Кампания: Подкрепете запазването на тролейбусната история на България
За съжаление много консултанти взимат пари и пишат такива щуротии, каквито и дебил не би съчинил. Автобуси, било то и електробуси, няма как да бъдат закупени с европейски средства, защото това не е устойчиво решение. Защо? Защото електробусите, които се мътят в главата на консултантите са всъщност малки бусчета, които няма как да заменят по капацитет автобус или тролейбус, но ще струват майка си и баща си. От друга страна тролейбусите имат изградена инфраструктура, която е устойчива (по смисъла на европейското правно тълкуване на устойчивост на градската среда). Така че, който пише електробуси - лъже и иска да краде. Да не забравяме, че технологията на електробусите не се е доказала масово, което я прави рискова за нас. Друга възможност са заемите, които не ограничават избора на доставчик на подвижен състав, но там ако се попадне на "китаец" може щастието да се превърне в забележително фиаско (кредитите се връщат с лихва; превозните средства за да се избият трябва да работят определен период, а "китайците" работят само с много поддръжка и гледане, каквито трудно Враца би си позволила).
И също така ме навява на мисълта, че са по-нови от нашите, защото надписът IKARUS 280 T е като на моделите след 1990 година.Всъщност май тролейбусният транспорт във Враца е открит през 1991 година.Поне тогава са им произведени ЗиУ-тата.
Quote from: бушона on 03.08.2007, 11:14:55И също така ме навява на мисълта, че са по-нови от нашите, защото надписът IKARUS 280 T е като на моделите след 1990 година.Всъщност май тролейбусният транспорт във Враца е открит през 1991 година.Поне тогава са им произведени ЗиУ-тата. Тези Икаруси бяха доставени на Враца от София 1998 година.
Quote from: Venci-002 on 24.10.2020, 01:01:17Quote from: бушона on 03.08.2007, 11:14:55И също така ме навява на мисълта, че са по-нови от нашите, защото надписът IKARUS 280 T е като на моделите след 1990 година.Всъщност май тролейбусният транспорт във Враца е открит през 1991 година.Поне тогава са им произведени ЗиУ-тата. Тези Икаруси бяха доставени на Враца от София 1998 година.Кога този трол ще бъде баннат?
Лично на мен тези остарели автобуси са ми изключително симпатични Може би, защото пътувам с колата си. Снимките Ви са много хубави благодаря, че ги споделихте с нас.