Author Topic: Автобусен транспорт-Бургас (ОБЩА ТЕМА)  (Read 865926 times)

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Иначе си мисля, че колкото и да струва възстановяването на автобуса, е добре първо да се купи, за да се знае, че е спасен и че няма да иде на боклука и също така да се съхранява, докато се намерят пари или спонсор, в някой гараж или друго закрито място, където атмосферните условия и годините няма да му влияят по този начин. Дори да остане като барака, не е ли по-добре, отколкото да е останал само на снимка? Да не говорим, че 3483 е основно ремонтиран и по него едва ли има толкова много за кърпене. А що се касае до поста на SlaFF - и тримата шефове на "ББ" барабар с кмета бяха на откриването и имаше удобна възможност да бъде проведен разговор с тях, освен ако не са били охранявани от някакви снайперисти с качулки, но никой от двамата потребители, присъствали там, не се нагърби с тази задача.
Ами хайде, като разсъждаваш кое първо трябва да се направи, започни да работиш, събери парите и ти купи 120-ката или каквото си поискаш и ти плащай за "закрито място", щото само в съветите и в писането си ненадминат. То това да не е да накъсаш листа от дърветата и с тях да пазариш колата...
Относно 3483, мисля че само според теб няма нужда основно да се ремонтира, но се съмнявам така да мисли някой, който би дал парите си за атракционно пътуване.

А що се касае до поста на SlaFF - и тримата шефове на "ББ" барабар с кмета бяха на откриването и имаше удобна възможност да бъде проведен разговор с тях, освен ако не са били охранявани от някакви снайперисти с качулки, но никой от двамата потребители, присъствали там, не се нагърби с тази задача.
Мисля, че нещо се опитваш да ни държиш сметка на мен и на Николай, кой какво е направил или не, без да имаш каквото и да било право и без да гледаш себе си какво представляваш.
:arrow:
- първо: В деня на освещаването, в гаража Николай лично поздрави кмета за новите автобуси, не беше невъзможно да се говори с него.
- второ: На същия ден, след церемонията, аз разговарях с инж. Атанасов относно 120-ките, като уговорката ни беше на мейла в следващите дни да ми прати оферти за определени, избрани от мен автобуси.
-трето: Бях се навил доста да взема една 120-ка, с предварителната представа за цена, доста по ниска от предложената, на база на информацията от Ямбол, за цената на 141-ците.
-четвърто: Не си ти човекът, който ще ме обвинява в бездействие, първо виж себе си. За разлика от теб се познавам и комуникирам с хора от ръководството още от 2009-та год., когато с Glavi4ka поддържахме сайта им.
Ако помня правилно когато искаше да започваш работа в БургасБус преди година или две, искаше аз или някой друг да присъства на срещата, защото те беше страх или срам (и аз не знам) да се запознаеш или да разговаряш с някой от шефовете. Да не забравяме и писмото, което беше пратил преди няколко години за Чавдарите, тогава хората са те поканили лично на среща там (няма как да го отречеш, тъй като инфото ми е от тях), но ти така и не си отишъл, отново, щото си срамежлив.
Много си силен само в приказките и в писането на обемни мнения.
-пето: Преди да започнеш отново да се оплакваш от това, че със Станислав си превишаваме правата, преди да отнеса и аз наказание заради теб и мнението ми да бъде изтрито, се надявам колкото се може повече хора от Бургаската тема да видят за какво иде реч!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Тедомът 4471 също рекламира сериалът "Етажна собственост"

А 2197 няма да се учудя просто да се сдобие с нов шофьор, защото такива мидита са от полза на всеки превозвач при линии или курсове с по-малък пътникопоток.
Сеттрата 2197 днес извозваше работници от ваканционно селище "Дюни" (извинявам се за некачествената снимка, но видях автобуса в последния момент, а снимката не е фокусирана). Не помня от колко години насам ваканционното селище си има (или имаше) ведомствен транспорт

На снимката на Зирка се вижда, че Чавдарът 3483 все още е с номера, което ме обнадеждява и ме кара да си мисля, че ще му бъде даден втори шанс и няма да бъде даден за скрап веднага. Друг е въпросът дали някой ще изави желание да го купи.
При така предложена цена и особено в краткия срок, който е бил предоставен за отговор, няма как да се намерят парите за закупуването на който и да е от Чавдарите 120.

