 16-22 септември

"Графити на колела"
16 септември, 13:15 ч. в СОУ "Кирил и Методий",
ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Антон Страшимиров", ОУ "Найден Геров"

Разположение на ретро автобуса на БургасБус, като мобилен "Музей на колела" в двора на 2 училища. Събитието включва и рисуване с графити по стени или на асфалта в  дворовете на 4 училища. На всички първокласници ще бъдат раздадени листовки "оцветяванка" и "свържи точките". Ще бъдат раздадени и предварително подготвени подаръци на учениците.
Източник: http://www.burgas.bg/
ДИРЕКТЕН ЛИНК

В ранния следобед 11М3-ката беше паркирана в двора на ОУ "Антон Страшимиров" :arrow:

« Last Edit: 16.09.2015, 19:07:16 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес има някакво чудо - видях три съчленени коли по 61 едновременно и в една смяна  :eek: Това не се е случвало сигурно от години, когато все още имаше съчленени на втора автоколона в излишък. Излиза, че днес единствено Мерцедесът 8234 е в гаража. МАН-ът 9865 взе курса в 15:50, на който обикновено се залага соло автобус (най-често Конектото 4020, което често се движи по един и същ наряд втора смяна в делник - в 13:30 започва по 32, в 15:50 отива на 61, в 17:30 се прехвърля на 62 и вече сигурно в 19:30 си извършва последния курс за Българово). Малко преди да мине 9865, видях и къс Соларис по 211 (вероятно пак 4177) и това ме навежда на мисълта колко неразумна беше заповедта на кмета по линиите на първа автоколона да вървят само Солариси и Тедоми. Вижда се, че съчленените коли не достигат, но предпочитат да пуснат соло, само и само да е Соларис, вместо да използват МАН-а, да речем, който си е с нисък под, с 4 врати и съвсем спокойно би могъл въпреки лошото си козметично състояние (така или иначе боята не кара колата) да влезе като резерва по 121, а защо не и на тези курсове на 211, които е взел 4177. А и жегите вече свършиха и липсата на климатик няма да се усети при отворени прозорци.

P.S. Ако преди 5 години някой ми беше казал, че ще защитавам МАН НГ272 и ще бъда за идеята да бъде пускан по линии, минаващи през моята махала, щях да му се изсмея  :stena:
« Last Edit: 16.09.2015, 18:32:13 by Bus_lover »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Вижда се, че съчленените коли не достигат, но предпочитат да пуснат соло, само и само да е Соларис, вместо да използват МАН-а, да речем, който си е с нисък под, с 4 врати и съвсем спокойно би могъл въпреки лошото си козметично състояние (така или иначе боята не кара колата) да влезе като резерва по 121, а защо не и на тези курсове на 211, които е взел 4177. А и жегите вече свършиха и липсата на климатик няма да се усети при отворени прозорци.
Да не говорим, че се бракуваха с лека ръка още единадесет бройки от модела. Съвсем спокойно можеха да оставят поне три от тях- 3554, 0390 и 0392- вижда се, че дори съм отписал въпросния 9865, който според мен си заминаваше заради двигател, та се наложи да му го сменят с този от 0392.

А аз се поядосах малко, след като видях Сетрата 7931 да изпълнява курса в 11:20, значи пак са я поправили.

МАНът явно е бил резервна кола- към 13:30 излезе от гаража и паркира на мястото, където вчера е бил Мерцедесът 9657. Ако не беше в такова гнусно състояние щях да го снимам. Но съм си казал, че него и 8235, както и дългата Сетра няма да ги снимам, докато не им сменят/ разлепят рекламите. За това пък ще кача снимка на 7133 по линия 7.

Тедомът 4475 все още има винетка на предното стъкло, макар че се движи по градски линии днес е 12.
« Last Edit: 24.09.2015, 16:00:56 by west_1 »