Author Topic: Регистрационни номера на МПС  (Read 699543 times)

Offline PB

• Писател
  • **
    • View Profile
Re: Регистрационни номера на МПС
« Reply #2840 on: 08.04.2024, 22:03:09 »
И в Пловдив има класически Мерцедес роудстър с регистрационен номер: "РВ ОООООО".
Вероятно трябва да коригирам и да допълня предишното си мнение по темата, защото явно съм останал недоразбран, че за момента не се е виждало в България комбинация за поръчков номер по избор с последователност от цифри 0 и букви О непосредствено една след друга - примери: С 0О0О0О, В О0О0О0; Снимките, които показвате са примери за последователност само от шест цифри 0 или само от шест букви О, които комбинации виждаме в България и написах в миналото си мнение, че са допустими, но последователност от непосредствени букви О и цифри 0, изглежда че не е възможна, дори и за 7000 лв., по очевидни причини.
Вариант е "А ООА000", където цифрите 0 и буквите О НЕ са непосредствено една след друга, както в следните примери: "Р 000ООО", "СТ ООО000".
Относно регистрационните табели на СОТ-аджийската бяла Дачия Логан "СО 000000", там в действителност има непосредствена последователност от буква О и цифра 0, но те са отделени с разстояние, а и буквата е част от регионалния код на областта (изключение е).
Вече как и защо на белия Мерцедес Ц-клас от Пазарджик е допуснато нестандартният му номер да изглежда като всеки един друг традиционен в Пазарджик - със шпация между последната цифра 0 и двете букви в края, сякаш е нормална серия ВК и другия пример от Русе със сивия Мерцедес С-клас (в последствие прехвърлен на черно ГЛЕ купе) номер по избор също да не е по стандарта за поръчковите регистрационни номера и има шпации между последната цифра 8 и последната буква Р, както и в края на самата табела има отстояние от буквата и рамката на номера - никой не може да отговори по чие осмотрение са изработени наистина чак пък толкова индивидуално и изглеждат по този странен начин (неотговарящи на никакви стандарти), както нито един друг регистрационен номер в България, дори и за 7 хил. лева...

Благодаря Ви за отделеното време и внимание!
« Last Edit: 08.04.2024, 22:17:24 by PB »

Offline Бай Благой

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2841 on: 11.04.2024, 16:38:47 »
...но последователност от непосредствени букви О и цифри 0, изглежда че не е възможна, дори и за 7000 лв., по очевидни причини.

Аз лично не виждам очевидни причини да няма такива. Ако се притесняваха от объркване между нулата и О-то, можеха да забранят буквата (така или иначе не можем да използваме половината азбука).. Щом са я допуснали, значи явно не се притесняват от обърквания, и не би трябвало О0О0О0 да е проблем.
Аз по-скоро си мисля, че просто на никой не му е хрумнало да си похарчи парите точно за това. Все още.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2842 on: 11.04.2024, 17:58:30 »
Не знам дали е писано, но новата серия в Ст.Загора е СТ хххх ТК. Днес видях СТ 1797 ТК.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2843 on: 11.04.2024, 18:44:17 »
Не знам дали е писано, но новата серия в Ст.Загора е СТ хххх ТК. Днес видях СТ 1797 ТК.
Серията върви от почти два месеца и е писано за нея. На първата страница на темата, има таблица, която поддържам и в която може да видиш всички актуални и издадени серии, във всяка една област.

Offline pavkata_5555

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2844 on: 11.04.2024, 19:53:06 »
Сините номера ХН 3001 и нагоре!!!

Offline T_H_A

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2845 on: 13.04.2024, 16:59:52 »
Кола за 100 000лв, номер за 7000лв, паркиран пред коптор за 3000лв...

