Author Topic: Несебър, Слънчев бряг  (Read 252474 times)

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Re: Несебър, Слънчев Бряг
« Reply #620 on: 07.01.2021, 23:09:06 »
^ Съдейки по мащаба на инвентарния номер на Икарус - трябва де е русенски...
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #621 on: 22.05.2021, 23:31:56 »
Три нови подпълнения от г. Кобург, Германия – СВ2109, СВ2110СК и (-?). Всъщност събитието е от няколко месеца, но все още не са излизали на линия. А предвид че ликсембургаските МАН -ве не са излизали изобщо, тоест не ги раздвижват, от края на миналото лято... като нищо може да се окаже че ще заменят тях, вместо дизеловите – БМЦ -та. Като поначало тях почти не са ги ползвали в сравнение с останалите.
Не е ставало въпрос досега за съществуването на подобна сутришна ежесъботна линия
« Last Edit: 23.05.2021, 00:34:56 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile
« Reply #622 on: 23.05.2021, 00:23:56 »
А предвид че ликсембургаските МАН -ве не са излизали изобщо, тоест не ги раздвижват, от края на миналото лято... като нищо може да се окаже че ще заменят тях, вместо дизеловите – БМЦ -та. Като поначало тях почти не са ги ползвали в сравнение с останалите.
Те така или иначе са ги внесли, само защото са могли да направят някаква манипулация с документите им, за да отговарят на условията на конкурса от началото на миналата година. В документите ирвайните са писани производство 2009, а мановете - 2007, като и двата модела са писани EEV. Сега вече са спечелили конкурса и сигурно могат да си пускат каквото си искат по линиите. Смяната на номерата на пловдивските, нископодови БМЦ с тези на софисйките със сигурност също е свързано с конкурса.

Третият ман е 2108.
« Last Edit: 23.05.2021, 00:53:51 by lol4o »

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #623 on: 23.05.2021, 20:22:20 »
ПАЗ в Несебър, заснет през 60-те години на миналият век.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #624 on: 24.05.2021, 17:56:13 »
Линията от Слънчев Бряг до Равда да не е закрита,понеже в сайта на превозвача никъде не намирам информация за линията.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #625 on: 26.05.2021, 13:34:27 »
 ^ Тя е сезонна, както впрочем и тази до "Елените". А в останалото време се припокрива с автобусите до и пре Поморие  -  и за Бургас.
... А вече до "Елените" кой - как намери зимата, но все пак разстоянието между там и Влас не е голямо, а накрая е затворен комплекс.
То дори някои курсове за Влас и Кошарица са обединени в този период.
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #626 on: 11.06.2021, 20:19:23 »
"Skoda" 706 RTO, "Чавдар М81" и какво друго освен ПАЗ - 672  в Несебър през 1972г. Автор: Henri Dorion.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #627 on: 21.07.2021, 16:18:08 »
Може ли някой да даде актуалното разписание на автобусите от Старият град за южната част на кв. Черно море?Ще ходим на почивка август.В сайта на Ди ес бус има разписание, но не знам дали е актуално.
1.Автобусите за Поморие и Бургас вършат работа и спират в Старият град, нали?
2. Никъде не намирам разписанието на лнията без номер- Несебър-Равда. Пише само, че се изпълнява след 17:00 на 30-40 мин. :neznam: Някой има ли точното й разписание и изпълнява ли се преди 17:00?
Благодаря!
« Last Edit: 21.07.2021, 16:53:18 by Chezare »

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #628 on: 21.07.2021, 20:02:44 »
1. Което минава през Черно море, спира в стария град.
2. Тук има някакви разписания, без това което търсиш
http://nessebarinfo.com/LIATNO-RASPISANIE.pdf
« Last Edit: 21.07.2021, 20:10:57 by mitakis »
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #629 on: 21.07.2021, 20:43:17 »
Може ли някой да даде актуалното разписание на автобусите от Старият град за южната част на кв. Черно море?Ще ходим на почивка август.В сайта на Ди ес бус има разписание, но не знам дали е актуално.
2. Никъде не намирам разписанието на лнията без номер- Несебър-Равда. Пише само, че се изпълнява след 17:00 на 30-40 мин. :neznam: Някой има ли точното й разписание и изпълнява ли се преди 17:00?
Благодаря!
От Несебър до Равда те устройват и автобусите за Поморие,както и линията от Слънчев Бряг до Равда и също Несебър-Бургас  ;).

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #630 on: 21.07.2021, 21:41:53 »
Мерси, но линията от Слънчев бряг и Равда има само 1 курс в 6 сутринта. Няма да ми е полезна. :)
Относно т.2, продължавам да питам.
« Last Edit: 21.07.2021, 21:44:55 by Chezare »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #631 on: 21.07.2021, 22:12:43 »
Не съм сигурен дали е същата линия, но помня че Несебър - Равда се изпълняваше от Юнион Ивкони с червените австрийски МАН-ове. Разписанието може да видиш тук, само трябва да въведеш двата града и дата.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #632 on: 21.07.2021, 22:41:42 »
Не знам за сега, ама зимата като бях в Поморие беше яко орязан транспорта. Последния автобус от Бургас беше към 20 и нещо въобще посока Слънчев Бряг, и като пристигнах с влака замалко да го изпусна за 2-3 минути го хванах преди да замине, въпреки че по разписание имаше и в 21, 22 че дори и 23 часа човека предупреди че това е последния. Още 2-3-ма човека от влака също бяха за него и го хванаха в последната минута, ако влака закъснее човека каза че не се изчаква нищо че е последен за деня. На всичко отгоре беше бусче, което се натъпка яко по време баш когато имаше най-много заразени с короната. Ако го изпуснат, тези които живеят в Поморие и Слънчака се комбинират за такси, иначе няма с какво да се приберат вкъщи и много се оплакваха от това.

