Author Topic: Регистрационни номера на МПС  (Read 699654 times)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Регистрационни номера на МПС
« Reply #2480 on: 27.03.2023, 18:08:11 »
Търновската табела не е като твоята, ами е от мотор, но пък намерих една червена Вр със сменяща се горна част.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2481 on: 30.03.2023, 15:47:55 »

Преиздаден С ХТ, и двете табели изглеждаха новички.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2482 on: 30.03.2023, 17:30:50 »
Две Лади с пловдивски пробни номера при тунела във Велико Търново някъде от края на 70-те или началото на 80-те.

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
    • AntonioM-transportphotography
« Reply #2483 on: 31.03.2023, 13:37:58 »
Малко информация от Видин.  :)
Вече върви серия *АН*, днес мернах няколко, от които най-новата е (ВН 003* АН).

P.S – който отговаря за таблицата с регистрационнни номера, ако реши може да смени *АМ* с *АН*.   :D
Транспортът във Видин

Offline audito887

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #2484 on: 03.04.2023, 16:06:29 »
Търновската табела не е като твоята, ами е от мотор, но пък намерих една червена Вр със сменяща се горна част.
Снимката е от ''LostBulgaria'' , а номерът на детския автомобил ''СФ 1'' изглежда като от нормален такъв . Супер интересно как и защо >?
 ''Княгиня Мария Луиза с детски автомобил с педали, на заден план престолонаследникът княз Симеон. Парка на двореца Враня, месец юни 1941 г. '' - http://www.lostbulgaria.com/

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2485 on: 03.04.2023, 17:16:19 »
В Политехническия музей има един реставриран Форд А. На него са му сложили номер Сф 001

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2486 on: 06.04.2023, 14:01:47 »
След 8 години и половина в Пловдив вече има нова серия за мотори - РВ **** В.

Offline gogo1234567

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2487 on: 09.04.2023, 03:11:25 »
Монтана - М 9000 СА на полицейски бус  :D

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2488 on: 12.04.2023, 06:46:22 »
Във Варна вече има нова серия - В **** ТР
13.04: В София вече върви ХВ.
« Last Edit: 13.04.2023, 10:24:47 by Magirus deutz »

Offline StoyanDimitrov

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2489 on: 16.04.2023, 18:26:34 »
Здравейте, не знаех, че има и други хора, на които са им интересни регистрационните номера на автомобилите. Аз съм от Разград и за там мога да дам малко повече информация: Първият регистрационен номер от тези със синя лента, която знам (а като навик поглеждам почти всички автомобили), е този на главната дирекция - РР 0001 АК, който е на Opel Vectra синя и считам, че е на директора за служебни нужди. Считам, че сериите АА и АВ ги няма. Намерих серията, която е междинна между тези с Бг флага и този на ЕС - АР. РР 0751АР е с БГ знаме, а бях мернал РР 2*** АР с ЕС с ЕС знаме, като със сигурност РР 3996 АР е с ЕС знаме. Виждам много стари коли като Лади с рег.номера със сериите АК, АС, АМ и според мен са били по този ред. Сериите АК, АМ, АН, АР (до някъде - междинна БГ/ЕС знаме) и АС са с Бг знаме. Всички други серии: АР, АТ, АХ, ВА, ВВ, ВК, ВМ, ВН, ВС, ВР са с ЕС флаг. Странното е, че ВС емисията е запълнена преди ВН и ВР. ВР е най-новата серия, която започна да се издава по Нова Година - баща ми регистрира кола по 20-ти декември 2022г. с рег.номер РР 95** ВН. Най-големият номер, който видях докато бях там (уча в София), беше РР 0800 ВР. Най-интересното от всичко, понеже не съм бил роден тогава, е, че видях един (според мен) Полски Фиат с рег номер РР 1405 АА, който има само бял фон с черни букви и цифри - "РР" частта започва от началото на номера - няма никаква лента. Това ми е най-доброто попадение до сега! Друго за Разград са ремаркетата - РР 0001 ЕА го снимах, но от колата и качеството не позволява да видя какъв флаг има. Сигурен съм за РР 1516 ЕА, че е с ЕС знаме, а РР 0594 ЕА е с Бг знаме. Други интересни попадения, които имам са : РР РРРР РР, СР 00010, С 8398 АТ (жълт фон), С 77777Х, ЕА 0001 АА, С със серия ВА, СО със серия АВ, СА 0001 СН, СА 666666, РР 555555, С АААВВВ, ЕН 0075 АА, РР 222222, С 2М2М2М (видях ЕВ **** АА, но нямам снимка). Сега следя софийските и вчера видях СВ 9970 ХА и считам, че вече има ХВ без да съм видял. Най-красивите ми емисии са ТЕ (първата такава с "Е" накрая, за да удължат времето преди да сменят на "СК" след "СВ"), ТС, ТТ, ХВ, ХХ. Ще се радвам да отговоря на възникнали въпроси и чакам да видим какво ще направят Пловдив, че май ще вървят по стъпките на София, ако не въведат "Е" като втора буква на всичките серии - странно, че Варна се води близка по население, но не съм мяркал статии, че номерата са им на свършване, явно Пд има по-населени общини като Асеновград, който по-многоброен от Разград, хаха. 
« Last Edit: 16.04.2023, 19:51:59 by StoyanDimitrov »

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2490 on: 16.04.2023, 19:02:57 »
Други интересни попадения, които имам са : РР РРРР РР
Това горното различно ли е от РР РРРРРР?

