Author Topic: Несебър, Слънчев бряг  (Read 252517 times)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Несебър, Слънчев Бряг
« Reply #320 on: 08.07.2014, 21:26:14 »
Според мен тази статия е преувеличена. Понякога капака се надига леко (виждал съм го в по-стар автобус), повдига и пътеката - чува се шум, свистене, неприятно е, но чак да хвърчат болтове е несериозно.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #321 on: 09.07.2014, 10:54:47 »
Има голяма разлика между хейт и конструктивна дискусия.

За съжаление групата на "хейтърите" се оказва тази част от обществото, която не смее да изкаже личното си мнение на правилното място...

Ако си мислиш, че като се отиде в Дирекция "Транспорт" в Община Несебър и се изкажат негодуванията от това, че по улиците се движат оранжеви недоразумения, неудобни на пътниците, кондукторите и шофьорите, някой ще ти обърне внимание, си в дълбоко заблуждение.
Най - тъжното в тази история е, че СБ АВТО загуби милиони левове приходи, затова и в момента тече обжалване на процедурата по отдаване на концесия на линиите обслужващи територията на община Несебър. Веднъж като пропуснати ползи от превозени туристи в активния туристически сезон, и втори път като направени разходи по обновяване на автопарка си в период от година две назад.

За съжаление това решение е на политическа основа, да не забравяме че идват предсрочни избори, а някой трябва да се "нагуши" с парички по програмите за финансиране от ЕС.

За това е тази тема, за това е този форум, да се говори за тези неща.
Не виждам, в какъв хейт точно съм изпаднал, след като не се съгласявам с мнението на един за мен пристрастен човек, защитаващ нечии утопични каузи.
И за да ти покажа разликата между двете понятия ще се съглася отчасти с теб. Да форумът е точно за това, за да се повдигат въпроси и за да се търсят техните отговори.И с твоето лично мнение, че не харесваш БМЦ като модел автобуси.Но когато започнеш да налгаш твоето мнение на другите участници в този форум, това вече минава границите и се превръща в хейт.Защото от  всеки твой пост лъха омраза спрямо конкретната марка автобуси.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #322 on: 09.07.2014, 22:49:51 »
Но когато започнеш да налгаш твоето мнение на другите участници в този форум...

Пак ппрочети предните две страници и постовете на zirka и ще си говорим пак, кой на кого налагал мнение.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #323 on: 09.07.2014, 23:38:46 »
По напред, при представянето на новината в пресата е споменато:
...По неясни причини от „Слънчев бряг Автотранспорт 2000“ АД обаче решават да обжалват конкурса за градските и междуселищни линии, от което следва контражалба за техните линии – от „Ди Ес Бус“. По този казус вече има решение на КЗК. Антимонополният орган анулира резултата и връща конкурса в тази му част на Община Несебър - заради неправилната методика по оценка на автопарка на участниците. Оказва се, че по обособена позиция № 2 „Слънчев бряг Автотранспорт 2000“ АД е получила по-висока оценка, защото фирмата не е декларирала точната възраст на превозните си средства – по месеци и години. Така прецизност при оценка на комисията не може да се очаква.
Ясно ли ти е какво означава това – не е нужно да отговаряш. Писали сме и за възрастта на автобусите. Нещата не са толкова елементарни, че да ги представяш толкова първосигнално! Част от спора е точно тук!
На изчерпвателните подмятания, долу на предната страница, дали съм виждал Соларис и БМЦ – нужен ли е отговор... за да съм направил снимка в салона значи... Но и аз се чудя, дали опонентите ми могат да представят адекватно доказателство, че техните писания не са плод само на фантазии.

След като си толкова настоятелен и преди да престъпиш към следващи задълбочени прозрения 
Отделно е въпрос на друг анализ, но ние не можем да го направим, дали е по - ефективно 7 съчленени (триврати) през 5 мин или 10 къси (триврати) през 4 мин, примерно и то пак за тук, че е доста особенно заради сезонният характер.
Ние можем, но за теб черното е бяло и обратното. ;)
не беше ли по - правилно да ги посочиш. И за да няма повече недоразумения, предлагам следващото ти мнение да бъде изцяло за това, както и да бъде следено стриктно за спазването му!

П.С. Новината за автобуса на ''Ивкони'', не е ли повече свързана с туристическите автобуси, отколкото с мястото на което е възникнало нещото?
« Last Edit: 09.07.2014, 23:46:23 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #324 on: 09.07.2014, 23:58:57 »
П.С. Новината за автобуса на ''Ивкони'', не е ли повече свързана с туристическите автобуси, отколкото с мястото на което е възникнало нещото?
Публикувах я тук от гледна точка на крайната дестинация на въпросния автобус.