От Поморие до Несебър вършат работа тези, които са Бургас-Слънчев Браг, но спират само в началото на Поморие до Феста-2 после трябва пеш или с техния ГТ който зимата също беше яко орязан. А допреди 10-тина-15 години пускаха съчленени автобуси Бургас-Слънчев Браг и то на интервали 15-тина минути чак до полунощ.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline dakata

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #633 on: 27.07.2021, 10:13:21 »
Благодаря!
За посочения маршрут те устройват автобуси с номера 2; 3-който казваш че е без номер; 7 и 17- които са от Поморие, 10- който е от Бургас, но се движи за сега по зимен маршрут и зимно разписание. За въпросната линия е така, има един курс в 6 сутринта и няколко след 17ч. Точните часове не ги знам. Актуални разписания има и на самите спирки. Предвид сложната туристическа и епидемична обстановка, разписанията доста често се променят, така че трябва да се следят. Най-добре в сайта на Ди Ес Бус.
Не съм сигурен дали е същата линия, но помня че Несебър - Равда се изпълняваше от Юнион Ивкони с червените австрийски МАН-ове. Разписанието може да видиш тук, само трябва да въведеш двата града и дата.
Предполагам че се бъркаш с градската линия на Поморие. Там имат такива автобуси.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #634 on: 27.07.2021, 10:57:59 »
Упс, бях помолил да ми снимат разсписанията по спирките :arrow:
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #635 on: 08.08.2021, 16:23:47 »
Неочаквано се получава вече с въвеждането в експлоатация на последните три МАН-а... Всички очаквахме, че БМЦ -тата ще бъдат спрени - дали в голямата си част... или цялостното, - било то на нископодовите или другите, но нищо подобно не се случва! Доскоро само един от Ъврайните се мяркаше, докато останалите четири (един е трайно спрян още от началото) още от началото на сезона постепенно бяха изтеглени. Доста по -сериозно е положението с Люксембургските Ман -ве, които не са се движили вече почти година... А обикновено с въвеждането на най -интензивното разсписание размърдваха дълбоките резерви.
« Last Edit: 08.08.2021, 16:34:40 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline Darkline

• Напредващ
  • MAN и Mercedes фен
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #636 on: 12.08.2021, 13:24:36 »
От няколко дена съм в Слънчев Бряг и няма нито един метанов автобус в движение, само BMC. От офиса на фирмата не знаят дали ще тръгнат отново метанови и кога. Разписанията не се спазват а наличните BMC-та не стигат и остават хора по спирките вечерно време. Шофьорите пък си позволяват да не спират на някои спирки и хората ходят с километри пеша.
« Last Edit: 12.08.2021, 13:26:40 by Darkline »
Darkline original ®

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #637 on: 12.08.2021, 13:55:19 »
Тоест няма Ирвинета и А25ци ли? И кои БМЦта се движат, високите или 250слф-ките?
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline Darkline

• Напредващ
  • MAN и Mercedes фен
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #638 on: 12.08.2021, 14:08:02 »
Движат се само нископодови и високоподови BMC. Тези с високия под и ръчната скоростна кутия са поне 4 бр., останалото са нископодови, няма нито един метанов в движение, от 8-ми съм тук и е така.

Тоест няма Ирвинета и А25ци ли? И кои БМЦта се движат, високите или 250слф-ките?
Darkline original ®

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #639 on: 13.08.2021, 06:41:22 »
 ^ Има нещо такова, миналата година пак се получи подобно с газовите по това време.
...Дали са издухани, че при повече пътници, накои от баирите се оказват трудни. Впрочем то най -много се отнася за Ървайните, които почти спират на един от трудните завои към Кошарица и то без правостоящи. Люксембургските МАН -ве май пък харчат повече, то затова вероятно няма и да ги бъде. А поне привидно, последните МАН -ве добре се държат... за което и те липсват в момента!

Близките няколко дни се движат следните автобуси:
BMC CB: - 2747, 2755, 2765, 6579.
        SLF: - 0143, 5211, 5975, 5977, 6152 , 6153.
Но при по -добра наблюдателност върху това се забелязва... и друго!

Сезонът започна късно. Само допреди месец автобусите пътуваха повече от празни. Туристите - за разлика от преди, основно са със собствен транспорт и то леки автомобили, който наоколо се предвижваха сравнително лесно. Но след като започна да се запълва, колите станаха неизползваеми... за толкова няма място. През това време някои се насочиха към ГТ. А те по каква ли причина, нещо не могат да реагират своевременно...
Промени има в маршрутите на някой линии, които не отиват вече до Несебър (4, 5, 6, 8 )

« Last Edit: 13.08.2021, 06:43:43 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU