Author Topic: Ново строителство  (Read 208348 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Ново строителство
« Reply #140 on: 26.11.2007, 17:26:48 »
проекта на люлинския комплекс ми се вижда все едно гледам саниран панелен блок-същата боза.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #141 on: 26.11.2007, 17:38:00 »
Quote from: etnies
City of Fountains:
http://www.cityoffountains.eu/?cont=founta...=Location_Sofia
Абе, тия лъжат акто дърти роми! До 2008 - метро в Младост-4, до 2009 - лифт до Витоша ?????

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #142 on: 26.11.2007, 21:51:50 »
Quote from: blagun
Абе, тия лъжат акто дърти роми! До 2008 - метро в Младост-4, до 2009 - лифт до Витоша ?????
Сега разбирам, че и София ленд ще го преместят в Младост 4

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #143 on: 29.11.2007, 20:57:07 »
В сряда около 15.30 ч. успешно беше взривен хотел "Щастливеца" до хижа "Алеко" на Витоша, който от много десетилетия беше символ за софиянци и всички любители на планината.
Това съобщиха за Дир.бг очевидци на взрива. По-рано през седмицата е бил взривен и ресторантът към "Щастливеца".
Останките от 8-етажната сграда на хотела, която пустееше след няколкото препродажби, все още не са транспортирани. Според непотвърдени данни новият хотел ще бъде 4 или 5-звезден и ще се управлява от "Кемпински".
Последният собственик на сградата беше "Автомагистрали Хемус", зад която стои Веселин Воденичаров, бивш управител на "Ферайнигте Бергбанен България". Това е българо-австрийска фирма, която притежаваше до миналата година съоръженията на пистите "Витошко лале". Впоследствие обаче ги продаде на "Витоша ски" - собственик на всички лифтове в курорта, зад която неофициално стои Първа инвестиционна банка. "Витоша ски" обаче няма интерес от строителство на леглова база.
"Щастливеца" беше култова сграда на Витоша, сподели директорът на Природен парк "Витоша" Тома Белев. Тя е била използвана като хотел до 1983 г., когато започват безкрайни ремонти. В началото на 90-те години на миналия век работници, разярени, че не са получили надниците си, запълнили с бетон канализацията на сградата, разказа Белев, след което тя станала неизползваема. Миналата седмица той е получил проекта на новия хотел от Веселин Воденичаров. Вероятно строителството на хотела ще започне през 2008 г.
От ПСС съобщиха, че ски-сезонът на Витоша се открива следващия петък - 7 декември. На "Алеко" има поне 50 см сняг, казаха от Спасителната служба.

Защо ли този случай ми прилича на Копитото, язък за хубавото място, пак няма да е по джоба ни новия хотел

« Last Edit: 29.11.2007, 20:59:14 by Repcho »

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #144 on: 29.11.2007, 21:59:24 »
Символите се рушат лесно, но се създават трудно...

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #145 on: 29.11.2007, 22:51:38 »
УжасТ. Ражрушиха един от символите на Витоша, който го има на кориците на множество пътуводители. Хубаво, че си направих снимки пред него за спомен.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #146 on: 29.11.2007, 23:12:08 »
Quote from: Repcho
Защо ли този случай ми прилича на Копитото, язък за хубавото място, пак няма да е по джоба ни новия хотел

Че той и старият си беше скъп за времето си. Нека все пак видим, какво ще направят и тогава да даваме оценки. Хотелът отвън беше в алпийски стил, но запуснат повече от 10 години - при тези атмосферни условия нищо чудно и да е имал невъзстановими конструктивни дефекти. Минавайки зад ресторанта по пътеката към Платото винаги съм се чудил, защо е оставен необезопасен бившият хотел на място, където непрекъснато щъкат деца.
« Last Edit: 29.11.2007, 23:21:54 by blagun »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #147 on: 30.11.2007, 18:45:22 »
Видето от разрушаването

Същинското започва след 2.00 минута, преди това в скука

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #148 on: 02.12.2007, 12:33:17 »
проекта на люлинския комплекс ми се вижда все едно гледам саниран панелен блок-същата боза.
[/size]
Първия път като видях реклама на този комплекс на билборд, си помислих, че е някакъв проект по облагородяване на люлинските панелки.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #149 on: 02.12.2007, 21:21:47 »
Quote from: Ivo
УжасТ. Ражрушиха един от символите на Витоша, който го има на кориците на множество пътуводители. Хубаво, че си направих снимки пред него за спомен.
Има ли някъде публикуван проектът за новия хотел?

