Author Topic: Регистрационни номера на МПС  (Read 699719 times)

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
    • AntonioM-transportphotography
Re: Регистрационни номера на МПС
« Reply #2420 on: 02.02.2023, 15:48:49 »
Привет от Видин!  :)
На какво попаднах преди малко. Това трябва да е от новата буквена серия за града, обаче въпросът е че май още не е започнала тя... Реално още трябва да върви серията (АМ), защото само преди няколко дни от КАТ Видин излезе новорегистриран автомобил с номера (ВН 994* АМ). Ако някой е запознат нека сподели как става, предполагам, тъй като колата е паркирана на "важно" място пред сградата на областната администрация, та сигурно е на някой по-висшестоящ или де да знам.  :rolleyes:
Транспортът във Видин

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2421 on: 02.02.2023, 17:22:35 »
Ако някой е запознат нека сподели как става, предполагам, тъй като колата е паркирана на "важно" място пред сградата на областната администрация, та сигурно е на някой по-висшестоящ или де да знам.  :rolleyes:
Платените номера (с две цифри) вървят малко по-напред. Те се дават от една кофа, различна от кофата с обикновените номера.
Когато преди години избирах такъв номер, имаше само "кенефни" - 2 или 3 нули от следващата серия и си избрах единствения наличен от изтичащата - 9993. Не е чак за толкова висшестоящи услугата - беше 60 лв по мои спомени.

Offline gogo1234567

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2422 on: 02.02.2023, 22:43:34 »
Бяха по 60лв, да. От няколко години насам вече са по 300 лв.

За който се интересува - Монтана вече е на М 8ххх СА

Поздрави! :)

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2423 on: 02.02.2023, 22:57:15 »
Вярно, увеличена е таксата. Но пък не виждам да са платени номера от типовете аааб, ааба, абаа и бааа, а преди бяха платени като моя - 9993.

Offline docs76

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #2424 on: 05.02.2023, 15:22:03 »
Днес видях някакъв странен номер в началото го взех за украински, но си беше български с BG, но номера беше ЕА.7717.АА  Това  ЕА на кой град е....? Или явно става дума за електрически автомобили...
« Last Edit: 05.02.2023, 15:27:19 by docs76 »

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2425 on: 05.02.2023, 16:30:48 »
Зелен на цвят за Електрически Автомобил.

Offline Teo

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2426 on: 06.02.2023, 00:06:47 »
Днес видях някакъв странен номер в началото го взех за украински, но си беше български с BG, но номера беше ЕА.7717.АА  Това  ЕА на кой град е....? Или явно става дума за електрически автомобили...

Може би си видял ЕА 0171 АА или ЕА 1717 АА. Все още няма толкова висок номер от тази комбинация като 7717. Като цяло не знам дали може да си избираш цифрите, или ако можеш, интервалите във всеки град са толкова случайни и кратки, че изборът е много малък.

Вярно, увеличена е таксата. Но пък не виждам да са платени номера от типовете аааб, ааба, абаа и бааа, а преди бяха платени като моя - 9993.

Интересното е, че номерата от този този тип (АААБ, АБББ, АБАА, ААБА) никога не са фигурирали в тарифа №4, и винаги съм се чудел дали се плащат. Разбира се ако платиш таксата можеш да си избереш всякакви цифри каквито ти харесат, но имам предвид дали се пазят отделно и не се издават случайно.
« Last Edit: 06.02.2023, 00:09:16 by Teo »

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2427 on: 06.02.2023, 08:27:31 »
Случайно се дават, но ги взимат и ония типове дето 'са вътрешни' и регистрират коли вместо вас. 2020г. регнахме на жена ми СО4544 - служещата на гишето в областното й го пусна от женска солидарност, а въпросните хиени, дето са превзели ОДМВР-София, ни гледаха накриво и скърцаха със зъби. Никому не пожелавам да стъпва там.
« Last Edit: 06.02.2023, 15:56:25 by mitakis »
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2428 on: 08.02.2023, 11:42:29 »
В Разград вече върви РР **** ВР.

Offline T_H_A

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2429 on: 08.02.2023, 23:50:14 »
Няколко потвърждения със снимки на Х****MA, защото не е отразена в таблицата.
« Last Edit: 23.02.2023, 00:27:14 by T_H_A »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2430 on: 17.02.2023, 18:24:05 »
В тик ток поданах на клипче и за съжаление не мога да споделя снимките, но вече има номера ЕА 000000 и ЕА ХАХАХА. И докато първият е на Тесла Model S, хахато е на.... Рено Зои :crazy:

Offline Teo

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2431 on: 18.02.2023, 01:03:08 »
Във Велико Търново след няколко дни започна издаването на ВТ **** МА за поръчкови номера.
« Last Edit: 18.02.2023, 01:04:42 by Teo »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2432 on: 18.02.2023, 02:04:21 »
В тик ток поданах на клипче и за съжаление не мога да споделя снимките, но вече има номера ЕА 000000 и ЕА ХАХАХА. И докато първият е на Тесла Model S, хахато е на.... Рено Зои :crazy:

В Овча купел срещнах някакво джипоподобно с номер СВ ХАХАХА. Май беше Рейндж Евог...Намирам го за доста оригинален начин да заявиш менталните си дефицити пред света!