Още в средата на месец Декември се обърнах към отдел "Култура" в Община Бургас относно запазването на 9660, като единствен оцелял експонат от модела Чавдар 141, от където ме попитаха "През коя година е произведен автобуса?". След моя отговор получих отказ с мотива, че автобусът бил много нов :D

EDIT: от 07.03.2013
Очаквано (поне за мен) днес на линия излезе още един съчленен автобус, движел се до скоро по линиите, обслужващи 1- ва автоколона. По 61 се движеше бившата Баневска Сетра 7931.

« Last Edit: 11.03.2013, 18:59:06 by Pirgos_12A »
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
^^Тук за много неща си прав, но не знам защо си помислил, че се надявам точно ти да бъдеш купувачът (визирах някой град като Благоевград или Габрово, където паркът е извънредно остарял и морално, и физически и дори 120-ките биха закърпили някак положението поне за малко) и че ей-сега ще зарежа университета и ще успея на бърза ръка да изработя 6 хилядарки. А това, че мислиш, че съм добър в предложенията, не мисля, че е нещо лошо - нали форумите са за провеждане на дискусия, все пак. Поне успя да ме накараш да съжалявам, че не съм присъствал на освещаването на Соларисите, но си имах уважителна причина за това.

И след това лирично отклонение, което се надявам да е последно вече, най-накрая мога да кажа, че е официално - някои, ако не и всички курсове по 5-ицата вече се обслужват от "Бургасволан". В 15:00 по линията се разписа единият от двата зелени Мерцедеса О405, който час преди това беше на "Запад". Според мен, причината за това е по-скоро да може частният превозвач да има поне някаква работа, а не че "ББ" нямат коли.

От Тедомите 4471 днес беше 12-ка - видимо ще се залага по максимум един на ден, но пак е нещо.

Освен двата Чавдара, ДАФ-ът 349 днес също видимо беше без регистрационни табели. 208 обаче все още е в играта, макар и да не го видях на линия.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile

Ами, той вчера по 12 беше 7138 и към 17:00 часа аварийният ДАФ си го прибра към гаража, та затова днес 4471 е по 12-ската.
« Last Edit: 11.03.2013, 18:59:43 by Pirgos_12A »

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Колеги,може и да (най-вероятно) казвано, но все пак да попитам:

Къде правите снимките от гаража. Доста от вас ходят на нещо като поляна,където снимате. Това вътре в гаража ли е и трябва ли да се минава пропусквателен режим за там?  :)  (например снимките на колегата $h@IdEr  от предишната страница)  :)

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Колеги,може и да (най-вероятно) казвано, но все пак да попитам:

Къде правите снимките от гаража? Доста от вас ходят на нещо като поляна,където снимате. Това вътре в гаража ли е и трябва ли да се минава пропусквателен режим за там?  :)
Снимките обикновено се правят от страната на бул. "Тодор Александров", след надлеза, естествено вън от оградата (в повечето случаи оградата на снимките не се вижда). За да влезеш вътре ти трябва разрешение от ръководството.
« Last Edit: 08.03.2013, 20:28:59 by west_1 »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Днес след обяд единственият Чавдар, останал в гаража на "ББ", беше 2655 - предположих, че най-раздрънканият ще остане последен, както обикновено става  :D Затова пък мистериозно се бяха появили две Бови, които може и да са на превозвача, обслужващ линията до Камено.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Pirgos_12A

• Маниак
  • Всяка приказка си има край.
    • View Profile
    • Email
Днес имаше Тедом по 12А.
В петък минах покрай гаража, не видях ДАФа 303. Интересно, че МАНът 6948 не е разположен при останалите си събратя и все още е с табели за 211. Никъде не се виждат Мерцедесите 8234, 7731 и 2167 - дано не са накълцани. Мерцедесът 8235 явно е развален. Аварийният ДАФ го дърпаше към едно от халетата за ремонт. Надявам да го ремонтират, а не да го разпарчатосат.
Ето едно клипче, направено в последния момент /голям спринт ударих от надлеза до оградата/.

http://vbox7.com/play:46a4351549
http://vbox7.com/collection:1891494 - Колекция "Автобуси Чавдар 120 и Чавдар 141"

http://vbox7.com/play:0da083e94a - Градски транспорт Бургас 2012

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
^ Аз точно мислих, че с появата на Сетрата 7931, някои от движештите се три съчленени в момента е развален. Точно тая Сетра обаче не очаквах. От предната страна на гаража е късото МВ ''Лео'', има още рейсове, но не зная кои са.

Ако ''Бургас Волан'' са почнали да обслужват линия 5, може и по други да цъфнат. Безгранично упорити са – като общината им доплаща по някакъв начин, за пътник или за километър! От друга страна пък няма монопол на ''ББ'' – което е идеалният вариант и вероятно устройва всички.
Впрочем нямаше логика да се твърди, че на въпросните им бил изтекъл договорът, приблизително към датата на пускането на Соларисите – няма как да са знаели какво ще се случи толкова години след подписването му!
А днес по пътя за Средец се дърпаха двете им Сетри – 8987 дърпаше синьо - зелената 6126. Да не би и те да са ''открили'' пътя за Ямбол?
« Last Edit: 11.03.2013, 19:02:31 by Pirgos_12A »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Днес имаше Тедом по 12А.
Тедомът беше 7133. По 4-ката се разписа 7130.

Интересно, че МАНът 6948 не е разположен при останалите си събратя и все още е с табели за 211.
Това според мен означава, че след като останалите съчленени коли са строени вдясно за брак, конкретно този MAN има шанс да излезе като евентуална резерва по някоя линия като 121, 30 или 61.

А днес по пътя за Средец се дърпаха двете им Сетри – 8987 дърпаше синьо - зелената 6126. Да не би и те да са ''отркили'' пътя за Ямбол?
Последно видях въпросната Сетра (6126) със свалена задна регистрационна табела, за предната не мога да твърдя, тъй като преди около месец си стоеше още. Няколко години стоеше на "Запад" без да излезе, като през това време до сега ръждата ѝ се развиваше с пълна сила. От "Бургасволан" явно най-сетне са решили да я дадат за скрап, интересна гледка е било - 8987 като авариен автобус. :D
А 7931 до последно вярвах, че ще се присъедини към близнака си 6691 на II автоколона.
« Last Edit: 09.03.2013, 22:50:45 by $h@IdEr »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Днес отново се движеше Тедом по 12. Този път 4476. Вечерта същият извозваше работниците за летището. Прави ми впечатление, че за разлика от Соларисите, при Тедомите електронните табла не се изключват по време на движение - не само днес и в други случаи, когато Тедом се е движел по линия без програмиран маршрут винаги на таблото се е изписвал надписът Бургасбус. А Соларисите извозващи работниците от летището изключват изцяло електронното си табло.
« Last Edit: 11.03.2013, 01:03:51 by west_1 »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Прави ми впечатление, че за разлика от Соларисите, при Тедомите електронните табла не се изключват по време на движение - не само днес и в други случаи, когато Тедом се е движел по линия без програмиран маршрут винаги на таблото се е изписвал надписът Бургасбус. А Соларисите извозващи работниците от летището изключват изцяло електронното си табло.
Просто при Тедомите има вкаран текст "БУРГАСБУС" и "За гараж", предполагам предстои и на новите да им ги въведат. При излизане / прибиране в гаража много често таблата остават набрани на определена линия (при Солариси и Тедоми) и водят до излишно объркване на чакащите по спирките. Още преди пристигането на новите автобуси, единици бяха шофьорите, на които им се занимаваше да изписват "За гараж" и да махат пластмасовите табели на МАНовете и Тедомите.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
От около месец някъде не виждам Мерцедеса O405N 7706 на "Бургасволан" - сигурно и той е заминал за Ямбол. По 2А пък се появи един от Хюндаите на "Комфорт", които обикновено са титуляри по 1-цата. Късият МАН също ми се губи.
« Last Edit: 11.03.2013, 22:37:41 by $h@IdEr »

