Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1294549 times)

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #7140 on: 19.10.2024, 13:41:09 »
Винаги пред мен е 5 . Нито пътниците от 5 тичат да се качат на 15 , нито пътниците от 15 тичат да се качат на 5 .

Нали 5 и 15 трябваше да са синхронизирани и да не се движат в пакет? Нещо не се е получила явно гениалната идея на тези които я разкриха тази линия.
2 минути отклонение на предпоследна спирка са голям проблем.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7141 on: 19.10.2024, 14:53:50 »
По разписание 15 ката е 2 минути след 5 цата. За справка - сайта на цгм  :)
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #7142 on: 19.10.2024, 14:56:54 »
И понеже е мизерна, хората се тъпчат в петицата отпред, а 15-ката избързва.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7143 on: 19.10.2024, 16:21:02 »
За всеки влак си има пътници....а за разписанието, - свободни съчинения по картинка .
Отиди, повози се и виж. Стари трамваи , разписания като за болид от Формула 1 - по минута от спирка до спирка.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #7144 on: 19.10.2024, 21:38:34 »
Не те разбрах. Fafan хули разписанието и синхрона. Аз обяснявам, че няма нищо ненормално в това 15-ката да настига предната петица на Алабин.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7145 on: 20.10.2024, 13:59:05 »
Няма как да не са заедно, защото тм5 е на 4-5 минути в час пик. Две минути да закъснее , щот светофарите и пътниците бавят и отзаде се лепва 15 ката. Защото слизайки към Центъра на моменти някои светофари не се хващат - на Красно село и на лагера.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #7146 on: 22.10.2024, 08:48:15 »
Склонен съм да приема МТК да върне на СО автобусите, но дано не прехвърли и водачите…

Преди малко водачът на 7075 по А21 засече брутално 2330 по ТМ18 навлизайки в габарита на релсовия път между католическите гробища и хладилния завод, пък че после имаше и наглостта да се заяжда… Като нищо МТК са на принципа на режима на Путин и за да покриват необходимата им бройка орки да взимат масово затворници и други подобни като този “водач”…
« Last Edit: 22.10.2024, 08:55:53 by difian »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7147 on: 22.10.2024, 10:55:55 »
Като нищо МТК са на принципа ... да покриват необходимата им бройка ... да взимат масово затворници и други подобни като този “водач”…

В МТК не им ли искат свидетелство за съдимост?

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #7148 on: 22.10.2024, 12:47:47 »
Абе кой пандизчия изкарал академията става шофьор в градския ? Това са фантазии от миналото.
Спрете си просташките мнения !

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #7149 on: 22.10.2024, 13:32:23 »
Като нищо МТК са на принципа ... да покриват необходимата им бройка ... да взимат масово затворници и други подобни като този “водач”…

В МТК не им ли искат свидетелство за съдимост?
Свидетелството за съдимост мълчи за "несъществени" провинения и излежани присъди.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7150 on: 22.10.2024, 15:11:37 »
Излежани присъди само ако е минал законовият срок за реабилитация по право. До изтичането му лицето се счита за осъждано. :)

Offline Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
« Reply #7151 on: 26.10.2024, 12:46:26 »
ТБ 1611 днес първа смяна - каране на +10 с 40км/ч по Цариградско  :eek: и намаляване при зелен светофар за изчакване да светне червено  :help: който има да прави прекачвания с "редовните" линии през уикенда, да се оправя...

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7152 on: 26.10.2024, 12:53:16 »
ТБ 1611 днес първа смяна - каране на +10 с 40км/ч по Цариградско  :eek: и намаляване при зелен светофар за изчакване да светне червено  :help: който има да прави прекачвания с "редовните" линии през уикенда, да се оправя...

Ми следва си разписанието, с аванс се движи, и си харчи времето. Що за нервозни хора има.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7153 on: 26.10.2024, 15:28:41 »
Дразнещо е, като човек бърза за работа, и да гледа автобусът или тролеят да се влачи едва-едва. Изпитвал съм го неведнъж.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #7154 on: 26.10.2024, 15:38:11 »
А още по-лошо е, когато го прави на някой двулентов път и задръства цялото движение.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7155 on: 26.10.2024, 16:16:55 »
Ми следва си разписанието, с аванс се движи, и си харчи времето. Що за нервозни хора има.
Как точно с влаченето си избива закъснение от 10 минути не е ясно, ама... дай да го оправдаем :neznam:

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7156 on: 26.10.2024, 16:55:42 »
Как точно с влаченето си избива закъснение от 10 минути не е ясно, ама... дай да го оправдаем :neznam:

Ами много просто за елементарен мозък- избива аванс.

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #7157 on: 26.10.2024, 19:26:38 »
Шофьор на автобус към пътник: Спри да ровиш в телефона!
..
"Пиша ви по повод грубото и неадекватно поведение на шофьора на автобус 76, с който се прибирах на 10.10.2024 г. Качих се в автобуса на спирка "Ал. Т. Балан" – изморена, прибирайки се от работа. Седнах на първата седалка, не зад шофьора. Бях с телефон в ръка, чаках важен мейл. Получих каквото чаках и си го четях мирно и кротко.
След 4 спирки при спиране шофьорът стана и дойде при мен и започна да ме гледа, като се хвана за стъклото и седалката, аз се стреснах. Попитах го какво има. Той каза, че ме чакал 10 мин., откакто съм се качила, и не съм спряла да си ровя в телефона. Аз бях леко шокирана и стреснатата, показа ми залепени стикери на стъклото с черта на мобилен телефон. Казах му, че не говоря, а той ми отговори, че това означавало, че въобще не трябва да се ползва телефон! Беше груб.
..
Здравейте, на 11.10.2024г. около 15:30 в автобус №413, номер на автобуса - 3127, РН: СВ 7082 АС, посока Младост-Студентски град, останах изключително озадачена от грубото отношение на шофьора, управляващ автобуса. Бях седнала на първата седалка откъм вратите на МПС-то и си четях книга на телефона, който беше на безшумен режим и нямаше адекватна причина, по мое мнение, шофьорът да спре автобуса да дойде до мен и с висок тон, изразяващ се във викане да ми каже да се преместя, сочейки стикер-знак пред мен, който изобразява забрана за говорене по телефона. При въпрос от моя страна какъв е проблемът, той с още по-висок и изключително аругантен тон ми посочи с пръст задната част на аввтобуса и извика: "Премести се назад!" На първо място, бих искала искрено да узная каква бе причината да проявви такова отношение и на какво се дължеше заповедта да се преместя. Какво му пречеше?! Какво наложи грубия му тон и дали ако на мое място бе някой мъж щеше да прояви такава агресивност, изразяваща се в отношението му. В превозното средство има камера и нагледно може да се проследи ситуацията. Очаквам обратна връзка по сигнала.
Агресивно поведение на водач на автобус с инвентарен номер 3127 по линия 76 в 15.25 ч.
Сигналоподателя е застанал до кабината на шофьора до първата врата. Рязко я отваря, удря пътника и крещи. С неадекватното си поведение може да пострада някои пътник. Да се извърши проверка, установят имената на шофьора и съответно да бъде санкциониран.
Този е някакъв рецидивист, колко жалби за едно и също нещо трябва да се подадат срещу него..

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7158 on: 26.10.2024, 21:58:41 »
Човекът може да е с пейсмейкър, който да се влияе от електронните импулси от телефона. Поинтересувайте се първо преди да съдите !

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #7159 on: 26.10.2024, 22:00:54 »
Поинтересувай се ти колко може телефон на 2 метра от пейсмейкър да му окаже каквото и да е влияние.

Нали не мислиш, че хората с пейсмейкъри не ползват мобилни телефони?