Е да това не съм го прочел, но прави нещата още по-грозни. Защото на фирма в несъстоятелност има точни срокове за предявяване на претенции, които са доста кратки след обявяването в несъстоятелност. Допълнителните претенции също може да ги признае окръжния съд и да се добавят към масата на несъстоятелността, но това означава напрактика отрицателни шансове да си ги получи. Защото обикновено парите стигат само частично да се покрият задълженията към кредитори, в чиято полза има заложено имущество - например ипотикирано имущество, след това идва ред на държавата където са например НАП. После идват кредиторите и задълженията, които са предявени в сроковете, след обявяването в несъстоятелност, идват неизплатените заплати към работници и чак чак чак най-накрая такива признати разходи след сроковете по търговския закон.
Аз също съм кредитор на една строителна фирма обявена в несъстоятелност и нейното имущество стигна да покрие частично задълженията само на ипотечните кредити. Изобщо не успя да ги покрие тях, НАП, мене и другите.... И така масата на несъстоятелността се изчерпа.
Т.е. в момента Общината Пловдив чудесно знае, че тези 300 000 лв. ще и бъдат признати за разходи, но никога няма да си ги получи. Със същия успех можеше да укрепи мрежата и пак нямаше да си ги получи.
Едит: Добавям като прикачени два файла с приетите и неприети задължения на дружеството. На който му се анализира да си прочете. Имайки предвид, че първо трябва приетите вземания да се удовлетворят, че да дойде реда на допълнителните, част от които ще са тези 300 000 лв. от свалянето на контактната мрежа...нека всеки сметен ще вземе ли нещо Община Пловдив.
НЕПРИСТОЙНИ ДУМИ!защото се премахва мрежата само на местата къде е опасна за живота на хората,защото както знаеш има вече една жертва.Мрежата не е общинска,това че има назначен синдик не значи че е общинска.Напротив,гласува се от общинския бюджет,от нашите данъци на пловдивчани 300 000лв за демонтажа й защото
НЕПРИСТОЙНИ ДУМИ! Батаклиев не си поддържа скапаната мрежа и затова е във такова състояние.И + това това което е свалено е предадено на синдика на фирмата и материала се
!съхранява! а не е предаден за скрап.Затова преди да пишеш може да питаш в темата за Пловдив как стоят нещата и тогава да се направи една подобаваща дискусия за тролейбусната мрежа,а не да ми обясняваш Пловдив със какво се свързва и каква била мрежата и във Варна как не бил паднал един болт............
Към Mitkov2:От къде на къде общината ще слага тежести на мрежата?Във Пловдив мрежата е правена без компенсаций,има точно 5 компенсирани участъка които са
безтежести.И най-ми е интересно какви пари се усвоята?!?!?!?Това не е европроект,общината е дето се вика "вътре" със това сваляне защото временно олекна със 300бона,и както казах проводника не е даден за скрап,а се съхранява.+ това общината е втория най-голям кредитор след държавата и има да получава от "Градски транспорт" крупна сума пари,а в случая не мога да разбера кой защитаваш?Батаклиев ли?