Author Topic: Трамвайно трасе по Граф Игнатиев  (Read 76879 times)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трамвайно трасе по Граф Игнатиев
« Reply #80 on: 07.03.2017, 11:17:08 »
Спокойно ...!
Два коловоза, без тротоар. Както беше по Витошка преди да спрат трамваите. Пешеходна зона ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #81 on: 07.03.2017, 11:20:39 »
Нека си помечтаем:

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #82 on: 07.03.2017, 11:48:38 »
--- не цитирайте картинки ---

Нека си помечтаем изхождайки и от тези думи на ББ, взети от тук: http://www.capital.bg/vestnikut/capital/reklama/2017/03/03/2930137_boiko_borisov_v_lovech_gerb_napravi_mnogo_za_bulgariia/?
Бившият премиер обясни, че ако е било лесно да се построят автомагистралите, изградени от ГЕРБ, са щели да бъдат направени още по времето на комунизма. "През 19 век е имало метро в Европа. Ние го направихме сега – ГЕРБ"
След като е лесно всичко направено през комунизма, значи трамвайния транспорт е фасулска работа да се развие в София! Само дето ми се струва, че не е съвсем така на практика.
« Last Edit: 07.03.2017, 11:57:12 by blagun »
Украйна, победа!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #83 on: 07.03.2017, 12:23:00 »
Нека си помечтаем:
...
А само колко е просто да се изгради по този начин. Без никакви треви, едноколовозни трасета и ненужно местене на спирки...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #84 on: 07.03.2017, 13:02:35 »
Нека си помечтаем:
...
А само колко е просто да се изгради по този начин. Без никакви треви, едноколовозни трасета и ненужно местене на спирки...
Само някой може да възрази, че не е безопасно за децата. Затова аз бих сложил някакъв вид настилка , поне между релсите за да не бягат лесно децата пред трамваите.
Украйна, победа!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 07.03.2017, 14:02:59 »
Нека си помечтаем:

[/img]

На мен лично не ми харесва. Няма дървета и сянка. Ако наистина реализират това, което искат на площад Славейков, означава че един ред от двата сега дървета ще бъдат премахнати, а не виждам особен смисъл трасето да се мести към центъра на площада, отстоянията от сградите в момента оговарят на необходимите минимуми.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #86 on: 07.03.2017, 14:13:53 »
В долния десен ъгъл на снимката се виждат млади и скоро засадени дървета. Пък и на Славейков вече си имаме дървета, няма нужда да се премахват. Може да помислят за повече цветя и зеленина по Графа, но не за сметка на сегашните дървета.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 07.03.2017, 14:25:05 »
На целия площад виждам 4 фиданки. При нашето качество на ремонти тия фиданки ще хвърлят сянка, когато площада пак му стане време за ремонти. Цветя и декоративна зеленина - може в градина, на площад или улица не постигат нужния ефект, може някой да и го обясни на Фандъкова това най-накрая след като накачи цветарници по всички главни улици. И принципно не съм на мнение, че трябва да копираме 1:1 от западни столици. Имаме си специфични особености и наша си градска среда и е редно да си я развиваме по наш си начин. Площад Славейков е решен с два реда дървета още 20-те годни на миналия век, така трябва и да си остане.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #88 on: 07.03.2017, 17:09:05 »
Не е като да са 4. Порасналите фиданки (повечето поне) от горните снимки са: https://www.google.bg/maps/@42.6918959,23.3243199,3a,75y,32.07h,100.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOQnkpPrf1E_CaD2lZyEj1A!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg
Ако ще махат книжния базар, може трамваят да е между двата реда. Макар че, въпреки известния си упадък, този базар е един от символите на София.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 07.03.2017, 18:29:29 »
Четирите фиданки, които имах предвид са тези на снимката от Страсбург на предната страница. Мисълта ми беше, че не е добре, ако и площад Славейков придобие този гол вид.

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #90 on: 07.03.2017, 18:37:43 »
Ако ще махат книжния базар, може трамваят да е между двата реда. Макар че, въпреки известния си упадък, този базар е един от символите на София.