Offline Marceto

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #150 on: 04.12.2007, 02:32:30 »
Мисля, че тези статии не са поствани тук. Тези проекти наистина ли са в ход или само така се приказва?  

http://aimoti.com/r.php?id=924

http://aimoti.com/r.php?id=1073

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #151 on: 04.12.2007, 11:45:29 »
не са пускани, браво за което че ти ги пускаш. На мен и двата проекта ми харесват и ако се реализират ще са едни от забележителностите на София.

Offline Marceto

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #152 on: 04.12.2007, 15:32:40 »
Изглеждат много внушително, ако не чак в толкова далечното бъдеще станат реалност много ще ме радва. В този сайт има и други интересни проекти, но тово ми хвана вниманието.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #153 on: 04.12.2007, 19:37:10 »
Гена всъщност двете неща са едно и също нещо.Но е така написано, че човек се обърква първоначално.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #154 on: 05.12.2007, 14:20:35 »
Да, двата проекта са едно и също нещо, но шансът да бъдат построени двете кули е 0,00001% . Никой няма да вложи толкова пари в нещо, което няма да се изплати. В София не може да поеме всичките тези строителства на офис и т.н. подобни сгради. Просто няма кой да ги наеме. Най-вероятно първия и да не кажа единствения що годе истински небостъргач, който със сигурност ще бъде построен е Europe Tower на кръстовището на Борис 3 и....Никола Петков(примерно,...не се сещам за името..ама говоря за бившите халета на Балканкар Средец)...Кулата ще е има над 40 етажа и ще е висока 180 метра. Засега най-високата сграда в България е Хотел Родина, който е 103 метра. Европа Тауър ще е готова 2010, а стройтелсвтото започва на пролет 2008.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Offline Marceto

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #156 on: 11.12.2007, 02:35:39 »
Много яка сграда до пл.Славейков
на мен лично ми допада разчупване на сивия пейзаж в по-умерени граници в центъра, макар тази сграда да е с доста разчупена архитектура.

ето още една статийка:

http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=405546
« Last Edit: 11.12.2007, 02:36:35 by Marceto »

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #157 on: 11.12.2007, 09:55:04 »
Сградата и на мен ми харесва, но с инвестиция от 5 млн евро незнам до къде ще стигнат. Може би имат предвид повече.

И мерси за линкчетата за изменението на ОУП
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #158 on: 11.12.2007, 17:34:44 »
Тази сграда на Раковкса е отвратителна. Не мога да си обясня как е възможно никой да не направи проблем, че този стъклен урод не се връзва с околните сгради. Как може във всяка една цивилизована европейска държава обликът на града да се запазва в максимална степен, а ние тук ни в клин, ни в ръкав да допускаме подобни уроди да бъдат строени. Ужас и безумие.

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #159 on: 11.12.2007, 20:34:59 »
Quote from: JloKyM
Тази сграда на Раковкса е отвратителна. Не мога да си обясня как е възможно никой да не направи проблем, че този стъклен урод не се връзва с околните сгради. Как може във всяка една цивилизована европейска държава обликът на града да се запазва в максимална степен, а ние тук ни в клин, ни в ръкав да допускаме подобни уроди да бъдат строени. Ужас и безумие.
Подкрепям мнението ти. Във всички големи градове има така наречения "стар град", само ние се стремим навсякъде всичко старо да разрушим и да направим всичко в стъкло и бетон.