Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294643 times)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #2920 on: 02.11.2013, 09:35:37 »
Стига да не пречи на движението и да не закъснява от разписанието - няма проблем.
200 лв. и ще го оставя на средата на Орлов мост ! Сеирджии с пари има ли ?

Не съм подстрекател  :angel: ..., ама НЕ МОЖЕШ да го направиш!!! :devil:
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #2921 on: 02.11.2013, 10:29:41 »
Не съм подстрекател  :angel: ..., ама НЕ МОЖЕШ да го направиш!!! :devil:
Естествено че мога да го направя, ако че е просташко, ненормално, идиотско. Въпроса е друг,- че се занимават хората с простотии, защото си нямат работа, разсъждават първосигнално.
Карамелчо като помете спирката в Младост, сбута хора, унищожи навеса, почива си шест месеца-болнични, и тн., и тн. какво толкова се случи, може ли някой със сигурност да потвърди, и докторите дори не можаха да потвърдят нищо.
Дали пък съм успял да наведа към размисли някои тук пишещи, няма невъзможни неща !
Спрете си просташките мнения !

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2922 on: 02.11.2013, 11:01:06 »
Чудо голямо, че човека спрял да си купи кафе, като гледам дори още не се е включил на линия, ако има време защо пък не? Пробвайте да станете сутрин в 4.00 часа, или да се приберете в 2 през нощта да ви видим дали няма да ви се пие нещо ободряващо, или пък да карате разпокъсани смени, да ви се губи постоянно сън.

Преди време като живях в Младост 4 имаше на пред-пред последната спирка до пощата едно павилионче,където продаваха кафе, кроасани, вафли, и ми се е случвало 2-3 пъти шофьора да спре да си вземе едно кафе и нещ за хапване. Веднъж една лелка му се развика, защо бил закъснявал, ама шофьора така хубаво и правилно й отговори каза" "госпожа, елате да ви покажа какво пише на апарата, точни сме на секундата" просто човека беше избързал с 2-3 мин. например.

А пък и откъде да си вземе за ядене, все едно пък вие в работата си никога не пиете кафе или не хапвате нищо цяла работна смяна? Айде де това не го вярвам. Като не искат да се спира за кафе, пътниците да пишат жалби да осигурят топла храна, вода и кафе на всяка последна спирка, ама по-лесно да се оплакват за това че си купувал от някоя спирка. Как пък не видях един да се оплаче от първопричината.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2923 on: 02.11.2013, 17:37:50 »
Гледам доста сте изписали. Това, което исках да покажа е спирането на автобуса В КРЪСТОВИЩЕТО. Автобуса не беше на линия, не виждам проблем водача да спре за каквото си поиска, НО нека да спазва прости правила, като например да не пречи. Спирането "като арабин в пустиня" стана ежедневие и честно казано ме дразни.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2924 on: 02.11.2013, 22:05:02 »
В КРЪСТОВИЩЕТО.
Хайде сега дрън дрън, не е в кръстовището, просто от гледната ти точка така изглежда, на един метър е от бордюра на ул. Шипка, от собствен опит го виждам, и знам.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2925 on: 02.11.2013, 22:16:19 »
Аз обаче виждам ,че чертата е между първи и втори мост , което значи ,че наистина е навлязъл в кръстовището , което е недопустимо.Аз като слизам за закуска спирам назад ,ако е на кръстовище - поне 15 метра преди светофара а не след него.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2926 on: 03.11.2013, 17:52:57 »
Именно! Това казвам и аз. Нищо не пречеше да спре 15 метра по-рано, да направи 20 крачки до магазина и после още толкова до автобуса.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2927 on: 05.11.2013, 00:56:49 »
Само като видя, че публикация на Иво започва с "чудо голямо, че..." и ми става ясно, че иде реч за нещо, което може да е направено по най-хамалския начин, ама е човещинка... Аз утре ще пробвам така в някое кръстовище да спра леката кола и ще изследвам последствията.
Между другото, същото нещо го правят и на Зимния дворец (посока Студентски), като затварят видимостта на излизащите от уличката непосредствено след спирката. А те си оставят автобусите запалени, за да си седне някой, да си го подкара из Студентски град...
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
« Reply #2928 on: 06.11.2013, 22:16:35 »
1639 по 77 днес, втора смяна - не спря на спирката на Надлез Надежда, защото нямаше за слизане, а имаше чакащи на спирката.
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #2929 on: 07.11.2013, 00:20:01 »
Днес, около 22:00ч., автобус 91XX (за гараж) започна да прави десен завой от бул. Вардар към бул. Възкресение.
В същото време аз бях започнал да пресичам. Нещата станаха много бързо, ама явно водачът не ме беше забелязал, и за много малко да ме блъсне.
(Приближаващото се предно стъкло на автобуса ме накара да се замисля за някои неща от живота...)
Размахах се, развиках се и той спря... Е*ати ужаса, вече се виждах в "Нощен труд" или още по-зле - в Блиц...  :crazy:
Няма да изпиша пълния инвентарен номер, тъй като има вероятност да не съм го записал правилно. За пръв път се виждам в такъв ужас...

