Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294475 times)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Repcho: В тази тема се пише за недобросъвестно отношение от страна на шофьорите и ватманите към техните служебни задължения, вследствие от което е нарушен и комфортът на пътниците

Днес , се прибрах с 22 ,с м . 4105 около 17 ч..Ватманката абсолютна некадърничка. При ход и спиране кракът и натискаше и отпускаше педала в интервал от по две секунди. Резултатът - постоянно неприятно лашкане. Не се стърпях и и казах , че имам чувството , че има паркинсон на краката.
Отвратителна пача.
Ако бях шеф експлоатация незабавно бих я свалил от линия.
Подобни некадърници съм засичал и в 78 .
« Last Edit: 13.08.2011, 01:10:10 by Repcho »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Има една Дафина - титулярка на 4107 - и тя така кара - тръгни-спри, газ-спирачка... Такива и аз не ги понасям и понякога ми идва да ги нашамаря и изритам от кабината.
А тая на 4105 да не е била с дълга коса вързана на плитка и лупи?
« Last Edit: 07.05.2007, 21:54:08 by CKD »
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Мога да потвърдя, че са големи охлюви. Возих се оня ден по едната 41хх с МОДА, караше я една заспа. По Янко Сакъзов бяхме направо спрели... И пак тръгни спри....
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Аз добавям Зина и мъжът й на ТБ 2102. Дразни ме и младия на 2104. Въобще шофьорите от 21-ва серия на "Надежда" като цяло не ми харесва как карат.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: conecto
Аз добавям Зина и мъжът й на ТБ 2102. Дразни ме и младия на 2104. Въобще шофьорите от 21-ва серия на "Надежда" като цяло не ми харесва как карат.

Те преди бяха в стоянка Левски, или бъркам. Както и един друг приятел на емо от форума на СКГТ

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
По единицата са събрани възможно най-бездарните шофьори - 2101, 2102, 2104, 2109, 2110, 2111, 2113, 2118, 2901.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Quote from: CKD

Е то не може всички да карат като 4240  
Разстоянието от Гара Искър до Гео Милев го взехме около  10 мин.
« Last Edit: 08.05.2007, 10:40:10 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: CKD
Има една Дафина - титулярка на 4107 - и тя така кара - тръгни-спри, газ-спирачка... Такива и аз не ги понасям и понякога ми идва да ги нашамаря и изритам от кабината.
Абе няква трътла беше с очила . Изрусена и май имаше плитки.Изключително антипатична пача.
« Last Edit: 08.05.2007, 18:25:45 by София 70 »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Е значи е точно тая!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Ами какво да кажем за редовния номер на МАН или БМЦ отпускане леко на спирачката, леко потегляне, после пак спирачка, пак отпускане и се получава точно същия ефект "клатене". Или пък някои от дружбенските Икаруси с РАБА Д10 - е няма такова спортно каране и сецане.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Quote from: borosport
Ами какво да кажем за редовния номер на МАН или БМЦ отпускане леко на спирачката, леко потегляне, после пак спирачка, пак отпускане и се получава точно същия ефект "клатене". Или пък някои от дружбенските Икаруси с РАБА Д10 - е няма такова спортно каране и сецане.

Е да точно това ме вбесява най-много. Принципът "тръгни-спри", често се среща при чешките трамваи, особено при плякатарките. Типичен пример е ватманката на 2037-2038 първа смяна. През 5 сек. натиска педала за тока и после го отпуска и така си кара почти нон стоп.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: borosport
[/size]
А това е и редовен номер по спирките за "подканяне" хората да се качват по-бързо.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Аз донякъде го разбирам този начин за подканяне на пътниците за качване защото има някои дето се качват колкото да се повозят и на следващата слизат и чакат следващ автобус, също има и индивиди които се качи с единия крак и почне да разпитва къде ходи линията и т.н. Но иначе не е правилно това потегляне

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: Repcho
Аз донякъде го разбирам този начин за подканяне на пътниците за качване защото има някои дето се качват колкото да се повозят и на следващата слизат и чакат следващ автобус, също има и индивиди които се качи с единия крак и почне да разпитва къде ходи линията и т.н. Но иначе не е правилно това потегляне
[/size]

Така е, понякога няма друг начин. Най-много ме дразнят сутрин самоубийците на Плиска, които си мислят, че автобусът се разтяга и "айде, има още малко място". Шофьорите на 280 там често гасят двигателя  

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: conecto

Така е, понякога няма друг начин. Най-много ме дразнят сутрин самоубийците на Плиска, които си мислят, че автобусът се разтяга и "айде, има още малко място". Шофьорите на 280 там често гасят двигателя  

Щях да кажа че са на полусъдинител, ама се усетих навреме  

Offline rexkos

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • http://
Вие се повозете няколко пъти на маршрутка, та да видите какво означава некадърен шофьор.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: rexkos
Вие се повозете няколко пъти на маршрутка, та да видите какво означава некадърен шофьор.

Глупости! Огромната част от маршруткаджиите са профи шофери - я тираджии, я автобусни. Аз се сещам поне за четирима, които са бачкали я в Република, я в Земляне... Те ако не бяха про не си представям колко ПТП-та щеше да има....

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
толкова са про че вече няма бус без поне 1-2 удара.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Repcho
толкова са про че вече няма бус без поне 1-2 удара.

Не казвам, че са всички. Напоследък и при тях доста напуснаха и дойдоха някакви дето са неориентирани. А иначе то и в СКГТ няма возило, което да не е удряно...

A и досега няма смъртен случай в маршрутка - което е най-важното в случая. По-добре да имат работа тенекиджиите, отколкото гробищата - ето това е най-важното в случая...
« Last Edit: 10.05.2007, 03:50:04 by etnies »

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: emo
Е да точно това ме вбесява най-много. Принципът "тръгни-спри", често се среща при чешките трамваи, особено при плякатарките. Типичен пример е ватманката на 2037-2038 първа смяна. През 5 сек. натиска педала за тока и после го отпуска и така си кара почти нон стоп.
Е, Мери през 5 секунди , а тази през 2 .