Author Topic: Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 33697 times)

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Значи 2022 е с нова титулярка, предишната го караше стабилно и не закъсняваше.
« Last Edit: 15.08.2013, 23:00:59 by btr95 »
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Значи 2022 е с нова титулярка, предишната го караше стабилно и не закъсняваше.

Жената изкарала курс и пововина  с трамва яи вече титулярка я направи :)
А 2022 има двама мъже за титуляри и май само те и още няколко от най-добрите ватмани в депото изкарват по две смени с него, че е пълен гроб.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline btr95

• View Profile
    • Email
Първа смяна беше един белокос, пълен мъж, а втора не знам кой е.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
П.П. @ялта, много запознат си с порядките в КНДР. Да не си живял и учил там, че да знаеш какво правят учениците в час?
Аз съм запознат с много работи, но ако ги обясня тук, ще липсвам на форума доста време,а ти ще червенееш.
Ако искаш да се заяждаме, започвай.
Спрете си просташките мнения !

Offline hitar_potter

• View Profile
Вчера на метростанция  Сливница забелязах че имаше стажант, който управляваше, не беше най комфортното возене, но биваше. Около 11.20 часа, младо момче под 25 год.
Какво му е недобросъвестното на стажанта?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Кабините трябва да бъдат отделени както в метрото - 20 мм плоскост. За кабината - тъмни стъкла и така всичко ще е ок. Ни шофьор ще вижда пътник , н и пътник шофьор.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Какво му е недобросъвестното на стажанта?
Случайно да хващаш връзка между моя пост, и предходния на Репчо ?

Спрете си просташките мнения !

Offline hitar_potter

• View Profile
Не, не хващам връзката, която да прави поста ти адекватен към темата „Недобросъвестни шофьори и ватмани“.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Видим да се овде прича на српски - хвала.
Тако , да преджему на ствар:
На безнаставовия релсов път релсите са заварени . На наставов път релсите не са заварени , като има луфт от по 10 мм.
« Last Edit: 23.09.2013, 15:19:47 by София 70 »

Online emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Видим да се овде прича на српски - хвала.
Тако , да преджему на ствар:
На безнаставовия релсов път релсите са заварени . На наставов път релсите не са запоени , като има луфт от по 10 мм.

А този "луфт" се нарича "джонт".
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Знам . Още през далечната 1986 година покойната вече моя много добра приятелка Адриана ми го е казала.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Чудо голямо. Все едно пък вие не пиете кафе никога в работата. И без това разписанието е разтеглено и всеки ще стигне навреме,там където е тръгнал.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Шофъорът на а404 9096 караше бясно. На театър софия се качват хората и идва ред на един чичко. Шофъорът затваря вратите и чака да тръгне. Отзад имаше 11 и човекът се качи. На подуяне става същото. Човекът отива до първата врата, удря, но не му отваря. Накрая плю и се върна в 11.
Шофъорът беше висок, без коса,
с бяла риза. На театър софия мина около 19:20
Сега само не разбрах от кой се оплакваш? От шофьорът или от пътника? :D

Offline comet

• Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
ШофъораC:-)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Тази дискусия си заслужава да бъде преместена без външна намеса в темата с бисерите от форума...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Вместо да се пениш, просто подай жалба. А иначе тенденциозното ти отношение към трамваите е всеизвестно на всички тук - явно като любител на автобусите гледаш на трамваите като на "нещо втора ръка, дето пречи" - не знам, освен ако имаш кофти спомени с трамвай като малък, не разбирам подобно детинско отношение, но ти си знаеш най-добре. Иначе да, ако ватманът е виновен, прав си да недоволстваш за конкретния случай, но останалото наистина е инфантилно.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Не съм тръгнал да пиша жалби, все ми е тая. Ама поне като ме убеждавате в нещо колко са професионални ватманите, как все те са прави и тн се аргументирайте. Ето аз твърдя обратното, че едно 50% са абсолютни некадърници и не знаят закона за движение по пътищата, да не говорим че и любителски книжки нямат повечето И СЕ АРГУМЕНТИРАМ! Гледам на нещата реално, защото не може вечно на водача на трамвай някой друг да му е виновен, а той да не е виновен никога и все да се мрънка! И да ми казвате колко важни неща ги учат на тия курсове от 6 МЕСЕЦА и допълнителни обучения - еми ето на какво са ги научили - как се минава на червено и се запушва кръстовище. Колко нарушения са това? Май 2, а ако имаше и звънец (аз лично не чух да има) щяха да са 3!

Offline hitar_potter

• View Profile
Ако тръгнем да снимаме всички нарушения, съм убеден, че разпределението ще е еднакво... За какво им е на ватманите „любителска книжка“?

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
Не съм тръгнал да пиша жалби, все ми е тая. Ама поне като ме убеждавате в нещо колко са професионални ватманите, как все те са прави и тн се аргументирайте. Ето аз твърдя обратното, че едно 50% са абсолютни некадърници и не знаят закона за движение по пътищата, да не говорим че и любителски книжки нямат повечето И СЕ АРГУМЕНТИРАМ! Гледам на нещата реално, защото не може вечно на водача на трамвай някой друг да му е виновен, а той да не е виновен никога и все да се мрънка! И да ми казвате колко важни неща ги учат на тия курсове от 6 МЕСЕЦА и допълнителни обучения - еми ето на какво са ги научили - как се минава на червено и се запушва кръстовище. Колко нарушения са това? Май 2, а ако имаше и звънец (аз лично не чух да има) щяха да са 3!
Само да знаеш,  че отдавна вече няма "любителска и професионална книжка". И трамвая си има свой светофар и е нормално да свети червено, а лунния да е разрешен. А колкото за некадърниците ходи на Ботев и Сливница да видиш твоите рейсове на какво и по какъв начин минават и после говори.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Пепи, понеже говориш... та случайно така автобусите да си отварят стрелки, примерно? Вероятно знаеш, че там има стрелка. Стрелките от този тип, който е там често блокират - от препятствие на линията. Случвало ми се е неведнъж да видя да премине през кръстовището микробус/автобус, на червено, малко преди трамвая да се опита да отвори стрелката - и не може да я отвори, автобусът/микробусът блокират стрелката (автоматична блокировка против самоотваряне под трамвая). И когато трамвая не може да си отвори стрелката какво? Ватманът слиза да си я отвори ръчно - това отнема време. Хайде питай, не говори наизуст!
Няма значение. Не може да навлиза в кръстовище, щом не може да излезе от него, па ако ще да не е трамвай, ми изтребил да е!!!!
Само да знаеш,  че отдавна вече няма "любителска и професионална книжка". И трамвая си има свой светофар и е нормално да свети червено, а лунния да е разрешен. А колкото за некадърниците ходи на Ботев и Сливница да видиш твоите рейсове на какво и по какъв начин минават и после говори.
Любителска- кат.B
Професионална - кат.С
За другото няма да коментирам, мисли си квото щеш, ама само поразгледай темата назад и виж за кой е писано повече.

Имам чувството, че някои участници във форума имат някаква изкривена представа и разбиране за действителността - не знам, може и на мене така да ми се струва.