Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865908 times)

Offline golf_td

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
Здравейте , не знам дали този пост е за тази тема , но все пак реших да пиша тук. Днес при почистването на избата ми се натъкнах на стари маршрутни листи с подробни разписания с часове на тръгване и пристигане на автобусите на Бургасбус по всички линии , видях някъде да пише 2002 година , вероятно са от тогава. Нямам никаква идея по какъв начин са попаднали у мен тези неща, пожълтели са , вехти са доста , но всичко се разчита добре. Ако някой има интерес към тези листи , мога да му ги подаря, тъй като не ми трябват или като някакъв архивен документ да се пази от някой от  членовете на този форум. Някой ако проявява интерес да пише.

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
А, не че нещо, ама какво се е случвало с предниците на тези Тедоми? Приличат на допълнително нитовани или слагани винтове... да не са се разпадали или да са блъскани?

Offline SlaFF

• Запален по ГТ
    • View Profile
По-скоро шофьорски сюрреализъм  :D

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
На мене ми се струва, че е хващано с попнитачка.

Днес по 25/7 беше Тедомът 4476, а 7130 по 8. Късото МБ ''Геотон'' беше по 61. Нещо на мене ли ми се струва, че не всички Тедоми се движат, откакто пуснаха Соларисите. От дългите автобуси освен Сетрата - 6691 и МБ - 8235 нищо друго не е излизало. И на мене ми е странно, че изобщо дълга Сетра се движи, вместо някое МБ. А най ме кефият къде забиха Конектата, истински автобуси, остава да се пълнят.
Две снимки от състоянието към момента. На първата Тедомът - 7133, задното табло показва: – 425!

Днес при почистването на избата ми се натъкнах на стари маршрутни листи с подробни разписания с часове на тръгване и пристигане на автобусите на Бургасбус по всички линии , видях някъде да пише 2002 година , вероятно са от тогава. Ако някой има интерес към тези листи , мога да му ги подаря, тъй като не ми трябват или като някакъв архивен документ да се пази от някой от  членовете на този форум. Някой ако проявява интерес да пише.
Интерес има – ще можем да направим съпоставка, преди и сега. Ще видим интервалите на движение и след като пуснат, и поработят известно време бързите линии. 
« Last Edit: 26.02.2013, 22:48:43 by west_1 »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Днес по 25/7 беше Тедомът 4476, а 7130 по 8. Късото МБ ''Геотон'' беше по 61. Нещо, на мене ли ми се струва, че не всички Тедоми се движат, откакто пуснаха Соларисите.
Май има нещо такова. Липсват 4472 и 7135, както и 4475, по обясними причини.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile

Май има нещо такова. Липсват 4472 и 7135, както и 4475, по обясними причини.
4472 едва креташе като му се возих за последно. Загасна след "Запад" и предният му мост беше в окаяно състояние.
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Не се виждат също 7137 и 7138, предполагам, че към момента им се програмират маршрутите.

Вчера Мерцедесът "Геотон" замина за село Русокастро в 19 часа. Обикновено този курс го поемаше миди Сетрата 2197, но като се загледах в снимката за Крушевец, в автобуса се вижда титулярният водач на въпросната. Предполагам и 2197 ще изчезне в скоро време.

По 18а пък се движеше новодоставената Сетра S 211 H - A 2127 MA.
« Last Edit: 25.02.2013, 16:17:02 by Pirgos_12A »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Фактът че Тедомите и Соларисите вече се движат без пластмасови табели ме навежда на мисълта, че няма шанс да виждаме такива въртележки като преди. Интересно ми е какво се е случило с табелите за градските линии и дали не са унищожени, защото това би означавало, че при евентуална инцидентна поява на возило от втора автоколона по градска линия като 15 или 25, да речем, няма да има какво да им бъде сложено. Даже е интересно дали "ББ" въобще имат табели за линиите, обслужвани доскоро от "Бургасволан".

А 2197 няма да се учудя просто да се сдобие с нов шофьор, защото такива мидита са от полза на всеки превозвач при линии или курсове с по-малък пътникопоток.

