Ялта извинявай, уважавам шофьорите от МГТ, както и това, че ти претендираш за етичност от страна на частните шофьори към автобусите, но в случая смятам, че това твое желание граничи с грубост и като чета какво си написал честно казано започвам да очаквам, че не си далеч от мисълта и ти да направиш това, което е направил шофьорът от 2146(опита за саморазправа). Това, което се е случило не е целенасочен "к*р капн" от страна на колегата и ще опиша защо. Често пъти с баща ми сме се движели по булевард "Джавахарлал Неру" в "Люлин" в участъка между светофара на "Индира Ганди" и "Фантастико" и сме попадали зад тролей, който сме искали да изпреварим. Тролеят се движи до един момент в дясната лента, но в следващият там се озовава паркирала кола и той без предупреждение се престроява в лявата лента, като така би създал опасност, ако ние не сме зад тролея, чакайки момент да го изпреварим, а успоредно на него в лявата лента вече изпреварвайки го. Тази маневра престрояване се случва без подаден мигач, но особено важно да се спомене е че ако ние с колата сме на правилна дистанция от тролея и се готвим да го изпреварим през лявата лента по никакъв начин не можем, нито шофьорът, нито пасажерът, да видим, че пред тролея в дясната лента има паркирала кола, която ще му пречи и той внезапно ще направи престрояване. Респективно това не е "к*р капан" - целенасочено възпрепятстване на безпрепятственото движение на тролея. При съчленени превозни средства докато предната част извършва престрояването вляво ремаркето се извива по-късно и пречи допоследно да се види пъркиралата вдясно кола, заради която въпросното превозно средство се престроява вляво. В случая на "Св. Наум" се е случило съвсем същото, но шофьорът на 2146 явно не е съобразил, че от лявата му страна има кола, която вече го изпреварва и така е създал опасност за нея, но това пак не означава със сигурност, че го е направил целенасочено, защото може например да е бил изнервен заради натрупано закъснение и да е мислел само затова как да го избие, като по този начин не е погледнал в огледалото и не е видял колата на колегата и така почти е предизвикал ПТП. Последващите действия на водача на 2146 са абсолютна простотия, дивотия и опит за саморазправа, което си е направо за жалба в полицията.
Остава обаче един много спорен въпрос, който може би няма да намери своя категоричен отговор. Запознати сме с така описаният от мен по-горе казус в София - паркирането в дясната лента, което налага внезапно престрояване вляво и може би не само аз, но и много други си задават въпроса да опитвам ли рисково изпреварване на въпросния автобус или тролей или да се влача тихо и кротко зад него, но да съм в безопасност. Казусът макар и на пръв поглед елементарен е всъщност изключително спорен, но по никакъв начин не оправдавам последвалият опит за саморазправа от страна на шофьора на 2146.