Author Topic: Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 33696 times)

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Е те за това тая държава няма да се оправи. Не може цигари в трамвая, тролея, рейса и толкова. На който не му харесва, да си търси работа на открито. Точка!
По рейс и по жена не се тича!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Ми нема а се опрай, нали всичкото интелигенти са на запад, тук останаааме простаците, и е кво стааа.
Спрете си просташките мнения !

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не е въпроса до интелигенти, а до правила и тяхното спазване. При мен праскат доста яки глоби дори за пушене в твоята си кола, ако имаш пътници до 16 години включително, да не говорим, че при системно нарушение ще дойдат социалните и ще ти вземат децата. В къщи също не може - веднага ще писне противопожарната аларма. Така че ти остават два варианта - или вънка, или на терасата/на джама.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Е ако не усети иронията, значи вече ти е промит мозъка............

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Сега, Васко, промитите мозъци вътре в системата, ще излязат с номера, че са принудени да си затварят очите за подобни недопустими неща, понеже нямало достатъчно шофьори, ватмани, имало открити курсове и т.н., докато някой рейс на метан вземе, че гръмне или трамвай/тролей се запали и изпотрепе сума ти народ......Ще почнат разследвания, комисии, като се обърне колата, пътища много....

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
До @Ричи: По коя линия и в колко часа се е случило? Направи ли му забележка, другите пътници направиха ли му забележка? Спомена ли на шофьора?
Никой не мрънка, ако се отвори първа врата. Не съм съгласен. Димът от цигарите пряко вреди на хората, докато отворена врата не е опасна, защото мотрисите, при които я има тази възможност са с високи стъпала. Пък и ти не знаеш, че когато трамваите бяха основен транспорт, масово се караше така, защото вратите не можеха да се затворят, поради пътниците на стъпалата. На всяка крайна спирка има поне 10 минути почивка, които са предостатъчни за водача да изпуши повече от една цигара. До @ btr95: Точно на Княжево им дават толкова големи почивки, че трамваите не могат да се съберат в кръга.
Автобусът е 1122, линията 108 , спирката при Пощата в Люлин.
Ми не, не му направих забележка защото слязох.
А и....движението с отворена врата е опасно, защото някой ако падне и се потроши ще го отнесе ватмана, а не ти защото явно цигарата ти пречи. Все едно живеем в каменната ера - да се движи трамвая с отворена врата, защото току виж - преди 10 години замръзвали и не са могли да се затварят.....
Много прогресивно мислене. Браво.

Offline T6M700

• Запален по ГТ
    • View Profile
Предположих, че се случило на линия в покрайнините на града, която вози въздух и познах. Вероятно пътникът е бил нахален селянин, който се е възползвал от празния съчленен автобус и се е направил на интересен. Вероятно подобни ситуации се случват и по линии 79 и 26, които нямат пътникопоток за единичен автобус, а пускат съчленени.
Говоря за първа врата при българските трамваи. От нея пътник ПРОСТО НЯМА КАК ДА ИЗПАДНЕ, защото е малка и тясна и до нея не се събират много правостоящи. Освен това самата врата се сгъва към първа седалка и пътникът, седящ на нея няма как да падне, както и пътникът, който се държи за тръбата, а и трамваят е с високи стъпала, човек не може да се метне така от високото. Изключение правят 503 и 504, при които вратата се сгъва на обратно-към кабината. При тях съм съгласен, че е опасно. Например в 503 ватманката беше отворила вратата, за да се проветри, аз бях седнал на първа седалка и честно казано ме беше страх, защото скоростта беше висока и седалката беше без тапицерия и се хлъзгаше. Не говоря за замръзнали врати, говоря за претъпканите трамваи преди 30 и повече години, когато трамваите бяха пълни до краен предел с над 200 човека, пътниците стояха по стъпалата и вратите не можеха да се затворят. Качвал съм се в подобен претъпкан трамвай само веднъж, когато много бързах, ами хич не беше приятно. Качвал съм се в третия по ред трамвай, за да избегна такива ситуации. Има такава снимка на претъпкана София 70 по линия 7 на Мария Луиза, ако ти е интересно, виж я. Предполагам, че на повечето пътници им се случвало и едва ли ще се уплашат точно пък от отворена първа врата. :)

Не видях, че сте ги изтрили, да се изтрие и това.
« Last Edit: 02.09.2019, 11:30:04 by T6M700 »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Понеже не намирам подходяща тема ще пиша тук. Днес един тролейбус Икарцедес по линия 7 караше по ул. „Костенски водопад“ с електронна табела с маршрут „ПЕТА ГРАДСКА БОЛНИЦА“  :neznam: забравих му номера, докато намеря време да пиша, но смятам, че е недопустимо.
Има ли тролейбус от посочената модификация, който да има проблем с ел.табелата? Възможно ли е табелата да е забила на този текст, а само номерът да се сменя? Опитвам се да намеря разумно обяснение...
А числото 7 ли беше. Ако е било 7 - не виждам водачът в какво е бил недобросъвестен. А иначе правилната тема е - Електронни табели.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Голем праз, че един път на 5 години трябва да се ходи 3 минути повече пеша. Шофьора носи отговорността и правилно е преценил че оттам не е безопасно да направи ляв завой, и както си е реда си е предупредил пътниците. Както винаги ще се намери някой чеп обаче да се заяде, един от 50 и да го наклюкари. Няма да се учудя другия заядливко също да е бил някой многознайко от форума.

А не е ли по-правилно да се напише жалба срещу този, който е направил така промяната че дасе спира на спирка където е невъзможно? Или жалба за организаторите, че така са направили трасето за бягане че да оставят стратегически обект като гарата и то в неделя без транспортно обслужване? Толкова ли е зор точно през гарата да се търчи? Можеше ако ще да се измисли автобусите да влизат в локалното и там да е спирката. Защо винаги жалбите и наклюкарването трябва да са за обикновения работещ и той да го отнася а не първопричината? Щото вие по-лесно така нали, да се заяждате с обикновените работещи?
« Last Edit: 14.10.2019, 21:53:18 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
del
« Last Edit: 06.04.2020, 13:13:00 by TRIZUBECA »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Добре дошъл бай Марине!

Offline pumix

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Знак Б1 се отнася до интеракцията с другите ленти. Никой няма право да пресича двойна непресечена линия, независимо от предимството си. За 11 години шофьорски стаж единствената ми катастрофа беше предизвикана от друг водач по същия начин, за което си получи акта, понеже настояваше, че съм бил без предимство и викахме КАТ.
Какво е двойна непресечена линия? Чак смешно ми стана , нямал право да пресича , непресечена линия....

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Вчера в ранния следобед тролей с пътници спира да свали пръти, за да може следващия го празен Икарус да мине. Шофьорът на първото превозно средство спира извън спирка, не слага ръкавици - вероятно в момента на спирането си е видял наближаващия го тролей. В крайна сметка вторият не изпреварва първия, а там се оказва последното възможно място за това. Правилата за безопасност са в полза на работещите - за съжаление има не малко трагични инциденти.
------------------------

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Я пак,че нещо много е в стил Туин Пийкс

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
 :arrow:
« Last Edit: 16.03.2021, 15:18:39 by София 70 »

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Ми... въпрос на гледна точка, както всичко в живота, аз смея да твърдя, че баба Вера, червенокосата водачка, или както желаете я наричайте, е доста по-кадърна във воденето на съчленено превозно средство, отколкото повечето от нас в ходенето от спалнята до тоалетната, а ортакът й е може би единственият, който още като новобранец в депо Искър за последните десетина години спираше образцово в джобовете на спирките и други подобни уж дребни наглед неща, но, както казах, въпрос на възгледи. Не желая да влизам в задълбочени спорове, никой не е снимал дали след това чудовищно нарушение тролеят не е отворил отново врати точно на спирката, така че според мен се занимаваме с глупости, както обикновено след теми, зададени от Васко, но то така и така форумът е превърнат от години в мерене на да не казвам какво посредством споделяне на снимки, болни амбиции на хора с деформирано чувство за справедливост и адвокати на водачите, според които всичко е позволено, тъй че моето мнение както обикновено не влиза и в трите категории, респективно е излишно, вероятно... Абе фактът, че не забелязвате едни "други" 20 процента от водачите в Искър, които перманентно карат с изключени блокировки на вратите, е достатъчно показателен за будната гражданска съвест...
« Last Edit: 22.04.2021, 23:34:28 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Ежедневно виждам и се радвам колко дефектно работещи мозъци има.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Васко, събери си шизофренните истории и направи някаква компилация, сборник, нещо от този род - ще има хора с извратено чувство за хумор, сред които може и да има успех.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Transporter

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Грубо и арогантно отношение на ватман придружено с псувни към ИБИС техник в трамвай 22. Техникът го помолил любезно да включи аудио- информационната система за пътниците. Ето видео на случката.
https://fb.watch/6OSxlqDogq/

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Чакам сега форумните адвокати да спретнат един трактат на тема делничество и безделничество.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.