Аз помня, че съм се движил с асансьор с дървена решетка, но това беше преди около 10 години в Бургас. Най-много ми харесваше това, че прозорчетата на вратите бяха прозрачни и се виждаше всичко случващо се в шафтата.
Иначе моя блок тук не знам от какъв тип е точно, като блоковете 325, 326, 327 и 329 в Люлин 3 ако това ви говори нещо и също така това, че асансьора е вдясно на входната врата срещу вратата на мазето и спира на площадките между етажите, а не на самите етажи. Кабината е с облицовка изкуствен форнир имитация на дърво, клавиатурата е разположена вертикално, за три лица е. Липсва омекотител с колелце на вратите и се получава интересен звуков фон особено в кухнята, където едната стена съседства с шахтата. До миналата година вратата на седмия етаж тряскаше силно, но я оправиха и сега последните към 10-20 сантиметра се бавят по минута както и на вратата на шестия етаж. Вчера забелязах, че вратата на парвия етаж се е развалила или е поправена не както трябва и тряска ужасно. Преди години бяха нагласили кабината да спира да се движи, когато някой дръпне някоя от вратите по етажите и така веднъж си имах приключение с едни от моето училище, които имаха приятели във входа ми и бяха влезли да си играят с вратата на първия етаж и асансьора спря около 7 пъти докато стигна до седмия етаж, но мисля, че в момента не е така. Едноскоростен е и има някои неточности при спирането на шестия и седмия етаж, като спирането с към 10+ сантиметра по-високо на седмия етаж е отдавнашен проблем, но от време на време се явява и на шестия, но на първия винаги е точен. Характерна особеност са горените със запалка копчета в кабината, не всички, но едно 4-5 са добре обгорени, а вратите са доста мръсни, разбира се тази на втория етаж, но и тази на първия също е мръсна, а от оригиналните дръжки тип топка са останали само на първия и на осмия етаж, а на другите са слагани някакви ламаринки, но се държат и са удобни.