Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294464 times)

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #5880 on: 08.08.2019, 23:38:30 »
ПП: Разследва се, за да се даде правна квалификация на деянието, защото може например да е налице хипотеза на убийство, популярно казано, на умишлено убийство и да следва водача да се накажа, защото предимството не ти дава да убиеш някого умишлено
А дава ли ти право да причиниш (не предотвратиш) умишлено ПТП? Според моята интерпретация – не.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline btr95

• View Profile
    • Email
« Reply #5881 on: 09.08.2019, 19:21:59 »
Разбира се, че не ти дава, но аз съм доста далеч от мисълта, че целта на повечето ватмани е да причинят ПТП. Всъщност в 90 % от случаите, на които съм ставал свидетел, когато ватманът почва да дрънчи, разстоянието между трамвая и пешеходеца е такова, че  ако пешеходецът не спре или не претича възможно най-бързо, ударът не може да бъде избегнат. Ставал съм свидетел, как момче и момиче на пешеходната пътека на Мария Луиза (тази на Министерството, май, на околната среда и водите) претичват пред 709, който се движеше доста бързо и изкачат пред кола, която се движи успоредно на трамвая. Нали се сещаш, че водачът няма как да очаква, че в последния момент ще му изкочат двама олигофрени, но той ще е виновен, е човекът в крайна сметка успя да спре. Някой веднага ще каже, че законът си е закон, така е, но в определени случаи е много трудно и дори невъзможно да бъде спазен.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #5882 on: 09.08.2019, 22:56:41 »
Аз съм вадил навремето книжка в Швеция и там ни учеха, че ВИНАГИ трябва да очакваме зад превозно средство да изкочи някой и да действаме, все едно нистина ще изкочи, особено на пешеходна пътека. Смятам тази школа за желязна.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #5883 on: 09.08.2019, 23:45:49 »
Нали се сещаш, че водачът няма как да очаква, че в последния момент ще му изкочат двама олигофрени, но той ще е виновен...
На пешеходна пътека всеки водач на автомобил трябва да очаква точно това, особено при липса на видимост към подходите към пътеката! Ако има хора, които видимо нямат намерение да пресичат, трябва да се очаква най-неочакваното поведение. Така че водач на автомобил е нормално и редно да е виновен във всички такива случаи и законът конкретно по този въпрос винаги може да бъде спазен.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #5884 on: 10.08.2019, 00:11:37 »
Нещо повече - в учебника за професионални шофьори, по който са учили баща ми, чичо ви Васко и всички с категория C и Д, специално е обърнато внимание да се внимава за пешеходци, които могат да изскочат отвсякъде, независимо има или няма пешеходна пътека. Защото при блъснат пешеходец, включително и пресичал неправилно, отговорността почти винаги е у водачите....
По рейс и по жена не се тича!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #5885 on: 10.08.2019, 01:28:06 »
Quote from: bdz43r
Така че водач на автомобил е нормално и редно да е виновен във всички такива случаи и законът конкретно по този въпрос винаги може да бъде спазен.

Не съм съгласен. Предвид че се имам за водач спадащ към онази 1/3 които спират на пешеходци във всеки възможен момент, съм имал немалко случаи в които не съм имал възможност за реакция и съответно спиране на пешеходци.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #5886 on: 25.08.2019, 09:37:31 »
Във фейсбук се появи видео от линия 63 нагоре към Златните мостове, как шофьора пафка.
Автобусът е 19**.

Offline T6M700

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5887 on: 25.08.2019, 16:31:40 »
А пък вчера ватманът на 2407 втора смяна пушеше на отворена врата на кабината и осмърдя целия салон. Освен това затваряше вратите в движение. Едва се сдържах да не му направя забележка. :angry:

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #5888 on: 25.08.2019, 18:48:23 »
Забележка, не.
Обаждаш се на 070013233, казваш инв.номер, час и спирка околко която се намира и му дрънкат по сл.телефон да искат обяснение.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #5889 on: 28.08.2019, 12:17:42 »
Сутринта 2721-ТБ7 НЕ СПРЯ на спирка Ул.Тодор Каблешков въпреки че бяхме 3 човека които се приготвихме за слизане  при което ако не бях извикал че има за слизане сигурно щеше да спре на обръщалото
Действието се разви в 09:15 тази сутрин
Ако се е разсеял водача ок няма проблем случва се
Но ако е бързал да хване светофара няма оправдание да не спре

Изпратено от моят Lenovo A1010a20 с помощта на Tapatalk

Offline abs111

• View Profile
« Reply #5890 on: 28.08.2019, 12:20:20 »
По скоро първото,все пак маршрута е нов за някои водачи.

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #5891 on: 28.08.2019, 15:48:47 »
Там е малко тегаво престрояването след спирката за завой наляво, но това не оправдава водача.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5892 on: 31.08.2019, 19:22:30 »
От снощи и текст на оплакването ! За мен недопустимо и без извинение !

Уважаеми дами и господа , на 30.08 прибирайки се от служебно мероприятие в късните часове на деня се наложи да използвам последният курс на А 45 от Метростанция Вардар в посока Овча купел в 23.16 часа. С колега , с когото пътувахме заедно ( може да свидетелства) бяхме на спирката в 22.55 часа или повече от 20 минути преди времето за тръгване. На спирката имаше още 4-5 души. Около 23.14 по булеварда премина автобус без хартиени табели и с надпис на предната табела " Почивка. Моля не се качвайте." Не можах в тъмното да видя инвентарен номер ! Няколко минути по- късно колегата ми обърна внимание, че таблото на спирката е угаснало и вече не показва очакваното време на пристигане ! На телефонен номер 0700 13233 се свързах със служител на ЦГМ, който след проведен разговор с водача ме осведоми , че въпросния е минал и дори е "спрял" на въпросната спирка ! Моля , да бъде извършена проверка и виновния служител бъде наказан ! Не мога да разбера как е възможно да има такива хора , които оставят пътниците по спирките посред нощите! Смятам, че вина има и ръководния персонал, който не съумява да накара подчинените си да изпълняват служебните си задължения ! Моля вземете мерки поне последните курсове да се изпълняват на 100 % , защото в този случай става на въпрос за пешеходно достъпно разстояние, но не завиждам на хора, на които не дай си Боже им се наложи да ходят пеша да речем до Мало Бучино!
С уважение.
Станко Симеонов.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #5893 on: 31.08.2019, 19:27:32 »
Писали сме го не сто, а сигурно хиляда пъти това за „хитростите“ при последните курсове с цел водачите да се приберат по-бързо вкъщи. То и колко катастрофи са станали през годините заради бързане за прибиране.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline T6M700

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #5894 on: 01.09.2019, 21:14:35 »
Забележка, не.
Обаждаш се на 070013233, казваш инв.номер, час и спирка околко която се намира и му дрънкат по сл.телефон да искат обяснение.
Обадих се на въпросния телефонен номер, съобщих им за случката, казаха, че ще поискат обяснение от водача. :fan: Но уви, днес същият ватман караше 2410, пак с цигара в ръка на отворена врата и освен това слушаше чалга. :angry:

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
« Reply #5895 on: 03.09.2019, 17:59:02 »
Понеже не намирам подходяща тема ще пиша тук. Днес един тролейбус Икарцедес по линия 7 караше по ул. „Костенски водопад“ с електронна табела с маршрут „ПЕТА ГРАДСКА БОЛНИЦА“  :neznam: забравих му номера, докато намеря време да пиша, но смятам, че е недопустимо.
Има ли тролейбус от посочената модификация, който да има проблем с ел.табелата? Възможно ли е табелата да е забила на този текст, а само номерът да се сменя? Опитвам се да намеря разумно обяснение...

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #5896 on: 03.09.2019, 18:56:10 »
Явно шофьорът е объркал нещо, иначе техните табели не правят проблеми, като тези новите, които сложиха на Конектотата.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline ivaylostoenchev

• View Profile
« Reply #5897 on: 03.09.2019, 20:22:38 »
Понеже не намирам подходяща тема ще пиша тук. Днес един тролейбус Икарцедес по линия 7 караше по ул. „Костенски водопад“ с електронна табела с маршрут „ПЕТА ГРАДСКА БОЛНИЦА“  :neznam: забравих му номера, докато намеря време да пиша, но смятам, че е недопустимо.
Има ли тролейбус от посочената модификация, който да има проблем с ел.табелата? Възможно ли е табелата да е забила на този текст, а само номерът да се сменя? Опитвам се да намеря разумно обяснение...
Там новото програмиране с удължаването на 7цата е трагично. Един ден имаше икарус с табели 7 жк Борово (може да е бил същият). Питах шофьора и той каза, че всичко си е въвел както трябва (вътрешното табло си изписваше 7 жк Люлин 3 - жк Гоце Делчев). Явно проблем с табелите

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #5898 on: 04.09.2019, 15:19:38 »
3117, - 413 - без блокировки...... :help:

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #5899 on: 04.09.2019, 15:29:39 »
Блокировките само пречат и изнервят, по - добре си е без тях.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!