Author Topic: Въпроси и помощ  (Read 24379 times)

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Въпроси и помощ
« Reply #20 on: 13.09.2014, 16:48:29 »
Незнам кой те е излъгал,но нито Ниса нито Жук возят хора до горе.Попитай на автогарата в Добринище...

Offline svilenrr

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 18.12.2014, 22:07:42 »
Имам следните питания към по-запознатите: На колко време има конкурси за избор на превозвачи по междуградските линии? Кой има правото да ги избира и къде може да се види пълен списък на актуалните линии и превозвачи? Питам защото случайно забелязах смяна на превозвача по линията Русе-Варна и Варна-Русе с часове съответно 6 и 16.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #22 on: 19.12.2014, 12:06:24 »
Не съм докрай запознат, но има републикански, областни и общински транспортни схеми. Концесиите на линиите в София, примерно, са по общинската транспортна схема и срокът им е 10 години.... Таа, според мен е различно, въпрос на договорки и квоти между общини, области и на държавно ниво е, колко оператора, по какъв маршрут и разписание, и за какъв срок да има... ;)

Offline svilenrr

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 19.12.2014, 20:43:41 »
Не съм докрай запознат, но има републикански, областни и общински транспортни схеми. Концесиите на линиите в София, примерно, са по общинската транспортна схема и срокът им е 10 години.... Таа, според мен е различно, въпрос на договорки и квоти между общини, области и на държавно ниво е, колко оператора, по какъв маршрут и разписание, и за какъв срок да има... ;)
С няколко думи казано не се знае кой кога прави конкурси и при какви условия. Странно ми е защо никъде няма обява за смяна, че е избран нов превозвач или че ще има избор на нов. Няма ли регулация в тази насока?

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 19.12.2014, 21:12:38 »

С няколко думи казано не се знае кой кога прави конкурси и при какви условия. Странно ми е защо никъде няма обява за смяна, че е избран нов превозвач или че ще има избор на нов. Няма ли регулация в тази насока?

Ако се интересуваш, се знае, разбира се. Няма световен заговор. Конкурсите се обявявят официално.

Offline vikiconectoto

• Запален по ГТ
  • RIP 9070 :(
    • View Profile
« Reply #25 on: 13.09.2016, 19:18:17 »
Някой да си има на идея кой ползва този гараж и движат ли се Китайчетата?  :neznam:

Offline abs111

• View Profile
« Reply #26 on: 13.09.2016, 19:29:46 »
Метро го ползват и това е така наречената "морга".

Online poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 06.03.2017, 21:38:35 »
Преди три години имаше бракуван рейс на Бодивали

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 26.01.2018, 17:03:00 »
Здравейте!

Някой случайно да има информация къде може да намеря междуградски автобус Чавдар, какъвто и да е тип? Мисля, че все още ги има в Шумен или в Троян.  :neznam:

Предварително благодаря!  :rolleyes:
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #29 on: 26.01.2018, 17:09:51 »
Ако е за снимки, и в София има Чавдарки на военните и МВР. Ако е за возене, трябва някъде из провинцията да търсиш. В Шумен и Търговище със сигурност имаше 11М4 в движение.

Offline TheBulgarianRail

• Наистина съм луд
  • 👍👍👍
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 26.01.2018, 17:30:40 »
По - скоро е и за снимки, и за возене. В София съм виждал военен Чавдар. Значи ще търся в провинцията.  :)

Благодаря!
Sa6o babeka
YouTube канал:
https://www.youtube.com/c/TheBulgarianRail

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 27.01.2018, 19:36:49 »
Последно видях в Благоевград и Дупница такива в движение, може още да има-11М4.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ZiU-682 Forever

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #32 on: 24.05.2018, 23:29:50 »
Аз имах късмет да видя Чавдар на предела на прохода Шипка през 2011 г.
За екологичен и надежден градски транспорт !

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #33 on: 17.06.2022, 19:11:58 »
Здравейте,искам да попитам как се разбира кога автобусните фирми правят екскурзии или извършват трансфери, защото знам,че доста хора си плащат и пътуват. Питам най-вече защото междуградския транспорт последните години става все по-лош и по-лош.

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 17.06.2022, 21:01:00 »
Когато автобус бъде заявен, уговорен, определен маршрута, платен и т.н. Като освен цената на километър, клиентът заплаща и командировъчните на шофьора за храна, спане (ако има такова). И в такъв "случаен превоз" автобус официално не могат да пътуват хора, които не са в списъка на групата, дори и да има свободни места.
По рейс и по жена не се тича!

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #35 on: 17.06.2022, 21:42:09 »
Благодаря за отговора, значи няма да си заслужава пътуване с двама-трима човека за около 850 километра в двете посоки и ще се търсят други варианти.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #36 on: 18.06.2022, 17:28:47 »
Няма как да знаеш такава информация, освен ако не си вътрешен в съответната фирма. Ако си такъв, ще те качат и няма да имаш проблем. Но такава информация в интернет няма да намериш  :rolleyes:

Колкото до нормативната страна на въпроса, съгласно наредбите на ИААА:

- "Случайни автобусни превози" са превозите на предварително определена група пътници без промяна в състава на групата от началния до крайния пункт по предварително заявени условия. Могат да бъдат "обиколен превоз при затворени врати", превоз от вида "пълен - празен", превоз от вида "празен - пълен";
- "Специализирани автобусни превози" са превозите на работници, ученици и други по договор с определени от клиента маршрут и разписание;
- "Совалкови автобусни превози" са превозите с автобуси, посредством които при непрекъснато повтарящи се прави и обратни превози предварително съставени групи от пътници се превозват от даден отправен район до друг.

Според мен не си заслужава да наемате автобус за трима човека. Но винаги можете да попитате някоя фирма, която при наличие на свободни места да ви допише в списъка и да пътувате, не вярвам някой да ви откаже.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #37 on: 18.06.2022, 18:04:48 »
Те и ИААА нищо не знаят, дори и за специализираните првози, какво да кажем за случайните.. Въпреки че в чл. 61 на Наредба 33/1999 г. за общ. превоз на пътници и товари да си пише, че всички курсове за специализиран превоз трябва да се съгласуват с регионалните им звена...
« Last Edit: 18.06.2022, 18:06:30 by difian »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #38 on: 18.06.2022, 19:40:06 »
Според мен не си заслужава да наемате автобус за трима човека. Но винаги можете да попитате някоя фирма, която при наличие на свободни места да ви допише в списъка и да пътувате, не вярвам някой да ви откаже.
Това е добро предложение, въпреки че не съм сигурен дали превозвача ще се съгласи. Иначе има международни автобуси, които по принцип ни устройват за пътуване между два български града (на Арда Тур например както и още няколко),но най-вероятно фирмите ще откажат да ни превозят, дори и да има свободни места.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #39 on: 19.06.2022, 16:49:43 »
Те и ИААА нищо не знаят, дори и за специализираните првози, какво да кажем за случайните.. Въпреки че в чл. 61 на Наредба 33/1999 г. за общ. превоз на пътници и товари да си пише, че всички курсове за специализиран превоз трябва да се съгласуват с регионалните им звена...

Да, режимът е уведомителен и си е отговорност на превозвача. Проблемите започват ако случайно спрат автобуса за проверка някъде :laugh:
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.