На снимката на Зирка се вижда, че Чавдарът 3483 все още е с номера, което ме обнадеждява и ме кара да си мисля, че ще му бъде даден втори шанс и няма да бъде даден за скрап веднага. Друг е въпросът дали някой ще изави желание да го купи  :(
« Last Edit: 25.02.2013, 16:21:39 by Bus_lover »
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес бях приятно изненадан да видя Тедом по 12А - 7138. По 8-цата бяха 4476 и 7137, а по 25 единият от двата беше 7133. Към 13 ч. се пръкна Мерцедесът 9668 по 32, прибиращ се към "Запад", а в 13:30 го замести 4103, който 10 минути по-рано бе завършил курса по 5-цата.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Tедом по 12А – знаете ли какво означава това? Предполага се, че линиите 4, 211, 12А, 12 и може би 30, ще се обслужват от Соларисите. В първия ден нямаше други автобуси освен новите по тези линии и останалите градски линии. Не се сещам само по 8 дали нямаше Тедоми! Но излиза, че с новите се покриват всичките въпросни линии. Тедомите идват като допълнение. А както се споменава, почнали са да пускат малко по малко и другите такива автобуси. Аз пъл видях 7130 по 25. Но мислита ми беше или има почиващи Солариси, или има ... спрени. Аз чух за два къси, на които им светнали някаква лампа на таблото!
Дали всичко това е за тази тема, аз не мога да преценя ...! Впрочем излезе още едно дълго МВ – 8233 е 61.
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Tедом по 12А – знаете ли какво означава това? Предполага се, че линиите 4, 211, 12А, 12 и може би 30, ще се обслужват от Соларисите. В първия ден нямаше други автобуси освен новите по тези линии и останалите градски линии. Не се сещам само по 8 дали нямаше Тедоми! Но излиза, че с новите се покриват всичките въпросни линии. Тедомите идват като допълнение. А както се споменава, почнали са да пускат малко по малко и другите такива автобуси. Аз пъл видях 7130 по 25. Но мислита ми беше или има почиващи Солариси, или има ... спрени. Аз чух за два къси, на които им светнали някаква лампа на таблото!
Дали всичко това е за тази тема, аз не мога да преценя ...! Впрочем излезе още едно дълго МВ – 8233 е 61.
Няма да се учудя, ако и по 30  и 121 започнат да вмъкват по някой друг съчленен МАН или Мерцедес 405G. През първия си ден, Соларисите покриваха всички градски линии, включително взетите от Бургасволан 25, 7, 101 и 17, както и 8-цата. На 20.02 излезе първият Тедом по 8, като тогава още не бяха програмирани таблата и се движеше с табела. Като стана въпрос за табели, от некачествената ми снимка се вижда, че 7138 се е движел без табела, както Соларисите, което означава, че bus_lover може да се окаже прав, че Бургасбус са унищожили табелите за градските линии.

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
Днес бях приятно изненадан да видя Тедом по 12А - 7138.

За един ден ситуацията толкова се промени, че появата на Тедом по 12/12А вече е интересно събитие, равносилно на пускането на ДАФ или Неоплан по 4. Но все пак Тедомите не са на втора автоколона и вървят само по градските линии, а и са само на 4 години и затова нарядчиците смело ги пускат на славейковлии. Това са единствените соло автобуси от първа автоколона, които не бяха пускани по 211 /ако не броим няколко инцидентни случая за по 1-2 курса/. По 121 пък въобще не съм засичал някой от тях.

Днешната ситуация подхранва надеждата ми да видя някой от МАН-овете от Линц по някоя от градските линии /най-вероятно 121 или 30/. Все пак поне на половината от тях таблата им са в изправност. 
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Днес в 16:20 един Тедом влизаше в летището. Не успях да му видя номера, нито дали е по 15 или е за работниците от летището. Само видях, че беше бая изкалян !
« Last Edit: 26.02.2013, 22:51:36 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
За един ден ситуацията толкова се промени, че появата на Тедом по 12/12А вече е интересно събитие, равносилно на пускането на ДАФ или Неоплан по 4.
Като стана въпрос за ДАФ-ове, някой засичал ли е на линия някой от тях през последните дни? Губят ми се повече от 2 седмици.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
4020 навести 4 по обяд.
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На мене ми се струва, че е хващано с поднитачка.
И това не е от сега. В първия момент си помислих, че 4471 е получил този "разрез" по време на програмирането на маршрутите по линии 7, 8 и 25, но справка с една снимка от Септември месец показва, че още тогава е бил в подобно състояние.
http://forum.gtsofia.info/index.php?action=dlattach;topic=5186.0;attach=79359;image

Две снимки от състоянието към момента. На първата Тедомът - 7133, задното табло показва: – 425!
На първата снимка се вижда и още нещо интересно - толкова ли не държат спирачките на ДАФ - а 349, че са го подпрели по този начин?!?
« Last Edit: 26.02.2013, 21:51:37 by Pirgos_12A »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
А, не че нещо, ама какво се е случвало с предниците на тези Тедоми? Приличат на допълнително нитовани или слагани винтове... да не са се разпадали или да са блъскани?

На мене ми се струва, че е хващано с поднитачка.
И това не е от сега. В първия момент си помислих, че 4471 е получил този "разрез" по време на програмирането на маршрутите по линии 7, 8 и 25, но справка с една снимка от септември месец показва, че още тогава е бил в подобно състояние.
http://forum.gtsofia.info/index.php?action=dlattach;topic=5186.0;attach=79359;image

4471 е тунингован по този начин отдавна. "Нитовете" са светлоотразителни, подобно на оранжевите лепки на огледалата, а "разрезите" са допълнително залепени черни ленти (във Фейсбук има снимка, правена със светкавица и изглежда много ефектно). Шофъорът обича да си украсява автобусите, на които е, повечето помнят ДАФа 308, Чавдара 4094, Неоплана 1154. Мисля, че няма нищо странно или особено в това и предлагам коментарите, свързани с това да приключат точно тук!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От днес на линия към II автоколона е Мерцедесът 9670.

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
Днес пак е по 12а.

Днешната ситуация подхранва надеждата ми да видя някой от МАН-овете от Линц по някоя от градските линии /най-вероятно 121 или 30/. Все пак поне на половината от тях таблата им са в изправност.
И на мен ми се иска,ама не вярвам. Като гледам Соларисите, които са по 121, цял ден стоят на крайната в Славейков, едва ли ще пуснат от старите.
« Last Edit: 27.02.2013, 19:41:38 by Pirgos_12A »

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес пак е по 12а.
Лично аз го мярнах по 12-ката малко преди 17 ч.
EDIT (28.02): Забелязах, че в Мерцедеса 4103, който днес е за Българово, липсва тонколоната, която беше монтирана до шофьорската лампа.
« Last Edit: 28.02.2013, 16:43:04 by $h@IdEr »