Здравейте, не знаех, че има и други хора, на които са им интересни регистрационните номера на автомобилите. Аз съм от Разград и за там мога да дам малко повече информация: Първият регистрационен номер от тези със синя лента, която знам (а като навик поглеждам почти всички автомобили), е този на главната дирекция - РР 0001 АК, който е на Opel Vectra синя и считам, че е на директора за служебни нужди. Считам, че сериите АА и АВ ги няма. Намерих серията, която е междинна между тези с Бг флага и този на ЕС - АР. РР 0751АР е с БГ знаме, а бях мернал РР 2*** АР с ЕС с ЕС знаме, като със сигурност РР 3996 АР е с ЕС знаме. Виждам много стари коли като Лади с рег.номера със сериите АК, АС, АМ и според мен са били по този ред. Сериите АК, АМ, АН, АР (до някъде - междинна БГ/ЕС знаме) и АС са с Бг знаме. Всички други серии: АР, АТ, АХ, ВА, ВВ, ВК, ВМ, ВН, ВС, ВР са с ЕС флаг. Странното е, че ВС емисията е запълнена преди ВН и ВР. ВР е най-новата серия, която започна да се издава по Нова Година - баща ми регистрира кола по 20-ти декември 2022г. с рег.номер РР 95** ВН. Най-големият номер, който видях докато бях там (уча в София), беше РР 0800 ВР. Най-интересното от всичко, понеже не съм бил роден тогава, е, че видях един (според мен) Полски Фиат с рег номер РР 1405 АА, който има само бял фон с черни букви и цифри - "РР" частта започва от началото на номера - няма никаква лента. Това ми е най-доброто попадение до сега! Друго за Разград са ремаркетата - РР 0001 ЕА го снимах, но от колата и качеството не позволява да видя какъв флаг има. Сигурен съм за РР 1516 ЕА, че е с ЕС знаме, а РР 0594 ЕА е с Бг знаме. Други интересни попадения, които имам са : РР РРРР РР, СР 00010, С 8398 АТ (жълт фон), С 77777Х, ЕА 0001 АА, С със серия ВА, СО със серия АВ, СА 0001 СН, СА 666666, РР 555555, С АААВВВ, ЕН 0075 АА, РР 222222, С 2М2М2М (видях ЕВ **** АА, но нямам снимка). Сега следя софийските и вчера видях СВ 9970 ХА и считам, че вече има ХВ без да съм видял. Най-красивите ми емисии са ТЕ (първата такава с "Е" накрая, за да удължат времето преди да сменят на "СК" след "СВ"), ТС, ТТ, ХВ, ХХ. Ще се радвам да отговоря на възникнали въпроси и чакам да видим какво ще направят Пловдив, че май ще вървят по стъпките на София, ако не въведат "Е" като втора буква на всичките серии - странно, че Варна се води близка по население, но не съм мяркал статии, че номерата са им на свършване, явно Пд има по-населени общини като Асеновград, който по-многоброен от Разград, хаха.