Author Topic: Несебър, Слънчев бряг  (Read 252514 times)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Re: Несебър, Слънчев Бряг
« Reply #340 on: 22.07.2014, 22:24:25 »
Спорен е според твоите разбирания, които се различават на 99 % в болшинството от мненията на участниците в темата.
Прави си изводите сам.
Аз не виждам колегата някъде да е уточнил дали става въпрос само за летен курорт. Имайки предвид това, някъде пропускаш зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово, които са долу-горе толкова известни, колкото Златните и Слънчев бряг, а и с този мийм в предния си цитат май си решил откровено да се заяждаш с даден човек от форума, независимо дали си прав или не, има и  други начини да опровергаеш някого!

Offline atlantic

• Напредващ
  • Ватман завинаги
    • View Profile
« Reply #341 on: 25.07.2014, 14:26:08 »
Високоподовите са Евро 2, нископодовите 3.

Белите са Евро 2, оранжевите са Евро 4 всичките. ;)
Качвам и една стара снимка, на която най-добре се вижда.
Те тези лепенки, дето ги лепят по турските автобуси, имат със същия смисъл колкото "Господ ми е навигатор" по голфовете.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #342 on: 28.07.2014, 03:01:17 »
На пътника не му чак толкова дали се вози на Икарус или БМЦ или МАН стига автобусът да е навреме, да не е наблъскан и да му е комфортно (разбирай меки седалки, климатик и оповестителна уредба) и да е безопасен. Едва ли и на 5% от туристите им прави впечатление марката на автобуса. И преди, и сега искат да се измъкнат по най-бързия начин от жегата в автобусите.

Че БМЦ не са стока е ясно, но сините гробници на СБАТ2К също не бяха нещо особено.

За линия като 1, където слизането и качването е доста динамично (огромна част от пътуващите ползват автобуса за по 2-3 спирки - Панорама, Фрегата, Свежест, Център, Странджа) хич не е за триврати, пък били те и съчленени. За късите двуврати да не говорим.

Който казва, че шестте отваряеми навътре прозорчета на съчленена 405-ца дават по-голяма въздушна струя в салона от отварямите назад на единичните БМЦ-та явно не се е качвал и на двата автобуса.
За чадене - и 405-ца съм виждал да чади, случвало ми се е и да видя счупен МАН от късите там.
От наблюдения последните дни не забелязах БМЦ-тата да се препълват чак толкова. А и няма причина - съчленения има с 50% по-голям капацитет за пътници, ако колите на линия се увеличени с 50% няма причина да са по-пълни. Отделно по-бързото качване и слизане.
Аз също харесвам съчленените автобуси, но не и тривратите недоразумения - те просто са негодни за ползване в България.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #343 on: 31.07.2014, 17:48:03 »
Eто, точно за това говорим!