Offline plastikat

• Moderator
  • Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
Едната Бова от гаража на БургасБус, днес беше за Слънчев бряг. Служебният курс за летището пък се изпълни от една зеленикаво-синкава туристическа Сестра, с розово цвете отстрани. Беше с табели "БургасБус - Случаен превоз" и табелата на летището. Под наем ли са или Бургасбус ги е купил?  :neznam: Иначе едното Конекто 4020 беше по 61 следобед.
« Last Edit: 13.03.2013, 23:40:50 by west_1 »
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Нов курс в делничното разписание на линия № 15

“Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че с цел оптимизиране транспортното обслужване на населението, считано от 18.03.2013 г. въвежда нов курс в делничното разписание на линия № 15, с час на тръгване както следва:

- от Бургас, АГ “Юг” – 20.30 ч.

- от кв. Сарафово – 21.00 ч.
Източник

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Едната Бова от гаража на БургасБус, днес беше за Слънчев бряг. Служебният курс за летището пък се изпълни от една зеленикаво-синкава туристическа Сестра, с розово цвете отстрани. Беше с табели "БургасБус - Случаен превоз" и табелата на летището. Под наем ли са или БургасБус ги е купил?  :neznam:
Да не говориш за 3612, която поемаше единия курс за Созопол през почивните дни? Иначе от седмица насам със сигурност по линиите на БургасБус се движи новодоставена Сетра S 215 HD - жълта на цвят със зелен таван и климатизирана, наподобява разцветката на онзи Сканцедес на "Ентуртранс".В следващите дни ще я подгоня да я снимам. Всичко това е доста странно, като се има в предвид наличието (или по скоро липсата) в състава на БургасБус на Сетрата ЛЕО 5011.

Интересно, ако са купили и Бова - така превозвачът ще отбележи още една нова марка в автопарка си.
« Last Edit: 15.03.2013, 23:47:16 by west_1 »

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile
"Бургасбус" са пуснали обява за продажба на 15 броя МАН НГ272 в немското Мобиле.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
"Бургасбус" са пуснали обява за продажба на 15 броя МАН НГ272 в немското Мобиле.

Това са почти всички автобуси от марката- явно след Соларисите смятат да се разделят с по-старият подвижен състав и предпочитат да ги продадат,отколкото да ги пращат в Ямбол.  :)

Offline west_1984

• Наистина съм луд
  • --==WEST_1984™==--
    • View Profile
Уж обявата е за NG272, а най-вляво на първата снимка е 7214 (дългият Неоплан). :D :D

Offline dakata

• Писател
  • **
    • View Profile
Не мога да разбера защо разпродават съчленените автобуси. След въвеждането на BRT линиите, времето за пътуване от "Меден Рудник" до "Изгрев" или "Славейков" би трябвало да се намали до 25-30 минути. Обещанията са автобусите по всяка една линия, автобусите да са на 6 минути, което означава 10-11 автобуса на линия или ок 22 автобуса общо за двете линии. Наличните автобуси, обаче са 28 което означава, че съчленените Солариси ще обслужват само BRT, така увисват линиите за Ветрен, Рудник, където си трябват съчленени автобуси.
« Last Edit: 15.03.2013, 23:48:36 by west_1 »