Няма вече символи. Идва някой от някъде си, решава, че това не му харесва и го маха (бута). Колко сгради паметници на културата събориха, та един книжен пазар няма да махнат. Обезпокоен съм, че Графа след ремонта ще придобие провинциалния вид на бул. "Витоша". Нищо не остана от "Малката Виена" или малкото, което е останало бързат да го съборят.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #91 on: 07.03.2017, 20:40:52 »
В нормалните държави : Има проблем - търси се решение -решение на проблема !
При нас : Няма проблем - създаваме си го - търсим решение - нови 2 проблема -.......!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #92 on: 07.03.2017, 21:14:47 »
Книжния пазар отдавна трябва да бъде разбутан. Не може да бъде възраждан този битак в идеалния център на града. Книгите се карат с кашони от банани, а вечерно време след продавачите, е пълна мизерия. Отдавна мина времето на книжния базар, вече има приятни книжарници в които да отидеш, спокойно да разгледаш и да избереш книгата си. Базара вече няма място там. Като искат продавачите да наемат магазините около площада и там да продават книгите си, но по цивилизован начин. Така ще се обособи кът с книжарници и пак ще има книги, за почитателите на базара.

Колкото до трасето на трамвая, защо трябва да го изместваме между дърветата? Сега си е добре. Нека пространството между дърветата да се направи на пешеходна зона с пейки, цветя, зеленина и фонтан/ни. Място на което хората да могат да се срещат, да почиват и да прекарват хубаво времето си в центъра на града. Сегашните спирки също са добре, удобни са и дават връзка с тролейбусите. Тук е удачно да поговорим за мястото на тролейбусните спирки, защото точно те са отдалечени от Графа, без реална причина.

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #93 on: 07.03.2017, 23:47:58 »
Абсолютно подкрепям. Този пазар въбще не е никакъв символ на София, ами един грозен битак, който трябва да бъде изцяло премахнат. Така също и пазарът до Седмочисленици. Районът беше много по-добре без тия пазари. Казвам ви го като човек, който е израстнал там.
« Last Edit: 07.04.2017, 22:29:16 by qwerty95 »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #94 on: 08.03.2017, 12:21:42 »
Не казвам, че кашоните от банани са най-добрият интериор за площада. Но при всички случаи може да се намери решение - на по-малки площи, но с неформален външен вид. Букинистите в Париж, Лондон и другаде също си имат места. Да не говорим, че във всички градове от Централна и Южна Европа си има пазарчета за храни (плодове, зеленчуци, риба) насред средновековните центрове. Повечето работят до обяд, след което площта се измива.

Offline bvz

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 07.04.2017, 22:13:24 »
Според последно представения проект за обновяване на ул. Граф Игнатиев, трамвайното движение ще бъде реорганизирано. След пл. Гарибалди трамвайното движение се осъществява в ЕДИН коловоз. На пл. Славейков и кръстовището с ул. Г.С. Раковски преминава в два коловоза, след което движението отново преминава в ЕДИН коловоз до кръстовището с бул. Патриарх Евтимий и бул. Васил Левски. След това движението се осъществява по два коловоза.

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 07.04.2017, 22:33:41 »
Още на общественото обсъждане стана категорично ясно, че трасето остава двойно. Сега не могат тихомълком да пробутват тази малоумна идея за едноколовозно трасе. Ако направят това, този трамвай освен за сайтсийнг, за друго няма да става.

Offline coast96

• Маниак
    • View Profile
« Reply #97 on: 07.04.2017, 23:54:11 »
Пък и откъде ще минава 10-ката най-вече? Според мен ще си остане двуколовозно. Иначе режат трамваите на Лозенец.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #98 on: 08.04.2017, 20:26:05 »
Сега не могат тихомълком да пробутват тази малоумна идея за едноколовозно трасе.

За съжаление могат и трябва да се следят процесите изкъсо !

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #99 on: 09.04.2017, 20:56:27 »
Колко актуален е източника, защото ми прилича като новината за масовите промени в градския транспорт, която медиите избълваха скоро?