Author Topic: Качват перничани на метрото  (Read 70363 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Качват перничани на метрото
« Reply #180 on: 04.03.2009, 15:18:59 »
Не разваляйте рахатлъка на потърпевшите сега...   :D
Ще я направят тая спирка, ама сигурно чакат да се уталожи селянията, дето се вдигна да протестира.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #181 on: 04.03.2009, 19:54:28 »
И аз съм сигурен, че спирката ще бъде построена, защото местните нямат никакви основания да се противопоставят.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #182 on: 05.03.2009, 18:46:48 »
Явно ако си против строителството на тази спирка нямаш право да пишеш във форума ! С цел да не "осера" темата , и за да не ме накажат за постоянно  само ще кажа , че хората имат право да протестират и аз ги защитавам , защото и според мене от този проект няма смисъл и съм казал своите доводи защо съм против ( няма да се повтарям ) , но никога не съм обиждал хората , които са за този проект и когато аз защита нещо ми се трият постовете и ми казват че се заяждам ! ОК , аз никога не съм казвал , че някои е селянин , такива мнения може да се излагат във форума , да се обиждат хората , а когато ги защитаваш - те наказват и трият постовете ти ! Ето аз съм против този проект и протестирам , значи ли че трябва поведението ми е да е селско ? Аз се чуствам обиден ! Нямаше ли правила този форум , които гласят че всеки трябва да запази добрия тон и нетрябва да обижда другите участници ? Администраторите не е длъжно да ме гоните , аз сам напускам , защото в този форум има лично отношение кум учасниците , а аз такова поведение немога да търпя !
« Last Edit: 05.03.2009, 18:49:24 by ivan krastev »

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
« Reply #183 on: 05.03.2009, 22:03:40 »
Брат, стига детинщини, моля те ;) Кой ти е забранил да си "против" стоителството на спирката? Щом имаш такова мнение, отстоявай си го. Това не пречи на правилата.

Online blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #184 on: 05.03.2009, 22:32:40 »
Ето аз съм против този проект и протестирам , значи ли че трябва поведението ми е да е селско ? Аз се чуствам обиден !
Г-н Кръстев, никой не е казал, че поведението Ви е селско, нито че нямате аргументи. Визираше се поведението на хора, застрашаващи сигурността на работниците, а съгласете се, че работниците са най-малко виновни за проекта.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #185 on: 06.03.2009, 16:28:04 »
Колко струва да направят топла връзка от ж.п. спирката до метрото във вид на нещо като навес или тунел, за да успокоят живущите и да бъде по-удобно и за пътуващите?

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #186 on: 06.03.2009, 17:34:46 »
Днес се разходих до бъдещата спирка Вардар. И заключих:

1. Спирката е на много удобно място ще е супер.

2. За съжаление не може да се построи тротоар по цялото трасе на между спирката и метростанцията. В началото е между блокове от едната страна има тротоар широк не повече от 1.5 м завзет от паркирани автомобили, дървета и стълбове - напълно невъзможен за използване от друга стрна също превърнат в паркинг за автомобил, завзели и част от зелените площи- паркиранби са колеите перпендиклулярно на улицата(ул. Иван Карасулски). След като евентуалното трасе пресече ул.Сава Михайлов, е възмонжно да се направи тротоар и евентуално навес или нещо подобно.

3. Определено е доста тихо и в района на спирката. И само и единствено за това са прави местните, но така или иначе минава влак оттам и вдига шум не е толкова голям проблем. Влака ще минава по-бавно и даже ще е по-тихо.

ПП: Хората който ще слизат там няма да са хич криминогенни, защото са дошли с влака, който се плаща и отиват към метрото, което също се плаща и отиват на работа а не да грабят и тормозят живущите!

Online blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #187 on: 06.03.2009, 17:40:47 »
Гевгелийци могат да си изкрънкат подобряване подхода към метростанцията, читаво осветление, входната им улица към света също не е върха.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #188 on: 06.03.2009, 23:55:28 »
Да не говорим и че когато инвеститорите надушат потока, който се движи от там ще направят някои други екстри като повече магазинчета, дъвкаджийници и какво ли още не.
По ОУП между въпросните блокове и ж.п. трасето трябва да има улица, с която да се изнасят бързо до Вардар или до бъдещата детелина преди моста на Сливница...

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #189 on: 07.03.2009, 01:19:10 »
Предполагам, е споменавано, ама някак си съм го пропуснал - къде по-точно ще бъде евентуално тази ж.п. гара? Преди тунела за Люлин или след него посока гара 'Захарна фабрика"?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #190 on: 07.03.2009, 02:01:57 »
Някъде там трябва да е, около уличката и алеята, които излизат на западния вестибюл на станцията. Разстоянието е около 350 метра. Колкото и криминогенна да е масата, която ще ползва тази алея, не вярвам на такова разстояние да може да се стигне до сериозни последствия за сигурността на района, предвич, че сега там нощно време е недостатъчно осветено.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #191 on: 25.03.2009, 15:09:32 »
От вчера е възобновено строителството на ж.п. спирката !

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #192 on: 25.03.2009, 15:43:21 »
От вчера е възобновено строителството на ж.п. спирката !

Чудесна новина.  :D :D :D

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #193 on: 25.03.2009, 15:48:27 »
Аз лично не се радвам , но ......
Поне да се надяваме , че след като завършат спирката ще започнат и тази в Обеля , както и метростанцията !

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #194 on: 25.03.2009, 15:55:43 »
Вчера пак имаше някакви протести край спирката. Явно е било заради възобновяване на строителството.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #195 on: 25.03.2009, 15:58:12 »
Да , във вестника пишеше , че около 40 човека са протестирали , но имало е полиция и всичко е минало ОК !

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #196 on: 25.03.2009, 16:13:55 »
Някъде там трябва да е, около уличката и алеята, които излизат на западния вестибюл на станцията. Разстоянието е около 350 метра. Колкото и криминогенна да е масата, която ще ползва тази алея, не вярвам на такова разстояние да може да се стигне до сериозни последствия за сигурността на района, предвич, че сега там нощно време е недостатъчно осветено.
Факт е, че кварталът сега е изключително тих. Ходил съм много пъти на гости там, минавах през парка и изхода на пътечката е точно там, където е бъдещата спирка според тази карта. Мисля, че е важно да се намери компромисно решение и то да се представи на хората. Това решение трябва да включва две неща - първо решение за достъпа до парка, ако е подлезче най-добре, защото сга пресичането на линията крие риск, особено а децата, и второ, ясно начертаване на един маршрут, който да ползват пътниците на спирката, примерно по улицата покрай Т-маркета, без да правят шорткъти между блоковете.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #197 on: 25.03.2009, 16:29:24 »
Компросмисно решение няма да се намери според мене , винаги ще има доволни и недоволни ! Интересно ми е колко хора ще я използват тази спирка , и само времето ще покаже имало ли е нужда от нея или не ;)

Online blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #198 on: 25.03.2009, 16:40:52 »
Кварталът е тих, но сравнително тъмен. Вместо да се вдига толкова безсмислен шум, можеше да се обсъди програма за благоустройство на квартала.
Колкото до достъпа до парка, той се улеснява от това, че влаковете няма да профучават с голяма скорост. Разбира се, подлез е оптималното решение.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #199 on: 25.03.2009, 16:52:02 »
А може и надлез да се направи .