Постът ми има за цел да накара водачите да бъдат по-внимателни на това място и да предотврати евентуални бъдещи инциденти !!

« Last Edit: 07.11.2013, 00:45:29 by NULL »
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Online mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2930 on: 07.11.2013, 00:34:10 »
Ами не си се огледал като пресичаш.

Аз пък приканвам пешеходците да са по-внимателни в действията си на пътя, и толерантни към водачите на ППС.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #2931 on: 07.11.2013, 00:40:14 »
Огледах се много внимателно, както всеки път, и тръгнах.
Точно там е работата, че той забеляза само хората, тръгващи в противоположната на моята посока, но не и мен! След като ме забеляза се хвана за главата (личеше си, че беше осъзнал грешката си!)
Аз очаквах, че той ще намали и ще изчака да мина, както би трябвало да бъде. Водачът просто не ме беше видял и си мислеше да завие "набързо", за да не трябва да изчаква хората, идващи отсреща .

Въпросният "инцидент" щеше да стане много близо до трамвайните релси, а не на самия светофар.
« Last Edit: 07.11.2013, 00:56:32 by NULL »
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2932 on: 07.11.2013, 09:18:27 »
А ти вземи се замисли дали няма мъртви точки . Например при реновираните трамваи се губи цяла кола в тази мъртва точка.

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #2933 on: 07.11.2013, 11:17:36 »
Е да де, ама това не би ли трябвало по-скоро да е едно наум за водача? Колко от пешеходците ще се замислят, че може да са в мъртва зона на видимост, когато пресичат регламентирано и съвсем не си дават зор да преминат и да освободят платното за движение по-бързо...повечето влизат смело и им дреме на...
Затова и учат водачите да пазят пешеходците, защото водачите са много по-наясно с опасностите и носят по-голяма отговорност на пътя. В случая, колегата не е предвидил, че водачът може да не го забележи. Той пък вероятно е искал да спести няколко секунди чакане и е щяла да стане белята..

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #2934 on: 08.11.2013, 17:37:43 »
Днес някъде около 16ч на водача на 2242 по 79 му дойде гениалната идея да премине на чисто червен сигнал на светофара, излизайки от кв. Христо Ботев по Ботевградско шосе, т.е. премина на червено осемлентов булевард и трамвайна линия. Браво, ей на това му се казва пишманпрофесионалист - пак късмет, че не стана катастрофа, а и водачът на 4045 по 22 извади страхотни рефлекси и не го помете...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #2935 on: 08.11.2013, 23:16:53 »
Днес някъде около 16ч на водача на 2242 по 79 му дойде гениалната идея да премине на чисто червен сигнал на светофара, излизайки от кв. Христо Ботев по Ботевградско шосе, т.е. премина на червено осемлентов булевард и трамвайна линия. Браво, ей на това му се казва пишманпрофесионалист - пак късмет, че не стана катастрофа, а и водачът на 4045 по 22 извади страхотни рефлекси и не го помете...
Е че какво му е на човека, кара си нормално за София, а и да не забравяме без тръпка няма удоволствие. :D :D :D
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline Стоичо

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2936 on: 13.11.2013, 17:11:49 »
Тази тема още ли не е заключена ...???!!!???

Следва да се появят теми като "Пиенето на вода от страна на водачите в ГТ!" или "Купуването на банички от страна на водачите в ГТ!" или "Ходенето до тоалетна от страна на водачите в ГТ!" ...

Да бъде заключена?!? Че защо?

Ти вероятно смяташ за абсолютно нормално шофьора да си пуша в реиса и че това не пречи на никого. Ми то тогава и на пътниците трябва да почнат да палят цигари. Па им сипете по едно питие!
  Не виждаш ли какво пише зад кабината ти "Пушенето забранено!"

или "Ходенето до тоалетна от страна на водачите в ГТ!" ...

Сега ще ти кажа как ходи до тоалетна водача на авт. № 117, кола 2918 на автост. "Изток" -
 Посред бял ден в неделя - 10 Ноември, в 13:30 часа на обед се изпика през затворената средна врата на "Мана" като се опитваша да улучи цепката м/у двете крила. Естествено половината урина остана в автобуса, другата половина оттече по стълбите и вратата. Жалко че нямах камера да снимам!

И ТОВА ЛИ Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО?????  :crazy:

Автобуса беше с гръб към спирката така, че пътниците не разбраха точно какво става, ама си представям първите няколко човека са му обърсали пикочта, баааа гадост. И явно това си му е навик.

Ама кво толкова...нали пътниците са некви олигофрени...кои му дреме......

Защо пък да не пушат, цял ден с олигофрени се занимават, защо да не си доставят удоволствие хората?

« Last Edit: 13.11.2013, 17:48:00 by Стоичо »

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2937 on: 14.11.2013, 20:42:10 »
Като няма тоалетна е нормално!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2938 on: 14.11.2013, 20:52:39 »

Ама кво толкова...нали пътниците са некви олигофрени...кои му дреме......

Ма нямаш си и на идея колко си прав ! :taunt: :taunt: :taunt: :taunt: :taunt: :taunt:

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2939 on: 14.11.2013, 20:54:59 »
Ми те приличат на шофьорите