Линиите в София трудно могат да се съпоставят с тези в останалите градове. Но е сигурно, че навсякъде подхождат по различен начин към експлоатацита на самите автобуси.
По моята преценка в Бургас също са доста счупени, да не казвам и повече отколкото в София. Особенно допреди половин година, от тогава насам какво им стана нещо взеха да ги оправят, не се движат изгърбени. В Бургас не е никакъв проблем да си пътуват с изпуснали възглавници, цял ден, цял месец или докато не се развали. Ако вземем последния доставен, предсерийния от 2004, откакто е на БургасБус когато е на линия е винаги с изпуснати предни и задни възглавници. Едва сега, след поредния-последен ремонт на скоростна кутия са сменили и амортесьорите в средата и все още не е клекнал. Останалите по съцият начин си пътуват кой повече, кой по-малко особенно в предишните години. Ако в София стане това, не се ли прибира веднага в гаража и като сложиме по-големия пътникипоток и това, че все минава през някоя трамвайна линия дали няма да ''заоре''. Голямата разника е, че в София ги карат напонпани и целият автобус е на еднакво разтояние от земята, а в Бургас или е вдигнат в средата, а предницата и задницата са на по педя от асвалта или и в средата е долу. То вярно, А94 я няма обаче колко време могат да изкарат така из улиците на София?
И най-интересното, преди десетина години. Едно 141 като минава се чува някакъв звук на удряне на метал в метал. Отначало си мисля за някой капак, че не е затворен. При Аквариумите като им изпопада някой и друг болт от някой капак, най-често тези над вратите се чува дрънчене. Ама това продължава доста дни
а този звук чак отвънка се слуша. Става ми интересно и го придебнах да се кача.
На всяко полюшване от неравностите на пътя се чува вече блъскане, гледам капака на трета врата е затворен, а май оттам се чува. Като се приближих оменях
...едното крило на вратата се блъска ту долу, другото ту горе и после обратно, така при всяко полушване, а те колкото щеш...ясно значи: скинал се е!
0137 така вървеше около месец и отдавна е за скрап
Тогава се знаеше за проблема, ама да го видиш като пътник, не е ли интересно?!?
В тия години БургасБус е много зле. Има редица опити да го приватизират под масата и това няма как да не се отрази и на самата подръжка. Като не забравяме, че са и без пари.
Да не съм съвсем голословен две, три снимки превени преди около два месеца. Само, ако някой познае кои автобуси са да не пише по надолу номера. Това беше молба на един от шофьорите, когато ги снимах ме видя и помоли за това. И макар, че е далече от бургаската тема, нека се съобразим с молбата на човека!