Author Topic: Трамвайно трасе по Граф Игнатиев  (Read 76883 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трамвайно трасе по Граф Игнатиев
« Reply #500 on: 21.06.2019, 16:34:00 »
Предполагам, че и на част от ватманите им е досадно да карат толкова бавно. Щом има ограничение, явно няма как да караме, "както ние желаем", дори и да решим да станем ватмани.

Ето как се кара в Загреб, не са някакви невероятни скорости, но не е това влачене като при нас. И тяхната пешеходна няма перки. Да не говорим, че голяма част от трамвайните им трасета са в десните ленти на улиците. Гледайте от 4:35 или от 9 минута нататък.

« Last Edit: 21.06.2019, 16:37:20 by ozzy »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #501 on: 21.06.2019, 16:49:08 »
Бях си снимал просто, за развлечение -
&feature=youtu.be
Движеп се с около 15-20 .
Сигурен съм, че ако бяхте в кабината щеше да ви е страх.
« Last Edit: 21.06.2019, 16:50:41 by София 70 »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #502 on: 21.06.2019, 16:53:45 »
И още едно любимо!

ГЛЕДАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДО КРАЯ!!!
« Last Edit: 21.06.2019, 16:59:35 by София 70 »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #503 on: 21.06.2019, 17:31:02 »
Тези перки по Графа са наистина неудобни и само пречат на всички! И причината да са неудобни е, че няма място за пешеходци. Когато се срещнат 2-ма човека в срещуположни посоки става тясно. На няколко пъти съм бил на косъм да налетя на перка, защото гледам в магазина и е тясно и инстинктивно навлизам в зоната на перките. А спънеш ли се на нея шанса да попречиш на трамвай е по-голям отколкото ако няма ограничител и по случайност доближиш линията.
Според мен трябва да няма нищи, защото е тясно и защото поради набутаните витрини човек винаги може да гледа някъде другаде.
Според мен липсата на перки пи създала условия за по-висока скорост, защото звънеца на трамвая ще е достатъчна.
Е разбира се цветово, ако някой беше нарисувал къде е опасната зона щеше да е супер, ама това никой не го направи с различен цвят.
Украйна, победа!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #504 on: 21.06.2019, 17:45:22 »
Видеото по-горе го постнах, за да покажа как се движат трамваите по пешеходна улица Илийца, която е подобна на Графа, но без ограничители. Иначе и там съм виждал коли върху релсите, даже на някои места е разрешено да се движат заедно, но рядко се задръстват така трамвайните линии като тук.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #505 on: 21.06.2019, 20:46:47 »
Видеото по-горе го постнах, за да покажа как се движат трамваите по пешеходна улица Илийца, която е подобна на Графа, но без ограничители. Иначе и там съм виждал коли върху релсите, даже на някои места е разрешено да се движат заедно, но рядко се задръстват така трамвайните линии като тук.
Не видях да се движат по-бързо от тук . не видях и море от хора по релсите.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #506 on: 22.06.2019, 10:06:30 »
Надяваме се на увеличаване на скоростта на трамваите по новоремонтираното трасе на Графа. Действително се движат прекалено бавно. Може би трябва съдействие на пътна полиция да не се пречи на мотрисите. Ватманите от спирка пл.Славейков да потеглят на разрешен за тях сигнал, с цел да се премине през кръстовището и да не се спира повторно преди кръстовището. Може и да има разочаровани пътници, че няма да им се отвори повторно, когато в момента на пристигане на трамвая не са на спирката, но нали се цели бързо движение. Пак ще припомня редовния си пример какви скорости развиват трамваите, когато са за депо.
------------------------

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #507 on: 22.06.2019, 20:26:47 »
В момента заповедта е 5 км. в час, надигат се плочките от жегата и трамвая едно ,че ще изпотроши всичко ,едно че може и да изпадне. :devil:

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #508 on: 23.06.2019, 00:32:23 »
Евала! 5км/ч по ремонтирано трасе! :angry:

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #509 on: 23.06.2019, 09:09:48 »
А толкова са го и ремонтирали. Ако се бяхме събрали мъжете от форума, щяхме да го направим и по-евтино, и по-хубаво, но кой ни пита. Важното е правилните фирми да спечелят. Нищо да се надяваме с времето по един или друг начин настилката да слегне и да увеличат скоростта на трамваите.

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #510 on: 23.06.2019, 11:10:28 »
Оффтопик: Жителите на Рим сами си ремонтират инфраструктурата, защо и ние не се съберем някой ден да ремонтираме някой тротоар сами?

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #511 on: 23.06.2019, 11:58:55 »
Оффтопик: Жителите на Рим сами си ремонтират инфраструктурата, защо и ние не се съберем някой ден да ремонтираме някой тротоар сами?
Има го и тук. Не помня къде, но бях гледал по телевизията, че някакви хора се бяха отчаяли от общината и сами си бяха асфалтирали улицата. Ако някой намери репортажа или материала да сподели.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #512 on: 23.06.2019, 14:03:50 »
Всъщност самите релси на Графа са си изпълнени добре. Пак говорите на изуст.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #513 on: 23.06.2019, 15:34:36 »
Никой не е споменал за релсите, че са зле. Въпросът беше за некачествената настилка, която е използвана при ремонта. При по-висока скорост настилката се надигна и може да доведе до повреди по ходовата част на трамвая. И за това беше и коментарът ми че сами щяхме да направим ремонта по-добре.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #514 on: 23.06.2019, 18:38:18 »
Въпросът беше за некачествената настилка, която е използвана при ремонта.

Момченце, и най-качествената настилка от карарски мрамор подлежи на топлинно разширение. Затова си има технология при подобни изпълнения, която е една и съща за качествени и некачествени материали.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #515 on: 23.06.2019, 19:47:41 »
Заповядай на село - има много за ремонт. И тротоари , (че ги няма) и улици(че и тях ги няма).

Offline Трамвай 17

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #516 on: 23.06.2019, 19:49:30 »
Тротоарът по улиците Йосиф Петров и Кирил Митрополит Видински,там трябва да се ремонтират тротоарите.
Съжалявам за оффтопика!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #517 on: 23.06.2019, 21:24:18 »
Въпросът беше за некачествената настилка, която е използвана при ремонта.

Момченце, и най-качествената настилка от карарски мрамор подлежи на топлинно разширение. Затова си има технология при подобни изпълнения, която е една и съща за качествени и некачествени материали.
На Графа предвидената по проект фуга от 5 mm между плочките е "стеснена" до 0 ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #518 on: 24.06.2019, 09:45:47 »
Италия към момента не е пример за подражание - рецесия, голям бюджетен дефицит и популисти евроскептици в правителството.
Нека да си ремонтираме сами, те само да лапат милионите и да чакат да ги избираме с наведени глави.
А плочките сами ли ще си ги купуваме или ще ни ги дават?  Дай да ги вземаме сами. Ще ги превозваме с трамвай и ще им дупчим по един билет за 1.60.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk

Украйна, победа!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #519 on: 24.06.2019, 10:17:55 »
На Графа предвидената по проект фуга от 5 mm между плочките е "стеснена" до 0 ...
Оттук нататък има два варианта:

Вариант 1. Махат се всички плочки между релсите и се пренареждат. Затова трябва да се затвори трамвайното трасе, а след пренареждането допълнително ще се разкривят диагоналите от по-тъмни плочки.

Вариант 2. Нищо не се бара. При всяка горещина различни участъци ще щръкват и ще се замазват някак си.

Ха познайте кой вариант ще се избере!