Author Topic: Пушенето от страна на водачите в ГТ!  (Read 48487 times)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Тази тема още ли не е заключена ...???!!!???

Следва да се появят теми като "Пиенето на вода от страна на водачите в ГТ!" или "Купуването на банички от страна на водачите в ГТ!" или "Ходенето до тоалетна от страна на водачите в ГТ!" ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
Тази тема още ли не е заключена ...???!!!???

Следва да се появят теми като "Пиенето на вода от страна на водачите в ГТ!" или "Купуването на банички от страна на водачите в ГТ!" или "Ходенето до тоалетна от страна на водачите в ГТ!" ...
Излиза че всички в електротранспорта са наркомани, защото пушат или пият алкохол :D

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Цигарите не са наркотик!
Формално може и да не са, но психическата зависимост, която създават е съвсем като тази при наркотиците. Неслучайно се води за голям успех, ако някой човек успее да се оттърве от това бавно самоубийство.

Offline Стоичо

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Като гледам как си изписал ник нейма (неправилно) и с кирилица, как пишеш без й, ми стават ясни доста неща.

Ами на мене ми става ясно че нямам и -кратко на клавиатрата, на тебе не знам какво ти става ясно..,,

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Без да искам да се заяждам,но всяка клавиатура предназначена за българския пазар има съответно: "j-й" при фонетичен стандарт и "x-й" при БДС стандарт :).

Offline Стоичо

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Въпреки че Стойчо не може да си напише името правилно е истина че масово вече нарушават забраната за пушене и че няма никакви санкции. Не е истина обаче че дима се стеле в цялото превозно средство -може да се разбере че водача пуши само ако го видиш с очите си, дима си излиза през прозореца.

Ха-ха.....ше излезе през прозореца ,ако прозореца е отворен, и ръката с цигарата стои перманентно вън от прозореца, което в 99% от случаите не е така,иначе не знам как ще излезе. Да не говорим че то веднъж разреши ли им се да пушат, те по последните спирки шарат напред- назад из пр. средство с цигара в ръка,търсят я билети я нео друго, така че не ги разправяи тия глупостти -- всичко се осмърдява яко!

Offline btr95

• View Profile
    • Email
Ха-ха.....ше излезе през прозореца ,ако прозореца е отворен, и ръката с цигарата стои перманентно вън от прозореца, което в 99% от случаите не е така,иначе не знам как ще излезе. Да не говорим че то веднъж разреши ли им се да пушат, те по последните спирки шарат напред- назад из пр. средство с цигара в ръка,търсят я билети я нео друго, така че не ги разправяи тия глупостти -- всичко се осмърдява яко!
В МПС и ППС на МГТ се носи такъв букет на благоухания, че цигарения дим е най-малкия проблем. И аз не харесвам пушенето, но ако то помага на водача да си върши добре работата нямам нищо против. Така че ти, колега, спри да пишеш тея глупости.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
За да не пушат водачите в ГТ трябва да се направят достатъчно дълги почивки и на двете крайни спирки(на които е възможно). Много по-неприятно от пушенето на водачите е това че превозните средства са студени и на страшно голям интервал и това че непрекъснато се возят клошари, които миришат доста повече от цигарите. И пушенето не е престъпление както някои хора мислят.

Offline зетко

• Приятел на ГТ
    • View Profile
От някъде месец редовно ползвам сутрин 413 от гарата, а вечер 123 от лифта Симеоново.
Почти всеки път шофьорите на 413 си пушат и даже се учудих, че им е разрешено докато вчера не забелязах шофьора на 123, който си пушеше до рейса на последната спирка. Оказва се, че забрана за пушене има, но едни я спазват, други не съвсем.  :neznam:

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
От някъде месец редовно ползвам сутрин 413 от гарата, а вечер 123 от лифта Симеоново.
Почти всеки път шофьорите на 413 си пушат и даже се учудих, че им е разрешено докато вчера не забелязах шофьора на 123, който си пушеше до рейса на последната спирка. Оказва се, че забрана за пушене има, но едни я спазват, други не съвсем.  :neznam:
Зад кабината си е написано с  големи букви и има телефон за сигнали, който нееднократно съм използвал! ;)

