Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294609 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #3260 on: 31.08.2014, 21:22:25 »
На временната спирка на Ботев тръгна с отворена втора врата. Веднага наби спирачки и една жена падна на пода.

Напишете жалба във виртуално деловодство ! Вече един си замина от МАН, време е и другите като него да го последват!
4 са свалените по принцип, а първата част от мнението ти няма да я коментирам - не е нужно да топите....

По принцип съм съгласен с теб,но при такива обстоятелства не е до топенето,колкото до това,че е нередно така да се карат автобуси,които нямат и дори 1 седмица на линия. Щом иска да кара без блокировки кеф ти 0305Г, кеф ти Икарус, кеф ти 0302Т и т.н.

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #3261 on: 31.08.2014, 22:12:57 »
За топенето окей, обаче...днес ще си махне блокировките и никой нищо няма да му каже. Утре ще заглуши сигналите на вратите, защото го дразнят. После ще си направи кошарата на кабината, ще си прегради едното крило на 1-ва врата и пак никой нищо няма да му каже. И лека-полека след година-две в какъв вид ще е возилото? Като има мераклии за новите, нека поне ги дават на хора, които им се кефят и ще ги пазят. Въпросният на 1169 втора смяна нацели всички възможни дупки и просто си личи какво му е отношението към автобуса.

Offline Ivo_1506

• Маниак
    • AOL Instant Messenger - skype/followme_1
    • View Profile
    • Email
« Reply #3262 on: 01.09.2014, 01:02:39 »
Аз ще ви обясня, защо е така! Защото на никои мераклия и човек, които си дуржи на автобуса не му се слиза от направено Конекто, с кабина с пердета и разделена първа врата, как казваш с кошара , която да не допуска да ти кашлят вcв врата, както е на новите автобуси :) там може някои да доиде да ти удapи шамар и  ти няма да имш време да реагираш.,.... и това е поръчано 2014 година.... та по този повод казвах,че 98% от водачите   на тези автобуси са  качени не по собствено желание,a са"извикани"  за нов автобус... :) не сте глупави... замислете се... аз го знам от "кухнята"
НЕ НА ЕДИНИЧНИТЕ АВТОБУСИ ПО 204 ЛИНИЯ...!!!!!!!!!

Offline kris

• Запален по ГТ
  • Computer Freak
    • Skype Me™!
    • MSN Messenger - kkovachev@windowslive.com
    • View Profile
    • Email
« Reply #3263 on: 01.09.2014, 01:12:24 »
Аз ще ви обясня, защо е така! Защото на никои мераклия и човек, които си дуржи на автобуса не му се слиза от направено Конекто, с кабина с пердета и разделена първа врата, как казваш с кошара , която да не допуска да ти кашлят вcв врата, както е на новите автобуси :) там може някои да доиде да ти удapи шамар и  ти няма да имш време да реагираш.,.... и това е поръчано 2014 година.... та по този повод казвах,че 98% от водачите   на тези автобуси са  качени не по собствено желание,a са"извикани"  за нов автобус... :) не сте глупави... замислете се... аз го знам от "кухнята"

И за това, че няма разделена кабина трябва да си го изкара на автобуса ли? Това от моя гледна точка е много грешно мислене и няма нищо грешно в това да се "натопи" шофьора, че буквално отнема фукнцийте на автобуса. Било то приятел или не, като се стига до такива действия би трябвало да се накажат конкретните хора... :)
Canon 70D, Canon 60D, Canon 1000D, Tamron 17-50mm F/2.8, Canon 10-18 F/4.5-5.6 IS, Canon 18-135 F/3.5-5.6 IS, Canon 70-200 f/4L, Canon 50mm F/1.8, Samyang 500mm F/6 :).
Quote from: KRAKOMOBILA
НЕ НА УЖАСНИТЕ СНИМКИ ВЪВ ФОРУМА!!!

