Poll

Да има ли отделна тема снимки [електробуси]

ДА
26 (68.4%)
НЕ
12 (31.6%)

Total Members Voted: 38

Author Topic: Книга за похвали и оплаквания  (Read 95365 times)

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Re: Книга за похвали и оплаквания
« Reply #460 on: 25.07.2024, 15:09:43 »
Малко от днес:
Тук очевидно има хора, които все още не са се научили да качват снимки, като хората, но на Агента и Давидчо това не им прави впечатление, а аз съм техният трън в ...
« Last Edit: 26.07.2024, 12:26:17 by difian »
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline david

• Запален по ГТ
  • Ganz Villamossági Művek
    • View Profile
« Reply #461 on: 25.07.2024, 15:46:29 »
С толкова обидчиви хора в този форум, няма как да се вдига нивото на снимките.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #462 on: 26.07.2024, 11:23:57 »
Имах предвид, че в днешно време технологичният достъп до снимачни устройства е много по-лесен, респективно много по-лесно е да снимаш и е много по-трудно да оцениш всяка отделна снимка като нещо повече от просто поредната изщракана снимка, дори да има нещо артистично в снимката като търсиш само как да не публикуваш двоен пост убиваш възможността дадена снимка да бъде възприета с по-висока стойност и я правиш част от морето, а аз търся точно това с публикуването във форума - да извадя отделни свои снимки от морето протоколни снимки, които пратя, да ги вкарам в различен контекст и да им придам по-висока стойност, което се губи, когато някой снимащ с очевидно повече възможности публикува скоро след мен. @Niko.G ми писа лично съобщение с точно тази констатация, че снимките ми са еднакви и безинтересни, ми да, такива са, но с работно време от 8 и половина до 5 от понеделник до петък и два YouTube канала не мога да скоча до „Дружба“ 2 веднага щом разбера, че има Икарус по 4 например. Не е честно от страна на хората, които могат да упражняват комплексно снимане и могат да преследват „сензационен“ подвижен състав без особени препятствия, трябва да има равна трибуна за всички, защото всеки с нещо е ценен, например снимките на ЧКД Т6А2 тук, от много време насам са на абсолютен минимум, а и точно снимките на случайно подбрани возила са най-интересни в среда на хора, които странят от обичайния подвижен състав, защото представят натуралната картина.
« Last Edit: 26.07.2024, 11:30:41 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #463 on: 26.07.2024, 12:15:49 »
А защо не опиташ да снимаш само след работа? Гледам в сайта timeanddate.com, че днес слънцето в София е изгряло в 06:12 и залязва в 20:53. Отиди си спокойно на работа, а след тръгване от офиса се отправи към любимото си снимачно място. Лично аз твоите снимки щях да ги възприема по-позитивно, ако не бяха толкова мрачни (като следствие от това - лееко размазани). Не са нито контражур, нито забелязвам някакъв друг похват/замисъл, който да повелява ниската им яркост и контраст. Ако ти се снима сутрин в по-мрачно време, на твое място бих опитал да си поиграя малко с фаровете на возилото, ако има и някаква украса наоколо - би се получило оригинално. Но не всяка ситуация е подходяща за целта - трябва да се опиташ да уловиш момента, за да се получи. Поставиш ли си го за цел предварително - няма да стане.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Online comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #464 on: 26.07.2024, 12:42:21 »
Първо, всеки може да разгледа цялата тема, ако иска даже от първия пост до днес. Никой не забранява да се преглеждат стари снимки. Второ, всеки може да публикува, когато поиска и когато има време (равна трибуна). Часът на публикуване няма никакво значение за човек, който влезе във форума след ден или два. Трето, не търси от нас сметка, че хобито ти е по-интересно от работата. Аз също съм искал да снимам, когато съм бил на лекции или на работа, но никога не съм идвал да се оплаквам тук, а си правя програмата спрямо времето, с което разполагам.

Тролей164 е прав - има различни сайтове, в които може да се провери позицията на слънцето и да се използват при избирането на място за снимане.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #465 on: 26.07.2024, 13:01:38 »
С доста от така изказаните неща не съм съгласен. През годините съм спорил с различни хора и други модератори по някои от коментираните от теб въпроси и обикновено не сме се разбирали. Досега никой не е успявал да ме накара да мисля различно. Що се отнася до коментара на колегата има причини да не опитвам вечерно снимане, но ще си помисля какво мога да направя по така предложените идеи.

Offline lion_sofiq

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #466 on: 01.09.2024, 23:00:18 »
Бих искал да изразя желанието си моите снимки повече да не бъдат включвани в конкурса "Снимка на месеца", без значение колко харесвания събират. Не проявявам интерес към участие. Предполагам ще си кажете, че по-лесният вариант за мен ще е просто да не следя конкурса, но положителното в случая ще бъде, че чрез "оттеглянето ми" ще се даде шанс и на други потребители да бъдат част от надпреварата. Ако модераторският екип прецени, че е уместно да удовлетвори молбата ми, то нека промените влязат в сила от следващия месец, за да не се разваля целостта на настоящия конкурс.

Благодаря Ви за вниманието и желая лека вечер!

Online comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #467 on: 03.09.2024, 15:03:29 »
Щом си решил така от следващия месец снимките ти няма да бъдат включвани в предложенията за конкурса. Предположенията за настоящия месец остават без промяна.

Offline Ithebeast

• Маниак
  • Трамвайно депо "Банишора"
    • View Profile
    • Email
« Reply #468 on: 26.10.2024, 14:50:30 »
Агенте, не го приемай като заяждане, но нощните ти снимки са ужасни и с покъртително качество..
Трамвайно депо ''Банишора''
Трамвайна мотриса инв. номер 509
Линия номер 1.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #469 on: 26.10.2024, 15:18:33 »
Е не всички имат време да чакат по 10-13 секунди експозиция, а и твоите снимки не ми харесват, може да са съвършени, но са абсолютно нереални като осветеност.
Ето, даже специално ще те поздравя с нещо, хаха:
2347-5 25.10.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr
« Last Edit: 26.10.2024, 15:26:07 by AGENT 006 »

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #470 on: 26.10.2024, 15:33:32 »
Е не всички имат време да чакат по 10-13 секунди експозиция, ...

Според мен като не ти се чака, просто не правиш. За мен също нощните ти снимки не стават. Но ти си знаеш, модераторът да му мисли...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #471 on: 26.10.2024, 16:00:16 »
Е не всички имат време да чакат по 10-13 секунди експозиция, а и твоите снимки не ми харесват, може да са съвършени, но са абсолютно нереални като осветеност.
Ето, даже специално ще те поздравя с нещо, хаха:
2347-5 25.10.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

Няма нужда от излишно заяждане на всяка критика по твой адрес. Radocvet е прав, като нямаш желание просто не го правиш.

В последния ти пост светлините са толкова изострени, че нищо друго не се вижда. Тук не става въпрос за нереална осветеност, а за обработката в последствие.

Причината постът ти да остане е, че сами по себе си снимките са ок - имат фокус, на последната се е получил интересен опит, но трябва да промениш начина на обработване.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #472 on: 26.10.2024, 16:19:42 »
Обикновено използвам кривата на осветеност и коригирам само с нея, без да пипам автонивата, но ще поработя и с нивата, благодаря.

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #473 on: 26.10.2024, 22:25:52 »
Един съвет от мен към Агента:

Когато снимаш на по-тъмно, или въобще нормално време. Било то в движение или не, сложи си точката на фокус някъде горе около електронната табела (посредата). Предполагам светлината е по-склонна да привлече фокус. Вече ползвам тази техника от 1-2 седмици и има някаква разлика, всрванение с преди. Снимките ми изглеждат с по-добър фокус. И мога да снимам повече в движдение с  по-ниска скорост.

Приятелски съвет  :)
« Last Edit: 26.10.2024, 22:29:02 by yaskata »
Любим малашевски автобус: 2167
Любима линия: 79 кв.Христо Ботев-СТИНД 2

Любим дружбенски автобус: 3305
Любима дружбенска линия: 413 Гара София Север-Технополис Мл 4.

Online comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #474 on: 01.11.2024, 22:49:08 »
По молба на lion_sofiq снимките му отново ще участват в конкурса от настоящата селекция.

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
« Reply #475 on: 02.11.2024, 00:21:44 »
И нека фотографът на форума да се завърне!
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
« Reply #476 on: 30.11.2024, 20:10:25 »
Историйки от квартала от вчера:
...

Сезирам администратор да провери защо на този пост един потребител е лайкнал 31 пъти ;)
« Last Edit: 30.11.2024, 22:20:57 by comet »
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Online comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #477 on: 30.11.2024, 22:34:37 »
Онагледявам ↑↑

Бъг в приставката за лайкове, ако се въртиш напред назад между сегашната и предишната страница можеш да генерираш колкото си искаш харесвания. Но това не променя нищо по отношение на реалния брой лайкове.