Инекон сами са си виновни, след като са обявили цена и са подписали договор, без да са оценили правилно съществуващото положение, демек да са установили че от българските трамваи нищо не става, и тогава вече да си направят сметката каква цена да обявят. Същия го яде моята пишман-фирма преди да напусна България. Захванаха се с огромен международен проект за газопровод, даже мен, без да кандидатствам за работа там, ме молеха да дойда специално за този проект. Та нашите подписали договор, казали си цената, дори и моята заплата не беше включена в нея, без да знаят изобщо за какво става въпрос. И накрая хем направихме проекта, хем си го платихме от джоба! Понеже офертата на еколозите да направят ОВОС-а беше за 360 хил. евро, но накрая взеха два милиона и половина! Защото без тях, без положителна ОВОС, не можеш да мръднеш и на милиметър напред - ПУП - предварителен, окончателен, технически проект...Те имаха договор с нас, бяха наш подизпълнител, а не на австрийците, и техният шеф: "Ама ние това не сме го предвидили, съжалявам, онова не сме предвидили........." Както и "Ако не ми платиш до момента, аз спирам да работя!". И когато се опитаха да искат от австрийците реимбурсиране на тези разходи, те казаха: "Не ни интересува, вие сте обявили цена, спечелили сте проекта, оттук насетне проблемът си е ваш!" Съответно на нас ни орязаха заплатите значително, понеже "няма пари", в същото време работата не намаля и трябваше да си завършим проекта до края, иначе щяха на всичкото отгоре да ни разсипят от неустойки....Аз четири години се скъсах да си търся друга работа, но абсолютно никой не ми се обади по време на "кризата" до началото на 2016-та, след което заминахме.....а преди, между 2007-а и 2009-та, без да кандидатствам никъде, не спираха да ми звънят да се преместя, включително и от МРРБ, но там тогава даваха двойно по-малко, отколкото получавах....Та има една приказка "Кьорав карти не играе....". С Инекон е същото - вината си е тяхна, да са оценили реалното положение и тогава да са си дали съответната цена. Въпросът сега е защо въпреки постоянните ядове с тези Песа пак се обявява обществена поръчка и пак те я печелят?