Offline StoyanDimitrov

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2491 on: 16.04.2023, 19:39:38 »
Не, зависи как се пишат, понеже тези номера нямат място след 4-те места за цифри и двете позиции за серия/емисия. РР РРРР РР или РР РРРРРР са едно и също. Кара го един с Х7-ца :). Интересно е да видя русенска Р РРРР РР - само една буква ще липсва съпоставяйки я с разградския еквивалент. 

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2492 on: 16.04.2023, 20:22:08 »
Здравейте, не знаех, че има и други хора, на които са им интересни регистрационните номера на автомобилите. Аз съм от Разград и за там мога да дам малко повече информация: Първият регистрационен номер от тези със синя лента, която знам (а като навик поглеждам почти всички автомобили), е този на главната дирекция - РР 0001 АК, който е на Opel Vectra синя и считам, че е на директора за служебни нужди. Считам, че сериите АА и АВ ги няма. Намерих серията, която е междинна между тези с Бг флага и този на ЕС - АР. РР 0751АР е с БГ знаме, а бях мернал РР 2*** АР с ЕС с ЕС знаме, като със сигурност РР 3996 АР е с ЕС знаме. Виждам много стари коли като Лади с рег.номера със сериите АК, АС, АМ и според мен са били по този ред. Сериите АК, АМ, АН, АР (до някъде - междинна БГ/ЕС знаме) и АС са с Бг знаме. Всички други серии: АР, АТ, АХ, ВА, ВВ, ВК, ВМ, ВН, ВС, ВР са с ЕС флаг. Странното е, че ВС емисията е запълнена преди ВН и ВР. ВР е най-новата серия, която започна да се издава по Нова Година - баща ми регистрира кола по 20-ти декември 2022г. с рег.номер РР 95** ВН. Най-големият номер, който видях докато бях там (уча в София), беше РР 0800 ВР. Най-интересното от всичко, понеже не съм бил роден тогава, е, че видях един (според мен) Полски Фиат с рег номер РР 1405 АА, който има само бял фон с черни букви и цифри - "РР" частта започва от началото на номера - няма никаква лента. Това ми е най-доброто попадение до сега! Друго за Разград са ремаркетата - РР 0001 ЕА го снимах, но от колата и качеството не позволява да видя какъв флаг има.
Последният разградски номер с Бг флага е РР 1000 АР - на един Ситроен С2, който преди няколко месеца се въртеше из София, съответния първият номер със звездите на ЕС е РР 1001 АР на Опел Комбо. Първата разградска серия със синя лента е РР **** АС.

Offline StoyanDimitrov

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2493 on: 16.04.2023, 21:32:49 »
Ахааа, аз си мислех, че в Разград са по азбучен ред, защото съм ги виждал всички и няма изключения като Търговище, Стара Загора, Силистра, Добрич и др. Сега ме е яд, че не съм снимал РР 0760 АС, защото я видях и си я записах в Бележник на тела. Да, водя си записки кои рег. номера съм видял :) , защото искам да стигна до междинния номер на Разград и София. Сега разбрах, че АР е за Разград като съм бил на правилната посока.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2494 on: 16.04.2023, 22:21:34 »
Какво разбираш под междинен номер на Разград и София? Ако се има предвид номера, с който е станал прехода от БГ флаг към ЕУ, то за София той най-вероятно е СА 7099 НК, защото от 71хх НК номерата са с ЕУ звезди. И също така няма нищо сигурно, че следващ областен код за София ще е СК. Докато не го обявят от КАТ официално, което ще стане вероятно в последния момент, можем само да гадаем какво ще е. Може да решат да ги увеличат с една цифра, по примера на Виена и Букурещ, което за мен е и най-удачния вариант. Така се решава проблема с бързото изчерпване на комбинациите за повече от 20 години напред. Номерата за електромобилите ги обявиха още преди 2 години като идея, но до последно никой не знаеше, че са решили да ги отделят изцяло от "традиционните".

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2495 on: 16.04.2023, 22:43:07 »
И също така няма нищо сигурно, че следващ областен код за София ще е СК. Докато не го обявят от КАТ официално, което ще стане вероятно в последния момент, можем само да гадаем какво ще е. Може да решат да ги увеличат с една цифра, по примера на Виена и Букурещ, което за мен е и най-удачния вариант.
За мен лично(както и съм споменавал) е много по - вероятно просто да започнат да издават единен за цялата страна код АА, подобно на решението, което се взе за ел. автомобилите.

Offline StoyanDimitrov

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2496 on: 17.04.2023, 00:46:44 »
Под междинен номер разбирам последния рег. номер на дадена серия с Бг знаме и първия с ЕС знам. За Разград го намерих кой е - АР. Понеже уча в София и имам повече наблюдение тук, искам да имам снимка и на последния (по възможност) номер с Бг знаме и първия (по възможност) с ЕС знаме. За следващото обозначение на София, според мен ще е "СК" като си прав, че не това е моя лична спекула на база С, СА, СВ поредицата. Не знам за такова предложени, което номерата да са единни, което от една страна ще премахне дискриминацията по области от местно население и служители на реда, но пък ще се обезмисли това "следене" от наша страна на номерата.

Offline gogo1234567

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #2497 on: 17.04.2023, 02:19:20 »
Ахааа, аз си мислех, че в Разград са по азбучен ред, защото съм ги виждал всички и няма изключения като Търговище, Стара Загора, Силистра, Добрич и др. Сега ме е яд, че не съм снимал РР 0760 АС, защото я видях и си я записах в Бележник на тела. Да, водя си записки кои рег. номера съм видял :) , защото искам да стигна до междинния номер на Разград и София. Сега разбрах, че АР е за Разград като съм бил на правилната посока.
“Междинния” номер на София е СА хххх НК, на Монтана е М хххх АТ.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2498 on: 17.04.2023, 07:37:34 »
Под междинен номер разбирам последния рег. номер на дадена серия с Бг знаме и първия с ЕС знам. За Разград го намерих кой е - АР. Понеже уча в София и имам повече наблюдение тук, искам да имам снимка и на последния (по възможност) номер с Бг знаме и първия (по възможност) с ЕС знаме. За следващото обозначение на София, според мен ще е "СК" като си прав, че не това е моя лична спекула на база С, СА, СВ поредицата. Не знам за такова предложени, което номерата да са единни, което от една страна ще премахне дискриминацията по области от местно население и служители на реда, но пък ще се обезмисли това "следене" от наша страна на номерата.
"Междинните" номера по области са горе долу така:
София - НК
София област - АН или АМ, като тук по-скоро са започнали "на чисто" от АН, защото АМ съм виждал само с БГ флаг
Враца - ВВ
Видин - ВМ
Монтана - АТ
Плевен - ВМ
Ловеч - АТ
Велико Търново - ВМ
Габрово - АТ (тук се поправям, защото май беше АР всъщност)
Русе - РК
Силистра - тук не съм сигурен кой е, защото там сериите са вного объркани
Разград - АР
Шумен - АТ, или АХ
Варна - РК
Бургас - КН, тук май също започват с цяла нова серия
Ямбол - и тук не съм сигурен, но май е АМ, или АН
Сливен - ВВ
Стара Загора - мисля, че е АН, пак не съм сигурен
Пловдив - КА
Пазарджик - ВВ, и тук май започва с нова серия
Перник - АТ
Кюстендил - АТ
Благоевград - ВН
Смолян - АМ
Хасково - ВМ или ВН
Кърджали - май е АР
Както казах, вероятно "междинния" номер на София вероятно е СА 7099 НК. Само, че си изпуснал шанса за снимка, защото след проверка излиза, че и СА 7099 НК, и СА 7100 НК са с отдавна прекратени ГО и ГТП. Но пък автомобилът с първият изобщо издаден номер с ЕУ флага - ВН 3001 ВМ, един син Опел Астра, който го даваха и по новините изглежда все още се движи някъде, защото е с валиден ГТП.
« Last Edit: 17.04.2023, 11:20:09 by bagercho »

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2499 on: 17.04.2023, 12:13:26 »
"Междинните" номера по области са горе долу така:

Без да ми се сърдиш, но за по - голямата част от областите всъщност не си уцелил междинните серии:
Благоевград - ВС, някъде от 5***
Бургас - КН, някъде от 5***
Варна - РХ, започва "на чисто" като такава със звезди
Велико Търново -   7301 ВК
Видин - ясно е -  3001 ВМ
Враца - не съм виждал ВА със звезди може би наистина стартират с ВВ "на чисто"
Габрово - АР, някъде от 6***
Добрич - КХ, може би 6001 КХ
Кърджали - АС, може би от 7***
Кюстендил - АТ от 8***
Ловеч - АТ изцяло "на чисто" започната
Монтана - АТ, от 9***