Offline emanuil.hv

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2433 on: 20.02.2023, 13:05:32 »

В Овча купел срещнах някакво джипоподобно с номер СВ ХАХАХА. Май беше Рейндж Евог...Намирам го за доста оригинален начин да заявиш менталните си дефицити пред света!

А пък С ХАХАХА е Audi Q8.

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2434 on: 20.02.2023, 15:12:18 »
Замислих се за черните номера и сериите им, че е възможно да е имало определен стандарт, кои букви да се ползват за серии и както сега не се използват Е, О и У, тогава да не са се използвали някои букви. За София може да са направили изключение, както направиха сега със СВ **** ТЕ и затова да е имало серии СШ и СЮ. Тогава не е имало много издавани серии, регистрирали са се навярно доста по-малко МПС от сега, но по областите с повече серии може да съдим, че буквите. Ж, З, Й, О, У,. Ф, Ц,  Ч, Ш, Щ и Я не са се ползвали. Видях поста на Магирус за всички, черни и жълти серии и той е най-вероятно непълен защото когато създадох темата тези номера отдавна бяха невалидни, а автомобилите, които са били с такива номера навремето и да бяха валидни, бяха останали много малко даже тогава преди 10 години, за сега да не говорим. И тогава и сега можеше да се съди само по стари снимки и спомени. Наскоро разбрах, че в Шумен примерно е имало серия
Ш****И от жълтите, която липсва в списъка. По това съдя, че И е била редовна буква. В поста виждам за Пловдив и Бургас липсват БИ и ПИ, може просто да са ги пропуснали или пък да е имало и такавива серии. Не изключвам за Пловдив да е имало и ПЧ и ПШ и те да са били редовни букви.
Рекордния брой жълти серии за Стара Загора също ме съмнява. Не вярвам в Пловдив да са били издавани по малко от там. Самата област е странно обширна и се простира от Сопот та чак до град Лъки в Родопите. Наброява почти 700 000 души, а Пловдив е 350 000. За Русе според мен също е имало доста повече серии от Р **** Л Р **** М и Р ****Н. Някой преди беше пуснал снимка на Мерцедес с номер Р **** БВ. Областта е доста по-голяма от Стара Загора.

За протокола ето я Ш ****И:

« Last Edit: 20.02.2023, 15:14:08 by ikarus2102 »

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2435 on: 20.02.2023, 16:52:22 »
Русенска област никак не е голяма. По-големи от нея са Плевенска, Търновска, може би Благоевградска, независимо че областните градове са по-малки. Старозагорска е много по-голяма, тъй като включва най-големия необластен град Казанлък плюс доста от многолюдните селища в Марица изток.
Съмнява ме да е имало Р ****БВ, не съм виждал снимка.
Буква И имаше за инвалидни от всички области. Просто като станаха номерата от черни ШИ **** на жълти Ш **** И, номерата продължиха оттам, откъдето са стигнали с черните. Втора инвалидна серия не е имало за София, да не говорим за другите области.
Колекцията на серии на Магирус е по спомени на различни форумисти. Серии ПЧ и ПШ определено нямаше, след ПТ и ПХ тръгна тройната комбинация ПАВ - последната серия в черно.

Offline victory1

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #2436 on: 20.02.2023, 19:22:39 »
От утре във Велико Търново тръгва серия МА.

Offline victory1

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #2437 on: 20.02.2023, 19:26:43 »
Русенска област никак не е голяма. По-големи от нея са Плевенска, Търновска, може би Благоевградска, независимо че областните градове са по-малки. Старозагорска е много по-голяма, тъй като включва най-големия необластен град Казанлък плюс доста от многолюдните селища в Марица изток.
Съмнява ме да е имало Р ****БВ, не съм виждал снимка.
Буква И имаше за инвалидни от всички области. Просто като станаха номерата от черни ШИ **** на жълти Ш **** И, номерата продължиха оттам, откъдето са стигнали с черните. Втора инвалидна серия не е имало за София, да не говорим за другите области.
Колекцията на серии на Магирус е по спомени на различни форумисти. Серии ПЧ и ПШ определено нямаше, след ПТ и ПХ тръгна тройната комбинация ПАВ - последната серия в черно.
Във Велико Търново черните стигнаха до серия К, жълтите продължиха с Л, М, Ч и очудващо повториха А. След това белите минаха серии Р и Н и тогава започнаха двубуквените АА и ТВ. И както си споменал серия И за цялата страна се даваше на инвалиди.

Offline pavkata_5555

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2438 on: 20.02.2023, 19:31:21 »
В София има Тесла с номер ЕА СССССС,а онази вечер видях в Студентски град един Врачански Мерцедес ( предполагам на някой беден студент ) с номер ВР ХА1ХАХ или нещо подобно беше,а междувременно Пловдивската НХ е към 8300,до 3 седмици може би ще е свършила!!!

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2439 on: 20.02.2023, 20:37:53 »
Някой преди беше пуснал снимка на Мерцедес с номер Р **** БВ.

Снимката на Р **** БВ я бях пуснал аз, като всъщност това беше стоп - кадър от сериала "Дунав мост". По - късно се оказа, че това реално е номер С **** БВ, преправен на русенски.

Относно  рекордния брой жълти серии в Стара Загора - и мен много силно ме изненадва, но абсолютно всички серии, които съм споменал са съществували:

« Last Edit: 20.02.2023, 21:32:55 by Magirus deutz »