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #325 on: 10.07.2014, 00:21:31 »
Впечатленията ми от едноседмично наблюдение върху обслужването на линиите са по-скоро положителни. Коментирам от гледна точка на пътника без да засягам казуса с отнемането на линиите на СБ Автотранспорт.
Предполагам сте наясно, че следобяд и вечер се генерира пътникопоток, който на моменти трудно би могъл да бъде обслужен и със съчленени автобуси. А най-активният туристически сезон тепърва започва. И преди с дългите са оставали хора по спирките, и сега с БМЦ-тата ще е така. Интервалите на движение позволяват изчакването на следващ автобус. Какво забелязах аз - през деня повечето автобуси се движеха с минимален брой правостоящи, а да не кажа, че привечер съм се качвал и съм успявал да седна и в най-натоварената линия - 1. Не мога да кажа дали е случайно или не, но постоянно виждах по 2 автобуса в комплект. Единият беше по линия 1, а другият почти винаги по линия 5 или 8, които на 100% се припокриват с маршрута на 1 на територията на комплекса. По този начин пътниците се разпределяха в двата автобуса и на спирката нито оставаха чакащи, нито в автобусите беше блъсканица. Ако това дублиране е по разписание, съвсем не е лошо като идея. Салонът на автобусите е в много прилично състояние, видимо почистен основно. БМЦ-тата са си БМЦ-та, всички си ги знаем. Идеята ми беше да споделя, че обслужването съвсем не е чак толкова трагично, колкото някои от вас си представят. Наясно съм и че тепърва предстоят най-натоварените 2 месеца от сезона. Иначе за мен минус в разписанието е, че последният автобус от Слънчев към Несебър е преди 00:30 часа, а хората чакат ли чакат по спирките и след 01:00 часа...

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #326 on: 10.07.2014, 15:36:30 »
Преди три или четири години се повтори сегашната ситуация с друг потребител от София. Пак имаше подобен елемент на противопоставяне и отново бяхме замесени аз и zirka.Въпросният потребител  обаче в един момент проумя, че е възможно и той да е сгрешил, а в последствие спорът се превърна в нормална дискусия, в която всеки изказа собственото си мнение, без да отрича чуждото. Сегашният казус е подобен, надявам се и този път на добър тон и убедителност от всяка от страните в него.

Но когато започнеш да налгаш твоето мнение на другите участници в този форум...

Пак ппрочети предните две страници и постовете на zirka и ще си говорим пак, кой на кого налагал мнение.
По скоро ти се опитваш да наложиш своето мнение, че БМЦ са "боклуци, таралясници" и как видиш ли трябва да бъдат "изтрити от лицето на земята" като модел автобуси. Но те съществуват въпреки твоето мнение.

Има и нещо друго. За разлика от теб zirka е пряк свидетел на събитията, което е различно от налагане на чуждо мнение и влияние, а аз започвам да се питам на какво се основава твоето мнение?!!!
« Last Edit: 10.07.2014, 15:46:27 by did_ko »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #327 on: 13.07.2014, 10:12:13 »
не беше ли по - правилно да ги посочиш.

Димят с чернилка при поддаване на повече газ, чупят се през ден, вътре е тясно, шофьора изпитва неприятен момент, когато натъпканите пътници са над главата му, кондукторите не могат да си свършат пряката им работа по длъжностна характеристика, прави лошо впечатление на туристите, как такъв комплекс се обслужва от къси "автобуси" ... Още искаш ли?
« Last Edit: 13.07.2014, 10:16:51 by It_s_Real »

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #328 on: 14.07.2014, 17:44:21 »
Само толкова ли? От въпросното ти мнение останах с убеждение как ще нахвърляш поне страница с цифри, а ти се притесняваш за туристите – щом ги предпочитат пред такситата ... вместо те да се засрамят, че се тъпчат за 1 лев, а не могат да извадят двайсетак за такси, ти се притесняваш за реномето! Остави чупенето и другото с кондукторката на превозвача, той да му бере грижата, а ти като пътник, да се радваш, че си получил бонус, че не са успели да те таксуват. Не се притеснявай и за водачите, те и предните автобуси нямаха кабини. За черния дим, дали или – не ми се спори, защото трудно може да се направи някаква точна преценка. Ако има друго в този дух – благодаря, достатъчно! Виж как аз ти отговарям конкретно и подобаващо. Просто си мислих, че ще направиш прогноза на дневните, месечни и годишни приходи / разходи и оттам да се прецени дали е по - изгодно 10 къси или 6 дълги и то повече за нас!

Не ти прави чест да пишеш на поразия, при положение че съм споменал:   
Така – подчертавам дебело – пътникът не е загубил нищо, напротив, даже излиза че се е сдобил с екстри. А това е основното за което спорим!
Това съм го писал по - рано. А сега прочети горното мнение на @martin4o и виж, че само марката на автобусите се е променила с още един - два минуса или плюса, и то пак зависи колко обективно гледаш на нещата!
« Last Edit: 14.07.2014, 17:51:13 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #329 on: 14.07.2014, 18:14:39 »
Ти си този, който гледа субективно на нещата. 100 човека обясниха, че БМЦ е нискокачествено, недодялано подобие на автобус, което не би трябвало да вози туристи в най-известния български курортен комплекс. С най-голямо удоволствие ти давам всичките софийски БМЦта в замяна на бургаските Солариси. Радвай им се, вози се в тях, пък ние нека се мъчим на Соларис.

