Author Topic: Регистрационни номера на МПС  (Read 699606 times)

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
Re: Регистрационни номера на МПС
« Reply #3080 on: 20.10.2024, 17:22:21 »
Дочуто от изключително готин чичко от КАТ на автошоуто - след СВ..ХЕ се почват останалите серии за ремаркета СВ..ЕА, СВ..ЕВ и т.н., каза и че за Пловдив се чудят, вероятно и там ще въртят сериите за ремаркета. За Варна не се притесняват, все пак има цели 2 години за Хх и Мх сериите, много е далеч от сега да се мисли. :D

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3081 on: 20.10.2024, 23:21:47 »
СВ...ЕА вече има. След СВ...ХЕ би трябвало да излезе СВ...ХХ, а след това не виждам проблема да продължат със СЕ...АА. Ако пък толкова много искат да се продължи СВ..., да започнат да издават АО, ВО, ЕО, КО и тн., а не да правят дроб сърма с леща.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3082 on: 21.10.2024, 00:03:16 »
И СВ...ЕВ има, в момента актуалната серия за ремаркетата е ЕЕ, така че ако са го решили това освен че страшен тюрлю гювеч ще стане със сериите, ще трябва от ЕК да започнат и пак ще спечелят още само около година. СА...Х серията за мотоциклети днес видях от нея номер 9576, така че предстои и там нова серия. Има много неизпозлзвани букви при тях, но ще видим дали няма да измъдрят СВ...А.
« Last Edit: 21.10.2024, 00:04:51 by bagercho »

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3083 on: 21.10.2024, 08:24:28 »
Чудя се какъв е тоя зор да цедят докрай СВ и РВ, все едно са последните областни кодове на света. Имаше преди години намерение да отпаднат областните кодове от регистрациите и някаква по-различна номерация да има. Но надали това ще го бъде скоро (или изобщо).

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #3084 on: 21.10.2024, 09:02:22 »
Държавата е в огромен разпад и управляващите кратуни по критични за съществуването на държавата въпроси правят простотии, вие тук се чудите за табелите по таралясниците какви да бъдат…  :rolleyes:

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3085 on: 21.10.2024, 09:03:42 »
Май просто акълец на фуражките не им достига да измислят нова система. Отпадането на смяната при продажба в друга област беше някакъв половинчат плах опит, но аз не виждам смислена причина да съм от София, да шофирам 90 процента от времето в София, но купувайки си кола от Видин или Силистра да продължавам да я карам с номера от тези области.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #3086 on: 21.10.2024, 09:31:49 »
Дочуто от изключително готин чичко от КАТ на автошоуто - след СВ..ХЕ се почват останалите серии за ремаркета СВ..ЕА, СВ..ЕВ и т.н., каза и че за Пловдив се чудят, вероятно и там ще въртят сериите за ремаркета. За Варна не се притесняват, все пак има цели 2 години за Хх и Мх сериите, много е далеч от сега да се мисли. :D
Дрънкал е общи приказки без да има никаква представа - ЕА, ЕВ са издадени и в момента върви ЕЕ. Във Варна с актуалното темпо има серии не за 2, а за около още 12години(24 свободни серии, като една минава за около 6 месеца). Честно казано вместо да пускат тези серии за ремаркета, може да "ексхумират" С и СА и да пуснат *Е сериите от тях плюс пропуснатите С **** ММ и СА **** ХХ, така ще има достатъчно номера за още около 2 години.

И СВ...ЕВ има, в момента актуалната серия за ремаркетата е ЕЕ, така че ако са го решили това освен че страшен тюрлю гювеч ще стане със сериите, ще трябва от ЕК да започнат и пак ще спечелят още само около година. СА...Х серията за мотоциклети днес видях от нея номер 9576, така че предстои и там нова серия. Има много неизпозлзвани букви при тях, но ще видим дали няма да измъдрят СВ...А.
СА **** Х е на 96** вече и най - вероятно следващата серия наистина ще е СВ **** А, защото остналите свободни серии от СА са предвидени за мотопеди.
« Last Edit: 21.10.2024, 10:20:36 by Magirus deutz »

Offline Teo

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #3087 on: 21.10.2024, 09:51:27 »
Май просто акълец на фуражките не им достига да измислят нова система. Отпадането на смяната при продажба в друга област беше някакъв половинчат плах опит, но аз не виждам смислена причина да съм от София, да шофирам 90 процента от времето в София, но купувайки си кола от Видин или Силистра да продължавам да я карам с номера от тези области.

Аз пък имам СВ номера пък живея във ВТ. Много малоумно са измислили системата, да трябва да минаваш цял нов технически преглед (вече 80 лв), ако смениш номерата. Т.е. ако не сменя номерата на кола която купя спестявам някъде 100 лв общо. Това не са малко пари. И в крайна сметка са просто едни една-две букви в началото на регистрацията, какво значение има какви са :D
« Last Edit: 21.10.2024, 09:57:18 by Teo »

Offline Samogona

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #3088 on: 21.10.2024, 10:45:33 »
Ако модераторите позволят, бих искал да задам въпрос на разбиращите от регистрационни номера: моля, вижте снимката и предположете откъде е издаден регистрационният номер.
Благодаря на всички и поднасям извинение ако нарушавам реда във форума.

Offline PB

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #3089 on: 21.10.2024, 10:57:04 »
Ако модераторите позволят, бих искал да задам въпрос на разбиращите от регистрационни номера: моля, вижте снимката и предположете откъде е издаден регистрационният номер.
Благодаря на всички и поднасям извинение ако нарушавам реда във форума.

Регионален код "Сс" в комбинация от голяма и малка буква преди 1986 г. е отговарял за Силистренския окръг, а серията на номера е "А" на черна табела с бели символи, означаващи частен автомобил.
« Last Edit: 21.10.2024, 10:58:56 by PB »

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #3090 on: 21.10.2024, 15:25:55 »
Дрънкал е общи приказки без да има никаква представа - ЕА, ЕВ са издадени и в момента върви ЕЕ. Във Варна с актуалното темпо има серии не за 2, а за около още 12години(24 свободни серии, като една минава за около 6 месеца). Честно казано вместо да пускат тези серии за ремаркета, може да "ексхумират" С и СА и да пуснат *Е сериите от тях плюс пропуснатите С **** ММ и СА **** ХХ, така ще има достатъчно номера за още около 2 години.

СА **** Х е на 96** вече и най - вероятно следващата серия наистина ще е СВ **** А, защото остналите свободни серии от СА са предвидени за мотопеди.

Конкретно думите му бяха, че темпото на сериите във Варна не притеснява Пътна полиция и че за София след ХЕ сериите ще са каквото е останало от Е# (сериите на ремаркета, каравани и т.н.). Другото са си мои разсъждения, той реално си беше подготвен, защото другият на масата им ме изгледа въпросително като питах за сериите след ХЕ. Иначе тук виждам, че всеки си има предпочитания как да вървят номерата, но това е, което е решено в Пътна полиция - СВ....Е#.

Лично на мен ми се иска да се извърти всичко неизползвано от С и СА (дали с #Е или не, все тая), както и да се ползват отново номера, които не са водени към кола повече от 15 години (така или иначе никой не си знае дори сегашния номер, като ли ма има объркване с предишен и някой да бъде търсен за чужда глупост, направена след повторно издаване на номер. Но пък нямам против и да си се мине към код СЕ....хх.

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #3091 on: 22.10.2024, 01:58:53 »
Здравейте! Някой има ли хубаво заснети следните 2 номера:

1) С 9191 РК (Порше Карера);
2) СО 4040 МА (офроуд модел на Нисан мисля).

Благодаря предварително, за да я изразя - онзи ден видях едно Q5 с номер С 1ОАН1С, което предполагам идва от Йоанис. Само че снимката не се запази.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3092 on: 22.10.2024, 13:16:14 »
но това е, което е решено в Пътна полиция - СВ....Е#.
Силно ме съмнява това, но скоро ще разберем. Освен това Пловдив почти няма свободни Е* - серии.

Offline Бай Благой

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #3093 on: 23.10.2024, 11:28:33 »

Конкретно думите му бяха, че темпото на сериите във Варна не притеснява Пътна полиция и че за София след ХЕ сериите ще са каквото е останало от Е# (сериите на ремаркета, каравани и т.н.). Другото са си мои разсъждения, той реално си беше подготвен, защото другият на масата им ме изгледа въпросително като питах за сериите след ХЕ. Иначе тук виждам, че всеки си има предпочитания как да вървят номерата, но това е, което е решено в Пътна полиция - СВ....Е#.

Лично на мен ми се иска да се извърти всичко неизползвано от С и СА (дали с #Е или не, все тая), както и да се ползват отново номера, които не са водени към кола повече от 15 години (така или иначе никой не си знае дори сегашния номер, като ли ма има объркване с предишен и някой да бъде търсен за чужда глупост, направена след повторно издаване на номер. Но пък нямам против и да си се мине към код СЕ....хх.

Според теб това означава ли, че от КАТ вече са взели решение да не намесват О-то в сериите? Или след като извъртят останалите Ех серии, може и това да решат?

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #3094 on: 25.10.2024, 00:54:27 »

Според теб това означава ли, че от КАТ вече са взели решение да не намесват О-то в сериите? Или след като извъртят останалите Ех серии, може и това да решат?

Според мен може би няма да влезе О, поради приликата с 0 и комбинациите СВ 1010 АО, освен ако нещо не изрежат от дизайна на едното (буква или цифра като в Германия). От друга страна, ако тук почнат с АО, ВО и т.н., в Пловдив 100% следващият код ще им е РО.

Иначе поздрав с НН серията, която сега виждам (и си потвърждавам) кога е вървяла.

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #3095 on: 26.10.2024, 17:33:09 »
Здравейте, пак съм аз 😂 покрай последната снимка, която качих, се замислих за нещи, на което нямам и не съм засичат отговор. Защо комбинациите на номерата от 93-та до 99-та не са пренесени просто на новия формат? Например това Ламбо да си е С хххх НН, но с българското знаме и с последно въведения формат? При масовите пререгистрации нищо чудно да е станал СА хххх МВ примерно или нещо такова (ако е пререгван, естествено). Според мен така са загубено една камара комбинации и новите са били тотално излишни, имайки предвид, че един човек с една кола взима втори и различен номер, без да го е искал и да е имало смисъл.

Ще се радвам някой да даде обяснението на КАТ, но може и да си поразсъждаваме.

Offline momchil

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #3096 on: 26.10.2024, 20:40:35 »
Здравейте, пак съм аз 😂 покрай последната снимка, която качих, се замислих за нещи, на което нямам и не съм засичат отговор. Защо комбинациите на номерата от 93-та до 99-та не са пренесени просто на новия формат? Например това Ламбо да си е С хххх НН, но с българското знаме и с последно въведения формат? При масовите пререгистрации нищо чудно да е станал СА хххх МВ примерно или нещо такова (ако е пререгван, естествено). Според мен така са загубено една камара комбинации и новите са били тотално излишни, имайки предвид, че един човек с една кола взима втори и различен номер, без да го е искал и да е имало смисъл.

Здравей! Ако желаеш, отиди на страница 140 в темата и прочети мненията там, започвайки от това на потребителя Niko.G ! Той е питал същото като теб.
Иначе и аз съм на това мнение, че е трябвало просто да си се преиздадат същите номера, но кой ни пита? А иначе Ламбото едва ли е хванало точно серията СА **** МВ издавана 2008 година, тъй като задължителната смяна важеше до средата на 2006 година. По-скоро да е с номер от кода С или първите серии АА / АВ / АК и впрочее от кода СА.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3097 on: 26.10.2024, 23:09:29 »
Ламбото Диабло е сменило още две регистрации - С 1666 МХ и по-късно СА 2841 СА. Сменило е и цвета си на оранжев някъде в началото на века. Практиката с преиздаване на номера в нов формат е позната в Германия, не съм сигурен дали и не преиздаваха и отичслени номера.
« Last Edit: 26.10.2024, 23:11:34 by bagercho »

Offline georgi

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #3098 on: 26.10.2024, 23:42:17 »

Здравей! Ако желаеш, отиди на страница 140 в темата и прочети мненията там, започвайки от това на потребителя Niko.G ! Той е питал същото като теб.
Иначе и аз съм на това мнение, че е трябвало просто да си се преиздадат същите номера, но кой ни пита? А иначе Ламбото едва ли е хванало точно серията СА **** МВ издавана 2008 година, тъй като задължителната смяна важеше до средата на 2006 година. По-скоро да е с номер от кода С или първите серии АА / АВ / АК и впрочее от кода СА.

Благодаря, пропуснал съм го, а уж прочетох цялата тема :D иначе дадох за пример точно СА хххх МВ, защото имам познат с точно такъв номер с нашето знаме, чиято кола е била преди това с номер от формата, валиден 93-99 година.

Offline pavkata_5555

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #3099 on: 29.10.2024, 16:26:35 »
ХЕ мина 5000