В Слънчев бряг, някъде 1996-1999г. трябва да са се появили две Юлиета. Едното чисто бяло, другото по-шарено с музики и прочие. Въпросните са продадени от Транстриумф на някакъв малък частник. Имате ли представа каква е тяхната съдба?
Не две, а повече – в един момент бяха май 4 Юлиета и 2 МВ О305Г, всичките с Варненски номера. Нещо от ниските цифри – В 0ХХХ АР и АМ. По едно време смениха регистрацията на едното с ''А'' и малко след това изчезна.
Но не е бил малък частник, а първият превозвач (на няколко пъти е ставало въпрос по - напред) и става въпрос точно за ДАП - клон Несебър, който, някъде през 90 -те е приватизиран. Тогава автопаркът е само от Чавдари В 14 - 20, някои от тях рязани и още два съчленени, с недотам ясна марка. Да се подменя състава в тези години е доста трудно, още повече с чисто нови, и затова отнякъде се появява ''Транстриумф'' с въпросните автобуси. Дали самите автобуси са били отдадени под наем или купени остава неясно. Но май е имало някакви амбиции те да се вмъкнат в Несебър по този начин. От другата страна, бившият клон на ''Балкантурист'', също приватизиран, кой постепенно бива избутан от трансферните превози (по други причини), също проявява интерес към ГТ в града. При все че тогава разполагат с много добри туристически автобуси, а няма подобни за градски превози. И какво става в действителност – ''Несебър автотранспорт'' и ''Транстриумф'' се оттеглят, а ''Сл.авто'' влиза. Още през 1999 г те поемат постепенно линиите, сменят името си, при това успяват да внесат доскоро познатите ни автобуси, което към онзи момент май никъде другаде в страната няма. Получава се един период в който и двата превозвача обслужват линиите. Постепенно Юлиетата/МВ на ''Транстриумф'' изчезват, като остават две, които се ползват вече от установилия се нов превозвач в първите няколко години. Ето и две снимките, затова и единият е пребоядисан вече с неговите цветове – след 2000 - та година трябва да е правена първата снимка.
Останалите автобуси, може някои от тях да са продадени или върнати във Варна. В този период, въпросният Холдинг се занимава и с внос на употребявани рейсове, като за разлика от други вносители веднага ги регистрират. Дори ако някой намери от онези години, списания за продажби на автомобили, ще види че техните автобуси винаги са с номера. Вероятно в този период са продавали и то повече извън страната.
« Last Edit: 31.07.2014, 17:55:44 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #344 on: 07.08.2014, 00:29:32 »
До колкото съм запознат, тези автобуси са се движили из Варна. С единият е каран графикът за Летище Варна. Същото Юлие е било накичено с тонколони, стереоуредба и прочее от шофьорите и така е продадено. От единия от шофьорите карали автобусите към Несебър знам, че са били продадени.

Offline Earendil

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #345 on: 16.08.2014, 11:11:20 »
Същите бяха с много меки тапицирани седалки .. май в червено...  Тогава пътувах ежедневно до Бургас и обратно.. и ги пускаха и за там в часовете, в които пътуват масово учениците..

Не видях някъде дали е коментираното, че новата супер-дупер фирма на "пицата" с подобреното обслужване е вдигнала цената на билетчето на 1.30 лв...

Offline plastikat

• Маниак
  • www.forum.gtburgas.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #346 on: 16.08.2014, 19:52:04 »
А кондукторките приемат само точни суми . Ако им дадеш 2 лева , казват че нямат стотинки да върнат и се усмихват нагло  :fan:
www.forum.gtburgas.eu
Най-добрия транспортен форум.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #347 on: 17.08.2014, 17:51:40 »
Не видях някъде дали е коментираното, че новата супер-дупер фирма на "пицата" с подобреното обслужване е вдигнала цената на билетчето на 1.30 лв...
Не е коментирано. Сигурен съм обаче, че ако автобусите бяха друга марка, независимо от случващото се, щеше да се гледа положително на самия превозвач – нищо ново под слънцето няма!
Промяната на цената на билета е от около месец, като първоначално, не е изказвано на глас подобно намерение. Но как да е иначе – забележете, че тук промени стават, когато с управляващите се случва нещо – а инвестицията трябва поне да се възвърне.
Интересното е друго – някъде след това увеличение, автобусите почнаха да не се претъпкват. Дори напоследък се забелязва и отлив, което за това време, не си е много нормално. Коя да е причината, освен самата цената на билета. Може да са дребни стотинки, но като психологически фактор влияе на всички, особенно на онези, дошли да търсят евтиното, дори и в ГТ.     
« Last Edit: 17.08.2014, 17:53:28 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #348 on: 18.08.2014, 02:43:30 »
На кой зъл гений в Бургасдрус му е хрумнало да премести перона за заминаващи за Слънчев бряг автобуси на АГ Юг от първи на последен, просто акъла ми не го побира. Нещо, което е така от 20+ години  :help:
Даже и една бележка не са сложили, безумие.... :angry:

