Последните 5-6 коментара са точно на целта. Четейки всеки един от тях, веднага се съгласявах с него. Пропуснахте само още нещо, което за мен лично е по-по-най големият проблем в случая. Специално потърсих точния пост да цитирам:
А кога по друго време да снимам освен по тъмно с работно време от понеделник до петък от 8 и половина до 5 следобед?
Всеки се учи, всеки търси мнението на околните (няма как да го разбереш, докато не пуснеш 1-2 пъти снимки), но да кажеш, че всички едва ли не "сме длъжин да ахнем на снимките" само защото ти си имал възможност да снимаш само еди кога си, ми прозвуча най-малкото като детинско хленчене и ми бръкна да не казвам къде. Така звучиш като щатен фотограф на заплата към форума, който заработва/оправдава получаваните средства по някакъв начин. Ако ще е така, то тогава наистина по-добре не пускай (по хиляда) снимки, ако ще е само за отчитане на дейност. По-добре пусни най-добрите няколко. Ще се върна към първото изречение след цитата - всеки си има свои специфични предпочитания и вкусове. Нито се имам за какъвто и било фотограф, нито искам да изказвам някакво компетентно мнение, обаче считам, че има една съвсем базова основа (най-най-важните 1-2 правила). Да не ти трябват диоптрични очила, за да гледаш спокойно снимките и да не са "бой на негри в тъмна нощ", освен ако това не е търсен ефект с някаква цел. При доста от последните ти снимки го има поне едно от двете. Пак повтарям, не си на заплата към форума, няма нужда да пълниш с материал, който не е приятен дори за кратък поглед, нежели за последващо ахване и оценка. Приятелски съвет!
В твоя си сайт си снимай и качвай както искаш - серии по 100, по 1000 на едно возило, гони си бройка, той си е твой сайт.
едит: Време и за самокритика по темата
- аз преди време също считам, че допуснах грешката да кача 100% всички видеа (в съответната тема), които снимах в София по време на няколкото мои пътешествия през последните 3 години. Май не трябваше да кача тези, които са завъртяни на 90 градуса (с VLC-то си ги обръщам локално, но не успях да експортирам обърнато правилно, а не разполагам с време да разучавам и използвам по-специален софтуер само за тази цел, при положение, че много рядко снимам), както и това на Икарус №2108, понеже е привечер и камерата го направи размазано. Ключовото е, че при теб място за такава самокритика сякаш няма. Хората ти казваме, че има не малко снимки, които направо дразнят очите (буквално) и те помолихме да спреш да качваш такива, но ти продължаваш.