7138 определено беше руднишки вчера, защото го караше един от руднишките шофьори, а именно този с очилата.
Иначе трасето на 61 е по-проблематично от това на 121 и 211, според мен, защото по "Индустриална", "Одрин" и по пътя за корабостроителницата рядко някой смее да се засили с повече от 40, докато когато слезе от главния път за Слънчев бряг, 61 изминава няколко километра преди отбивката за "Черно море" и "Рудник" и кара с около 60 км/ч, защото практически това си е направо извънградски път, а и времето ще започне да притиска водача. Излиза, че шофьорите по 61 трябва да си трошат автобусите, за да си спазят разписанието. Пътят от "Славейков" до "Долно Езерово" не си спомням на какво дередже е, понеже съм го минавал само два пъти, и то отдавна, но ми се стори, че макар и грапав, не е чак толкова зле.
Що се отнася до новите автобуси, дори да са втора употреба, нищо не пречи да са пак Солариси - вече първите екземпляри са 16-годишни, ако не се лъжа, а обикновено "БургасБус" купува около 15-годишни автобуси, когато става дума за втора употреба (справка с Мерцедесите, МАН-овете, Ден Оудстените и ДАФ-овете).