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #349 on: 18.08.2014, 03:40:02 »
На кой зъл гений в Бургасдрус му е хрумнало да премести перона за заминаващи за Слънчев бряг автобуси на АГ Юг от първи на последен, просто акъла ми не го побира. Нещо, което е така от 20+ години  :help:
Даже и една бележка не са сложили, безумие.... :angry:
Че те и за промяната на маршрутите на 30, крайградските линии 32, 62 и61 и Бургас-Айтос не разлепиха един афиш на някоя от спирките (било то на старите или новите), а не всеки търси през ден информации в сайта на ДАП-а. Все простотии...:help:

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #350 on: 25.08.2014, 23:59:45 »
Някой би ли могъл да ми даде актуално разписание на автобусите Слънчев бряг-Бургас(автогара юг). Благодаря предварително.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #351 on: 26.08.2014, 00:15:16 »
Някой би ли могъл да ми даде актуално разписание на автобусите Слънчев бряг-Бургас(автогара юг). Благодаря предварително.
Принципно автобусите през деня са толкова редовни, че разписание не ти е нужно. Повече от 10 минути едва ли ще чакаш на някоя от спирките.
Все пак ето ти разписания на фирмите, обслужващи лините от Слънчака до Бургас.
http://mbusexpres.hit.bg/index3.htm
http://www.sbavto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=71
Фирма Бургасбус също обслужва линията на 20 минути през деня, но не можах да намеря разписание в това направление. На сайта са публикувани само часовете от Автогара Юг.

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #352 on: 26.08.2014, 00:18:00 »

Влез на този линк (http://www.bgrazpisanie.com/bg/ ) и избери  От : Слънчеб Бряг и  До : Бургас и ще ти излязат всички автобуси с разписанията.

Ако те интересува Бургас- С.Б. може да избереш обратното на горният пример или да видиш тук ->  http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=358

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #353 on: 26.08.2014, 00:36:07 »
http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=358

На 20 минути се някоя от 4те фирми по маршрута пътува.
Автобусите вече спират на последния сектор (3) - за да не обикаляте като муха без глава по нощите като мен преди седмица  :D

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #354 on: 26.08.2014, 03:49:35 »
Благодаря много. Ще ми трябва вечерта да ползвам автобуса  като ще гледам да имам добра връзка със нощния влак за София.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #355 on: 02.09.2014, 00:33:08 »
 :arrow:

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #356 on: 02.09.2014, 17:56:48 »
В Равда нямахме сниман оранжев звяр :D!
Няколко месеца тук, но как ти се виждат – пораздрънкали ли са се? На мене, но и от други слушам, че поне откъм хидравлика, може би в сравнение откакто ги докараха, сега повечко се движат с наравномерно надути възглавници. Но лично за мен – и това им спада към чара!
И още нещо, като бяха в Пловдив, 6182 имаше ли голяма реклама отзад – ''Ключът за вашия автомобил – EFG Leasing" или е тук слагана? Понеже не се е появила друга за цялото лято по тях.
« Last Edit: 02.09.2014, 17:58:26 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline kops

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #357 on: 02.09.2014, 18:12:01 »
Имаше си я тази реклама отзад.Те и други трябва да има със такава реклама.
Never let your dreams down!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #358 on: 03.09.2014, 00:59:05 »
И още нещо, като бяха в Пловдив, 6182 имаше ли голяма реклама отзад – ''Ключът за вашия автомобил – EFG Leasing" или е тук слагана? Понеже не се е появила друга за цялото лято по тях.
Това им е лизингодателят. Така Кобрите в София бяха/са нашарени с логото на Хипо Груп Алпе Адрия... (тези леко вече не съществуват в този си вид и бях удивен, че работят на нашия пазар). ;)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #359 on: 03.09.2014, 18:25:40 »
:arrow:
За това ли би път от Пловдив до Сл.Бряг? (шегичка естествено, надявам се да не се обидиш)

Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".