Author Topic: Регистрационни номера на МПС  (Read 699530 times)

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Re: Регистрационни номера на МПС
« Reply #2980 on: 12.08.2024, 02:08:35 »
Да. През последните две години номерата СВ 40хх от всяка серия са квадратче. Допреди това бяха по-разчупени, но си изгубих записките и ме мързи да пиша по спомен.

Това с 40хх не е само в София. Иначе от номерата със СА освен ВХ, квадратни бяха сериите АА, СТ, ХТ(от 91хх), може и да има още.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2981 on: 12.08.2024, 10:45:16 »
Новата серия в Плевен е ЕН **** МЕ.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2982 on: 12.08.2024, 11:58:46 »
Новата серия в Плевен е ЕН **** МЕ.

Браво! Дано се получи същото и при Пазарджик и В.Търново, които са на предната серия МВ.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #2983 on: 13.08.2024, 22:36:07 »
Здравейте! Попадна ми един от "новите" Манове на ГТ София с инв. 3121 и рег. СВ 7106 ХН. Предполагам не е купен преди половин година, а е пререгистриран. Въпросът ми е защо е пререгистриран, ако това действително е станало. Виждал съм някои Спаркове (по-конкретно Кони), които от СВ....НК стават СВ....ТК например и не очаквам някой извън компанията на знае защо ги пререгистрират, но тук за ГТ вероятно ще има компетентни. Благодаря за отговора!

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2984 on: 13.08.2024, 23:58:40 »
Случва се да им загубят документи. Затова ги пререгистрират. И с други автобуси се е случвало.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline momchil

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #2985 on: 14.08.2024, 00:36:23 »
Случва се да им загубят документи. Затова ги пререгистрират. И с други автобуси се е случвало.
Абе аз може и да греша, но все пак да попитам, нямаше ли как дори и при изгубен голям талон на дадено МПС, да се извади дубликат, стига поне да е наличен малкият талон? Помня че МПС се пререгистрираше чак когато и двата талона са изгубени, а ако е само единият изгубен, без значение кой от двата, тогава май можеше да се запази регистрацията.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2986 on: 14.08.2024, 17:17:52 »
При загубен малък талон със сигурност се издава дубликат на талона. Големият талон стои в някаква каса в някаква канцелария, т.е. няма начин да се загуби. Но не е невъзможно да се загуби някоя от табелите. Тогава - задължително нови.
Нищо чудно събирачите на маршрутни табели по гаражите да си подобрят колекциите и с регистрационни табели.

Offline momchil

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #2987 on: 14.08.2024, 22:33:47 »
Да. През последните две години номерата СВ 40хх от всяка серия са квадратче. Допреди това бяха по-разчупени, но си изгубих записките и ме мързи да пиша по спомен.

Това с 40хх не е само в София. Иначе от номерата със СА освен ВХ, квадратни бяха сериите АА, СТ, ХТ(от 91хх), може и да има още.
В Монтана например заделят квадратни номера в диапазона 90** още от някогашната издавана в периода 2002 - 2004 г. серия АМ. Виждал съм и на АТ такива, както и на ВМ / ВТ.
А относно софийските квадрати, имам спомени че и от друг интервал на номерата бяха заделени такива. При С **** МС и С **** ХН например имаше квадрати още на 30** и 40**.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2988 on: 15.08.2024, 03:04:18 »
Имаше зачестили случаи на глоби в Гърция за неносене на големия талон. Данданията стигна чак до Външно министерство, но от там казаха, че съгласно европейските правила гърците имат право да го изискват. Даже и номерата свалят и прибират, докато не си платиш глобите, които са доста по-жестоки от тези в България за същите нарушения. И за катастрофи с пострадали няма пускане под гаранция и условни присъди...Въпреки това като пътувах с автобуса от Солун за Уранополи срещнахме поне по три такива произшествия с колите на пихтия в посока...
« Last Edit: 15.08.2024, 03:09:14 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2989 on: 15.08.2024, 09:57:50 »
Драмата беше, че в старите малки талони информацията беше много малко, а гърците изискваха повече. Затова сегашните малки талони са с повече страници и няма проблеми с тях. За колите, региситрирани с малките малки талони още е необходимо да се носи голям.

Offline Ivakis

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2990 on: 16.08.2024, 13:10:58 »
Здравейте! Наскоро във фейсбук ми излезе в раздел ,,Предложени" група на име ,,Колите на мацките" . От любопитство я разгледах и попаднах на някои публикации за МПС-та, в които има разминаване между годината на производство и тази на първа регистрация, тоест че регистрацията е издавана преди да бъде изобщо създаден автомобилът. Примерно кола с номер СА **** ТН и в обявата пише че е закупена през 2014 година. Днес даже попаднах на обява за джип Шевролет Каптива с номер СА **** КМ (издаван през пролетта на 2007 г.) и продавачката написала че е закупен чисто нов през 2008 година.
Ето даже и в Cars.bg има такова разминаване на подобен автомобил. Въпросът ми е наистина ли е имало преди години такива схеми с пазене на номера дълго време или как по-точно се е случвало това? Някои хора бяха питали същото в коментарите въпросните продавачи, но те понеже са жени и естествено малко се нацупиха и едната даже каза че не е длъжна да дава такава информация. :D
« Last Edit: 16.08.2024, 13:14:21 by Ivakis »

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2991 on: 16.08.2024, 15:31:45 »
Може да са висели дълго време при дилър, преди да бъдат продадени.
Тази от снимката съм я гледал за купуване преди 2г. в Перник  :D
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline pavkata_5555

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2992 on: 16.08.2024, 16:06:01 »
В Търговище новата серия е АН

Online bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2993 on: 16.08.2024, 17:25:26 »
Здравейте! Наскоро във фейсбук ми излезе в раздел ,,Предложени" група на име ,,Колите на мацките" . От любопитство я разгледах и попаднах на някои публикации за МПС-та, в които има разминаване между годината на производство и тази на първа регистрация, тоест че регистрацията е издавана преди да бъде изобщо създаден автомобилът. Примерно кола с номер СА **** ТН и в обявата пише че е закупена през 2014 година. Днес даже попаднах на обява за джип Шевролет Каптива с номер СА **** КМ (издаван през пролетта на 2007 г.) и продавачката написала че е закупен чисто нов през 2008 година.
Ето даже и в Cars.bg има такова разминаване на подобен автомобил. Въпросът ми е наистина ли е имало преди години такива схеми с пазене на номера дълго време или как по-точно се е случвало това? Някои хора бяха питали същото в коментарите въпросните продавачи, но те понеже са жени и естествено малко се нацупиха и едната даже каза че не е длъжна да дава такава информация. :D

Може да е поради избледнели спомени за точно време или поради умишлено подмладяване с една година. Отделно дилърите си въртят някакви схеми с номерата в КАТ и вероятно си запазват. Мой приятел взе пролетта на 2019 Тойота Рав 4 на лизинг от ТМ Ауто на Сливница и там му я регистрираха СВ 4646 НА, която беше отдавна отминала серия. Да не говорим, че имаше някакви проблеми с регистрацията, и за да стане по-бързо му бяха предложили да я регистрират като друг модел...

Offline Natael

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2994 on: 17.08.2024, 02:20:49 »
Някой има ли идея какъв е този номер? Беше на голям джип, близо до американското п-во. Отпред номерът беше абсолютно същият. Извинявам се за лошата снимка, но нямаше кой знае колко светлина около мен.

google image upload
Нидерландска табела в американски формат. Прилага се за коли, където мястото за стандартната табела е недостатъчно.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2995 on: 19.08.2024, 10:17:00 »

Може да е поради избледнели спомени за точно време или поради умишлено подмладяване с една година. Отделно дилърите си въртят някакви схеми с номерата в КАТ и вероятно си запазват. Мой приятел взе пролетта на 2019 Тойота Рав 4 на лизинг от ТМ Ауто на Сливница и там му я регистрираха СВ 4646 НА, която беше отдавна отминала серия. Да не говорим, че имаше някакви проблеми с регистрацията, и за да стане по-бързо му бяха предложили да я регистрират като друг модел...

Аз на 5-ти юни 2019-та взех серия НС, можем да сметнем грубо кои месеци е издавана НА. Също така споменът ми е, че горе-долу в този период вдигнаха доста цените за избор на номер от вида АВАВ и станаха не толкова атрактивни, колкото бяха преди това. Идеята ми е, че въпросният номер може просто да е залежал.

Offline Ivakis

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2996 on: 19.08.2024, 12:18:30 »

Аз на 5-ти юни 2019-та взех серия НС, можем да сметнем грубо кои месеци е издавана НА. Също така споменът ми е, че горе-долу в този период вдигнаха доста цените за избор на номер от вида АВАВ и станаха не толкова атрактивни, колкото бяха преди това. Идеята ми е, че въпросният номер може просто да е залежал.
Цената за този тип номера стана 300 лева през Юни 2018 година, тоест някъде около сериите МР и МС. Този СВ 4646 НА не знам защо е бил залежал толкова, но явно че и тогава още в началото с новата цена пак е имало завишен интерес. То и сега си има като гледам. 25-годишни коли с такива номера от актуални или издавани преди година серии.  :D
А тази НС значи и тя е вървяла точно 10 години след предходната такава от кода СА. Тя също беше издавана през Юни, обаче 2009-та.

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #2997 on: 19.08.2024, 21:10:21 »
Здравейте! Понеже фб алгоритъмът не ме харесва и не позволи хората във Опел групата да видят въпроса ми, ще питам и тук - някой знае ли каква е историята (и настоящето) на тези две Зафири? Предполагам са били за служебни цели, но това е всичко. Благодаря!

Online bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2998 on: 19.08.2024, 23:34:18 »
И ние едва ли ще знаем повече, след като не става ясно дори къде се намират. Най-вероятно са отдавна ненужни служебни автомобили. 3724 излиза, че няма ГТП от десет години, другата от пет.

Offline pavkata_5555

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2999 on: 20.08.2024, 14:13:04 »
В Перник продължават с КВ