Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294668 times)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #3280 on: 04.09.2014, 15:43:52 »
Само че, доколкото успях да видя в последния момент, шафрантията с Аудито направо засече рейса, завирайки се от средната в крайната дясна лента точно на метри преди спирката. Спомних си, че тя преди това, още преди светофара, изпревари автобуса отляво, движейки се в другата лента, което не е нарушение, но не знам какво и беше щукнало да се "престроява" в миниатюрното участъче между кръстовището и спирката. Така че в случая няма съмнение кой е виновникът....
По рейс и по жена не се тича!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3281 on: 04.09.2014, 16:05:28 »
Ако я удари от страни виновна е тя " Неправилно престрояване . Удари ли я от зад и виновен той " Неспазване на дистанция и движение с несъобразена с пътната обстановка скорост " ! КАТ-аджиите друго не признават !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #3282 on: 04.09.2014, 16:24:10 »
Аз зимата така влязох в багажника на един, дето ми влезе в ускорителната лента - актът беше за него.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #3283 on: 04.09.2014, 17:02:06 »
ИКАР, мисля, че имаш право да повикаш КАТ и да претендираш за акт на шофьора. Доколкото знам има няколко, които са отнесли актове за подобни ситуации. Колко е правилно не коментирам.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3284 on: 04.09.2014, 23:03:21 »
Хем не си се държал, хем друг ти е виновен - дръжките са за това. Ако наистина беше спрял толкова рязко нямаше да си паднал само ти.

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3285 on: 04.09.2014, 23:16:26 »
Така че в случая няма съмнение кой е виновникът....
След като няма съмнение кой е виновникът защо плюеш шофьора? Човешкият инстинкт е да предотврати ПТП, а не да го реализира като спира плавно. А и в крайна сметка има дръжки...
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #3286 on: 05.09.2014, 09:30:07 »
Кой виновен кой не само КАТ може да реши, за такова нещо в Германия ще се ходи на съд за обезщетение, което там си струва. Билета или картата ти е застраховка и е трябва да се претендира за обезщетение. В случая това е инцидент, който се покрива от застрахователите. Но пред тях важи като документ удостоверяваш случката Акт от КАТ. Това, че у нас се омаловажават подобни "леки" инцидент е доста глупаво и криворазбрано. За какво е застраховката? Човек трябва да се отстоява правата. Само не мога да разбера защо го нападнахте така момчето? На него не му е работата да внимава какво се случва около рейса и да реагира на всеки идиот, който засече рейса. Какво ще стане ако пак така рязко спре рейса и си удариш главата в напречната тръба пред теб, пак ще си си виновен, че нямаш колан или че не си се държал? Ако някоя по трудно подвижен човек? Доста глупаво насадено в обществото от преди 10.11- "..сам си си виновен...". Много грубо го нападнахте.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3287 on: 05.09.2014, 10:16:49 »
Така че в случая няма съмнение кой е виновникът....
След като няма съмнение кой е виновникът защо плюеш шофьора? Човешкият инстинкт е да предотврати ПТП, а не да го реализира като спира плавно. А и в крайна сметка има дръжки...
Не знам как за толкова кратко време човек може да реагира и да се добере до дръжката....А за падането - просто нямаше кой друг да падне - нямаше други правостоящи, всички, освен мен бяха седнали. Това го обясних поне 10 пъти, дьеца.......

И в крайна сметка нали се сещате, че за малко смачкани тенекии най-много акт да има, а ако не дай си Боже, ми се беше случило нещо по-сериозно и/или имаше и други пострадали пътници, шофьорът можеше като нищо да се озове и в пандиза.....
« Last Edit: 05.09.2014, 11:27:39 by IKAR »

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3288 on: 05.09.2014, 12:21:03 »

а ако не дай си Боже, ми се беше случило нещо по-сериозно и/или имаше и други пострадали пътници, шофьорът можеше като нищо да се озове и в пандиза.....
Единствения начин шофьора да отиде в пандиза е да те натупа едно хубаво, ама много хубаво. Не се вкарвай в некви филми, хората не отиват в затвор за такива работи. Да станало е инцидент отървал си се и вместо да се радваш ти се оплакваш!!! Запомни утре може ти да си на неговото място!!!!Както всеки един. Преди всичко трябва да сме хора, а не да търсим парична изгода. 

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3289 on: 05.09.2014, 15:43:29 »
и другото което е дръжката е да се държиш за нея, а не като тръгнеш да падаш да се хванеш. ;)
Не знам как за толкова кратко време човек може да реагира и да се добере до дръжката....

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #3290 on: 05.09.2014, 15:57:45 »
Пропускате факта, че човек, придвижвайки се, пуска една дръжка, за да се хване за следващата.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #3291 on: 05.09.2014, 16:27:05 »
Ikar, Тука редовно хвърчат хора напред-назад, когато на някой умната глава реши от бързане я да изпревари отдясно, я да отнеме предимството на шофьора или ватмана! Шофьорът е направил всичко възможно да предотврати ПТП, мина си очаквал от шофьора да спре плавно и да се нахендри в джипа и да отнесе акта той?

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3292 on: 05.09.2014, 16:54:23 »
Основното правило в закона за движение по пътищата е да направиш всичко възможно за предотвратяване на ПТП, без значение кой е причината за това!!!
Пътниците са длъжни да се грижат за собствената си безопасност като седят на седалките, а ако са прави да се държат за дръжката! Дръжките са на 1м. една от друга и спокойно като се пускаш от едната можеш да се хванеш за другата, дори като залитнеш, ръцете са ти свободни можеш да се хванеш.
Вината за падането си е изцяло на IKAR.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3293 on: 05.09.2014, 17:11:18 »
Глупости на търкалета......

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #3294 on: 05.09.2014, 19:14:53 »
Основното правило в закона за движение по пътищата е да направиш всичко възможно за предотвратяване на ПТП, без значение кой е причината за това!!!
Пътниците са длъжни да се грижат за собствената си безопасност като седят на седалките, а ако са прави да се държат за дръжката! Дръжките са на 1м. една от друга и спокойно като се пускаш от едната можеш да се хванеш за другата, дори като залитнеш, ръцете са ти свободни можеш да се хванеш.
Вината за падането си е изцяло на IKAR.

Пепи то бива бива да защитаваш шофьорското лоби но твойто е отвратително. Няма как да се държи във всеки един момент, ние сме хора не машини и може да се случи ръцете ти да са заети и да не си се хванал - движиш се, махаш на някой отвън, чешеш се, бършеш се, говориш по телефона, бъркаш си в джоба, боли те ръката, замислил си се нещо - това е човешко и не можеш да се държиш във всяка една секунда за дръжката. Ако беше изчакал на седалката за да се предпази от падане до спиране щеше тогава шофьорите да кажат - трябва да се приготвиш навреме а не да си седиш до последния момент.

Естествено че шофьора не е виновен в случая но и пътника не е, просто се е случило, може ИКАР да си извади медицинско и да си предяви иск срещу ЦГМ.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3295 on: 05.09.2014, 19:51:00 »
С това, че не винаги се държи човек съм съгласен. И аз съм залитал - не съм се държал, ама не съм падал. Но това, че не съм се държал и съм паднал /примерно/ съм си виновен единствено и само аз и не обвинявам никой за това.
Нормално е да се ядосаш и да псуваш, но все пак никой няма да натепа спирачки за нищо нали се сещаш? Така, че аз все още съм на мнение, че поста на ИКАР не е за тази тема. И пак казвам, че ако бяха толкова силни спирачките щяха да паднат още повярвай ми дори и от седалките.

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #3296 on: 06.09.2014, 10:26:11 »
Аха, не знаех, че това е основноТО правило в закона, добре, че ме светна. Чисто механичния стремеж да се предотврати удар в ламарините е нещо грешно. Шофьорът от една страна трябва да се старае да избегне сблъсък, но от друга – да се съобразява с това, че вози пътници. Ако пътник е паднал и пострадал в следствие рязко спиране, това не е ли пътнотранспортно произшествие, впрочем?

§ 6.30.
"Пътнотранспортно произшествие" е събитие, възникнало в процеса на движението на пътно превозно средство и предизвикало нараняване или смърт на хора, повреда на пътно превозно средство, път, пътно съоръжение, товар или други материални щети.
« Last Edit: 06.09.2014, 10:28:06 by hitar_potter »
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3297 on: 06.09.2014, 19:00:25 »
Аха, не знаех, че това е основноТО правило в закона, добре, че ме светна. Чисто механичния стремеж да се предотврати удар в ламарините е нещо грешно. Шофьорът от една страна трябва да се старае да избегне сблъсък, но от друга – да се съобразява с това, че вози пътници. Ако пътник е паднал и пострадал в следствие рязко спиране, това не е ли пътнотранспортно произшествие, впрочем?
Хайде престанете с детинщините! Как така си представяте шофьорът на автобуса да не удари сипрачки, само защото някой пътник ще се изпусне?! Щом конструкторът е предвидил спирачни системи, значи те са за използване по предназначение! Или в евентуалната ударена кола не се возят хора, чиито ЖИВОТ ще е застрашен при удар с автобус? Ако някой пътник от автобуса е пострадал, следва да се състави акт на шофьора на автомобила, засякъл автобуса, и съответно неговата гражданска отговорност да поеме телесните повреди.
Дотук с казуса.
« Last Edit: 06.09.2014, 19:03:34 by blagun »

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
« Reply #3298 on: 06.09.2014, 19:14:14 »
8015 - втора смяна днес по 73. Вчера пак се возих при него, но не помня дали беше на същия автобус. На България и Гоце Делчев се заби зад една кола и тръгна да свири с клаксона на шофьора на колата, за да се измести малко и автобусът да се престрои в най-дясната лента (в посока Красно село), но това видимо нямаше как да стане. После на Овча Купел и Житница се направи на тарикат и направи левия завой от лентата за направо, изпреварвайки всички коли. Междувременно една жена го попита къде трябва да слезе за бул. Цар Борис III, а той не знаеше (човек, който всеки ден минава оттам по n брой пъти). Това от вчера, днес си беше викнал някаква майка с дете при първата врата, които явно му бяха познати, а детето се изживяваше като някакъв алпинист по дръжките на автобуса... :D :help:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3299 on: 06.09.2014, 19:16:32 »
Само ще вметна, че редовния превозен документ е застраховка на пътника и при причинена вреда се обезщетява.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.