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2846 on: 13.04.2024, 20:44:54 »
Колата е даже и повече от 100 хиляди, но нива такива гледки все още ни учудват?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2847 on: 13.04.2024, 21:55:00 »
В Канада я един път в годината видиш на улицата такава кола, я не. В Австрия, Швейцария, Германия - тоже. В България....на всеки ъгъл. Имаше една публична статистика от полицията колко Ферарита, Ламборгинита, Ролс-Ройси, Бентлита, Бугатита и т.н. са регистрирани "в родината". Броят им хич не беше малък...
« Last Edit: 13.04.2024, 22:21:16 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2848 on: 14.04.2024, 16:54:33 »
Между другото в Германия хич не са рядкост най-изявено коплексарския модел на Мерцедес - G класата, но пък S класа се среща рядко, камо ли притежавана и шофирана от 20-25 годишни пишлегари с брада, по голяма от интелекта им. В Чехия, Словакия и Унгария обаче е като при нас. Комплексите от соца си ги тресат яко и тях, нищо че отдавна са много крачки пред нас "преодоляването" на наследството от преди 89-та.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2849 on: 14.04.2024, 18:45:30 »
Точно G класата с тази отдавна морално остаряла форма на каросерията направо наподобява на УАЗ-ка или на румънските джипове АРО. Отделно вози буквално като каруца (личен опит), колкото и екстри да му нахакат. В Канада много рядко се срещат. Дифендърът също като возия е олеле - мале. От високопроходимите съм очарован от Тойота РАВ4 - буквално не се усеща как върви, здрави и дълговечни са, а и за много по-малко пари получаваш много повече от нещата при Мерцедес. Говорили сме, че сегашният Мерцедес е доста далеч от качество от едновремския. И понеже темата е за номерата, да ви кажа, че тука "комплексарски" номер с еднакви числа или с букви по желание струва между 15 и 25 долара според провинцията.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2850 on: 14.04.2024, 21:16:02 »
Вижте номера на Мерцедеса отдясно. Дали е български номер на автомобил на чужденец? Ако да, интересно че не е ХХ 0287, а ХХ 287.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2851 on: 14.04.2024, 21:45:42 »
Такива бяха номерата на колите на чуждеци, временно пребиваващи в България, които не са дипломати.

Offline __m.nikolov__

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2852 on: 21.04.2024, 13:59:47 »
Здравейте,
Обикалях из сайта platesmania.com и случайно видях тази CLK-а. Зачудих се какъв е този номер и наистина ли е позволено да караш с такъв, макар и в Украйна. Също така, ако си загубиш номера (например ти го откраднат) възможно ли е да си издадеш фалшив номер и да не ти правят пробелим от КАТ?
Ето линк към сайта:
https://platesmania.com/bg/nomer24438642
https://platesmania.com/bg/nomer13905138

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2853 on: 21.04.2024, 16:06:50 »
И аз съм се чудил, че в Украйна и Русия е пълно с такива коли с български номера, като даже и таксита съм виждал. Вероятно това са коли, купени от украински граждани и изкарани натам без прехвърляне и с нередовни документи, а тези табели са преиздадени в Украйна. Но при всички случаи са нелегитимни, а колите нередовни без валидна го и гтп. Нещо подобно както у нас преди години масово се караха десняци с английски номера, без да са легални нито там, нито тук.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2854 on: 21.04.2024, 16:56:22 »
Според мен това си е украйнски номер (шрифът е техният), но върху синята лента вляво са залепили българска...

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2855 on: 21.04.2024, 17:20:15 »
И са сложили български стикер (око за око) за по-достоверно? Няма град с областен код СВ в Украйна.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2856 on: 21.04.2024, 17:58:11 »
И са сложили български стикер (око за око) за по-достоверно? Няма град с областен код СВ в Украйна.
Чернигов е с код СВ. Иначе в случая с CLK- то със сигурност става въпрос за български номер преиздаден с украински шрифт. Преди години имаше бум на такива номера, като имаше случаи(дори снимани в Platesmania), когато такива преправяни български номера биват прехвърляни и на други коли в Украйна.
« Last Edit: 21.04.2024, 19:49:30 by Magirus deutz »

Offline victory1

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #2857 on: 21.04.2024, 22:39:09 »
Ето една тема за размисъл, скоро в София ще свърши серия КЕ, дали следващата ще е ЕЕ или ще я прескочат и ще минат към МЕ?!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2858 on: 21.04.2024, 23:17:07 »
Ето една тема за размисъл, скоро в София ще свърши серия КЕ, дали следващата ще е ЕЕ или ще я прескочат и ще минат към МЕ?!
Каква серия ЕЕ ???? Тя е за ремаркета като всички серии с ПЪРВА буква Е. Това, че влезе в употреба ВТОРА буква Е, не означава,  че автомобили и ремаркета ще се конкурират за още неупотребените серии Е*.
 Следващата серия е МЕ.
« Last Edit: 21.04.2024, 23:23:21 by blagun »

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2859 on: 22.04.2024, 00:19:50 »
Аз пък се надявам следващата серия след ЕА **** АВ да си е по азбучен ред и да е ЕА **** АЕ, но ще видим догодина.