Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294582 times)

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #3700 on: 09.02.2015, 12:38:24 »
Трагично шофиране от страна на водача на 1662. Въпреки мократа настилка, въпросният имбецил се чувства длъжен да бие шутове на тяговия педал, да ускорява максимално и в последния момент да скача на спирачките. В резултат всяко потегляне е съпроводено от боксуване и придърпване, а при всяко спиране гумите блокират и ABS се задейства постоянно. Движението представлява непрекъсната поредица от резки ускорения и спирания като успява да превърта гуми дори при движение с над 20 км/ч. Дупките и гърбиците въобще не ги отчита и минава през тях на пълна тяга.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #3701 on: 09.02.2015, 12:47:02 »
Трагично шофиране от страна на водача на 1662. Въпреки мократа настилка, въпросният имбецил се чувства длъжен да бие шутове на тяговия педал, да ускорява максимално и в последния момент да скача на спирачките. В резултат всяко потегляне е съпроводено от боксуване и придърпване, а при всяко спиране гумите блокират и ABS се задейства постоянно. Движението представлява непрекъсната поредица от резки ускорения и спирания като успява да превърта гуми дори при движение с над 20 км/ч. Дупките и гърбиците въобще не ги отчита и минава през тях на пълна тяга.

За бившия дългогодишен титуляр на 1405 ли става въпрос? Ако да, той така си кара откакто се е качил на 1662 и не знам след колко време новата Шкода ще се доближи до състоянието на 1405 преди бракуването му, но не мисля, че ще е много дълго.  :angry:
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3702 on: 09.02.2015, 12:56:05 »
Пътувах отзад и не видях шофьора, но маниерът на каране напомня на титуляра на 1405. Интересното е, че въпреки дългогодишното газене, 1405 до последно беше доста пъргав и без вибрации.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #3703 on: 09.02.2015, 15:18:57 »
Като задвижване вярно беше читав до последно, но това си е по-скоро късмет - като ходова част и управление беше някакъв кошмар, биеше отривисто на една страна, стържеше кански при всяко движение с волана, като спиране също го нямаше никакъв (бях писал докато се движеше още). За липсата на желание поне кабината да се приведе в човешки вид (да не говорим за нещо друго по тролея) - да не говорим. Както и да е - въпросният индивид го уцелвам няколко пъти и кара новата машина по-зле и от каруца, май от всички "нововъведения" спрямо Икаруса единствено разрешението за вратите се използва по предназначение - даже веднъж беше съумял да изключи вентилацията, която по спомен трябва да е принудителна и специално да се изключи от водача, за да бъде спряна...
« Last Edit: 09.02.2015, 15:21:26 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3704 on: 09.02.2015, 15:29:23 »
Трябва да отбележа, че на всички спирки използваше разрешението. Похвално, но на фона на възмутителното шофиране губи тежест. Явно е бил точно бившият титуляр на 1405.

Offline lopik

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #3705 on: 12.02.2015, 22:07:14 »
Съжалявам, че трябва да пиша в тази тема.
Днес ТБ 1660 и ТБ 2676, съответно по ТБ 2 и ТБ 1, неработещо разрешение за отваряне на вратите от пътниците, спиране със спиркознака на трета врата, минаване на червен сигнал на няколко светофара. Образец за темата  :D

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3706 on: 19.02.2015, 00:02:18 »
Шофьорът на 3292 си заслужи жалбата тази вечер, подминавайки спирката на ул. Бяло море(1859),  без да спре. По тази причина се наложи да чакам още 12 минути на студа следващия 213.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
vasko - оригиналът! :)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #3708 on: 20.02.2015, 09:35:04 »
Ватмана на 926 вчера вечерта към 9 часа. Пристига на спирката на МС" Люлин " с отворена трета врата. После в продължение на 15 секунди непрекъснато отваряне и затваряне на същата врата, до като другите си бяха отворени. Белята е там, че една възрастна жена се опита да се качи, но веднага след това вратата пак се затвори и заклещи кракът ѝ. Добре поне че не тръгна, та да я завлече. През пътя до спирка " Магазин Витоша" жената стенеше от болка. По нататък слязах и нямам информация дали е потърсила лекарска помощ и изобщо как е кракът ѝ. За такива нарушения бих апелирал за максимална строгост на наказанието за провинилия се ватман, защото неговата работа не е да осакатява хората, а да ги превозва и който не се справя вън, има много желаещи за неговото място :angry:.  За защитниците на ватманите се моля само нито вие, нито вашите близки да не изпадате в такива ситуации :/.
R.I.P  Ikarus 280

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3709 on: 20.02.2015, 10:40:01 »
А може би случайно е имало проблем със самата врата . това обаче не оправдава действията му на спирката.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #3710 on: 20.02.2015, 11:47:49 »
А може би случайно е имало проблем със самата врата . това обаче не оправдава действията му на спирката.
На следващите спирки нямаше проблеми. А дори и да е имало проблем, то по-добре вратата изобщо да не се отваря и трамваят веднага да замине за гараж.
П.С. Жалбата вече е изпратена и ми е крайно интересно какъв ще е отговора
« Last Edit: 20.02.2015, 11:49:45 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #3711 on: 20.02.2015, 14:17:18 »
... А дори и да е имало проблем, то по-добре вратата изобщо да не се отваря и трамваят веднага да замине за гараж.
За депо. ;)
« Last Edit: 20.02.2015, 14:20:09 by Petko21 »

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3712 on: 20.02.2015, 14:32:13 »
Ватмана на 926 вчера вечерта към 9 часа. Пристига на спирката на МС" Люлин " с отворена трета врата. После в продължение на 15 секунди непрекъснато отваряне и затваряне на същата врата, до като другите си бяха отворени. Белята е там, че една възрастна жена се опита да се качи, но веднага след това вратата пак се затвори и заклещи кракът ѝ. Добре поне че не тръгна, та да я завлече. През пътя до спирка " Магазин Витоша" жената стенеше от болка. По нататък слязах и нямам информация дали е потърсила лекарска помощ и изобщо как е кракът ѝ. За такива нарушения бих апелирал за максимална строгост на наказанието за провинилия се ватман, защото неговата работа не е да осакатява хората, а да ги превозва и който не се справя вън, има много желаещи за неговото място :angry:.  За защитниците на ватманите се моля само нито вие, нито вашите близки да не изпадате в такива ситуации :/.
Е всички врати са били отворени, а тя решила да се качва от вратата която се отваря- затваря?? Няма логика!!

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #3713 on: 20.02.2015, 18:42:39 »

Е всички врати са били отворени, а тя решила да се качва от вратата която се отваря- затваря?? Няма логика!!
Когато трамваят спря и ние с майка ми, възрастната жена и мъжа ѝ се озовахме точно пред въпросната врата. Беше тъмно,  по другите врати имаше народ, а и кой да предположи :neznam:. Обикновенно винаги има много народ на спирката на МС " Люлин"  и в хората  преобладава стадното чувство, като се отворят вратите юрош, все едно повече няма да има превоз.
Има вероятност да е повреда на вратата, но защо само и единствено на тази спирка, а на другите си работеше перфектно
R.I.P  Ikarus 280

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3714 on: 20.02.2015, 19:07:59 »

Има вероятност да е повреда на вратата, но защо само и единствено на тази спирка, а на другите си работеше перфектно
Е то се знае, че ватмана е виновен кво ли си е казал " тази бабичка ме дразни чей да отворя-затворя 15 тина пъти вратата за да и строша крака"!!!

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #3715 on: 20.02.2015, 20:57:52 »

Ще се въздържа да кажа нещо много обидно към този коментар и ще задам елементарния въпрос: На мотрисите на Т8М-900 не е ли поставена третата секция, където се намира и трета врата, именно за възрастни хора, които не могат да се качат по стълбите, а?
Ватманът е виновен в случая, единствено оправдавам ватаманите, затиснали човек на последна врата, защото там видимостта е ограничена. И относно видеото на vasko, защо аз да съм длъжен да не говоря по телефона без хендсфри, а той може. Той отговаря за много повече животи от мен, въпросът е принципен, аз съм ЗА наказание.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3716 on: 20.02.2015, 21:02:01 »
Успокойте топката. Само човек, който е отварял таблото на български трамвай може да си отговори на въпроса защо аджеба тая врата се е държала откачено... ;)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #3717 on: 20.02.2015, 21:05:53 »
Не съм отварял табло, но съм виждал подобно явление и е доста неприятно. Няколко пъти ми се е случвало, врата си става неконтролируема  и след известно време се оправя. Ватмана в случая няма пряка вина, освен да тича на всяка спирка назад и да се моли вратата му, да се държи нормално.

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #3718 on: 20.02.2015, 21:08:41 »
Ми да престанат ватманите да си връзват всички врати на един бутон и тогава няма да имат вина, след като бърникат там, са толкова виновни, колкото индивидите от депото.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #3719 on: 20.02.2015, 21:10:07 »
От къде пък си сигурен в това? Мога да ти кажа че във всичките случай на които съм бил свидетел, вратите са се отваряли самостоятелно, като за всяка си имаше бутон. Само че бутона не помагаше в случая. Единственото което помагаше е шунтирането на цялата врата.