Здравейте на всички!! Току-що се регистрирах, защото се въодушевих от тази тема! Страхотна тема! Поздравления. Мислех, че само аз следя номерата в България (впрочем от най-ранна детска възраст) ,но съм крайно приятно изненадан, колко други ентусиасти има
Казвам се Димитър, родом от Кърджали, от 5 години живея в София.
Не можах да изчета всички 59 страници досега, но се извинявам, ако нещо, което напиша се повтаря с нещо, вече написано.
В Кърджали сериите вървят много бавно, по начало.
Първата е К****АВ със синя лента и БГ флаг, тя мисля е от 99 до 2001-2 (моята Лада Самара е регистрирана 2001-ва през юли мисля, с номер К8150АВ). Старият й номер при покупката беше от жълтите - 7.07.1992- К8612В.
Следват сериите АК,АМ,АН,АР,АС (тук на АС около 62** вече станаха с ЕС флаг-а), АТ,АХ. Дотук добре, всичко беше по азбучен ред, но вместо да последва серията ВА, то последва серията ВВ. След изчерпването й, все пак се пусна серията ВА, която приключи около март месец тази година. Незнайно защо следващата и настоящата серия е К****ВС. Още по-незнайно е защо серията започна от 6000 нататък?! Не знам дали някой е виждал другаде такова нещо. След като изчерпаха номерата от 6000-6999, изведнъж се върнахме на 0001-**** и т.н. сега към този момент вече е някъде К26**ВС.
Това е актуалната информация за Кърджали. В Хасково май от цяла България нещата са най-последователни, като А* и В* серията се изчерпаха по азбучен ред и сега вървят Х****КК.
В Смолян (гледах, че сте обсъждали назад в темата) към настоящия момент е СМ15***АХ. Наблюденията са от вчера. Иначе там е малко бъркотия, вие сте ги изредили, но все пак - АС,МС,СМ,АК,АМ,АН,АР,АТ и сега АХ.
Искам да попитам на какъв принцип са номерата в Търговище, защото винаги съм им се чудил, там е някаква каша също.