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #330 on: 14.07.2014, 20:43:14 »
Остави чупенето и другото с кондукторката на превозвача, той да му бере грижата, а ти като пътник, да се радваш, че си получил бонус, че не са успели да те таксуват. Не се притеснявай и за водачите, те и предните автобуси нямаха кабини.

Почвам да се чувствам като пациент на едно психиатрично заведение, намиращо се в Карлуково.
Аз ли съм лудия, света ли изтреще...

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #331 on: 20.07.2014, 08:54:57 »
В Слънчев бряг, някъде 1996-1999г. трябва да са се появили две Юлиета. Едното чисто бяло, другото по-шарено с музики и прочие. Въпросните са продадени от Транстриумф на някакъв малък частник. Имате ли представа каква е тяхната съдба?

Offline plastikat

• Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #332 on: 20.07.2014, 09:16:53 »
Имам спомени за 2 жълти ,но за бяло не се сещам . Вървяха по линията за Бургас .
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #333 on: 20.07.2014, 13:54:24 »
Има една поговорка - "Да простиш веднъж е човешко, да простиш втори път е божествено, но третият път вече е глупаво".
Почвам да се чувствам като пациент на едно психиатрично заведение, намиращо се в Карлуково.
Само искам да те светна, че психиатрични заведения има из цяла България, не само в Карлуково. Вече си докладван на модераторите за поредната си обида спрямо потребител, така че си мери приказките, защото аз понасям наказания, но за теб.......не съм убеден. И без това в една друга тема обиди и мен, без да ме познаваш, а по този начин си печелиш врагове, не приятели (не че ми пука особенно де).

Ти си този, който гледа субективно на нещата. 100 човека обясниха, че БМЦ е нискокачествено, недодялано подобие на автобус, което не би трябвало да вози туристи в най-известния български курортен комплекс. С най-голямо удоволствие ти давам всичките софийски БМЦта в замяна на бургаските Солариси. Радвай им се, вози се в тях, пък ние нека се мъчим на Соларис.
Спорен е момента, дали "Сл.Бряг е най - известният Български курорт.Навремето е бил, но към днешна дата - едва ли! А че БМЦ са нискокачествени автобуси, то е ясно.Всеки производител си прави сметката, на база платежоспсособността на купувача и произвежда качество, на база заплатената цена.

Имам спомени за 2 жълти ,но за бяло не се сещам . Вървяха по линията за Бургас .
Ванка тези Юлиета бяха поне 6 - 7 и бяха на "Несебър автотранспорт", а колегата пита за автобуси, закупени от някакъв частник.Аз лично не съм виждал такива.., каквито описва dj_tthe_bus, но тези автобуси (ако са били на територията на курорта са използвани по друго предназначение.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #334 on: 20.07.2014, 13:59:08 »
Вече си докладван на модераторите за поредната си обида спрямо потребител, така че си мери приказките, защото аз понасям наказания, но за теб.......не съм убеден. И без това в една друга тема обиди и мен, без да ме познаваш, а по този начин си печелиш врагове, не приятели (не че ми пука особенно де).

Къде колегата е обиждал някого?

Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #335 on: 20.07.2014, 20:59:59 »
За черния дим, дали или – не ми се спори, защото трудно може да се направи някаква точна преценка.
Пушат като комини отзаде. Не е нормално автобус на няколко години, Евро3 (а може би и Евро4) да чадат като Икарус с обикновен мотор. Като гледам софийските какви са кошници си представям и тези....
Нито едно конекто, 405ца или МАН не чади като БМЦ.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #336 on: 20.07.2014, 21:37:34 »
Високоподовите са Евро 2, нископодовите 3.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #337 on: 20.07.2014, 22:17:32 »
Високоподовите са Евро 2, нископодовите 3.

Белите са Евро 2, оранжевите са Евро 4 всичките. ;)
Качвам и една стара снимка, на която най-добре се вижда.
« Last Edit: 21.07.2014, 05:53:55 by lud_pi4 »

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #338 on: 21.07.2014, 00:29:20 »
Така да бъде, то от белите няма в СБ :)

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #339 on: 22.07.2014, 18:32:28 »
И без това в една друга тема обиди и мен, без да ме познаваш, а по този начин си печелиш врагове, не приятели (не че ми пука особенно де).

Спорен е момента, дали "Сл.Бряг е най - известният Български курорт.

Спорен е според твоите разбирания, които се различават на 99 % в болшинството от мненията на участниците в темата.
Прави си изводите сам.

А че БМЦ са нискокачествени автобуси, то е ясно.Всеки производител си прави сметката, на база платежоспсособността на купувача и произвежда качество, на база заплатената цена.

По скоро ти се опитваш да наложиш своето мнение, че БМЦ са "боклуци, таралясници" и как видиш ли трябва да бъдат "изтрити от лицето на земята" като модел автобуси.

М дааааам.  :D :laugh: