Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294680 times)

Offline Optimal

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #6800 on: 23.03.2023, 12:43:19 »
Пресен пример от днес, преди 10 минути: чаках на автостанция Илиенци А 29, курсът, който тръгва в посока Балша в 16:46. Автобусът е 7041. Бях на спирката по - рано с 3 минути. Шофьорът беше затворил вратите, а вътре имаше пътник. Стана 16:46 …
        Последните няколко месеца явно се забелязва осъществяването на някаква изключително яростна кампания от страна на ръководството на Столичния ЦГМ , за нахъсване и настървяване на контрольори и шофьори против пътници те, под предлог , че "разбираш ли много хора са започнали да пътуват нередовно, което от своя страна е довело до тежкото финансово състояние на ЦГМ и общината, а това пък възпрепятствало вдигането на заплатите на ЛС, защото немало кинти. Т.е. Пътници те са ви криви, правете им мизерии на тях.
      Не знам какъв идиот трябва да си за да се вържеш на такава евтина и фалшива пропаганда.
      Първо СО община е една доста богата община.
Те само от строителните фирми да почнат да си събират подобаващите такси и налози, касичка та на ГТ ще се напълни за години напред,
при това бясно и агресивно застрояване, особено в южните и източните райони на София, при което ежедневно реализират печалби за милиони, а като данъци плащат на общината само жълти стотинки.
  Дори Градския транспорт може да стане абсолютно безплатен, като в Люксембург и Естония например.
      Не знам, но като тази зима такова чудо не си спомням да е имало.
Започнаха масово да не спират по спирките, а ако спрат, отваря т само една врата от наличните 4 например, въпреки, че по правилник са длъжни да отварят всичките!
     Мен конкретно, поне 3 пъти ме подминаха на спирка тая зима.
  Изобщо не ме учудва, че има пътници, Които посагят на шофьори – добре ги разбирам, просто последните се държат изключително нагло и безпардонно.
  Тъпо е, и изключително скотоумно да си отмъщаваш на пътуващите, по тоя начин, те по никакъв начин не са ти виновни.
Виновно ти е малоумното и профанско управление на Герберската мафия в София.

« Last Edit: 24.03.2023, 09:53:56 by difian »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6801 on: 23.03.2023, 14:35:45 »
За безплатен транспорт ще трябва увеличение на субсидиите 30-40% за да се компенсират приходите от превозни документи при същото качество на услугата. В Естония подобни експерименти създават финансови затруднения на общините включително Талин, въпреки че тяхната столица разполага с приблизително двойно по-голям бюджет на човек от населението. Контрольорите трябва да работят ефективно заедно с Общинска полиция и да имат по-сериозни правомощия, трябва да се намали раздутия щат и да се вдигне глобата поне до цената на месечната абонаментна карта за цялата мрежа. :rolleyes: Шофьорите трябва да спират на спирките, да отварят вратите и да не ги затварят преди определения час на тръгване особено на редки линии без задръствания с прилични почивки като 29.  :rolleyes:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6802 on: 23.03.2023, 21:37:48 »
Изобщо не ме учудва, че има пътници, Които посагят на шофьори – добре ги разбирам, просто последните се държат изключително нагло и безпардонно.
Стани ти един шофьор , а аз ще дойда да те халосам с нещо тежко по главата, защото се държиш "нагло и безпардонно" . В последно време по групите , и тук даже се напълни с някакви тролове като този "Optimal" .
« Last Edit: 24.03.2023, 09:51:58 by difian »
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Online 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #6803 on: 23.03.2023, 23:26:56 »
Поздрави за шофьора на 2072 по 26, който към 21:30 подмина спирката на бл.302 посока Обеля. Явно не видя тримата човека, които го чакахме, докато се влачеше по булеварда. Нищо де, следващият беше само след час и малко.  8)

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #6804 on: 23.03.2023, 23:42:44 »
Поздрави за шофьора на 2072 по 26, който към 21:30 подмина спирката на бл.302 посока Обеля. Явно не видя тримата човека, които го чакахме, докато се влачеше по булеварда. Нищо де, следващият беше само след час и малко.  8)
Това е безумно!После Trams Sofia ги защитава,ясно че това са малко шофьори ама явно ги има.....нямам думи. 8)
Само да отбележа че не съм трол и баща ми е пред пенсиониране в градския.... шофьор от 1990г.
« Last Edit: 23.03.2023, 23:49:37 by Stoi4o »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6805 on: 30.03.2023, 19:45:06 »
2503 по 72 спря на спирка Вардар посока Западен парк така, че почти целият автобус беше след спиркознака.  :rolleyes:

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #6806 on: 30.03.2023, 20:22:18 »
2503 по 72 спря на спирка Вардар посока Западен парк така, че почти целият автобус беше след спиркознака.  :rolleyes:
За да спре след спиркизнака означава че след него може да е имало друг автобус

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6807 on: 30.03.2023, 21:23:29 »
Там така се спира , кога от паркирали коли , кога от наличие на автобус отзад. И на още няколко места в София.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6808 on: 31.03.2023, 00:03:06 »
Наличие на автобус отзад не дава право на водачите да подминават спиркознака!
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6809 on: 31.03.2023, 05:07:56 »
В случая нямаше автобус отзад и паркираните коли не пречеха да се спре нормално.  :rolleyes:

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6810 on: 02.04.2023, 13:55:01 »
Нали е спрял на спирката - може да е бил преди време и да е имал изчакване за график. Не може само да недоволстваме - 20 метра напред или назад - не вярвам да ви е огромна пречка да ги минете

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6811 on: 02.04.2023, 17:11:18 »
Айде още един адвокат. Щом е подминал спиркознака значи е изпуснал спирката. Не са длъжни пътниците да ходят насам-натам, само защото на водачите така им е удобно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6812 on: 03.04.2023, 20:56:53 »
Спиркознака не е знак "П" който те задължава "буферите на локомотива на спиращ пътнически влак да са на линията на знака" - това нещо го има в жп транспорта, но в ГТ си е знак за спирка - размера на спирката ти се определя от уширението или джоба в който може да се застане. Може в конкретния случай водача да е видял друг автобус който трябва да спре, или пък е искал да слезе да си вземе нещо (което е честа практика - не е приятно за пътника, но и те са хора, а често на обръщалото магазинче няма) и във връзка с това да се е изтеглил напред.
И за да не звуча като "адвокат" да запитам - ако си застанал някъде и чакаш някой с кола да те вземе нали не очакваш да закове пред теб а се съобразяваш с него и възможността или удобството му за спиране или престой

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6813 on: 03.04.2023, 21:00:41 »
В ГТ си е точно като в БДЖ-първа врата трябва да е преди спиркознака.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6814 on: 03.04.2023, 21:20:54 »
В ГТ си е точно като в БДЖ-първа врата трябва да е преди спиркознака.
Не съм точно в системата на ГТ, а в БДЖ - затова цитирах наредба... не съм запознат с точните правила, но съм забелязал че 10 метра пред или зад спиркознака оная автоматизираната система дето отчита времената на спирките не прави проблем

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6815 on: 03.04.2023, 21:25:03 »
Системата за време не може да направи проблем, понеже е... система за време, не за позиция на автобуса до метър! Из правилниците/наредбите на СО много ясно е записано, че първа врата трябва да е преди спиркознака!

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6816 on: 03.04.2023, 21:31:55 »
Системата за време не може да направи проблем, понеже е... система за време, не за позиция на автобуса до метър! Из правилниците/наредбите на СО много ясно е записано, че първа врата трябва да е преди спиркознака!
Бях говорил с ватман който ми обясни, че тая система е за време но работи с GPS координати - там знам че точността не е феноменална, но все пак. И благодаря за разяснението - не знаех, че и в ГТ са така точно регламентирани нещата както при нас в железницата

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #6817 on: 04.04.2023, 01:44:28 »
Необходимо е да знаеш името на спирката малко преди превозното средство да спре, затова им толеранс… По твоята логика, превозните средства трябва да спират веднага, като започне съобщението за спирка, без значение къде точно са спрямо нея… Ааа, и в градския никой не подава сигнал на водача, че пътниците са се качили и може да потегля. Началници на спирки и автобуси няма…

(Написах последното, за да стане ясно, че паралелите между жп и градския транспорт до голяма степен не са уместни. Уточнявам, за да не започне нова безсмислена дискусия!)
« Last Edit: 04.04.2023, 01:46:25 by difian »

Offline andrey

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #6818 on: 14.04.2023, 17:37:18 »
Днес в 15:46 шофьорът на 2311 по 94 който беше за гараж спря на библиотеката, вместо за удобство на пътниците да спре на университета за да могат веднага да се прекачат на другият автобус. Висях 20 минути на студа и дъжда. Много пъти ми се е случвало почивни дни следобед автобуса да е за гараж, но винаги са спирали на начална спирка и сме се прекачвали на другия автобус.
« Last Edit: 14.04.2023, 17:39:54 by andrey »

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6819 on: 14.04.2023, 17:43:55 »
Днес в 15:46 шофьорът на 2311 по 94 който беше за гараж спря на библиотеката, вместо за удобство на пътниците да спре на университета за да могат веднага да се прекачат на другият автобус. Висях 20 минути на студа и дъжда. Много пъти ми се е случвало почивни дни следобед автобуса да е за гараж, но винаги са спирали на начална спирка и сме се прекачвали на другия автобус.
Ако е бил със закъснение и втората смяна си тръгва навреме, няма никакво значение къде точно ще спре - и в двата случая се чака следващия.