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #3264 on: 01.09.2014, 01:31:45 »
и това е поръчано 2014 година....
През 2014-та е по-скоро жалко, че вместо хората да имат няакво възпитание, се налага изграждането на барикади между водач и пътници...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3265 on: 01.09.2014, 04:06:41 »
Който шофьор не иска да ползва блокировки, защото го бавят, да ходи доброволно да кара стар автобус - в Столичен автотранспорт няма нито един автобус в експлоатация с работещи блокировки. Напоследък и в Карат започнаха да ги лашкат така. Даже има титуляр на модел Conecto 0345G по линия 11, който отваря и затваря вратите в движение и дори не спира до нула км/ч на спирка, а принуждава пътници да скачат и се качват в движение. Това му е редовен стил на каране. При това не беше закъснял, а си беше в разписание. От късите тролеи Шкода също се карат с изключени блокировки - ето затова трябва да има наказания, не за глупости.
« Last Edit: 01.09.2014, 04:08:25 by tm0 »
------------------------

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3266 on: 01.09.2014, 08:38:01 »
Аз ще ви обясня, защо е така!

Дали заради това или заради липса на нафта за "цоцкане " ,ама май автобусите са им криви ! След едни много милиони дадени за нови автобуси смятам да пиша жалба за всяка нередност видяна от мен и не го смятам за топене ! Поверено им е скъпо имущество , за което трябва да полагат грижи като добър стопанин ,и което не им е бащиния да го освинват както си решат !

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #3267 on: 01.09.2014, 15:51:05 »
За топенето окей, обаче...днес ще си махне блокировките и никой нищо няма да му каже. Утре ще заглуши сигналите на вратите, защото го дразнят. После ще си направи кошарата на кабината, ще си прегради едното крило на 1-ва врата и пак никой нищо няма да му каже. И лека-полека след година-две в какъв вид ще е возилото? Като има мераклии за новите, нека поне ги дават на хора, които им се кефят и ще ги пазят. Въпросният на 1169 втора смяна нацели всички възможни дупки и просто си личи какво му е отношението към автобуса.

Абсолютно всичко съм съгласен да правят шофьорите, но не и да премахват блокировките на автобуса. А и се надявам скоро да започнат да преграждат първа врата и да си слагат пердета.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline abs111

• View Profile
« Reply #3268 on: 01.09.2014, 15:54:10 »
Надявам се,че се шегуваш с това за "преграждането" на първото крило и пердетата..... :help:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #3269 on: 01.09.2014, 16:04:19 »
Не се шегувам, шофьорите трябва да имат нормални и безопасни условия за работа.
А пътниците трябва да имат сигурност в пътуването. А със сигурност не получават сигурност, след като на шофьора не му е комфортно. А и както знаете - пътниците нямат работа на територията на кабината.
« Last Edit: 01.09.2014, 16:08:19 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3270 on: 01.09.2014, 16:42:52 »
Преграждането е факт, писал съм го във съответната тема.Даже и перденцата са факт.Само не знам те с какво допринасят за сигурността и комфорта на шофьора... :help:

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3271 on: 01.09.2014, 20:46:19 »
Аз пък не съм съгласен с циганиите от сорта на калобрани, боядисваници по капаците, по бронята, по чистачките, огледалата и пр.; нитове, шпилки, болчета, планки по капаците в салона и отвън рейса и т.н.
Флагчета, лепенки, фолио и перденца може - те не нарушават цялостта на превозното средство за разлика от първите изброени. "Махането" на блокировките е с един бутон с капаче, който се дърпа нагоре и по абсолютно никакъв начин не пречи на автобуса. Водачът съм си носи отговорността за това, ако стане нещо. Лошото тука е, че вратите имат реверси и се връщат. На Конектата са махнати на старите на всички и на някои от новите и вратата не може да се върне в движение, обаче тука е кофти. Не, че аз съм привърженик на това, но не мисля, че това е най-големия проблем.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3272 on: 01.09.2014, 20:47:24 »
Не се шегувам, шофьорите трябва да имат нормални и безопасни условия за работа.
А пътниците трябва да имат сигурност в пътуването. А със сигурност не получават сигурност, след като на шофьора не му е комфортно. А и както знаете - пътниците нямат работа на територията на кабината.
Абсолютно подкрепям!
Не е нормално пътник да е пред шофьора . При автобусите ВМС , както и новите  МАНОВЕ - това е факт.
При поръчка не се има впредвид , че движението в София е джунгла и постоянно има пререкания с шофьори от ГТ , както и разпри с пътници.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3273 on: 02.09.2014, 08:57:01 »
Ами за това са синдикатите чрез тях шофьорите да настояват за нормални условия на труд и при поръчка на нови возила в документацията да залегне изискване за отделени от салона кабини ! ТНТМ изделията не са приемливи ! Блокировките не са сложени случайно и като стане белята е*ем ти отговорността на водача !  :angry:

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #3274 on: 02.09.2014, 16:11:44 »
Защо за трамваите е напълно нормално, независимо от производителя, да имат отделена кабина за ватмана, а за автобусите има такъв сериозен спор?

Относно блокировката с бутон - според мен е логично бутонът да е авариен и да позволява движение само с ниска скорост. Тогава ще трябва да го пускат и спират на всяка спирка и няма да им се занимава. А за постоянно спиране на тази блокировка трябва да се ползва само сервизен софтуер и пароли.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3275 on: 04.09.2014, 10:11:02 »
Айде и аз да се "разпиша" в тази тема, макар че хич не ми се иска.......Преди няма и половин час 1139 по линия 11 в посока Овча Купел спря буквално като хайванин на кръстопътя К.Величков - Тодор Александров, точно преди спирката, за да спаси от удар отзад както в последствие установих една кака с бял джип Ауди Куатро, в следствие на което докато ставах и се подготвях за слизане изхвърчах напред, паднах по очи напред върху рифеловата тенекия на хармониката и в момента съм с ударена глава. Малко се разкрещях на шофьора "Така ли се спира бе, келеш?", но как да реагирам.......Добре, че не строших очилата, тогава не знам кой щеше да отговаря....
« Last Edit: 04.09.2014, 10:17:53 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #3276 on: 04.09.2014, 11:06:45 »
Предотвратяване на ПТП е далеч по-приоритетно от осигуряване комфорта на пътниците. От своя страна ти защо не си се хванал някъде? 
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3277 on: 04.09.2014, 11:51:41 »
Просто не успях....станах, тъкмо да се хвана и................всичко се случи за части от секундата. Не става въпрос за комфорта, а за безопасността на пътниците......а ако беше станало нещо по-лошо от цицината? Комоцио? А ако се бяха счупили очилата и парчетиите - отишли в очите? За поведението на шофьора няма никакво оправдание. Случи се така, че рейсът беше празен, нямаше абсолютно нито един правостоящ, освен аз, приготвяйки се за слизане.....Ако я беше в краен случай цапардосал, щяха набързо да дойдат линейните и катаджиите, да им се разкаже набързо, че шофьорът не е виновен, да пернат на каката един акт, застрахователят да покрие щетите от смачканите тенекии на автобуса и толкова....
« Last Edit: 04.09.2014, 11:57:45 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3278 on: 04.09.2014, 13:28:26 »
Въпрос на гледна точка ... Ако беше в колата отпред щеше да говориш друго ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #3279 on: 04.09.2014, 13:55:42 »
Ако я беше в краен случай цапардосал, щяха набързо да дойдат линейните и катаджиите, да им се разкаже набързо, че шофьорът не е виновен, да пернат на каката един акт, застрахователят да покрие щетите от смачканите тенекии на автобуса и толкова....

Виновен е винаги този отзад, заради неспазване на дистанция. Каквото и да кара, каквото и да е ударил. Разбираме, че ти е кофти и че си се разминал на косъм, но шофьорът наистина е трябвало да спазва повече дистанция и е направил всичко възможно да не допусне ПТП.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове