Току що пуснах във Виртуалното деловодство на Столична община следната жалба. Пускам копие и тук да видите какво съм им писал. Направо ми се реве, идва ми да се изселя от София завинаги. Ако искате и някой от вас може да им пусне, та може да решат и да озаптят Диков.
Уважаема г-жо Фандъкова,
Пиша Ви във връзка с информация от сайта на Столичен Електротранспорт ЕАД относно плановете на Столична община да осакати трамвайното трасе, минаващо по ул. Граф Игнатиев, като превърне част от него в едноколовозно.
Като стар софиянец (три генерации назад) и като човек израстнал до пл. Славейков искам да протестирам срещу тези намерения и да Ви уверя, че подобен проект е абсолютно налудничав и е мислен от човек, който никога не е имал необходимост да се качи на трамвай и не е имал такива близки.
Първо прекъснахте супер удобното трасе до Дървеница, питахте ли дядо ми как ходеше до онкологията. С радост разбрах, че има планове това трасе да се възстанови, макар и не тази година.
Махнахте трамваите по Витошка и я превърнахте в кафене, сега питате ли един възрастен човек, живеещ цял живот в околностите как трябва да върви стотици метри до най-близкия транспорт.
Трамваите по графа са почти винаги пълни и супер необходими, недейте сега и това да разваляте.
МЕТРОТО НЕ ЗАМЕСТВА ТРАМВАИТЕ. То е удобно за хора от крайните квартали, но за човек живеещ в центъра, няма много полза от него, тъй като станциите са на големи разстояния, а и възрастните трябва често да взимат трамвай, за да стигнат до тях.
Моля да не се развалят и прекъсват повече трамвайни трасета, а напротив, да се планира в посока да се ремонтират настоящите и да се възстанови трасето до Дървеница.
Благодаря за вниманието!
Желая здраве!
Иван Филипов