Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294596 times)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #6080 on: 27.05.2020, 20:14:47 »
Ами аз смея да твърдя, че от 40-тина возения в Песа съм бил свидетел на наистина грамотно каране около три или четири пъти, не знам нещо да се е променило в съотношението...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #6081 on: 27.05.2020, 21:38:31 »
Ами аз смея да твърдя, че от 40-тина возения в Песа съм бил свидетел на наистина грамотно каране около три или четири пъти, не знам нещо да се е променило в съотношението...
Съгласен съм. Отбелязах го, защото това се отличава от обичайното неграмотно управление, което обаче е в пъти по-поносимо от това.

Offline hakama

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #6082 on: 07.06.2020, 16:52:30 »
Преди да пиша нова жалба, ще проуча първо къде да я подам.
 Кой контролира ватманите?
Последно, през тази форма подадох и не получих отговор...
https://www.sofiatraffic.bg/bg/complaint~2F

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6083 on: 16.06.2020, 13:02:22 »
16 юни 9:41 ч. на спирка СК ЦСКА пристига тролей 1621 по линия 11. Обаче не може да потегли, тъй като II врата отказва да се затвори, въпреки двуцифрен брой опити. Шофьорът през цялото време си говори със слушалки по телефона, без да стане. Престоят на спирката надминава 4 минути. Стават пътници да държат вратата да не се отваря непрекъснато. Идва автобус по линия 5, който чака известно време зад 1621, за  да не прави двойна спирка. Второто превозно средство качва пътниците, без първото да е включило аварийни светлини. Непосредствено преди кръговото на Площад на авиацията кола с кюстендилска регистрация освирква автобуса и започва разправия от отворения прозорец с водача на петицата. Пречел му да направи десен завой, непосредствено на кръстовището преди въпросната спирка. По някое време тролеят е потеглим, но едва ли е стигнал далеч...
------------------------

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6084 on: 16.06.2020, 13:36:04 »
По-голяма "драма" не бях чел от месеци!
« Last Edit: 16.06.2020, 13:40:30 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #6085 on: 20.06.2020, 10:43:48 »
Крайно време е водачите от МГТ да започнат да минават опреснителни курсове! Вчера се включвах в Цариградско откъм “Бриколаж”, на което включване има кратка ускорителна лента с двойна непресечена линия. Едно жълто конекто по 304 обаче ми влезе в ускорителната лента, без въобще да му дреме и ако ни бях спрял, което не бях длъжен да правя, щеше да ме отнесе. Интересно е, че сред голяма част от водачите битува мнението, че като са на път с предимство, предимството им е безусловно.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6086 on: 20.06.2020, 11:59:17 »
Същото се случва и с идващите откъм телевизионата кула, които пресичат двойната непрекъсната линия и засичат идващите откъм Цариградско шосе (включително и автобуси 120 и 413).
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #6087 on: 20.06.2020, 21:23:42 »
Крайно време е водачите от МГТ да започнат да минават опреснителни курсове! Вчера се включвах в Цариградско откъм “Бриколаж”, на което включване има кратка ускорителна лента с двойна непресечена линия. Едно жълто конекто по 304 обаче ми влезе в ускорителната лента, без въобще да му дреме и ако ни бях спрял, което не бях длъжен да правя, щеше да ме отнесе. Интересно е, че сред голяма част от водачите битува мнението, че като са на път с предимство, предимството им е безусловно.

Там това е масово. Явно шофьорите намират за адекватно да ползват т.нар. аварийна лента, която после става ускорителна за включващите се. Изключително опасен момент, и само това че цял живот минавам оттам с автобус и им знам навика, ме е спасявало от отнасяне.

Според мен в този участък е нужна цялостна реорганизация на лентите и изграждане на 100на метра истинска ускорителна лента за включващите се. Така сегашната аварийна става бус лента, а за колите остават 3 ленти, което в този участък ще отпуши ситуацията доста.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #6088 on: 20.06.2020, 21:37:08 »
Има знак- "Б"-1 ! навлиза се в ускорителната лента за да се осигури близко спиране до бордюра и изправен/прав автобус за да има видимост към трета и четвърта врата в огледалото !

Да му е ясно на който не е в час !
Спрете си просташките мнения !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #6089 on: 20.06.2020, 21:42:58 »
Знак Б1 се отнася до интеракцията с другите ленти. Никой няма право да пресича двойна непресечена линия, независимо от предимството си. За 11 години шофьорски стаж единствената ми катастрофа беше предизвикана от друг водач по същия начин, за което си получи акта, понеже настояваше, че съм бил без предимство и викахме КАТ.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #6090 on: 20.06.2020, 22:05:01 »
Има знак- "Б"-1 !
Предимството, дадено от Б1 се получава след края на непрекъснатата линия на ускорителната лента за включващите се. Дори да приемем, че има необходимост автобуса да се движи точно там, не може да разчита на предимството си в този случай, защото то там не съществува.