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
Аз не мога да разбера какво толкова като водачите пушат. Пушат само тия които си имат преградена кабина - не съм видял водач на Соларис, Конекто или друг автобус с отворена кабина да пуши. Аз съм сигурен че за шофьорите че пушат е голям проблем а когато вечерно време в дискотеките се пуши въпреки забраната никой никъде не звъни и не се оплаква, а там е много по-неприятно и вредно за вашето здраве.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Грешиш, правил съм забележка и в дискотеки и затова вече рядко ходя на такива... Кабините не са херметически затворени и се овонява. Като си недъгав наркоман и не можеш да не пушиш, отиваш да работиш от вкъщи или някъде, далеч от хора! ;)

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Зад кабината си е написано с  големи букви и има телефон за сигнали, който нееднократно съм използвал! ;)

Никой няма да бъде наказан само с телефонен сигнал. Вярно е, че го има телефона, но какво от това ...

Offline зетко

• Приятел на ГТ
    • View Profile
На мен лично не ми пречи, няма да сляза от автобуса, защото шофьора пуши, примерно. Но си има регламент и той е, за да се спазва.
И сигурно има някаква причина да е въведен.

Аз не мога да разбера какво толкова като водачите пушат. Пушат само тия които си имат преградена кабина - не съм видял водач на Соларис, Конекто или друг автобус с отворена кабина да пуши. Аз съм сигурен че за шофьорите че пушат е голям проблем а когато вечерно време в дискотеките се пуши въпреки забраната никой никъде не звъни и не се оплаква, а там е много по-неприятно и вредно за вашето здраве.

По тая логика защо да дупча билет? В метрото така или иначе гратисчий няма, а по крайградските линии никой не дупчи, пък тези маршрути и без това генерират доста загуби.
И се чудим кога ще се оправим........ :neznam:
« Last Edit: 04.09.2014, 13:14:43 by зетко »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Мирише в най-лошия случай на първите седалки, в ремаркето не мирише (или поне не на цигари). Возете се там, щом толкова ви пречи.

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
Мен повече ме притеснява не дима от цигари а, вонята от пътниците а не рядко и на водача.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
На мен лично не ми пречи, няма да сляза от автобуса, защото шофьора пуши, примерно. Но си има регламент и той е, за да се спазва.
И сигурно има някаква причина да е въведен.
По тая логика защо да дупча билет? В метрото така или иначе гратисчий няма, а по крайградските линии никой не дупчи, пък тези маршрути и без това генерират доста загуби.
И се чудим кога ще се оправим........ :neznam:

Сляпото изпълняване на забрани без да се вниква в смисъла и целесъобразността им е част от манталитета на българина благодарение на едни отминали времена и логиката която изтъкваш е присъща за тогава. Няма никакъв паралел между пушенето на цигари от водач в изолирана от салона кабина при отворен прозорец на кабината и заплащането на услугата пътуване в ГТ.

Трябва да се дупчи билет защото горивото, амортизацията и заплатите на превозните средства и водачите им трябва да се покриват с някакви приходи, докато забраната за пушене засяга комфорта на пътниците на първите седалки и то в минимална степен ако може да се говори въобще за някакъв ефект от пушенето на водача през отворен прозорец. Аз лично съм за забрана на пушенето, стига то да пречи - като седя на кафе отвънка с приятел който пуши нямам нищо против това - усеща се но минимално, подобно е и с водач в затворена кабина който пуши на отворен прозорец.

Offline 2513

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
Хубаво правите проблем на водача,че пуши,ама ако някой в салона запали цигара мълчите като мишки....

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Айде, и ти се изказа... Стига вече! Ако някой в салона запали цигара, което се случва изключително рядко, или нямк други пътници в автобуса, или му се прави забележка на минутата. Аз лично го приемам за върха га наглостта и не съм единствен. То бива да се защитават шофьорите, ама айде стига вече. Скоро ще кажете, че пътниците и нафта точпт.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Айде, и ти се изказа... Стига вече! Ако някой в салона запали цигара, което се случва изключително рядко, или нямк други пътници в автобуса, или му се прави забележка на минутата. Аз лично го приемам за върха га наглостта и не съм единствен. То бива да се защитават шофьорите, ама айде стига вече. Скоро ще кажете, че пътниците и нафта точпт.
Повози се малко по циганските линии и виж ако някой си запали цигара в салона дали ще му направят забележка. И ако случайно някой направи какво ще последва от това.