А иначе мястото има голяма нужда от прекрояване. Когато е правено, трафикът от локалното е бил много по-малък, защото там беше едно поле, а сега е единствен изход от целия комплекс.
Не е нормално да има два изхода един до друг точно пред спирката. Най-добре ще е или да остане само първият изход с по-дълга ускорителна лента и то така, че автобусите да не могат да я газят, или да се построи нов изход след спирката.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #6091 on: 20.06.2020, 22:45:23 »
Какво е двойна непресечена линия? Чак смешно ми стана , нямал право да пресича , непресечена линия....

Ти пък не слагай интервали преди зяпетайките, дето втората ти е и излишна даже :) Ако разбираш какво искам да ти (по)кажа.

Непресечена-непрекъсната... лапсус е. Което не променя същността на дискусията, че шофьорите масово нарушават правилата.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #6092 on: 02.07.2020, 13:15:06 »
2305 по 280 - За съжаление по-некадърно управление не бях виждал... през всеки 2 секунди спирачка и после рязко газ така, че всички да се съберем отзад. За капак на тази прекрасна идилия въпросия индивид говореше по телефона (всички бяхме длъжни да му слушаме личните драми на висок глас), като на завоя на спирка ж.к. Дървеница си изтърва телефона и в стремежа си да го вземе щеше да изтърве автобуса и да се забие в спирката. Жалбичката ще си я входирам малко по-късно.

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6093 on: 09.07.2020, 18:28:10 »
Водачът на ТБ 2623 най-нагло си е заградил 3 реда седалки - от първа до втора врата  :help:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6094 on: 09.07.2020, 21:00:59 »
Всички са така-мерки против разпространението на коронавируса. Достатъчно място има, и без това пътникопотока е на половина от нормалното.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6095 on: 09.07.2020, 21:02:45 »
При положение че има кабина защо се налага това?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline T6M700

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #6096 on: 09.07.2020, 21:23:22 »
Защото всеки прави каквото си иска и загражда колкото иска, а заграждение трябва да има само за един ред. А днес ватманът на 711 отваряше първа врата на всяка спирка и хората се качваха, въпреки че имаше заграждение, и минаваха под него.

Offline nivanov

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #6097 on: 12.07.2020, 22:31:59 »
Днес, към 15:30, 2064 по А3 на Самоковско Шосе в посока Гео Милев, малко преди Околовръстното, направи впечатляващ спектакъл. Трафика беше страшен - 30 минути от Панчарево до Околовръстното и малко след детския град въпросният Ютонг се засили в насрещното да изпреварва спрелите в трафика коли - хвърчеше с поне 50-60, явно искаше да се вмести пред другия Ютонг по 1, който беше по-напред в колоната. Не стигна до Ютонга и трябваше да набие спирачки, за да не се разбие в идваща кола. 1 минута стоя в насрещното докато движението не тръгне и някой не го пусне да се прибере в платното.
« Last Edit: 13.07.2020, 09:51:50 by nivanov »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #6098 on: 12.07.2020, 23:29:29 »
За съжаление не е единствения случай. Докато тб 2 и 9 не вървяха през локалното на бул. България имаше поне 3 случая на коли, които карат в насрещното срещу тролейбусите. Вярно че светофара беше настроен да пуска по 4 коли на 5 минути, но това не е оправдание. Според мен такива шофьори трябва да бъдат наказвани доста сериозно. Повечето катастрофи стават именно заради бързане. На такива места според мен е най-добре да бъдат поставени камери, които да следят скоростта на превозните средства и дали карат в насрещното и съответно да бъдат глобявани на момента.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6099 on: 21.07.2020, 17:51:23 »
Машинистът на състав А 29  днес следобяд ме "изненада" неприятно със следното, което често се случва напоследък :help: : От МС Г. М. Димитров до МС Сливница на всяка станция излизаше съобщението, че влакът е до Сливница. Стигайки до там осветлението бе изгасено и ни бе напомнено, че това е последна спирка. В момента на слизането, изведнъж по известителната уредба водачът съобщи, че влакът продължава по маршрута си към МС Витоша. Но на външните табели, както и на тези в салона продължаваше да бъде изписано, че влака се движи "само" до Сливница.
За грешката в табелите причината може би е повреда, но изключването на осветлението и известителната уредба  са плод на човешки действия, за които няма оправдания...

Направеното днес е недостатъчно за утре.